Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום...

למדתי נהיגה בשנתיים וחצי האחרונות על רכב מסוג סובארו אימפרזה, ונכשלתי מספר רב מאוד של טסטים, אבל בכל זאת - לא ויתרתי, ולפני מספר שבועות עברתי.

היום נסעתי לראשונה ברכב של שכן שלי - עם ליווי צמוד שלו כמובן - והרגשתי חוסר ביטחון ברמות שלא הכרתי - וזה אחרי 100+ שיעורי נהיגה, שבהם הרגשתי מצוין על הכביש!!! אמנם עם הזמן היה יותר טוב, אבל בהתחלה הרגשתי כל כך אחרת, והלב שלי דפק... לא הרגשתי ככה מאז הפעם הראשונה שהתחלתי ללמוד.

אני מודע לכך שיכול להיות שהדבר קשור ברכב שונה (פוקוס 2003, שבכזה אגב אני מתעניין) שהתנוחה הייתה לי קצת מוזרה, ההגה קטן מדי ולא הייתה מראה אחורית פנורמית (ארוכה), שאליה התרגלתי בשיעורי נהיגה, (כלומר הייתי צריך להסתגל למראה ימנית!). יכול להיות שזה נובע גם מהעובדה שזו פעם ראשונה בלי המורה שכל כך התרגלתי אליו.

אבל בכל זאת אני מבואס. לא ציפיתי להרגיש ככה אחרי הנסיעה הראשונה שלי כבעל רישיון. זה הכניס אותי לדאון והוציא לי את החשק להתעסק במכוניות ובלרכוש אוטו..

מה אתם אומרים? איך אני יכול לשפר במשהו את תחושת הביטחון העצמי שלי על הכביש? ועוד דבר - אם אני קונה פורד פוקוס 2003 מליסינג, האם ניתן להתקין בו מראה פנורמית?

תודה רבה לעונים

----

I and the public know

What all schoolchildren learn

Those to whom evil is done

Do evil in return

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברה שלי במצב דומה לשלך - למדה נהיגה במשך הרבה זמן (לא שנתיים, אבל בהחלט הרבה יותר מהנורמה) ועברה אחרי כמה וכמה טסטים.

הנהיגה העצמאית הראשונה שלה היתה אסון - לפחות לפי הסיפורים שלה. היא עשתה רונדלים ללא מטרה מוגדרת עם אבא שלה (מלווה...) באזור התעשיה, והוא כל הזמן צעק עליה וגם משך בלם-יד כמה פעמים.

שבוע אחרי כן (ואחרי שדאגתי לביטוח וכו') היא נהגה ברכב שלי (היה לי חשש עקב הסיפור הנ"ל) והפלא ופלא - נהגה לא רע בכלל. נכון שהיא נוהגת לאט (בתוך העיר לא הערתי, באיילון כבר דירבנתי אותה לתת עוד ועוד גז, מפחיד לנסוע שם 60) ועושה טעויות - אבל מה לעשות, היא דנדשה :p

אז אל תיקח את זה קשה, תמצא מלווה לא-היסטרי, תקדיש 5 דקות בתחילת הנסיעה לכיוון הכיסא+הגה+מראות כך שיהיה לך נוח ונעים - ותשתדל לנסוע בנסיעות הראשונות בתנאים מקלים ולא מכבידים (כלומר בכבישים שאתה יחסית מכיר, בשעות היום, לא בשעות הלחץ) - ועם הנסיון יבוא הבטחון העצמי.

לגבי המראה הפנורמית - זה מכעיס עד מאוד שמורי נהיגה משתמשים בדבר הזה (גם חברה שלי למדה עם פנורמית), היא לא מומלצת בכלל וחסרונותיה רבים מיתרונותיה. תתרגל להשתמש במראות הצד (בעיקר במעבר בין נתיבים - מראת הצד בכיוון הרצוי היא הכלי העיקרי, אך לא היחיד!) ואל תתפתה להרכיב מראה פנורמית. (ממש לא בעיה להרכיב, אבל כאמור מאוד לא כדאי מסיבות רבות שאני בטוח שתמצא אם תעשה חיפוש בפורום על "מראה פנורמית". אחת הסיבות היא ריבוי שטחים מתים ועיוות של התמונה כך שאי אפשר להעריך מרחקים ומהירויות כמו שצריך)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לבערך 5 אחוז מהאוכלוסיה יש פוביה מנהיגה (הייתה על זה פעם כתבה בערוץ 2)

אילה שאנחנו תמיד רואים צמודים להגה נוסעים 60 באיילון ותמיד בנתיב הימני

תחפש באינטרנט מידע על זה ועל תרגילים שמקלים לפני הנהיגה או אפילו טיפולים נגד זה

פורסם
לבערך 5 אחוז מהאוכלוסיה יש פוביה מנהיגה (הייתה על זה פעם כתבה בערוץ 2)

אילה שאנחנו תמיד רואים צמודים להגה נוסעים 60 באיילון ותמיד בנתיב הימני

תמסור לחברה שלי ד"ש בפעם הבאה שתראה אותה :lol:

טוב, לא נורא, פעם ראשונה שלה באיילון, אני מקווה שבקרוב מאוד היא כבר תנהג במהירות התנועה, אפילו אם מדובר בנתיב הימני.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מראות פנורמיות הן שורש כל רע. תתרגל למראות רגילות, אתה תראה כמה שזה עדיף - בתנאי, כמובן, שמכוונים אותן נכון.

במונדיאו שבה אני נוהג לעיתים ישנה מראה פנורמית (לא רעיון שלי, חלילה), אני מוצא את עצמי פשוט כמעט ולא מסתכל במראה האמצעית, אלא רק בצדדיות.

זה מעצבן ומסוכן.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אתה לא לבד...

אני זוכר את הנהיגה הראשונה שלי בוואנדורה (לפי התאריך שבו הוצאתי רישיון תסיק שזה היה רק השבוע - יום שלישי).

דוד שלי אמר לי: "בוא תיקח אותה לסיבוב"

איך הגבתי? שמחה

איך סיימתי? שטוף זיעה

רכב בהמה. במלא מובן המילה :roll:

6500 סמ"ק, כל לחיצה קטנה על הגז (לחיצה?! לטיפה!) מזניקה את הרכב קדימה.

בהרצת אימון הראשונית השארתי הרבה "קוליסים" במשטח העפר שעליו נסעתי.

מתאי נהג מרווחים ומאובזרים של המורה (קורולה 2003) ושל הבית (לאנטיס 2001) צנחתי לתא נהג מסחרי מרווח, נינוח - אבל אבזור זה לא הצד החזק. כל כפתור הפעיל משהו אחר שאני לא הכרתי :oops: .

ישבתי בחרדת קודש עם ידיים 10-2 שתופסות בהגה כאילו היה גלגל הצלה. לקחתי מרווחים גדולים מהרגיל כי לא ידעתי איך הרכב יגיב (אין ABS). הרכב הוא בעל הנעה אחורית בלתי סלחנית ותא העמסה ריק שמועד לפורענות. כל התנגשות קלה ברכב יכולה להכריז עליו בתור "נעדר בקרב"

רק בדרך חזרה (אזור - רמלה) התחלתי להנות מהנהיגה. רק פחדתי מפניות כי כל מהמורה בכביש נראתה לי כאילו הכנסתי צרפתייה בין החריצים של הצמיג.

אני עד היום לומד איך להפעיל את הבהמה הזו. קפצתי למים עמוקים מהר מאוד וזו היית שטות לעשות נסיעה בינעירונית בפעם הראשונה.

גם ברכב הביתי לאנטיס - אני עדיין לומד להפעיל אותו. בין נסיעה לנסיעה אני מתחקר: מהן הפאשלות שעשיתי ומה אני יכול לתקן כדי למנוע אותם בפעם הבאה.

ועצות ביתיות לשיפור הנהיגה:

1)הכר את הרכב - ספר הרכב, חבילת הדפים המאוגדת הזו שתופסת מקום בתא הכפפות ויש לה ערך נוסטלגי ואספני רק אחרי 30 שנה. קח אותו - שב ברכב ולמד באופן מוחשי מה עושה כל כפתור, מה מפעילה כל ידית וכיו"ב. (גם אני עושה את זה בלאנטיס)

2) מראה פנורמית - אין כל מניעה להתשמש במראה פנורמית אם זה מה שמגדיל לך את שדה הראיה. בדר"כ הן מתלבשות על המראה הסטנדרטית בעזרת שני מוטות אבטחה וניתן להסיר אותן בכל עת.

3) בצע סדרת נהיגה לעיתים תקופות יותר - בתחילה באזור מקומי באור יום, לאחר מכן נסיעה בין עירונית ולבסוף שחרר קצת סוסים על הכביש המהיר. אני קורא לזה "שבוע אור" שאותו סיימתי היום.

ממחר אני מתחיל "שבוע חשיכה" שבו אני חוזר על התהליך של נסיעה עירונית, בינעירונית ועל כביש מהיר בשעת החשיכה.

4) לפני כל נסיעה (הקצרה שבקצרות) התאם את מושב הנהג וגובה החגורה למידות המתאימות לך. ישיבה נינוחה בדר"כ משפיעה על אופן הנהיגה.

או כמו שוונטורה אומר - Like a G-L-O-V-E! 8)

שיהיה בהצלחה חביבי, סע בזהירות. המפתחות בפנים :wave:

פורסם

4) לפני כל נסיעה (הקצרה שבקצרות) התאם את מושב הנהג וגובה החגורה למידות המתאימות לך. ישיבה נינוחה בדר"כ משפיעה על אופן הנהיגה.

אני בכל מקרה לוקח את הכיסא הכי רחוק שאפשר :wink: מהיום הראשון זה כך....

אין ממה לפחד בנהיגה! אלא אם כן זה משהו שצריך טיפול אולי.......

אני חיכיתי כל החיים שלי כדי שאוכל לקבל רשיון ולהתחיל לנהוג.....

מכונית=חלום!

כל אוטו!

אתה תצבור נסיון ותלמד אל תדאג! מספר הטסטים לא קובע איזה נהג אתה תהיה בעתיד!

חודשים ושנים לוקח כדי לצבור נסיון בכביש ולהיות נהג טוב (ולפעמים זה גם לא מספיק).

אז בהצלחה, ותזכור זה לא בושה להפסיד לסלוודור :lol: וברצינות אל תשים על אלה שחושבים שעברת מאוחר מדיי טסט, עברת? מזל טוב תמשיך לשלב הבא.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אויי ויי.... :?

תקראו את הכתבה הבאה, אם עדיין לא קראתם.

http://www.fullgaz.co.il/archive/jul-04/news/fg5851-odium-elpresidente-4.php

אני לא יודע מה אומר שאתם מוסמכים לייעץ לבחור הזה. בינינו, גם אתם נהגים חדשים, שהנסיון שלהם על הכביש זעום.

אז כדברי הנשיא: קיבינימט, קחו אחריות !

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם

קודם כל מזל טוב!

הרבה יותר קשה לעבור טסט שביעי/שמיני/עשירי מאשר ראשון...

לגבי המראות - המורה שלך באמת הרגיל אותך לעבוד עם מראת אמצע פנורמית?

אפשר לדעת מי זה (כדי שנוכל להתלונן עליו שישללו לו את הרשיון)

ממש מעצבן - מראה פנורמית נועדה לגשר על שטחים מתים (אם יש) בין מראות הצד לאמצעית ולא להחליפן! יש שטחים מתים שקורות ה-C (הקורות האחוריות של האוטו) יוצרות שמראה פנורמית לא יכולה להתגבר עליהם.

אני לא הייתי מתקין מראה פנורמית (מתלבשת על כל מראה אגב) - בייחוד לא במקרה שלך, תתרגל להשתמש במראות צד, מראה אמצעית פנורמית תמשיך "לקלקל" אותך. אני יכול להגיד לך שבA3 שלי החלון האחורי דומה יותר לחריך ירי מאשר לחלון - מה שאומר שברוורסים אם אני בכלל אטרח להסתכל במראה האמצעית אני אדרוס מישהו...

חוצמזה - ברוב המראות אמצע המקוריות יש מראה מיוחדת נגד סנוור (מושכים את הכפתור והמראה מתחלפת עם מראה כהה יותר) מה שבפנורמית אין (זה פשוט מסיט לך לחלוטין את המראה)

בכל מקרה - סע בזהירות!

כמה שאלות:

כמה טסטים עשית? כמה עלה כל התענוג (טסטים, שיעורים, אגרות)

יצא לך לנהוג בלי רשיון בשדות או משהו דומה בתור ילד?

פורסם

אני בכל מקרה לוקח את הכיסא הכי רחוק שאפשר :wink: מהיום הראשון זה כך....

נראה שהכסא מצטרף לרשימה ארוכה של שטויות שאתה עושה מהיום הראשון שהוצאת רישיון.

אני מוכן להתערב ב99% שתנוחת הנהיגה שלך לא נכונה, ושאתה יושב רחוק מדי מההגה.

במקומך לא הייתי רץ לייעץ לאנשים לגבי מה לעשות או לא לעשות בנהיגה.

ולגבי פותח השירשור, הייתי מנסה לנסוע בשעות ללא תנועה (שבת בבוקר לדוגמא) אם אדם רגוע יחסית. ולאט לאט לצבור ניסיון.

לגבי המראות - חובה להשתמש במראה הימנית, לא ברור לי למה רשמת את זה בתור דבר רע. א-ל תתקין מראה פנורמית. תתרגל לקיימת היא עדיפה.

בתור נהג חדש שנהג רק על רכב אחד, מעבר לרכב אחר הוא לא דבר קליל, יקח לך מעט זמן להתרגל.

ההגה של הפוקוס לא קטן במיוחד. אולי הוא קטן במעט מהאימרפזה...

גיא

פורסם

דרך קלה נעימה ויעילה לשפר את הבטחון שלך בנהיגה היא לקחת קורס בנהיגה מתקדמת.

שם תלמד להבין את הרכב ואת מגבלותיו טוב יותר, תלמד לנהוג באמת ולא לעבור טסט ותהיה עם הרבה יותר מודעות לרכב שלך.

אני מאמין שאחרי דבר כזה הבטחון שלך ישתפר פלאים .

בצע חיפוש בפורום לגבי נהיגה מתקדמת או בתי ספר לנהיגה , בקש מהם ייעוץ לגבי המצב שלך ואני בטוח שהם יעזרו לך .

מסלולים, אלטרנטיבי, המרכז לנהיגה בטיחותית, כל אלה שמות של בתי ספר שיוכלו לספק לך תשובות .

נהיגה היא לא משהו מפחיד, היא משהו שבהחלט ניתן להנות ממנו , אם תהנה ממנו, לא תפחד.

פורסם

ובשביל לחזק את דבריו של שלומי ידידי, קורס נהיגה מתקדמת לא חייב להיות (וברוב המקרים, הוא לא) אורגיית היגוי יתר וסחיפות של ארבעה גלגלים, עם גז ביניים ובלימה דגרסיבית.

מאחר ומדובר במדריך צמוד, יוכלו לעזור לך בדיוק בנקודה שבה אתה צריך עזרה.

זה אמנם עולה כסף, אבל עוזר הרבה יותר ממה שאתה חושב.

בנתיים, אולי כדאי שתנסה לנהוג במקומות עמוסים פחות. הכביש עצמו לעולם לא מלחיץ כמו התנועה (וגם בזה יעזור קורס נהיגה מתקדמת, אם המדריך יקח אותך לאיזה כביש נהיגה דל תנועה).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אפשר לדעת מי זה (כדי שנוכל להתלונן עליו שישללו לו את הרשיון)

כשאני למדתי נהיגה בזמנו(לפני שנה), גם ברכב של המורה שלי הייתה מראה פונורמית מרכזית, אבל המורה אמר שהמראה הזו היא יותר בשבילו מאשר לתלמיד, כי כך למרות שהמראה מכוונת לפני התלמיד הוא עדיין רואה מה מתרחש מאחור..

אני גם זוכר שהוא יתעקש שאני אשתמש בראי הימני ולא במרכזי בשינוי נתיב וכאלו.

ובכלל לרוב מורי הנהיגה יש מראה מרכזית פונורמית...זה לא חדש.

פורסם

תירגול הוא שם המשחק כנראה. פשוט לנהוג עם מלווה שידריך ויסבול בשקט ובסבלנות. כמו שאמרו קודמיי בתור התחלה תנסה לתרגל בכבישים "רגועים" שבת בבוקר, אזורים פחות מאוכלסים, יום כיפור :lol: ...

א-ל תתקין מראה פנורמית. תתרגל לקיימת היא עדיפה.

לא מסכים.

מראה פנורמית ברגע שמתרגלים אליה היא יכולה לכסות הרבה יותר "שטח" מהמראה הקיימת ובכך למנוע מצב לא נעימים של "שטח מת".

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

מראה פנימית לא טובה בעיקר בגלל הסיבה שהיא משנה לך את הפרספקטיבה, היא מעוותת את גודל העצמים ביחס למה שמראה רגילה היתה מראה או מה שמראות הצד מראות. ולכן עיוות כזה יכול ליצור מצב מאוד בעייתי בהערכת המרחק של עצם מסויים ממך.

סידור נכון של המראות המקוריות הוא הכי בטיחותי. המראה המרכזית סך הכל תפקידה העיקרי הוא לוודא מה מצב הרכבים שמאחוריך בנתיב שלך לפני שאתה עוצר (בדרך כלל גם רכבים במיקום הזה לא יהיו בשטחים המתים). תפקידן של המראות הצדדיות הוא לעקיפות ולרוב הן גם מראות את מה שיש בשטחים המתים שמאחורי הקורות האחוריות.

• תוכן חדש...