Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לחץ שמן נמוך בsti2002 .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא יודע באיזה שמן חברך השתמש עד הטיפול ולמה דווקא לאחר המעבר לרוייאל (הוא השתמש בשמן המירוצים שלהם? דינו כדין השמן של מוטול) המנוע התפגר.
איתמר, אין לך מה לדאוג בנוגע לרויאל, מסתבר שהבעיה היא אצל בעלי ה-STI וה-WRX, על פי התמונות של הטיפולים שהם עושים לרכב מסתבר שהם די אוהבים להוסיף את תוסף השמן של פולידין וזה למרות האיסור החמור מצד יצרן הרכב והשמן להוסיף תוספים חיצוניים לשמן המנוע.

nzixvwjbntmd.jpg

nzixvwjbntmd.jpg

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את השעון לקחתי מחבר שיש לו מוסך מלגזות , השעון היה חדש הוא הוציא אותו מקופסא והכין לי אותו במקום עם צינור וניפל מתאים .

הסקאלה של השעון הייתה עד 10 באר.

פורסם

אני עדיין משוכנע שאין לך שום בעיה עם לחץ שמן ולראיה אין שום סמפטום אצלך ברכב שקשור לכך, לא רעשים, לא נורה דולקת והמנוע עוד עובד תקין.

מציע לבדוק עם שעון אחר, לאו דווקא חדש אלא כזה שידוע שהוא תקין.

• ספונסר פורום
פורסם

כמו שכתבתי קודם,וכמו שדניאל כתב,אין בעיה של לחץ שמן,צלם תמונות של השעון שחיברת,ולאיפה בבלוק חיברת את השעון המכני והחשמלי.

מנוע של סובארו שעובד עם לחץ שמן נמוך דופק כמו פטישים,אין סיכוי שלחץ השמן במנוע הוא מה שאתה אומר.

אורן

פורסם

הלואי ומה שאתם אומרים הוא נכון, זה יחסוך לי המון כאב ראש ולא אצטרך להיכנס להוצאה הזאת..

שאלת לאן חיברתי את השעון המכני,

אז ככה: פירקתי את האלטרנטור ממקומו אבל עדיין השארתי אותו מחובר (בלי הרצועה כמובן), היוניט לחץ שמן יושב מתחת לאלטרנטור ומאחורי הטיימינג על הבלוק,הברגתי את היוניט החוצה ועם ניפל מתאים הברגתי לשם את השעון המכני.

האם עשיתי נכון?

פורסם

וגידי ניסיתי לעשות את מה שאמרת לי לעשות ואין שום רעש של דפיקה המנוע עובד רגיל כמו ביום שקיבלתי אותו.

יש תקתוקים קטנים ועדינים שמגיעים מהבוכנות כי זה מנוע בנוי ,זה תמיד היה ככה וזה נורמלי בכל מנוע בנוי למיטב הבנתי.

מעבר לכך ראיתי ביוטיוב מלא סרטונים של כל מיני דפיקות מנוע באימפרזות וברוך ה' אצלי במנוע לא קיימים הרעשים האלה.

פורסם
וגידי ניסיתי לעשות את מה שאמרת לי לעשות ואין שום רעש של דפיקה המנוע עובד רגיל כמו ביום שקיבלתי אותו.

יש תקתוקים קטנים ועדינים שמגיעים מהבוכנות כי זה מנוע בנוי ,זה תמיד היה ככה וזה נורמלי בכל מנוע בנוי למיטב הבנתי.

מעבר לכך ראיתי ביוטיוב מלא סרטונים של כל מיני דפיקות מנוע באימפרזות וברוך ה' אצלי במנוע לא קיימים הרעשים האלה.

שמח לשמוע.

נשמע שכמו שאמרו מעלי, חיברת לא נכון, או השתמשת בשעון לא נכון.

אסף ורונן ניסו לחבר שעון שלהם ולבדוק?

פורסם

אסף ורונן ראו את השעון לקחתי אותו אליהם כי לא היה להם שעון והם עשו גם את הבדיקה ואמרו שאין לחץ שמן,ולא אני הרכבתי את השעון הדיגיטלי אלא הם,והאמת היא שנראה לי שיש מצב שהם התקינו אותו במקום הלא נכון,מחר אנסה משהו אחר,יש לי ברכב מתאם שמיועד לשעונים של לחץ שמן וחום שמן והמתאם הזה יושב בין הקולר שמן לפילטר שמן,הזמנתי אותו ביחד ובמיוחד לשעונים ,והיוניטים של השעונים אמורים להתברג לתוך המתאם ומשום מה רונן הרכיב את המתאם והבריג לתוכו רק את היוניט של החום שמן ואת של הלחץ שמן הוא טען שהכי טוב להתקין במקום היוניט המקורי,הבעיה היא שבגלל שהוא התקין את היוניט של השעון במקום היוניט המקורי אז כרגע המנורה (מנורת לחץ שמן המקורית בלוח שעונים)מבוטלת ,שבעיני זה לא טוב.

מחר אחזיר את היוניט המקורי למקומו כדי שהמנורה לא תהיה מבוטלת ואת היוניט של השעון אבריג לתוך המתאם ונראה מה זה יתן.

פורסם

קובי,

נכון לרגע זה אתה יכול להיות רגוע יחסית...

כמו שרשמו לך כאשר הלחץ שמן נמוך המנוע ידפוק כהוגן,

אצלי(מנוע בנוי) כאשר הלחץ שמן בנסיעה ירד למתחת ל-1 באר המנוע היה נשמע כמו מנסרה והיה צורך בהחלפת קראנק ומייסבים.

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם

אני אגיד לך מה...

אצלי יש צנרת פתוחה מהטורבו ללא ממירים וללא שום דבר בדרך , עכשיו בגלל זה הרכב די רועש אפילו בעמידה ולפעמים אם אתה עומד ליד הרכב בנקודות מסויימות אז זה נשמע כאילו משהו דופק שם,עכשיו לפי מה שראיתי ביוטיוב רעשים של קראנק או מיסבים אלו רעשים שמגיעים בצרורות כאשר מרימים סל"ד או מורידים זאת אומרת זה רעשים שמתבלטים הרבה יותר בעת לחיצה על הגז או עזיבה של הדוושה..אני צודק?

ואצלי כאשר אני לוחץ או עוזב אז אין שום רעשים נילווים או חדשים , הכל כרגיל כמו שהיה תמיד.

רק רציתי לעדכן שהיום החזרתי את היוניט לחץ שמן המקורי למקומו כדי שלפחות תהיה לי מנורה במצב קריטי, ואת היוניט של השעון העברתי למתאם שיושב בין הפילטר לבין הקולר ועדיין לחץ השמן נמוך ,אמנם יותר גבוה בכמה psi בודדים אבל עדיין נמוך(משהו כמו 7-8 psi במצב עמידה עם מנוע חם),ואני חושב שזה אכן מאמת שהלחץ שמן באמת נמוך,אני רק לא מבין למה לעזאזל המנורה אף פעם לא נידלקה ? אפילו על מנוע חם אם אני מכבה ומיד מדליק המנורה נדלקת לשניה ומיד נעלמת..מה שמעיד על כך שאכן נבנה לחץ,אחרת היא הייתה נשארת דולקת לכמה שניות או מהבהבת.

מחר אנסה משהו אחרון לפני שאני הולך למוסך..אקנה שעון מכני עם סקאלה מצומצמת כמה שיותר על מנת להשיג יותר דיוק בקריאה של הלחץ,ואם עדיין הלחץ יהיה נמוך אז אקח את הרכב למוסך ובתור התחלה אבדוק קודם מה המצב של משאבת השמן.

פורסם

ותגיד רגע מאור..כשנסעת על לחץ נמוך והקראנק והמיסבים הלכו,זה לא גרם נזקים נוספים לבוכנות או לטלטלים?

פורסם

רק רציתי לעדכן שהיום החזרתי את היוניט לחץ שמן המקורי למקומו כדי שלפחות תהיה לי מנורה במצב קריטי, ואת היוניט של השעון העברתי למתאם שיושב בין הפילטר לבין הקולר ועדיין לחץ השמן נמוך ,אמנם יותר גבוה בכמה psi בודדים אבל עדיין נמוך(משהו כמו 7-8 psi במצב עמידה עם מנוע חם),ואני חושב שזה אכן מאמת שהלחץ שמן באמת נמוך,אני רק לא מבין למה לעזאזל המנורה אף פעם לא נידלקה ? אפילו על מנוע חם אם אני מכבה ומיד מדליק המנורה נדלקת לשניה ומיד נעלמת..מה שמעיד על כך שאכן נבנה לחץ,אחרת היא הייתה נשארת דולקת לכמה שניות או מהבהבת.

.

שוב פעם אתה טועה בהבנה הטכנית של מפסק לחץ שמן נמוך. מפסק לחץ שמן נמוך אינו יוניט לחץ שמן ותפקידו להדליק את המנורה כאשר לחץ השמן יורד מתחת ל-2 P.S.I ולא כאשר הלחץ הוא 5 PSI לכן המנורה של לחץ שמן מנוע לא נדלקה.

אתה רוצה להיות רגוע ? תחליף את מפסק לחץ השמן לאחד מקורי.

איזה כייף לי :)

פורסם

אז למה כאשר אני מנתק את היוניט לחץ שמן המקורי המנורה מתבטלת? היא לא קיימת בכלל בלוח שעונים אפילו שאני פותח סוויץ.

ואם אתה אומר שהיא אמורה להידלק מתחת ל2 psi אז זה ממש גרוע כי גם ב5 וגם ב10 וגם ב15 זה עדיין לחץ נמוך וזה קריטי למנוע . אז מה ההיגיון? למה היא נדלקת רק מתחת ל2 psi ?

מעבר לכך מפסק או לא מפסק הלחץ ממש נמוך וזה המצב לצערי.

פורסם
ותגיד רגע מאור..כשנסעת על לחץ נמוך והקראנק והמיסבים הלכו,זה לא גרם נזקים נוספים לבוכנות או לטלטלים?

ברגע שהתחלתי לשמוע רעשים עצרתי בצד והתחלתי לברר.

מכיוון שלא הייתי רחוק מהבית נסעתי בנסיעה מאד זהירה הבייתה ואז התחלתי בתהליך פירוק המנוע.

מה שקרה הוא שהמיסבי קראנק נשחקו(ידוע כדבר שקורה לא מעט באימפרזות)ובעכבות כך הקראנק יצא מאיזון,למזלי לא נגרמו עוד נזקים ככה שהנזק לא היה רציני מידי..

אני מניח שאם הייתי עוצר במיידית לאחר הרעשים הייתי יכול לחסוך את הנזק לקראנק,אבל חלב שנשפך:lol: .

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

• תוכן חדש...