Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

היום במהלך נסיעה פגע בי ג'ק של משאית צבאית. הרכב עלה על הג'ק, הצמיג הקידמי התפוצץ וישנה פגיעה בפח מתחת לדלת הקידמית.

בנס יצאנו ללא פגע.

הנהג התנצל ועזר לנו להחליף גלגל.

השאלה שלי היא האם אני בצרה משום שמדובר ברכב צבאי? האם עלי לפנות לביטוח שלי כדי שיסדיר את זה? נהג המשאית יודה כמובן... האם אאבד את ההנחה בביטוח בשנה הבאה על אף שאני לא אשם ?

תודה.

פורסם

מכל המקרים שאני שמעתי להכנס לתאונה עם רכב צבאי (כשהוא אשם) זה כמו לקבל חדש, הצבא מכסה הכל ולא מתווכח אפילו

עדיין אל תנסה ליזום תאונה כזו :wink:

פורסם

קודם כל מזל שהכל נגמר בנזק כזה ולא חלילה גופני.

אני מקווה שרשמת את כל הפרטים של הנהג ושל המשאית. כל שיחה שלך מעתה עם הנהג או מי מהמפקדים שלו או כל תכתובת עם הצבא צריכה להיות מתועדת (הקלטה של שיחה/דואר רשום).

אל תהיה בטוח שנהג המשאית יודה. כבר לא אחת שמענו על מקרים כאלה שבהם הצד השני ללא ספק אשם ובזירת התאונה אף הודה אבל כשהגיע הרגע לשלם גרסתו התהפכה.

אני לא יודע מה קורה במקרה של רכב צבאי, אבל ברכב רגיל אתה יכול או לתבוע את הביטוח שלך ולאבד הנחת היעדר תביעות, או לאסוף הוכחות לאשמתו של הצד השני וחשבוניות והוכחות של ההוצאות שנגרמו לך ולהגיש תביעה נגד הנהג הפוגע בבית משפט לתביעות קטנות.

בכל מקרה, ממליץ לך להיכנס לפורום המשפטי כדי לראות מקרים דומים ולהעביר את שאלתך לשם, שם תזכה בתשובות של אנשים שמבינים יותר ממני.

ממליץ לך לעקוב אחרי הודעות של משתמש בשם ישה, הוא מומחה גדו בנושא ועזר ללא מעט אנשים בפורום.

בהצלחה.

פורסם

אכן, כמו שתומר כתב, זה הדבר הכי טוב שקרה. לעשות תאונה עם רכב ממשלתי/ צבאי/ משרד ביטחון- מינימום ביורוקרטיה ומקסימום לקבל "חדש".

הם משלמים בלי להתווכח. ממה שקרה אצלי (אירוע של זריקת אבנים בכביש 5 על הרכב), 3 תמונות, הערכת שמאי, ושליחה לגורם המטפל במשרד הביטחון ותוך זמן קצר אישור תקציבי לתיקון הנזק, הנזק תוקן במוסך שבו בחרתי והכסף הגיע ללא שהות.

לא היה צריך להתחיל להתווכח על איזה מוסך אפשר או לא, האם הנזק סביר או לא או כל כאב ראש אחר שיש עם חברות הביטוח. ישר ולעניין.

בהצלחה ותעדכן בהתפתחויות.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

לא רוצה לתאר חס וחלילה מה היה קורה לו היית דו גלגלי. לכל הרוחות והשדים, אני מבין שתאונות קורות אבל מדוע אנשים פאקינג לא מוודאים שהמטען שלהם קשור בצורה הכי בטיחותית שיכולה להיות? בן אדם יכול להיות איש טוב, לקום בבוקר, לנשק לאשתו לפני העבודה, לעלות על הדו גלגלי שלו, להיות מצויד בעשרות אלפי שקלים של ציוד הגנה ורגע אחד של נהג חפיפניק שלא ווידא שהמטען שלו מאובטח יכול לגמור חיים של בן אדםץ המקרה הנ"ל נראה לי פשוט זריקת ז*ן אחת גדולה של הנהג. מילא, תגיד לי שהכבלים או הרצועות שאיבטחו את המטען נקרעו וכשלו זה גם מחדל אבל עוד איכשהו איפשר להבין. אבל שמטען יפול עלייך בזמן נסיעה? זהו הסיוט הכי גדול שיש.

תראה כמה בלאגן בגלל איזה דיק הד אחד שלא קשר את המטען שלו בצורה בטוחה ויעילה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
תראה כמה בלאגן בגלל איזה דיק הד אחד שלא קשר את המטען שלו בצורה בטוחה ויעילה.

זעזעת אותי כהוגן. מפחיד. לא מומלץ לראות לפני השינה.

פורסם

אתה מודע לזה שזה הזוי לחלוטין הוידאו.

אגב זה מהסרט "יעד סופי" ששם כפי שזכור לך כולם מתים בצורה מחרידה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אתה מודע לזה שזה הזוי לחלוטין הוידאו.

אגב זה מהסרט "יעד סופי" ששם כפי שזכור לך כולם מתים בצורה מחרידה.

ידוע בהחלט, הנקודה שלי הייתה להראות איזה תגובת שרשרת יכולה להיות בגלל שאיזה עצלן לא קשר את המטען שלו בצורה הכי בטוחה ויעילה שיש. בסרט כל בולי העץ היו קצורים בשני שרשראות. כל מי שמבין יודע שזה בהחלט לא מספיק. אומנם זה סרט אבל זוהי הנקודה. לדאבונינו, הרבה נהגי משאיות לא מפנימים את העובדה שנלהוג במשאית שעמוסה בעשרות טונות טובים זוהי אחריות גבוהה. אם חלילה פותח הישרשור היה על דו גלגלי, אפילו אם זה היה 50 סמ"ק היינו קוראים על התאונה הכי הזוייה שהייתה בישראל מזה המון זמן. זה מרתיח אותי מאוד כרוכב דו גלגלי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לרכבים צבאיים אין ביטוח, זה דומה לחברות ליסינג שהן המבטח של עצמן.

דבר עם חברת הביטוח שלך והיא תטפל בכל הנזק אל מול משטרה צבאית.

אין לך מה לדאוג משתי סיבות:

1. לנהג צבאי אין שום אינטרס להאשים אותך או לא להודות, גם אם הוא מפרק פרארי הוא לא משלם שקל, הכול על הצבא. הוא רק יסגור שבת או שניים בבסיס.

2. הצבא בד"כ משלם :) תרגיש שהרווחת קצת מהמיסים שלך חזרה.

האם שמרת מרחק סביר? פעם נפל לרכב גרר שלפניי רכב (בכביש 40 לפני צומת בילו לכיוון דרום), לא יודע איך הספקתי לבלום.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כחלק מתמיכת צה"ל באספקה לצד"ל בתקופת רצועת הביטחון,

לפני כ 15 שנה ירדתי עם משאית עמוסה בק-אקסים של משאיות ישנות ממארג'-עיון בלבנון לאחסנה במחנה כורדני (ליד קרית ים).

המשאית הייתה מסוג מרצדס "מוסטנג" שנת 72 עם דפנות סגורות. היה יום גשום מאוד.

הבקאקסים היו קשורים בקננות ברזל אך לא ישבו על משטחי עץ לפי התקן להעמסה בארץ. כי לא היו משטחים בלבנון.

בצומת עכו פניתי שמאלה על הנתיב הימני וכתוצאה מהגשם, מזווית הנטייה המטורפת של רכב עתיק (כמו ספינה בים) עמוס כבד, המשקל הגדול של הבק-אקסים כיחידים, המשאית העתיקה והציוד הישן שסוגר את הדפנות, בדיוק שסיימתי להשלים את הפניה, נשברה קננת ברזל אחת, הכבל השתחרר, תוך שניה ורבע הבק-אקס נדד מהפינה השמאלית של הארגז אל הפינה הימנית, שבר את דפנות המשאית מצד ימין ועף על הדשא שבאי התנועה. ממש בנס זה לא נפל קצת לפני. תוך חמש דקות עצרתי מנוף, ניידת תנועה, הרמנו את זה והמשכתי לנסוע.

תודה לאל שאף אחד לא נפגע. ורק נזק גדול נגרם לדפנות המשאית שנעקרו.

אבל:

היום כל המשאיות של הצבא חדשות לחלוטין, כל העמסה מפוקחת ע"י קצין או נגד רכב, יש מספיק משטחים ואמצעי עיגון כגון שאקלים המרותכים על הפלטה של המשאית, רצועות קשירה נמתחות, ראצ'רים ושרשראות ברזל שיכולים לרתק גם ממוטה למשאית. מעמיסים בארץ, ולא במדינת אוייב תחת אש, לא נוהגים במזג אוויר סוער ויש את כל הכלים לבצע הובלה בטוחה.

חבל שגם בתנאים אידאלים עדיין קורים מקרים כאלה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

חברים, האם זה בסדר להשאיר את גלגל הספייר ולהמשיך לסוע איתו? הגלגל והצמיג זהים לחלוטין לשאר הצמיגים ברכב.( bridgestone)

מסתבר שצמיג של רנו קליאו 1.2 הוא "מיוחד" וצריך להזמין אותו (165/65R15).

עולה 450 שקלים ולכן אולי אקנה צמיג באותו גודל אבל של חברה לא רצינית והוא ישמש כספייר.

• תוכן חדש...