Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לחץ שמן נמוך בsti2002 .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה לי לבדוק את הקולר שמן?

השמן כן מגיע לטמפרטורת עבודה בין 95 ל 110 שזה אופטימלי, האם יש לקולר שמן קשר ללחץ שמן?

ומהו מפסק לחץ שמן?

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה מנוע מחוזק עם בוכנות וטלטלים מחוזקים (נעשה לפני כשנה וחצי בערך,לא החליפו קראנק ואני לא יודע לגבי מיסבים)אני משתמש בשמן motul 15-50 300v זה שמן מעולה וממש רב האימפרזות נוסעות על השמן הזה,

פילטר שמן מקורי והרכב עשה טיפול לפני 5000 ק"מ, יש לציין שהרכב לא אוכל שמן באופן חריג ולא מעשן,ממש מתנהג רגיל ונשמע טוב אבל לצערי אין לחץ שמן.

לא, השמן הזה הוא לא שמן טוב ומעניין עוד כמה מנועים ילכו בגלל הבורות של האנשים שמשתמשים בשמן הזה ברכבם (לא שאני אומר שזה המקרה שלך, אבל יש יותר מדי טרגדיות שקשורות במנועי האימפרזה לדורותיה והשמן הנ"ל שמעורב בהם).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

השמן בסדר גמור ומתאים לרכב.

מתי החלפה אותו לאחרונה ואם יש לו ריח של דלק?

מתי התופעה הזו החלה ומה היה הלחץ שמן קודם?

מאיזה סל"ד הלחץ שמן מגיע ל 4 בר והאם המחוג בשעון הלחץ רוטט או נשאר יציב בנקודה של הלחץ המקסימלי?

פורסם

איך מתאים לרכב אם מדובר בשמן מרוצים המיועד לרכבים ללא ממיר קטליטי וללא תקן API?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
למה לי לבדוק את הקולר שמן?

השמן כן מגיע לטמפרטורת עבודה בין 95 ל 110 שזה אופטימלי, האם יש לקולר שמן קשר ללחץ שמן?

ומהו מפסק לחץ שמן?

בשפה מקצועית ליוניט לחץ שמן מנוע קוראים מפסק לחץ שמן.

קולר שמן מנוע תפקידו לקרר את שמן המנוע.

איזה כייף לי :)

פורסם
איך מתאים לרכב אם מדובר בשמן מרוצים המיועד לרכבים ללא ממיר קטליטי וללא תקן API?

די כבר כל פעם שעולה סוגיית המוטול באימפרזות לקפוץ לטיעון של ״ לא עומד בתקן״.

אתה חייב להבין שברמה העקרונית אתה צודק, אבל נסיון החיים בעולם בכלל ובארץ בפרט מראה שזה השמן

שמתאים למנוע הזה. יעידו על כך החל מהיבואן ועד לסדנאות המתמחות.

לבעל הרכב, לחץ שמן תקין בסרק הוא בין 1 באר ל1.5.

בלחץ שמן שאתה מתאר המנוע אמור לדפוק, יכול להיות שיש דפיקה אבל אתה לא שומע אותה ( לא פשוט).

אתה יכול לעשות נסיון. עמוד מול האוטו עם מכסה מנוע פתוח, כשהרכב מונע שים את היד על המצערת, תרים סלד מעט, תעזוב, חצי שניה אחרי שהוא מתחיל לרדת תן שוב מכת גז. אם המנוע דופק אתה תרגיש את זה ביד ,נקישה עם התחלת העליה בסלד( או תשמע).

בלי קשר, יכול להיות שיש לך איזה כשל מכני במשאבת שמן או סתימה.

אני במקומך לא הייתי מחכה חצי דקה וניגש לטיג, או אסף ורונן ע״מ לבצע בדיקה.

יכול מאוד להיות שאם תתפוס את הבעיה בזמן לא יגרם נזק.

בהצלחה, תעדכן.

פורסם

לאיתמר: מעבר לזה שרב האימפרזות נוסעות על השמן הזה , ואולי אתה לא יודע אבל גם במוסכי סובארו משתמשים בדיוק באותו שמן ,ודך אגב אצלי אין ממיר קטליטי.

לדניאל: החלפתי את השמן לפני 5.000 ק"מ, אני לא מהמזניחים הכל בזמן ורק מקורי,ולא לשמן אין ריח של דלק,

שאלת מתי התופעה הזו התחילה אז אני לא יכול למר לך כי עד לפני ארבעה ימים לא ידעתי מזה כי לא נדלקה לי מנורה,אף פעם(והיא עובדת), ורק לפני ארבעה ימים כאשר התקנתי שעון לחץ שמן דיגיטלי אז ראיתי שאין לחץ שמן,חשבתי אולי הוא מזייף אז התחברתי עם שעון מכני לבלוק עצמו וראיתי שבאמת אין לחץ.

ולא המחוג לא רוטט אלא יציב על כמעט 0 באר ובסרק וכאשר אני מרים סל"ד אז הוא עולה, אבל לא משנה כמה סל"ד ארים המחוג בשעון לא עובר את ה4 באר וגם שם הוא יציב ולא רוטט.

לגידי: זה שהמנוע אמור לדפוק בלחץ שמן כזה זה נכון אבל הוא ממש לא דופק ועובד עגול והכל בסדר נכון לעכשיו.

תכף אצא לנסות את מה שאמרת אולי אצליח לשמוע משהו, ואם כבר הזכרת סדנאות אז הרכב מטופל מאז שהוא אצלי רק אצל אסף ורונן וגם הם די תוהים מה הבעיה, הם אמנם אמרו לי מהם הסיבות ללחץ שמן נמוך (קראנק,מיסבי קראנק, מיסבי טלטל,משאבה, סתימה במשאבה) אבל הם גם תוהים איך בלחץ כזה המנורה לא נידלקה וגם איך זה שעם כל הנתונים המנוע עדיין עובד יפה ולא דופק

עכשיו רק רציתי להתייעץ ולשמוע דעות נוספות..

כנראה שהצעד הבא זה לפרק את המשאבה ולבדוק אם היא תקינה, ואם היא תקינה אז כנראה שלא יהיה מנוס מלפרק את המנוע ולבדוק מה קורה בפנים.

פורסם

מי בנה את המנוע, ומתי? זא כמה קמ הוא עבר בתצורה הנוכחית? עם איזה טורבו?

קח בחשבון ש99 אחוז שהחליפו מייסבי קראנק.

לפני שאתה מפרק את המנוע תנסה לפרק את משאבת השמן, לראות אולי יש בוצה במנוע.

לגבי הטורבו - לא חושב שקשור, אבל ישנה רישתית שאמורה לסנן את השמן שנכנס לטורבו, בזמנו יצאה המלצה

מהיצרן לפרק אותה ולנקות כל 40000 קמ, אבל אם היא לא נקייה זה גורם ל״הרעבת שמן״ לטורבו, והריסתו.

לא חושב שיש השפעה על המנוע. אבל שווה לבדוק כל דבר לפני פירוק של המנוע.

עוד משהו, יש שיטה, לא קלה בכלל שאפשר לפרק את המיסבי טלטל דרך הקרטר, מבלי לפרק את המנוע לגמרי.

אם לבסוף לא תמצא את הבעיה, תוכל לשלול את נושא המיסבים מבלי לפרק את המנוע.

פורסם

לפי מה שנאמר לי אולג מחדרה בנה את המנוע ..אם אתה מכיר, המנוע נבנה לפני בערך שנה וחצי וזה נכון מה שאתה אומר שרב הסיכויים שכן החליפו מיסבי קראנק אבל מצד שני לך תדע איך בנו את המנוע כי המנוע הזה לא נבנה כשהרכב היה אצלי אז ככה שלא הייתי מעורב בזה,מצד שני זה יכול להיות גם מיסבי טלטל או הקראנק עצמו(את הקראנק אני יודע בוודאות שלא החליפו,) אבל כמובן שאתחיל קודם בבדיקה של המשאבה ושל הרשתיות למיניהן...

ברכב כרגע יש טורבו td05 16g (יש קצת חופש בציר אז בגלל זה שאלתי).

לגבי המיסבים של הקראנק זה נכון שאפשר לבדוק אותם דרך הקרטר אבל אם צריך לפרק את הקראנק או את המיסבים של הטלטלים אז ניראה לי שחייב לפרק את המנוע ובמקרה כזה אני כבר מעדיף לשלוח את הראשים לבדיקה/שיפוץ אם צריך ,וכמובן סט אטמים חדשים ,בקיצור לעשות את זה כמו שצריך וכמובן שקודם כל אשתדל להמנע מפירוק המנוע.

פורסם

להערכתי יש לך טעות במדידה כי נודע לך שיש לחץ שמן נמוך רק לאחר חיבור שעון וראה זה פלא...אתה נוסע עם הרכב תקופה ואין בעיות.

אם איזה שעון התחברת ועד כמה הסקלה שלו?

פורסם
די כבר כל פעם שעולה סוגיית המוטול באימפרזות לקפוץ לטיעון של ״ לא עומד בתקן״.

אתה חייב להבין שברמה העקרונית אתה צודק, אבל נסיון החיים בעולם בכלל ובארץ בפרט מראה שזה השמן

שמתאים למנוע הזה. יעידו על כך החל מהיבואן ועד לסדנאות המתמחות.

לאיתמר: מעבר לזה שרב האימפרזות נוסעות על השמן הזה , ואולי אתה לא יודע אבל גם במוסכי סובארו משתמשים בדיוק באותו שמן ,ודך אגב אצלי אין ממיר קטליטי

אני נורא מצטער שאתם לא אוהבים את דעתי, אבל אני מציע לכם (וגם לכל ה"משפרים" למיניהם) לחקור ולהבין קצת בנושא השמנים ואז לבוא להתעמת.

אף יצרן רכב לא יאשר שמן שאינו עומד במפרט המנימלי אותו הוא דורש, ובמקרה של סובארו מדובר בתקן API.

התקן הזה קובע ומחייב את היצרנים ממה השמן יהיה מורכב כדי שהוא יוכל לבצע את פעולתו באופן הנדרש.

אני לא מתפלא שמוסכים מורשים או סדנאות שיפורים משתמשים בשמן הזה, רמת הידע המקצועי בתחום נמוכה.

אני אשמח לראות מסמך יצרן (לא יבואן!) שמאשר שימוש לאורך זמן בשמן הנ"ל או כל שמן מירוצים אחר ללא תקן רלוונטי. לא תמצאו כזה.

בשמני מירוצים יש אחוזים גבוהים מאוד של תוספים מונעי שחיקה (ZDDP למשל) שפוגעים בחיישני חמצן וממירים קטליטיים.

בשמני מירוצים אין כמעט עד אין בכלל דטרגנטים החיוניים לשמור על מנוע תקין.

שמן מירוצים סמיך מדי לפעולה תקינה של המנוע ופוגע בביצועיו (כן, כן).

צאו כבר מהקבעון ומהעדר, שמן מירוצים לא בריא למנוע, גם לא אם מחליפים אותו כל 5,000 ק"מ.

בינתיים הסטטיסטיקה של מנועי האימפרזות בפורום לא משהו.

איתמר.

פורסם
אני נורא מצטער שאתם לא אוהבים את דעתי, אבל אני מציע לכם (וגם לכל ה"משפרים" למיניהם) לחקור ולהבין קצת בנושא השמנים ואז לבוא להתעמת.

אף יצרן רכב לא יאשר שמן שאינו עומד במפרט המנימלי אותו הוא דורש, ובמקרה של סובארו מדובר בתקן API.

התקן הזה קובע ומחייב את היצרנים ממה השמן יהיה מורכב כדי שהוא יוכל לבצע את פעולתו באופן הנדרש.

אני לא מתפלא שמוסכים מורשים או סדנאות שיפורים משתמשים בשמן הזה, רמת הידע המקצועי בתחום נמוכה.

אני אשמח לראות מסמך יצרן (לא יבואן!) שמאשר שימוש לאורך זמן בשמן הנ"ל או כל שמן מירוצים אחר ללא תקן רלוונטי. לא תמצאו כזה.

בשמני מירוצים יש אחוזים גבוהים מאוד של תוספים מונעי שחיקה (ZDDP למשל) שפוגעים בחיישני חמצן וממירים קטליטיים.

בשמני מירוצים אין כמעט עד אין בכלל דטרגנטים החיוניים לשמור על מנוע תקין.

שמן מירוצים סמיך מדי לפעולה תקינה של המנוע ופוגע בביצועיו (כן, כן).

צאו כבר מהקבעון ומהעדר, שמן מירוצים לא בריא למנוע, גם לא אם מחליפים אותו כל 5,000 ק"מ.

בינתיים הסטטיסטיקה של מנועי האימפרזות בפורום לא משהו.

איתמר.

אין לי כל בעיה עם דעתך.

העניין הוא שאתה נצמד למה שאתה קורא/יודע. מבחן התוצאה אומר אחרת.

בוא אספר לך משהו. ״בעיית״ המנועים בתקופות היפות של הgt ולאחר מכן Wrx לא נבעו רק מהסיבה שהיו לא אמינים,

הגורם העיקרי לכך היה שימוש בשמנים לא מתאימים. בשנת 2000, כשרוב הgt היו עוד באחריות מנועים היו מתפוצצים בגלל

שבחברה היו משתמשים עם 5w-40 של דלק, שעומד בתקן API.

המודעות וההבנה שאפה לאפס, ובאמת שמו שמנים ״לפי התקן״. מה קרה בפועל? אוברול כל 20000 קמ.

היום, אותם מנועים בדיוק, אחרי עשר או שתיים עשרה שנים של נסיעה לא נשברים, למה? קרה קסם? לא.

יכול מאוד להיות שיצאה איזו הוראה מהיצרן לעבור לשימוש בשמן, יכול להיות שהיצרן בדק את השמן והחליט שהוא מתאים.

בשורה התחתונה, כנס היום למוסך סובארו עם Sti 2010,שעדיין במסגרת האחריות, ובטיפול ישמו מוטול.

יש לי חבר חכם בלילה שהחליט שאיזה סדרה של רויאל פרפל תתאים לSti שלו.

האוטו נסע 150k ,מנוע מקורי,בלי זמזום מהקארנק, אחרי שימוש ברויאל פרפל במשך 10k, אני אתן לך להבין לבד מה קרה.

מנגד, חבר אחר עם Sti 2002, יד ראשונה, שעברה מזמן את ה140k, בנהיגה לא קלה בכלל, משתמש במוטול מאז ומתמיד, והמנוע

במצב מעולה.

לפותח השרשור, יש דרך להגיע למיסבי הטלטל מבלי לפרק כלום פרט לקרטר.

פורסם

אפשר לתת דוגמאות ולקחת מקרי קיצון מכאן ומכאן.

הנקודה שלי היא שיותר מדי מנועי אימפרזות מתפחלצים טרם זמנם ולפחות מהסטטיסטיקה הקטנה שאני גיבשתי ברובם ככולם זה בגלל שמן מנוע שלא התאים.

אנשים מתעקשים להשתמש בשמן סמיך וצמיגי שמקשה על הזרימה, הקירור והשימון ובנוסף גם שלא מנקה את המנוע.

אני לא יודע מה היה לפני למעלה מעשור וזה גם לא רלוונטי לדיון הנוכחי. אני לא יודע באיזה שמן חברך השתמש עד הטיפול ולמה דווקא לאחר המעבר לרוייאל (הוא השתמש בשמן המירוצים שלהם? דינו כדין השמן של מוטול) המנוע התפגר.

אני לא יודע למה יפנאוטו (לדבריך, אבל אתה לא הראשון והיחיד שאומר את זה) ממשיכים להשתמש בשמן שהיצרן אוסר שימוש בו. אגב, לפני מספר חודשים פניתי בעניין ל"אייל מסובארו" כאן בפורום, טרם קיבלתי תשובה.

אני כן יודע דבר אחד, שאין שום סיבה להיות "יותר צדיק מהאפיפיור" ולהשתמש בשמנים שאינם מאושרים על ידי היצרן. כמו שאמרתי כבר יותר מפעם אחת, יש בתחום הזה המון בורות ותופעת עדר. אני ממליץ בחום להימנע משימוש בשמני מירוצים באופן יום יומי.

איתמר.

• תוכן חדש...