Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:-o לאחרונה שמתי לב יותר שכשיש באס בשיר לוקח לו איזה חצי שניה ואפילו פחות לבוא, אמנם זה לא ממש ממש מפריע אבל הייתי שמח למנוע זאת..

עכשיו באה השאלה, האם מדובר באיטום? או...? :evil:

JL Audio

פורסם

האם חש דילי בין טויטרים ומידבסים או בין קומפוננט וסאב? אם יש קרוסים לא אמורה להיות בעיה בין טויטרים למידבסים.

מחפש תקליטים ויניל של רוק כבד.

פורסם

היפוך פאזה ב 180 מעלות ב hu בד״כ רשום בהגדרות כ sub reverse יכול לעזור . אבל אידיאלי time correction

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

מה שחשוב להבין כאן זה מה קורה מאחורי הקלעים ולמה האיחור הזה נגרם.

זה נגרם בגלל כמה סיבות:

1. הממברנה של הסאב איטית יותר מהממברנות של המידבאסים.

2. אורך גלי הקול הממוצע שהסאב צריך להפיק הוא ארוך משמעותית מאורך גלי הקול הממוצעים שהמידבאס שלכם צריך להפיק וזה אומר שלסאב שלכם נדרש יותר זמן להפיק צליל מאשר המידבאסים בנוסף לכך שהוא איטי יותר גם ככה - לא מדובר כאן על המהירות של גלי הקול - זה וויכוח ישן, מדובר כאן על המהירות של הממברנה וכמה זמן לוקח לה להפיק צליל.

3. הסאב נמצא יחסית במרחק גדול יותר מהראש שלכם לעומת המידבאסים - הדבר היחידי שמפצה על זה כאן הוא שגם גלי הקול שהוא מפיק הם ארוכים יותר ולכן הם מבשילים במרחק גדול יותר וזה הופך את העובדה שהסאב בתא המטען - דווקא לדבר מועיל למדי.

אז בעצם - אם לתמצת את הבעיה כאן למשפט אחד - הסאב וופר והמידבאסים שלכם עובדים בתזמון לא טוב אחד כלפי השני.

איך פותרים את זה?

שיטה אחת היא כמו שאמרו כאן TIME CORRECTION - על הסט הקדמי בכדי לאחר אותו כלפי הסאב או דווקא על הסאב בכדי לא לגרום לו להגיע בול באותו תזמון עם הסט הקדמי בכדי לא לבטל את תדר הבאס של המידבאסים הודות לעוצמה של הסאב באותו תחום תדר.

שיטה שניה היא בעצם משחקי פאזות - למה? כי פאזה משנה לרמקול את התזמון, הוא יתחיל לנגן את האות בהסטה מסויימת על ציר הזמן.

היפוך פאזה לסאב או היפוך פאזה למידבאסים יכולה להסיט קצת את התזמון בינם ולגרום לסאב להגיע בתזמון טוב יותר.

שיטה שניה - שינוי המיקום של הסאב - פשוט מאוד, לנסות להפוך את הסאב בתוך תא המטען או בכלל לכוון אותו לצד של תא המטען.

לגבי היפוך הפאזות - אפשר או היפוך פאזה דרך הפרוססור, או שינוי של סלופ בקרוס אובר או היפוך חשמלי של הקטבים של הרמקולים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בכותרת רשום מהסאב וופר.

אבל חשוב להבין את כל התופעה הזו כשהיא מתרחשת בתוך רכב.

הוא יכול לקחת מהתשובה שלי את כל הכלים הדרושים לו בכדי להתגבר על הבעיה או לפחות להקטין אותה.

דבר נוסף שמאוד יכול לעזור - תחום התדר אותו מנגן הסאב וופר.

ייתכן והסאב וופר מנגן תחום תדר גבוה מידי וזה מסגיר את המיקום שלו בתא המטען.

הורדה של החיתוך לאזור ה50-60 הרץ יגרום לסאב לנגן תדרים ארוכים יותר, יבשילו מאוחר יותר וישמעו יותר מקדמת הרכב - אולי פותח השרשיר גם מתרגם את תחושת מיקום הסאב, לדיליי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אוקיי תודה רבה על התשובה, יש לי כמה דברים להגיד ולשאול,

קודם כל, לגבי החיתוך תדרים, אני מאמין שזה על 80 באיזור, תאמת אף פעם לא נדע נותנים התחלה וסוף..... חחח

לגבי הTIME CORRECTION, ברשותי 2 קומפוננטים וזוג 6x9 אחוריים, את הויכוח על האם צריך 6x9 נעשה בפעם אחרת. :p

אוקיי אז, כמו שאמרתי לגבי הTIME CORRECTION, אין לי מושג איך לעשות את זה, ואם אני עושה את זה, צריך שזה יהיה גם לקומפוננטים וגם ל6x9. שוב- איך אני עושה את זה?

JL Audio

פורסם

חשבתי שוב על זה וחוששני שלא הסברתי עצמי נכון

בשיר שיש בו באס, מקבלים באס ביחד עם הכל, זה נשמע טוב, אבל חצי שניה אחרי המכת באס יש רעידה של האוטו כזה... אני אנסה לצלם בוידאו

JL Audio

פורסם

אפשר פירוט קצת יותר נרחב בעניין היפוך פזה?

יותר נכון לשאול ממה נובע העיקוב?

מזה שלוקח לר״ד/פרוססור זמן להפוך את הפזה באופן דיגטלי/אנלוגי בהפקת הצליל?

או פשוט בגלל התאבכות גלים באזור האוזן?

האם היפוך פזה ביחידת הראש תביא לאותה תוצאה במדוייק כמו היפוך כבלי ה+- בחיבור לסאב?

תודה.

פורסם
***אין לצטט את ההודעה שמעליך, קרא את כללי הפורום***

תהפוך או בסאב או במגבר...

אל תהפוך גם בסאב וגם במגבר אתה תחזור למצב הראשוני..

פורסם

@nika1320 כן זה א', ב' בשכל.

@ArikC אני בספק אם זאת הבעיה, למען האמת לאחר שאדי ציין שזאת יכולה להיות בעיה בתדרים, עשיתי ריסט לכל המערכת, כיוונתי את כולה מחדש, וזה נשמע לי יותר טוב. אני אמשיך לעדכן במידה וזה סתם היה נשמע לי טוב באותו הרגע, ארד לאוטו לשמוע שיר או 2, ואחזור עם תשובה.

JL Audio

פורסם
חשבתי שוב על זה וחוששני שלא הסברתי עצמי נכון

בשיר שיש בו באס, מקבלים באס ביחד עם הכל, זה נשמע טוב, אבל חצי שניה אחרי המכת באס יש רעידה של האוטו כזה... אני אנסה לצלם בוידאו

אתה מדבר על נפילת טורים של המנוע?

Pioneer TS-X150

פורסם
תהפוך או בסאב או במגבר...

אל תהפוך גם בסאב וגם במגבר אתה תחזור למצב הראשוני..

איך בדיוק התשובה קשורה למה ששאלתי?

• תוכן חדש...