Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לחץ שמן נמוך בsti2002 .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי לחץ שמן מאוד נמוך בסרק וגם כאשר אני מעלה סל"ד הלחץ שמן לא עובר את ה 4 באר.(חיברתי גם שעון לחץ מכני).

עכשיו אני יודע שזה יכול להיות מהמיסבים של הקראנק או מהקראנק עצמו ואולי גם מהמיסבים של הטלטל אבל זה גם יכול להיות משאבת שמן גמורה,

ומישהו אמר לי שיכול להיות שהסתום פריקה של המשאבה תפוס, האם זה נכון?

לפי מה שהבנתי לא ניתן לפרק את הקראנק ע"י הסרה של הקרטר אלא צריך להוציא את המנוע (מנוע בוקסר), האם זה נכון?

וכמובן שאם כבר אני מוציא את המנוע אז אביא סט אטמים חדש ,אשלח את הראשים לבדיקה וכו'...

כל זה עולה המון כסף ולפני שאני מאשר למכונאי לבצע את העבודה רציתי לדעת כמה דברים.

האם המשאבת שמן במנוע כזה היא חיצונית או פנימית?(לפי מה שראית בתמונות היא חיצונית ויושבת מאחורי הטיימינג).

כיצד ניתן לדעת אם המשאבה תקינה או לא?

מה לגבי שסתום הפריקה?

אלו עוד בדיקות ניתן לעשות לפני שאני נכנס להוצאה כספית מאוד גדולה?

תודה מראש לכל העוזרים.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שכתי לציין שלא נדלקה לי מנורה מעולם ולא הבהבה אפילו לא לשניה,

בבוקר שאני מניע המנורה אחרי שניה נעלמת וזה מעיד על לחץ תקין וגם בשעון הלחץ עומד על 6 ולאט לאט ככל שהשמן מתחמם כך הלחץ יורד בהדרגה עד שהוא מגיע כמעט לאפס (3-4 psi) בסרק.

וגם הסל"ד אצלי היה די נמוך משהו כמו 400 אז הרמנו את הסלד (דרך המחשב)למה שאמור להיות שזה 700-800 ועדיין הלחץ שמן בסרק ממש נמוך.

פורסם
ספק מידע מועיל כדי ששאר חברי הפורום יוכלו להעריך מאיפה מגיעה הצרה כמו: כמה ק"מ גמע המנוע? היסטוריית התחממות או פתיחת ראש? שמן מנוע בשימוש (איזו צמיגות, חברה, תדירות החלפה)? מסנן שמן מקורי או חליפי? וכן הלאה. תבין שגם ככה לא ניתן לאבחן רכב מרחוק אך כדי שיוכלו להעריך כמו שצריך את מצב המנוע עליך לפרט כמה שניתן.
פורסם
שלום לכולם.

יש לי לחץ שמן מאוד נמוך בסרק וגם כאשר אני מעלה סל"ד הלחץ שמן לא עובר את ה 4 באר.(חיברתי גם שעון לחץ מכני).

עכשיו אני יודע שזה יכול להיות מהמיסבים של הקראנק או מהקראנק עצמו ואולי גם מהמיסבים של הטלטל אבל זה גם יכול להיות משאבת שמן גמורה,

ומישהו אמר לי שיכול להיות שהסתום פריקה של המשאבה תפוס, האם זה נכון?

לפי מה שהבנתי לא ניתן לפרק את הקראנק ע"י הסרה של הקרטר אלא צריך להוציא את המנוע (מנוע בוקסר), האם זה נכון?

וכמובן שאם כבר אני מוציא את המנוע אז אביא סט אטמים חדש ,אשלח את הראשים לבדיקה וכו'...

כל זה עולה המון כסף ולפני שאני מאשר למכונאי לבצע את העבודה רציתי לדעת כמה דברים.

האם המשאבת שמן במנוע כזה היא חיצונית או פנימית?(לפי מה שראית בתמונות היא חיצונית ויושבת מאחורי הטיימינג).

כיצד ניתן לדעת אם המשאבה תקינה או לא?

מה לגבי שסתום הפריקה?

תודה מראש לכל העוזרים.

על-סמך מה החלטת שלחץ השמן לא תקין ? בדקת מול נתוני הייצרן מהו לחץ השמן בסל"ד סרק ובסל"ד של 5000 סיבובים לדקה ?

לחץ שמן של 1 בר בסל"ד סרק לאחר שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה (טמפ' שמן מנוע בסביבות 80 מעלות צלזיוס) נחשב ללחץ תקין.

בסל"ד של 5000 סיבובים לדקה לחץ של מעל 3-4 בר נחשב תקין.

איזה כייף לי :)

פורסם

הרכב אצלי כבר 7 חודשים מעולם לא התחמם חוץ מפעם אחת שהרדיאטור נזל והשעון חום עלה קצת מעל החצי ובאותו רגע הזמנתי גרר ולקחתי למוסך אז ככה שאני לא מחשיב את זה כהתחממות.

זה מנוע מחוזק עם בוכנות וטלטלים מחוזקים (נעשה לפני כשנה וחצי בערך,לא החליפו קראנק ואני לא יודע לגבי מיסבים)אני משתמש בשמן motul 15-50 300v זה שמן מעולה וממש רב האימפרזות נוסעות על השמן הזה,

פילטר שמן מקורי והרכב עשה טיפול לפני 5000 ק"מ, יש לציין שהרכב לא אוכל שמן באופן חריג ולא מעשן,ממש מתנהג רגיל ונשמע טוב אבל לצערי אין לחץ שמן.

למרק10: לא בדקתי מול נתוני יצרן אבל ממה שבררתי עם כמה אנשים שמכירים ויש להם את המכוניות האלה הלחץ שמן אמור להיות בין 2 ל-3 באר בסרק ,ואצלי הוא ממש מגרד את האפס ,יש לי גם קריאה ב psi וגם ב bar ובקריאה הדיגיטלית זה מראה 3-4 psi שזה כמעט כלום כי 1 באר =14.7 psi

• ספונסר פורום
פורסם

מה שאתה כותב הוא לא הגיוני,נורת לחץ השמן ברכב הזה נדלקת מתחת ללחץ של חצי באר(כ-7 PSI)

תבדוק עם שעון לחץ שמן שמוברג עם צינור ולא עם חיישן.

אורן

פורסם

כתבתי כבר בהתחלה שעשיתי את זה ,

הוצאתי את היוניט לחץ שמן המקורי והתחברתי עם שעון מכני ישירות להברגה של היוניט ועדיין הראה לי אותו הדבר

פורסם

ואם אתה אומר שברכבי המנורה אמורה להדלק כאשר הלחץ יורד מחצי באר אז איך יכול להיות שהיא לא נדלקה ? כי הלחץ שמן כרגע עומד על הרבה פחות מחצי באר:-(.

וזה לא שהיא לא תקינה כי היא כן נדלקת כאשר אני פותח סוויץ'.

בבקשה אני צריך עוד עזרה מהמומחים פה לפני שאני נכנס להוצאה הזאת.

• ספונסר פורום
פורסם

התקלה שאתה מתאר מאוד מוזרה ויהיה קשה לאבחן אותה מעל דפי הפורום. אני ממליץ לך בחום לא לנסות "לשחק" יותר מדיי עם המנוע במצב כזה כי אתה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך. אני אמליץ לך להתייעץ עם 3 בעלי מקצוע מתחומים שונים בתקווה שמשם תגיע הישועה:

א) טיג מוטורספורט אשר מתמחים בטיפול באימפרזות.

ב) לביא שיפוץ ראשים אשר מתמחים בשיפוץ מנועים ואולי מכירים את התקלה.

ג) מוסך הייטק מוטורס אשר מתמחה בדיאגנוסטיקה מתקדמת ואולי יוכל לעזור לך לאבחן את התקלה.

פורסם

קודם כל תודה רבה.

בינתיים אני לא שיחקתי בכלום במנוע אלא רק בדקתי לחץ שמן עם שעון מכני כדי לודא שאכן הלחץ שמן נמוך ,והרמתי את הטורים בסרק לפי מה שאמור להיות כי כנראה שמשהו בעבר שיחק עם הכבל גז .(ולא אני עשיתי אלא מכונאי).

יכול להיות שחיישן כלשהו התקלקל ובגלל זה המנורה של הלחץ שמן לא נדלקת כאשר הלחץ צונח?

מצד שני אין לי כל התראה על משהו כזה כי עשינו סריקה ממוחשבת ולא היו שום קודי תקלה.

תראו אני מודה על העזרה ומבין שאי אפשר לתקן דברים דרך מסך מחשב , אני רק מחפש עוד כיוונים והשערות שאוכל לבדוק לפני שאני משאיר את הרכב לפירוק המנוע

תודה מראש.

פורסם

הההיייקובי אני חושב שהדבר הנכון ביותר זה ליבדוק דברים רק לפי נתוני יצרן ולא לפי מה שאמרו לך לי זה נישמע תקין לחץ של בערך 1 באר בסרק שהשמן חם ו4 באר בסלד גבוה...כך בחשבון שככל שהלחץ יורד הספיקה עולה וזה דבר שגם חשוב ליבדוק.

אתה גם יכול לנסות רק ליפתוח מיסב אחד של הקראנק ולקבל הינדקציה תישתמש בפלסיקקיז

• ספונסר פורום
פורסם

עדיין לא הגיוני,אם הנורה נדלקת בסרק,אז מעגל הנורה כנראה תקין.

לחץ נורמלי בסרק צריך להיות בין 25-30PSI כשהמנוע חם.

אם באמת היה 3-4 PSI המנוע היה דופק כמו קונגו,שמע לעצות שקיבלת כאן,גש לבעל מקצוע לבדיקה.

אורן

פורסם

אתה אומר ש1 באר זה תקין בסרק ויכול להיות שזה נכון ויכול להיות שלא אבל לפי השעון שיש לי ברכב וגם שחיברתי שעון מכני חדש התוצאה הייתה הרבה פחות מחצי בר בסרק , משהו כמו 3-4 psi ,וכמו שאורן אמר במצב כזה המנוע אמור לדפוק אז אני כבר לא מבין מה קורה.

זה לא שהסתמכתי על חיישנים כי התחברתי ישירות לבלוק עם שעון מכני שמחובר לצינור , והשעון לא מזייף כי הוא הראה את אותה תוצאה כמו השעון הדיגיטלי שמורכב ברכב, עכשיו זה בדוק שהלחץ נמוך אני רק לא מבין איך יכול להיות שהמנוע לא דופק?

והרכב גם נוסע בריא ונשמע טוב ...יכול להיות שהבעיה רק בתחילתה ואם לא אטפל אז המנוע כן יתחיל להרעיש או שבלחץ כזה נמוך המנוע חייב לדפוק?

פורסם

עזוב את אדון שמועתי ותתייחס לנתוני הייצרן.

לחץ שמן של 1 בר ומעלה בסל"ד סרק לאחר שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה (טמפ' שמן מנוע בסביבות 80 מעלות צלזיוס) נחשב ללחץ תקין.

בסל"ד של 5000 סיבובים לדקה לחץ של מעל 3-4 בר נחשב תקין.

בכול מקרה אם לחץ השמן נראה לך נמוך תתחיל מהדברים הפשוטים.

1. החלפת מסנן שמן למקורי בלבד.

2. ניקוי רשת הסינון של משאבת השמן.

3. החלפת שמן מנוע לצמיגות המומלצת על-ידי ייצרן הרכב.

4. בדיקה של קולר שמן מנוע (מחליף חום של שמן המנוע).

5. בדיקה של מפסק לחץ שמן מנוע.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...