Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי כמעט חודשיים בצ'ילה, איתרתי את האוטו שהיה לאבא שלי כשגרנו פה לפני 9 שנים.

מדובר במרצדס 280SE שנת 85.

היא נראית די טוב ובערך כמו שהיא הייתה כשהוא מכר אותה.

טוב, חוץ מהעובדה שיש לה עכשיו 200000 ק"מ פחות ממה שהיה לה פעם :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

שלחתי לו כבר מייל שיגיד לי אם בא לו שאני אקנה אותה בחזרה.

מה אתם הייתם עושים?

זה הרכב השני שעליו אי פעם נהגתי (הראשון היה ה280S שנת 76 שלי) והוא היה במשפחה המון שנים עד שההורים שלי חזרו לארץ, אז יש לו ערך רגשי יותר חשוב מהערך הכלכלי שלו (המחיר ממוצע, לא ממש זול. זה בערך 30000 ש"ח)

הנה לינק למודעת המכירה שלו.

http://www2.chileautos.cl/auto.asp?codauto=2368883

וכן, המנוע נראה טיפה כמו פח זבל והוא די מג'וייף.

chi_2368883_1.jpg

chi_2368883_2.jpg

chi_2368883_3.jpg

chi_2368883_4.jpg

chi_2368883_5.jpg

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חשבתי שעברת לצ'ילה בשביל להתקדם , ולא ללכת אחורה , ועוד איך שדיברת על מחירי הרכבים שם ציפיתי ממך להיות בעלים של 911 מינימום , תתקדם כבר יוסי.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

טוב, חוץ מהעובדה שיש לה עכשיו 200000 ק"מ פחות ממה שהיה לה פעם :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

בטח נהגו בה רוב הזמן ברוורס:-)

פורסם

קשה להגיד

לפני כ 8 שנים מכרתי סיאט איביזה שהייתה אצלי מעל 10 שנים, אם הייתה לי עכשיו הזדמנות לקנות אותה חזרה, לא הייתי קונה.

אך לפני כ 27 שנים מכרנו סובארו קופה שהייתה אצלנו רק כ 1.5 שנים, אותה כן הייתי קונה בשמחה חזרה אם היה ניתן.

הזכרונות משתי הרכבים שונים, הסיאט ליוותה אותי בנאמנות, אך הסובארו למרות שעשתה לי צרות הייתה הרכב הראשון שנהגתי עליו ועוד בגיל ההורמונים המשתוללים...:wink:

פורסם

פרנקומניה....

תתקדם הלאה חבר.

אגב, 30,000 שקלים למרצדס "רגילה" משנת 85?????

זה לא "לא ממש זול", זה יותר בכיוון של "יקר אחושרמוטה".

אפילו בארץ הקודש שממנה נמלטת תוכל למצוא מרצדס יותר חדשה עבור אותם 30,000 שקלים.

:lol:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

טוב, התגובה של אבא שלי הייתה "תגיד, אתה מפגר?" :lol: :lol: :lol:

הוא אמר שעדיף לי לקנות משהו הרבה יותר חדש.

בכל אופן זה לא ממש היה בשביל להשתמש בו ביומיום אלא יותר כרכב לסופ"שים, בנוסף לאוטו יומיומי.

חושב לכיוון W140...

פורסם

יוסי- בדיוק כשחשבתי שאי אפשר להפתיע אותי יותר, אני רואה הודעה כזו.

במקומך, יש מצב שהייתי חושב על זה ברצינות. אני יודע שכשאני אוכל, אני אמצא את הרכב הראשון שלי ואשקם אותו (נלקח ממני בתאונה, יהי זיכרו ברוך).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

האמת היא שאם זה היה מדובר ברכב הראשון שלי (שנת 76), לא הייתי שואל אפילו אלא פשוט קונה אותו, בלי שום קשר למצב המכאני שלו.

בגלל שזה הרכב השני שהיה לי וגם כי יש כאלה פה למכירה כמו זבל (יותר מ40 בכל רגע נתון!), זה פחות משנה לי.

פורסם
חשבתי שעברת לצ'ילה בשביל להתקדם , ולא ללכת אחורה , ועוד איך שדיברת על מחירי הרכבים שם ציפיתי ממך להיות בעלים של 911 מינימום , תתקדם כבר יוסי.

לא יכול שלא להסכים יותר עם התגובה הזו. קדימה יוסי, תראה לנו את כל המכוניות פאר שלך ואת כל הכוסיות שאפשר להשיג שם. מה אתה מראה לנו גרוטאות? אחרי הכל אתה עזבת או מתכוון לעזוב (כבר איבדתי מעקב) את המדינה עם איכות חיים מס 16 ולעבור למדינה עם איכות חיים משנת תרפפו. אז קדימה. מגיע לנו בהחלט יותר מזה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

קודם כל, תלמד לקרוא.

עזבתי לפני חודשיים כמעט.

שנית, לא באתי "בשביל לקנות אוטו יותר טוב" או "לחפש כוסיות" אלא הזדמנויות טובות יותר עם החברה שלי.

שלישית, ה"גרוטאה" היא רכב ישן עם ערך סנטימנטאלי, לא רכב שהייתי קונה ליומיום. ב30000 ש"ח אני יכול לקנות פה סוזוקי אלטו חדשה, וב50000 אני קונה פיאסטה או משהו בסגנון.

במחיר של מאזדה 3 בארץ אני יכול לקנות סיטרואן C5 או איזה וולוו, או אפילו מרצדס קטנה חדשה מהמפעל.

רוצה ויכוח על איכות חיים?

לא רציתי לפתוח את זה פה אבל נו טוב.

הנה הדירה שלי (תמונות מצורפות)

אני משלם 2500 ש"ח לחודש כולל כל החשבונות (אפילו אינטרנט וכבלים).

אני חי במרכז העיר, כשכל מקום נמצא במרחק של חצי שעה נסיעה או 20 דקות בMETRO שמשאיר אותי ליד כל מקום והוא נקי ומסודר.

בבניין שלי יש מכבסה, בריכה, מסעדה קטנה, חדר כושר מעולה וצוות שומרים 24 שעות ביממה, שגם אחראי על תחזוקה ואני יכול להתקשר אליהם באינטרקום אם אני צריך משהו.

כשאני הולך עם קניות לסופר והעגלה מלאה מדי, מישהו בא איתי הביתה ומביא לי הכל.

אני משלם 500 ש"ח לחודש על בריאות (יש גם תוכניות יותר זולות) אבל הרופאים מעולים, היחס מעולה וכשאני מתאשפז אני מקבל חדר כמו בבית מלון, ולא משהו שמזכיר בסיס צבאי עם עוד אנשים בחדר וחוסר טוטאלי בפרטיות.

התמונה האחרונה מראה את הנוף שלי מהחלון כל בוקר (השלג זה מיומיים של שלג ובשבוע הבא אמור להיות הרבה יותר).

והכי טוב, לא שמעתי מישהו צועק ברחוב או בסופרמרקט כבר חודשיים או נכנס לי לחיים ונותן לי את הדעה שלו, שלרוב היא לא רלוונטית בכלל (כמו הדעה שלך, שלא מבוססת על עובדות ורק מוזנת מתחושת עליונות שאתה נותן לארץ, תוך התעלמות מהעובדה שאולי יש מקומות יותר נוחים לחיות בהם).

רגע רגע רגע... טעיתי! הכי טוב זה שמשלמים לי פה מה שאני שווה וזה מספיק בשביל לחיות כמו שצריך ולחסוך כסף כל חודש :-D

או אולי הכי טוב זה האוכל? שמתי לב שכל מה שאני יכול לקנות פה, ולא משנה אם זה במסעדה הכי מחורבנת בעיר, יהיה גם יותר טעים וגם יותר זול מאשר בארץ.

או אולי המיסים יותר טובים? אני משלם 10% מס בשנה, ולא משנה אם אני מרוויח 3000$ או 30000$ לחודש.

או אולי החלק הכי טוב הוא שאנשים לא מתווכחים על כסף?

אם אני רוצה לקנות משהו, אני רואה את המחיר ומחליט אם טוב לי או לא, לפי מצב השוק. בארץ אנשים מתווכחים וזה לא קשור אם המחיר מתאים או לא. תמיד רוצים הנחות ומעדיפים מחיר על פני איכות, וככה נראית המדינה.

עכשיו ברשותך, אני צריך לצאת לעשות קניות ובערב יש לי ארוחה בבית הרב (הרפורמי) ובבוקר אני נותן הרצאה על ציונות ואקטואליה בישראל בקן של השומר הצעיר.

DSCN4795.JPG

DSCN4797.JPG

DSCN4798.JPG

DSCN4800.JPG

terraza.jpg

loundry.jpg

gimnacio.jpg

303343_255645227869598_1263126721_n.jpg

פורסם

כן, אלא שלא משלמים לך אתמה שאתה שווה. אתה בעצמך אמרת שתקבל משכורת גבוהה בגלל שאתה יהודי. כלומר, התנאים שלך הם פונקציה של לאום/מעמד, ולא של יכולות אמיתיות.

נ.ב: לא נראה לך קצת צבוע לעזוב את הארץ תוך לכלוך מתמיד עליה ואז להרצות על ציונות?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
כן, אלא שלא משלמים לך אתמה שאתה שווה. אתה בעצמך אמרת שתקבל משכורת גבוהה בגלל שאתה יהודי. כלומר, התנאים שלך הם פונקציה של לאום/מעמד, ולא של יכולות אמיתיות.

נ.ב: לא נראה לך קצת צבוע לעזוב את הארץ תוך לכלוך מתמיד עליה ואז להרצות על ציונות?

אני דווקא לא עובד בתוך המעמד או הקהילה, אלא כנותן שירות ומקבל לפי האיכות של העבודה שלי. רוב העבודה שלי זה עם ארגונים גדולים שלא קשורים בכלל לזה שאני יהודי או לא.

תסתכל בחתימה שלי ותראה מה אני עושה.

פה אני מקבל כפול על כל תרגום, בין השאר כי לפני שחותמים על חוזה, שולחים לי עמוד אחד בשביל לראות את האיכות שלי ואז משלמים מה שזה שווה באמת.

ולא, לא נראה לי צבוע לעזוב את הארץ ולהרצות על ציונות.

אני מאוד ציוני אבל כרגע אני מאוכזב ממה שקרה לחברה הישראלית בשנים האחרונות.

אני מושבניק שגדל עם ערכים של "ישראל היפה" ואז אחרי כמה שנים בחו"ל חזר להתגייס ומצא שלקחו את המדינה והפכו אותה לזבל תחת השלטון של הימין.

אני אוהב את הארץ אבל המצב כבר בלתי אפשרי ואני מרגיש שלא ממש משנה מה אני אעשה, אם אני לא דורך על אנשים, לא מעלים מסים ולא צועק על כל בן אדם שנותן לי שירות כלשהו, שום דבר לא נעשה.

מתי בפעם האחרונה קיבלתם שירות טוב ממישהו בלי לצעוק?

הכל פשוט מלא באנשים שעושקים, גונבים, חושבים שמגיע להם יותר ולא מחפשים באמת איכות, אלא רק מחיר נמוך מספיק בשביל להצדיק קנייה.

העיקר "לא לצאת פראייר".

אז לא, לא נראה לי כמו צביעות.

אני אוהב את המהות של המדינה אבל כואב לי לראות למה היא הפכה.

ואני גם לא רואה את הבעיה עם "אהבה מרחוק".

פה אני יכול לתמוך באנשים שיעשו עליה, הסברה על המצב בארץ, קשרים בין קהילות ופעילויות שחשובות לעם היהודי הרבה יותר מאשר מה שאני יכול לעשות בארץ.

אני משרת את המדינה הרבה יותר טוב מרחוק.

פורסם

אה, אתה אחד מאלו ש׳גנבו לו את המדינה׳ :roll: נו מילא.

אני לא רוצה לבקר את החלטות החיים שלך, אבל למה חשבת שיש בישראל דרישה גדולה למתרגמי טקסטים? כלומר, לעבור את כל הטרטור במעבר לצילה כדי לתרגם מאמרים זה קצת מוזר. הרי אתה יכול לתרגם כאן ולשלוח במייל

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

זה לא שאני אמשיך לעבוד בתרגומים כל הזמן.

יש לי פרוייקטים ואני מחפש עבודה יציבה במשרד.

למה לעבור את כל הטרטור? כי אני לא רוצה ממש לעבוד עם אנשים שיורידו לי את המחיר.

כשעשיתי תרגומים לפני שלוש שנים (לפני שהיה לי עסק משלי) אנשים היו מתקשרים בשביל להוריד את המחיר.

אני לא בטוח שהם היו באמת מעוניינים בתרגומים, אלא ישר מנסים להוריד את המחיר.

אז יש עם זה כמה מלכודים:

מצד אחר אני רוצה לגבות לפי האיכות של העבודה שלי.

מצד שני אנשים לא מוכנים לשלם על האיכות הזאת.

מצד אחד אני שם מחיר מתאים ואז אף אחד לא מתקשר.

מצד שני אני שם מחיר נמוך, אז אנשים מתקשרים כדי להוריד אותו לחצי.

פה זה לא קורה.

אני שם מודעה ואנשים מתקשרים.

רוצים? אני עובד. לא רוצים? חפשו מישהו פחות איכותי או יותר זול.

ישראלים לא מבינים את זה כי כולם רגילים "להלחם" על כל גרוש במקום למצוא מישהו שיעשה להם עבודה טובה.

בגלל זה כמעט כל שירות בארץ הוא מזעזע.

אני שונא להתמקח ושונא כשמישהו מתחיל לעשות את זה.

זה פוגע בשוק החופשי כי כל פעם שמישהו שם מחיר, המחיר לא משקף את המחיר האמיתי שבו זה נמכר.

רק בארץ אנשים יכולים להגיע לבאולינג או מסעדה ולבקש הנחה "סתם ככה".

וזה לא ש"גנבו לי את המדינה".

פשוט שנים של מדיניות מיסים דפוקה, ליקוי רציני באכיפת חוקים חשובים, אכיפת שטויות וחוסר רצון לפתור את הבעיות החברתיות הכי בסיסיות, מביא לאגרסיביות מוגברת אצל אנשים והורס לאט לאט את המדינה.

• תוכן חדש...