Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הזמנתי מחו"ל (מאירלנד) ARMREST לרכב שלי, ב-60.58 יורו כולל משלוח.

והגיע אליי עכשיו מכתב "בקשה לשחרור דבר דואר", קראתי קצת כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=409852

עכשיו רציתי רק להבין, כנראה שאעשה זאת באמצעות "העמילות של דואר ישראל" מכיוון שיעלה לי יקר להפסיד יום עבודה ולשלם כמה שצריך, עכשיו, כמה פחות או יותר יהיה עליי לשלם אשאל אותם, אם מישהו יודע מראש, אשמח לשמוע.

רציתי לדעת 2 דברים, קודם כל, האם שירות "העמילות של דואר ישראל" כבר מטפל לי בכל הסעיפים הקשורים ליבוא אישי?

הסעיף הוא:

3.יש להביא עמכם את המסמכים הדרושים לשחרור מהמכס, כמפורט להלן:

א'. הודעה זו.

ב. תעודה מזהה של הנמען ושל מיופה הכוח.

ג. חשבון, קבלה, מחירון או כל מסמך אחר להוכחת ערך הטובין. (עקב הסעיף הזה נשאלת השאלה מטה)

ד. אם מדובר בטובין מוחזים אחרי תיקון, חשבון תיקון ומסמכי יצוא.

ה' אישור של הרשות המוסמכת לפי המקרה: משרדי התקשורת, החקלאות, הבריאות.

ועוד שאלה, בסעיף "ערך מוצהר" רשום לי US DOLLAR 1.00, הדבר לא יגרום לבעיה? לא ביקשתי שיצהירו את זה על הקופסא או ידעתי על זה..

האמת שאני קצת בור בכל הנושא הזה של ייבוא, אשמח אם תעשו לי קצת סדר בבלאגן.

תודה רבה חבר'ה.

נ.ב.

מתנצל מראש אם זה לא המקום הנכון לשאלה.

פורסם

היי

הבאתי כבר עשרות פריטים דרך EBAY ,לפעמים בסכום העולה על 50$ אתה נידרש להגיע ליחידת המכס(אותי שלחו לת"א )

אני חושב וזו דעתי בלבד כי עדיף שתשחרר את דבר הדואר בעצמך.

ישנם מס תחנות אם זכרוני אינו בוגד בי בכדי לשחרר את החבילה,בהצלחה...:lol:

יש רגעים שאתה פשוט מודה לבורא שאתה חי (אברהם פורת ז"ל)

פורסם

לשחרר לבד את החבילה, משמע - להפסיד יום עבודה מבחינתי..

אשמח לדעת איך בדיוק עובד כל התהליך הזה במידה ואני מגיע לשם?

ובמידה ולא, האם השירות של דואר ישראל עושה את כל זה בשבילי?

ומה לגבי הערך המוצהר? (1 דולר), הרי הקבלה שיש לי היא על יותר מזה.

אשמח לעזרה בנושא.

תודה רבה ושבת שלום.

פורסם

הבנתי, ומה לגבי הסעיף הזה:

ה' אישור של הרשות המוסמכת לפי המקרה: משרדי התקשורת, החקלאות, הבריאות.
איזה אישור אני צריך לתת להם?
פורסם

אני רוכש הרבה מאוד מוצרים גדולים וקטנים דרך האינטרנט ממדינות שונות ונדיר מאוד שנתקלתי בהודעה מהסוג הזה.

כמה נקודות:

• המכס לא עוצר סחורה ששוויה מתחת ל1200 ש"ח. ועל ציוד מחשוב\מחשב תשלם רק מע"מ.
  • למוצרים מסויימים כמו כלי נשק וציוד תקשורת נדרש אישור ייבוא, אישור כזה כרוך בהרבה מאוד סחבת בירוקרטית עד כדי כך שכדאי לשקול וויתור על דבר הדואר (כמו שאני עשיתי במקרה שלי).
  • שחרור דבר דואר שחורג ממגבלת סכום המכס מתבצע בצורה מאוד פשוטה וקלה דרך דואר ישראל: 1.אתה מקבל מכתב הביתה דרך שליח או לתיבה (משתנה בהתאם לסוג המשלוח והקריזה של עובדי הסניף) 2. מגיע עם המכתב ומציג באשנב את המכתב ושם אתה משלם את סך המע"מ ו\או מכס (בהתאם למוצר) ומקבל אותו במקום.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

Barney,

קודם כל אציין שהעלות של המוצר (משענת יד לרכב) - סה"כ 60.58 יורו (כולל משלוח) אז ע"פ מה שכתבת בהתחלה, איך זה שעוצרים חבילות של 300 שקל?

לגבי הסעיף האחרון שציינת, קודם כל מה שרכשתי לא אמור לחרוג ממגבלות המכס אך בכל זאת עצרו אותו שם, ואצלי זה לא שונה?, הבנתי שאני צריך לשחרר אותו מהמכס עצמו ולא מהדואר כי החבילה לא נמצאת שם (או שלזה התכוונת בעצם?)

מתנצל על החפירה :) ותודה על התגובות.

פורסם

אני לא מאמין שעל משענת יד צריך אישור ממשרד התחבורה.

פעם זה קרה לי ב PSP ששלחו לי מתנה, יש שם מספר פקס תפקסס את הקבלה המקורית + המכתב שקיבלת + ת.ז.

אמור להשתחרר תוך כמה ימים

פורסם

מחזק את הבחור שמעליי.

יתכן והם לא מאמינים (בטח שלא יאמינו) לערך המוצהר על האריזה.

רק תשלח להם קבלה אותנטית של המוצר המדובר בצירוף שאר הדברים.

לאחר ששלחת את המסמכים הם אמורים להתקשר אליך לעדכון ווידוא. שים לב שהמכס עובדים בציר זמן שונה משל האנושות ולכן נדרשת סבלנות...

פורסם
אני לא מאמין שעל משענת יד צריך אישור ממשרד התחבורה.

פעם זה קרה לי ב PSP ששלחו לי מתנה, יש שם מספר פקס תפקסס את הקבלה המקורית + המכתב שקיבלת + ת.ז.

אמור להשתחרר תוך כמה ימים

אכן. ישלחו את זה משמה לסניף הדואר הקרוב אלייך.

פשוט הבינו שהקבלה פיקטיבית, סה"כ יחייבו אותך במע"מ. לא צריך אישור משרד תחבורה.

לפעמים עושים לי את הקטע הזה עם תוספי מזון ומבקשים שאני אבוא למלא איזה טופס משרד הבריאות.

פורסם

אשלח להם, אם ירצו גם לינק לאתר..

הקבלה עצמה זה סה"כ מייל ששלחו לי, אדפיס להם אותה ואשלח להם, מקווה שלא יעשו בעיות..

לפי מה שאני קורא ברשת, רוב הסיכויים שיעשו, אני מניח שזה עניין של מזל.

תודה רבה על התגובות, אם יש עוד משהו להוסיף, אשמח לשמוע.

פורסם

רק מעדכן,

עושה רושם שגם המכס וגם משרד התחבורה לא יודע מה זה ARMREST (משענת יד), לכן אני צריך אישור משרד התחבורה, לשלוח להם מס' פרטים (רישיון רכב (?), קבלה, ת.ז. וכו') ואז עד שבועיים ישלחו לי אישור בדואר שאותו אצטרך לשלוח למכס ואז אחרי שיאשרו אותו (גם כן עד שבועיים) יוכלו לשחרר לי את החבילה (??)

אני קצת בשוק האמת..כלומר, עוד חודש-חודש וחצי רק המוצר יהיה אצלי במידה ולא יהיה עיכוב נוסף?

פשוט טמטום..

פורסם

מי אמר לך שאתה צריך אישור?

תרים טלפון למכס או שתגיע לסניף הקרוב אליך.

פורסם

התקשרתי למכס, שם נאמר לי כי אני צריך אישור, הפקידה שם בדקה שוב מול משרד התחבורה והגיעו למסקנה הזו.

אני באמת מתפלא שהם עושים בעיות ועוד על מה? על משענת יד?

ביזיון.

• תוכן חדש...