Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

חתמתי על חוזה עבודה חדש ,

שבעל פה סוכם על "ביטוח מנהלים" בפועל בחוזה מופיע קופת גמל הפרשות 5% אני 5% מעביד .

רציתי לדעת מה ההבדל בין ביטוח מנהלים לקופת גמל ואך מבדילים בניהם ?

בנוסף יש סעיף גם של קרן השתלמות 5% מעביד 2.5% אני , הבנתי שקרן השתלמות משתחררת פעם ב6 שנים ,

האם יש המלצה עם איזה בית השקעות לעבוד ?

אם מישהו יכול לפרט לי יותר בנושא כי אין לי ממש מושג .

תודה

פורסם

בדקתי באינטרנט אבל לא הצלחתי להבין את ההבדלים בין :

ביטוח מנהלים \ קופת גמל \ קרן פנסיה ?

מישהו יכול לפרט את ההבדלים? ולומר לי אך להבחין בין קופת גמל לביטוח מנהלים כאשר אני יחתום על הטפסים?

תודה

פורסם

כמה שאני יודע ביטוח מנהלים אלה הפיצויים שאתה מקבל וקופת גמל זו פנסייה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

tzvipper - קופת גמל אינה קופה לפיצויים.

שלושת סוגי הקופות הם חסכון לטוח ארוך מאוד, כלומר לפנסיה. הם נבדלים בכמה מרכיבים:

1. מרכיב חסכון לעומת מרכיב ביטוח (כגון ביטוח לאובדן כושר עבודה ופנסיית שארים).

2. שיטת חישוב התגמולים בעת יציאה לפנסיה.

3. דרך קביעת תנאי הפוליסה - בביטוח מנהלים יותר קשה לשנות את תנאי הפוליסה, בעוד שבקרן פנסיה מדוב בתהליך יותר פשוט של שינוי תקנון הקרן

4 דמי הניהול - בד"כ גבוהים במיוחד בביטוח מנהלים.

5. יש רכיב של קופת פיצוי פיטורין - אני לא מכיר את הפרטים.

הדבר החשוב ביותר מבחינת p0p הוא שגם אם הוא פותח חשבון מסוג מסויים תמיד עומדת לפניו האפשרות לעבור למסלול אחר וכמובן לספק אחר - בהתאם לצרכיו והבנתו ולפי ייעוץ שהוא יכול לקבל.

p0p - החסכון הפנסיוני הוא כנראה העסקה הכלכלית החשובה ביותר בחייך - יותר מאשר רכישת דירה. כיון שאינך מבין בעניין מומלץ לך לפנות לייעוץ מקצועי. יתרה מזאת - כיון שעם השנים צרכיך משתנים יש לפנות לייעוץ גם באופן תקופתי. למשל - כאשר אתה רווק רכיב פנסיית שארים חסר ערך וחבל לשלם תמורתו - את הכסף עדיף להשקיע בחסכון ואולי בביטוח אבדן כושר עבודה או רכיב דומה. לעומת זאת - כאשר תהיה בעל משפחה רכיב פנסית השארים הופך חשוב ביותר ויש להסיט אליו יותר משאבים. לכן כדאי לקבל ייעוץ חוזר כל תקופה מסויימת, או כאשר יש שינוי מהותי במצבך (כגון שינוי מקום עבודה, נישואין, לידת ילדים, התבגרות ילדים וכו').

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
tzvipper - קופת גמל אינה קופה לפיצויים.

לא כתבתי שקופת גמל זה פיצויים. :roll:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כך השתמע מהמשפט שכתבת. מכל מקום - מדובר בשלוש דרכים שונות של חסכון פנסיוני, כאשר אחד המרכיבים יכול להיות קופת הפיצויים. אני ממליץ להמתין שישה יאמר את דבר - הרי הוא בעל מקצוע בעניינים אלה - אבל לפחות אצלי ואצל אשתי יש שני מרכיבים לחסכון הפנסיוני: קרן פנסיה, אשר כוללת חסכון לגמלאות, וכן את הרכיבים הביטוחיים שהזכרתי, וכן קופת גמל אשר בה נחסכים סכומים לטובת הגמלאות לגבי רכיבי שכר שאינם מוכרים לצורך החסכון הפנסיוני הרגיל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...