Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בשעה טובה, רכשתי היום לנצ'יה דדרה 1.6 שנת 97'. נסעתי איתו היום מהמרכז למקום מגוריי בחיפה, והנסיעה הייתה תענוג, התאהבתי סופית ברכב.

אני חייב לציין ש-95% מהחשמל ברכב עובד, וסה"כ המנוע נשמע טוב והרכב עושה רושם לא רע, אבל ישנן מספר בעיות שכבר שמתי אליהן לב ודורשות את התייחסותי המיידית.

התקלות להלן:

- דלת נוסע קדמית לא ננעלת. לא ניתן ללחוץ על הפין שנועל עד הסוף, וכמובן שבגלל זה גם הנעילה המרכזית לא מצליחה לנעול אותה. בקיצור, הדלת לא ננעלת בשום דרך.

- בקר חלון חשמל צד נהג אשר בו שליטה על שני חלונות החשמל הקדמיים. ניתן רק להוריד את שני החלונות, אבל לא ניתן להרים ז"א פעם ב-1,000 לחיצות החלון מואיל בטובו לעלות. פתחתי את החלק כדי לבדוק אולי הבעיה היא במתג, וניסיתי להרים את החלונות על ידי קיצור המגעים, אבל זה לא עבד וכנראה שהבעיה היא לא במתג.

- רעש של מנוע קטן נשמע כל העת שהסוויץ' דלוק ובמשך כל הנסיעה מכיוון משהו שנראה כמו פתח אוורור קטן (מתחתיו יש מתג כיוון אורות) מימין לסוויץ'. ממש רעש של מנוע שכל הזמן עובד, וכל הזמן משנה סל"ד וצליל.

- מדי פעם בעת נסיעה בקו ישר בכביש מהיר, ישנו רעש של מעיין דפיקות פח (ככה זה נשמע לי, כאילו מישהו מעקם פח פנימה-החוצה) מכיוון הגלגל הקדמי-ימני.

- אחת הגומיות (הכי קרובה לפתח הפליטה) של צנרת האגזוז קרועה, והוא כמעט נוגע ברצפה. כמה עולה גומייה כזו, איפה אפשר להשיג בחיפה, והאם זה אוניברסלי או תלוי דגם?

- ודבר אחרון לבינתיים אבל כנראה הדבר עם הפתרון הכי קל. על הדשבור יש שטחים שלמים עם שאריות דבק עליהן, כאילו היה מודבק שם משהו הרבה זמן ואז תלשו אותו. הדבק עדין דביק כשנוגעים בו ולא יבש. כיצד אני יכול להיפטר מהדבק הזה מבלי לפגוע בפלסטיק?

חברים אני מקווה שמישהו יספיק לענות עד מחר בבוקר כדי שאני אוכל להספיק ולסדר חלק מהדברים מחר, בכל אופן תודה מראש לכל העוזרים, וצפו לעוד שירשורים כאלה :D

לילה טוב לכולם

נ.ב - אני אנסה להעלות מחר תמונות לחלק מהבעיות שרשמתי כאן כדי שיהיה יותר קל לתת פיתרון.

פורסם

תתחדש!

הזמזום שאתה שומע כנראה משאבת דלק, למרות שעם סוויץ' במצב ON זה היה צריך להפסיק אחרי כמה שניות.

בכל מקרה אם 95% מהחשמל עובד באיטלקיה בת 15, הקפא מצב! יש לך אנומליה מוטורית, אולי בטורינו ישלמו לך הרבה כסף בשביל לבדוק איך לעזאזל זה קרה.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

אכן הופתעתי גם אני לראות שכמעט כל מתג שאני לוחץ עליו, אשכרה מפעיל משהו :)

ולגבי הזמזום - הוא בא מתוך הדשבורד, אני בספק שזו משאבת דלק.

פורסם

התמונה מתייחסת לסעיף השלישי - הרעש של המנוע הקטן בא מכיוון חמשת החריצים מעל מתג כיוון גובה האורות.

מישהו יודע?

חדי העין יוכלו לראות בתמונה גם את שאריות הדבק על הדשבורד שדיברתי עליהן.

את האגזוז סידרתי היום - גומיה אחת קרועה ושתיים רפויות יתר על המידה.

את הרעש מכיוון הגלגל פתרתי, ואני מקווה שלא יהיו לזה השלכות שליליות.

כשהייתי אצל הבחור שסידר לי את האגזוז היום, הוא הבחין בטבעת מתכת כבדה מצופה בגומי אשר מושחלת על הצירייה ויכולה לנוע חופשי עליה. הוא אמר שזה משמש לאיזון הצירייה או משהו כזה, אבל ברגע שזה התנתק זה עלול לגרום יותר נזק מתועלת.

הוא הציע לי לבוא ביום ראשון ושהוא יחתוך לי את זה, אבל לבסוף עשיתי זאת לבד.

IMG_20120622_134129 (1296 x 968).jpg

פורסם

דפיקות פח שאתה שומע כניראה כלשהו חלק של מתלים שחוק גורם לזה. גש למוסך שיבדקו מצב מתלים, בוקסות, זרועות ועוד. גמויות שמחזיקות צנרת פליטה אמורות להיות אונברסליות ולא יקרות.

תתחדש!

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תספיג נייר מגבת באצטון או אלכוהול ובעדינות נקה את הדבק מהדשבורד. מייד אח״כ רסס ספריי מגן כמן סאן אוף א גאן ופתרת את בעיית הדבק.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• אחראי פורום
פורסם

• אם כבר אז מסיר לק ללא אציטון. בחומרים האלכוהוליים יש סכנה שהם יגרמו להלבנת הפלסטיק שמנקים.
  • אצלי אותו מסיר לק נתן ניקוי מושלם לכל המתגים והפלסטיקים שספגו לכלוך שומני עקשן.
  • 17062011760.jpg
    17062011763.jpg
    17062011764.jpg

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
התמונה מתייחסת לסעיף השלישי - הרעש של המנוע הקטן בא מכיוון חמשת החריצים מעל מתג כיוון גובה האורות.

מישהו יודע?

חדי העין יוכלו לראות בתמונה גם את שאריות הדבק על הדשבורד שדיברתי עליהן.

את האגזוז סידרתי היום - גומיה אחת קרועה ושתיים רפויות יתר על המידה.

כשהייתי אצל הבחור שסידר לי את האגזוז היום, הוא הבחין בטבעת מתכת כבדה מצופה בגומי אשר מושחלת על הצירייה ויכולה לנוע חופשי עליה. הוא אמר שזה משמש לאיזון הצירייה או משהו כזה, אבל ברגע שזה התנתק זה עלול לגרום יותר נזק מתועלת.

בהנחה ויש לך בדדרה בקרת אקלים, מאחורי הגריל הקטנטן הזה נמצא חיישן הטמפרטורה הפנימית ברכב, ומאחוריו מאוורר זעיר שמטרתו להזרים אויר על פני החיישן על מנת לתת קריאה מדוייקת של הטמפרטורה.

פתח את הגריל בזהירות, בדרך כלל יוצא במשיכה, וראשית נקה את החיישן. הוא נראה כמו נורה קטנה וסיכוי טוב שהוא מכוסה באבק של שנים רבות. מקל של ניקוי אוזניים יעשה את העבודה. עכשיו גם תוכל לראות מה הבעיה במאוורר.

מצטרף להמלצה על מסיר לק ללא אציטון. הדביקות הזו זה באג של רכבי אלפא ולנציה משנת ה 90. לדעתי נסיון לתת לפלסטיקה תחושה רכה ויוקרתית שלא עמד טוב במבחן השמש הישראלית...

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

חברים, מודה לכם על התשובות והטיפים, אני כל פעם מופתע מחדש מכמות הידע שלכם.

למישהו יש איזה טיפ או רעיון איך לגרום לדלת הנוסע להינעל או איך לגרום לחלון הנהג לעלות ולא רק לרדת?

כמו כן, מה בנוגע למשקולת האיזון הזאת שהורדתי? האם זה מזיק לנסוע בלעדיה?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני מתגעגע לרכב הזה, היה לו כ"כ הרבה קסם.

עשה לי את המוות, אבל כ"כ אהבתי אותו.

אני אשמח אם תעלה תמונות, בפנים, בחוץ וגם של הלוח שעונים (סטייה שלי).

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

ראשית תתחדש ,

היו לי שתי דדרות 97 1600 כך שאני מכיר היטב את הרכב ואת הבעיות שציינת.

1) לגבי הרעש באזור הדשבורד , כפי שכתבו יש שם חיישן ומאורר זעיר שמקרר אותו , גם אצלי זה עשה רעש .. :) צריך לפרק את המאורר (למשוך את היחידה שצילמת החוצה ) ולראות במה הוא נוגע , יש מצב שצריך לשמן אותו או לשים חתיכת ספוג סביב התושבת שלו . לצערי אני כבר לא זוכר איך אני פתרתי את הבעיה , יש מצב שהעברתי את המיקום שלו כך שפשוט לא שמעתי אותו יותר.לדעתי אפשר גם להחליף אותו לכל מאוור זעיר קטן של 12V ...כמו של מעבד של מחשב...

2) לגבי שאריות דבק על הפלסטיקה - זה מחלה של לאנצ'ות ופיאטים , הפתרון הוא פשוט וגאוני ( אחד המכונאים במוסך מרכזי סיפר לי עליו ) קח אבקת כביסה רגילה , שים על הסקוצ' עם טיפת מים ( אבל ממש טיפה ) ושפשף אזור הדביק .לא תאמין אבל זה עובד , בדוק !!! לא מדלל , לא בנזין ולא מסיר לק . רק אבקת כביסה.

3) לגבי המשקולת על הציריה . יש מצב שזה לא משקולת איזון אלא סוג של בולם גומי מאגן שמן של מנוע .אבל אם זה באמת משקולת איזון , רצוי למצוא מקום היכן שמאזנים ציריות/דריישפט ולהרכיב אותה.

4) לגבי הדלת , צריך לפרק את הכיסוי ולהסתכל במקום . אצלי הייתה בעיה בדלת אחורית , פירוק הכיסוי ושימון פתר את הבעיה. מניח שזה אותו בעיה אצלך.

5) לגבי חלונות , אם זה לא כפתורים , אזי בעיה ברליי , מאחורי דשבורט , באזור ההגה יש קופסת פיקוד של חלונות חשמל עם הרבה רלייים בפנים. אם יש ברכב נעלת חלונות אוטומטית מהשלט של אזעקה , זה יכול לגרום לבעיה. אני החלפתי גם את הכפתורים ( אצל סודאי מקורי די יקרים +- 400 ש"ח , אבל אין ברירה יד 2 לא שווה במקרה הזה) וגם את הרליי .

בהצלחה .

לנצ'יה , כי לחיות צריך עם אופי :evil:

• תוכן חדש...