Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדיד שמן נעלם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בבואי לבדוק שמן לפני נסיעה ארוכה, שמתי לב שמדיד השמן לא במקום. ליתר - דיוק, אין מדיד שמן.

לפני כחודש הרכב טופל במוסך, שהומלץ כאן בפורום (שאפט) : טיימינג+טיפול, כולל החלפת שמנים.

המוסך היה אחלה. טיפול מהיר, לא שחטו במחיר וכו'. הרכב נוסע מצויין ובהדלקה מופיע oil OK.

1. האם יש בעיה כלשהי כשאין מדיד?

2. היכן רוכשים מדיד?

3. נוזל הקירור נמצא ממש על קו ה min. האם ניתן למהול במי ברז? למיטב ידיעתי הנוזל שהוכנס בטיפול האחרון הוא zerex אדום.

תודה לעונים

פורסם

מדיד אתה יכול לרכוש בכל פירוקייה למרות שאני הייתי ניגש למוסך שנגע אחרון ברכב ודורש הסברים בעיניין ורואה עד כמה הם יכולים לעזור. מומלץ לא לנסוע בלי מדיד כי שמן בטמפרטורה מאוד גבוהה עלול מעט להשפריץ דרך הצינורית ואז תראה את זה על מיכסה המנוע ומי יודע איפה זה עוד ייגע. לגבי מיים ניתן מעט להוסיף מהברז אבל העדיפות היא לסחוב עד מחר וליקנות נוזל קירר מתאים.

פורסם

מתי פעם האחרונה שהחלפת נוזל קירור? אם אני לא טועה המים האדומים שיש לך לא ממש זולים וחבל למהול אותם במים. אם עברה תקופה ארוכה (שנתיים ומעלה) מומלץ לך להחליף את הנוזל מאשר רק למלא. אם אתה מתכוון להחליף את הנוזל אז תוסיף עוד כוס מים בכדי שלא יהיה לך חסר. אם אתה לא מתכוןן להחליף בקרוב אז פשוט תסע ותקנה את אותו נוזל קירור ותוסיף. עדיפות כמובן היא לא למהול במים. אם אתה לא מתכנן נסיעה ארוכה וקשה עד לעסק שממנו קנית את הנוזל אז תמתין עד שתגיע ותוסיף עוד נוזל קירור. כאמור, לנסות לא למהול את הנוזל במים כי אז הוא יאבד מהאפקטיביות שלו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני מנחש, שמדובר ברנו כלשהי עם מדיד שמן מפלסטיק.

אפשר להניח, שהמדיד פשוט נשבר, זה קורה.

כלומר במוסך המדיד הוחזר למקום כמו שצריך, ובשלב כלשהוא בהרכבה או לאחר ההרכבה ראש המדיד נשבר ונפל.

אם זה המצב, לפני הרכבת מדיד חדש אתה צריך לשלוף את מה שנשאר מהישן ממוביל המדיד.

פורסם

BUKI,

האם המצב הנ"ל לא מסוכן?

לא מעט פעמים קרו מקרים בחה"י שהשפריץ שמן מאחד המנועים אל מנוע אחר ומן הסתם המנוע נשרף וכמעט כל הספינה במקרים רבים. בעיקר בגלל מובילי שמן סוג ז' שהחיל קנה כחלק מתחזוקת שבר.

מדובר בדיזלים ימיים.

האם מצב שבו שמן ישפריץ מהחור הפתוח לא יכול לגרום להתקלחות המנוע?

או שמא רק בדיזלים ימיים אנחנו רואים נפלאות כאלה? :roll:

תודה.

פורסם

כאשר תקנה מדיד חדש וודא שקיבלת מדיד המתאים בדיוק לרכבך, אל תסתמך על דברי המוכר בחנות חלקי החילוף, ואל תקנה מדיד שאינו סגור בשקית או מודבקת עליו מדבקה המוכיחה שהוא מיועד לרכבך (גם דגם מנוע שונה ושנה משנים). זה חשוב מאוד שכן אם תשתמש במדיד ארוך יותר מהמקורי תיסע למעשה בחוסר שמן... בנוגע לנוזל קירור כמו שכבר אמרו לך עדיף לחכות ולמלא נוזל קירור מהסוג שכבר מולא ברכבך. באין ברירה עדיף להוסיף מים מזוקקים

פורסם

עדכון - התקשרתי לניצן, מוסך שאפט, המטפלים ברכב שלי ותוך שניות בודדות נפתרו ה'בעיות'

1. מדיד השמן. מסתבר שלא ידעתי איפה הוא :oops: , ניצן הסביר היכן ואכן שם היה...

2. נוזל קירור. מסתבר שצריך לבדוק בקליאו רק לאחר שהרכב חם, כיון שנפח המים עולה כפונקציה של טמפ'. בדקתי לאחר נסיעה, ונוזל הקירור עומד על קצת יותר מקו האמצע. במילים אחרות - לא חסר נוזל קירור. כמעט ושמתי מעט מים רגילים, וניצן עצר אותי והסביר שיש להזהר מלחץ במערכת.

המסקנה כרגיל: מוסך שאפט - מקצועיות, חביבות, נרתמים לעזרה, מחירים הוגנים המאפשרים להחזיק רכב.

פורסם
עדכון - התקשרתי לניצן, מוסך שאפט, המטפלים ברכב שלי ותוך שניות בודדות נפתרו ה'בעיות'

1. מדיד השמן. מסתבר שלא ידעתי איפה הוא :oops: , ניצן הסביר היכן ואכן שם היה...

2. נוזל קירור. מסתבר שצריך לבדוק בקליאו רק לאחר שהרכב חם

1. לא ראית לנכון לציין בהודעת פתיחה, שאתה לא מוצא את המדיד בכלל?

אם היית כותב את זה, היינו מסבירים לך, איפה הוא נמצא.

מהודעתך אפשר היה להבין, שאתה רואה את מוביל המדיד ללא המדיד.

2. בדיקת מפלס נוזל קיריר יש לבצע כשהרכב קר. כשהרכב קר מפלס הנוזל צריך להיות בין מינימום למקסימום.

*להבא, הודעות ללא ציון דגם הרכב ימחקו.

פורסם

Buki, אתה אומר - לבדוק קר.

המוסך המטפל - המומלצים כאן בפורום וחברים בו, וברי סמכא בנושא צרפתיות - מעניקים הוראה לבדוק כשהרכב לאחר נסיעה.

בפועל יש שינוי במפלס. מציין: הרכב תקין, משאבת מים חדשה, לא מתחמם, רדיאטור תקין. סביר שהם צודקים...

אפשר להעלות את הנושא כשאלה בפורום.

[מקבל את הורואת הכתיבה, שים לב זו הודעתי השניה בפורום]

פורסם

שינוי מפלס מסויים בין מצב חם למצב קר זה אכן תקין.

אבל סימני מינימום ומקסימום על מיכל העיבוי מתייחסים למצב קר.

1.JPG

פורסם

עם כל הכבוד למוסך שלך, יש פה אנשים בפורום שלדעתי במקצועיותם עולים פי כמה וכמה על רמתם של בעלי מוסך (לא תמיד, אבל לא מעט פעמים) בוקי, דניאל ומרק הם רק דוגמא.

וכן גם אני די בטוח שבדיקת מפלס נוזל הקירור כשהמנוע חם לא תתן אינדיקציה נכונה לגבי המפלס

Hyundai I20 Inspire 2010

• תוכן חדש...