Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

אני מתכנן להעביר את הרכב שבבעלותי על שם אבי. הרכב עדיין יהיה שלי ורק אני אנהג בו, אבל ברישיון הרכב יופיע שמו של אבי, כתובתו (היא שונה, איני גר איתו) וכל פרטיו.

מה לעשות עם הביטוח שלי? אני מבוטח בביטוח ישיר, ויש על הרכב חובה+צד ג'. אני צריך להתקשר אליהם ולומר שהבעלות עברה אבל להשאיר את הביטוח כי אני אנהג בו?

תודה לעוזרים.

פורסם

לא צריך לעשות כלום. העברת בעלות אינה מפסיקה חבות ביטוחית. אומנם במקרה של תביעה מצד שלישי, יבואו אל הבעלים של הרכב והנוהג בו בזמן התאונה (אביך + הנהג, מי שזה לא יהיה). כנ''ל לגבי דוח''ות תנועה (יבואו אל בעלי הרכב והוא יצטרך להעביר את האחריות על עבירות תנועה אל הנוהג ברכב).

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

טעות , ביטוח הינו חוזה בין 2 צדדים, לא ניתן למכור רכב עם הביטוח. ( למרות שהרכב עובר בעלות אך לא נמכר בפועל זו עדין מכירת רכב )במקרה שלך יש לדוח לחברת ביטוח ישיר מאחר והרכב נשאר במשפחה יוסיפו את שם אביך לביטוח וכך יחסכו ממך בעיות בעתיד.

פורסם
טעות , ביטוח הינו חוזה בין 2 צדדים, לא ניתן למכור רכב עם הביטוח.

שינוי בעלות ברכב אינו פוטר [תיקון: תשל"ב]

(א) מבטח שהוציא פוליסה לכיסוי חבות טעונת ביטוח - בין שהמבוטח היה חייב באותו ביטוח ובין שהיה פטור ממנו לפי סעיפים 5,4 או 6, בין שאותה חבות היתה טעונה כיסוי ובין שהיתה פטורה ממנו לפי הסיפה לסעיף 3 - ואירע מאורע הנותן עילה לחבות כזאת אחרי שהמבוטח העביר את הבעלות ברכב לאדם אחר (להלן - הבעל החדש), לא תישמע טענה מצד המבטח שהוא פטור מכיסוי החבות עקב ההעברה כאמור, אלא אם הוכיח אחת מאלה:

(1) שלא ידע על ההעברה וכי היה נמנע, מנימוקים סבירים, לבטח את הבעל החדש;

(2) שקיים ביטוח אחר לכיסוי החבות.

(ב) נמנעה טענה מצד המבטח כאמור בסעיף קטן (א), יחייבו הוראות הפוליסה שהוצאה למבוטח גם את הבעל החדש.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
שינוי בעלות ברכב אינו פוטר [תיקון: תשל"ב]

(א) מבטח שהוציא פוליסה לכיסוי חבות טעונת ביטוח - בין שהמבוטח היה חייב באותו ביטוח ובין שהיה פטור ממנו לפי סעיפים 5,4 או 6, בין שאותה חבות היתה טעונה כיסוי ובין שהיתה פטורה ממנו לפי הסיפה לסעיף 3 - ואירע מאורע הנותן עילה לחבות כזאת אחרי שהמבוטח העביר את הבעלות ברכב לאדם אחר (להלן - הבעל החדש), לא תישמע טענה מצד המבטח שהוא פטור מכיסוי החבות עקב ההעברה כאמור, אלא אם הוכיח אחת מאלה:

(1) שלא ידע על ההעברה וכי היה נמנע, מנימוקים סבירים, לבטח את הבעל החדש;

(2) שקיים ביטוח אחר לכיסוי החבות.

(ב) נמנעה טענה מצד המבטח כאמור בסעיף קטן (א), יחייבו הוראות הפוליסה שהוצאה למבוטח גם את הבעל החדש.

זה עדיין לא כל כך ברור... אני אשאל שאלה ברורה:

נגיד שבוצעה העברת בעלות והעברת התשלום, ונניח שהמוכר פשוט היה אדיש או שכח להקפיא או לבטל את הביטוח על הרכב.

ואחרי שבוע, הייתה תאונה בה כמובן מעורבב רק הבעל החדש (הקונה) ואיזה רכב אחר.

האם המוכר יכול להיתבע ע"י גורם כלשהו (חברת ביטוח, קונה, רכב אחר, וכו')?

האם למוכר יש זכות טעינה שמכר את הרכב ובכלל לא מעורבב או קשור לטעונה ודוחה את הכול?

או חברת הביטוח יכול בכל אופן להתחשב בו כאשם ואחראי ולגבות את הכסף?

http://www.iherb.com?rcode=EGE170

$5-$10 הנחה על ההזמנה הראשונה. $4 עלות משלוח בלבד לישראל לחבילות עד 1.814 ק"ג!

פורסם

לבעל הפוליסה אין חבות נזיקית, אך יש השתתפות עצמית במקרה של הפעלת מקרה ביטוחי (אם אתה מדבר על ביטוח מקיף). אם אתה מדבר על ביטוח חובה, אין לבעל הפוליסה חבות כל שהיא כלל והוא חסין מפני תביעה נזיקית בגין נזקי גוף או מוות.

פורסם
לבעל הפוליסה אין חבות נזיקית, אך יש השתתפות עצמית במקרה של הפעלת מקרה ביטוחי (אם אתה מדבר על ביטוח מקיף). אם אתה מדבר על ביטוח חובה, אין לבעל הפוליסה חבות כל שהיא כלל והוא חסין מפני תביעה נזיקית בגין נזקי גוף או מוות.

תודה רבה על התשובה המציתית וברורה!

ולגבי ביטוח צד ג'? כמו מקיף?

http://www.iherb.com?rcode=EGE170

$5-$10 הנחה על ההזמנה הראשונה. $4 עלות משלוח בלבד לישראל לחבילות עד 1.814 ק"ג!

פורסם

בהנחה וחברת הביטוח לא תערים קשיים, מן הסתם התביעה תיזקף לחובת המוכר.

במקרה כזה, כשהמוכר יחדש ביטוח (לרכב אחר), הוא ישלם פרמיה יקרה יותר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ ברשותכם

היום הועברה בעלות על רכב- מאחותי אליי. כעת הרכב בבעלותי אבל עם הביטוח שלה (עד מוצאי שבת הקרובה).

ביום ראשון תופעל פוליסה חדשה על שמי.

האם הביטוח הנוכחי של הרכב עדיין בתוקף?

תודה!

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...