Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

AUDI A1 בלי מד חום ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היום קבלתי את המותק האוטו אחלה,אבל יש מצב שאין לי מד חום מנוע ? :-(

זה הדגם הרגיל ידני.

בהחלט , גם בפולו אין. זה A1 לא רכב יוקרה (אולי רק בארץ) ושלא תבין אותי לא נכון בהחלט צריך להיות שעון חם גם ברכבים שאינם רכבי יוקרה.

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

לדעתי זו בדיחה.

"להסתמך" על הכישורים האלקטרוניים של הגרמנים, אמנם הם אמינים אבל בחייאת...

יש אפשרות להתקין שעוד חיצוני? אם כן, עדיף שתעשה את זה, אולי זה יהיה בשביל היופי גם :p

אני אישית היתי עושה את זה.

Opel Adam S 2017

פורסם

זה דיגיטלי, חבר פורום ידידי היקר. יש לי מאזדה. גם שם זה חום וקור דיגיטלי. שאתה מניע אתה רואה סימן כחול שהמנוע קר.

שיופיע לך חלילה אדום סימן המנוע התחמם.

הודעה זאת נערכה קלות, על מנת שתהיה ראויה למאכל אדם.

כותב ההודעה, ראה הוזהרת. בברכה מהנהלת הפורום.

פורסם

נו כן ומה טוב בזה שיש לך סימן אדום או כחול? ז"א שהמנוע כבר התחמם, מד חום מראה לך חום עדכני ויש יותר סיכוי שתוכל להציל חלק מהמנוע עוד לפני שהוא מגיע לחום מקסימלי או כמו שאמרת בדיגיטלי, נורה אדומה.

Opel Adam S 2017

פורסם

בחייאת. זו הנורה של "אכלת אותה".

בחלק מהרכבים, אם הגעת למצב בו הנורה נדלקת באדום אז כבר התחיל איזשהו נזק (החל משריפת שמן מנוע + פילטר וכלה בעיוות ראש). מה שמעלה את הסעיף הוא שישנן כל כל הרבה תצוגות נומריות ברכב (קילומטרז', חום חיצוני, שעון ועוד) אבל לא את טמפרטורת המנוע, הישום הוא פשוט מאוד (שינוי תוכנה) אך "משום מה" היצרנים מוותרים עליו.

פורסם

ALÞћÃ, אתה אופטימי, זה נדלק רק כאשר מחוג כבר היה מזמן בתחום האדום גם ברכבים משוכללים - משתלם מאוד ליצרן.

ברכבים שאינם רכבי יוקרה....

כמה שאני יודע בבימר סדרה 7 דור קודם גם לא היה מד חום. הנורה הייתה נדלקת כאשר הגיע הזמן להחליף מנוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין מה לעשות.

זו המגמה אצל הרבה יצרנים - קבוצת פולקסווגן, אופל, יונדאי ועד.

אני מניח שבעוד כמה שנים כולם יותרו על שעון חום.

למה - מחוסר עיניין לציבור. היצרנים חושבים שנתון טמפ' מנוע לא חיוני לתפעול הרכב. וגם כדי לחסוך כמה גרושים.

אולי חלק מכם זוכרים, שבעבר הלא ממש רחוק היו במכוניות שעוני טעינה, לחץ שמן, טמפ' שמן, ועוד.

כל אלו בוטלו והוחלפו בנורות ביקורת.

נשארונו עם 3 שעונים, (מהירות, סל"ד וכמות דלק), שמראים לנהג מה הוא עושה, ולא מיועדים למעקב על תקינות הרכב.

גם היום בחלק גדול מהדגמים שעון חום (איפה השהוא קיים) לא מראה את הטמפרטורה האמיתית, אלא מצביע על 90 מעלות קבוע בטווח טמפרטורות של נניח בין 70 ל 110 מעלות.

פורסם
וגם כדי לחסוך כמה גרושים.

אני חושב שהחיסכון לא משמעותי כי יש חיישנים והמחשב יודע באיזו טמפרטורה המנוע עובד. לרוב הרכבים יש היום מסך של מחשב דרך בו ניתן להציג כל דבר, לפחות שיעשו שיציג טמפרטורה שם לפי בחירה או כאשר מתחמם - זה לא עולה כסף (בעצם גם שעון חום עולה גרושים).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

liav12 פיזית ניתן להתקין. השאלה מבחינה אסטטית כי זה לא יראה מקורי ברכב שכולו עור ועץ זה יהיה מצועצע (למרות שזה מאוד שימושי).

שעון חום אינדיקצייה לא רק של התחממות, אלא גם של התקררות (בלאי מוגבר וצריכת דלק - למשל טרמוסטט תקוע).

פורסם

צבי,

ציינתי את עיניין החסכון כמשני, למרות שהיצרנים סופרים כל דולר.

הרעיון הראשי לדעתי הוא לשחרר את הנהג לגמרי מכל מה שקשור לבקרה על המצב המכאני של הרכב.

שעון חום היה הדבר האחרון, ועכשיו גם הוא מתבטל.

היצרן רוצה שתנהג, תשחק במחשב דרך, תשמע מוזיקה, ושלא יכאב לך הראש מדברים כמו לחץ שמן, חום מנוע, לחץ דלק, קידום הצתה, וכו' וכו'.

אם יש בעיה - תדלק נורה מתאימה. כל עוד שום נורה לא דולקת - מבחינתך שים גז וסע.

זה הרעיון המוביל של השנים האחרונות.

האם זה טוב או לא - אני לא יודע.

אבל שים לב, שהיום גם לא צריך לבדוק שמן ידנית, כי יש מדיד בלוח שעונים, לא צריך לבדוק אוויר בצמיגים כי יש מערכת התראה, לא צריך לספור קילומטרים לטיפול תקופתי כי יש תזכורת במחשב ועוד. ביטול שעון חום הוא חלק מהמגמה הזו.

פורסם

עקב חום מוגבר נזק לראש מנוע ול-אאודי זאת עבודה יקרה , תקלה בחיישן האלקטרוני שמוביל למחשב רכב זה לא דבר נדיר.

בכל מקרה תמיד ניתן להתקין טרמוסטטר חיצוני עם מד בדאש בורד.

• תוכן חדש...