Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרתי עכשיו מסין והרהרתי הרבה בנוגע למעצמה המיוחדת הזאת, שכל פעם שמזכירים פה משהו שקשור לסין זה גורר תגובות של ״חרא איכות״, ״חיקוי״ ושלל מילות גנאי.

זו הפעם השניה שלי החודש בשנחאי ובמקרה קראתי כתבה בטיסה, שממחישה חלק מהניגודיות המיוחדת למקום הזה:

1.סין מכרה בשנה האחרונה מעל מליון מכוניות יותר ממה שכל יצרניות אירופה מכרו (מדבר על מכוניות מתוצרתה, ולא רק זבל, גם האודי, למשל).

2.יש בסין בניינים מאוד מרשימים מבחוץ וכשנכנסים פנימה מגלים גימור גרוע.

3.מצד שני, יש שם קניוני ענק מאוד מרשימים חיצונית ופנימית ניקח לפחות יום שלם כדי להתרשם מקניון אחד, הם פשוט ענקיים.

4.היתה בשנזן תאונה שבה מכונית התנגשה מחלק אחורי של מונית חשמלית מתוצרת BYD הסינית, המונית מיד התלקחה ונהגה ו-2 נוסעות מתו, נהג המכונית שגרמה לתאונה נמלט מהזירה.

מחשש לפגיעה במותג BYD שהוא סוג של גאווה מקומית רשויות החוק הטילו איפול מוחלט על חקירת התאונה ואסרו על הזכרת השם

BYD בהקשרה.

יום למחרת התאונה הגיע אדם לתחנת משטרה והודה באשמה לתאונה.

במשטרה חושדים שהאדם אינו היה מעורב בתאונה אלא נשכר על ידי האשם בתאונה כדי שייקח על עצמו אחריות.

ראייה תומכת הינה עד שדיווח שנהג המכונית הפוגעת נפצע בפניו ואילו זה שלקח אחריות לא היה פצוע כלל וכלל.

5.יש שם רשת כבישים שלא היתה מביישת את אירופה, נהפוכו, האירופאים היו שמחים לרשת כבישים כזאת.

6. אתה יכול לעשות שם מה שבא לך, אם אתה זר המשטרה בכלל לא רוצה להתעסק איתך וגם אם עשית עבירה הם לרוב יגידו לך להתנדף מהמקום כדי לפתור אותם מביורוקרטיה.

7.הרכבת שלקחה אותי משדה התעופה לעיר נסעה במהירות 301 קמ״ש (יש צג שמציג את מהירותה).

8.הרכבת שהחזירה אותי מהעיר לשדה התעופה נסעה.......431 קמ״ש.

9.אם לא תדבר מנדרין לא תצליח להגיע ממרכז העיר אל תחנת הרכבת, מרחק 7 דקות נסיעה.

10. הנסיעה ברכבת מהשדה לעיר אורכת 7 דקות. עם מונית זה ייקח 50 דקות.

זהו, כמה נקודות שממחישות מצד אחד את סין המסורתית ש״מכירים״, זו של פאר מבחוץ וריקבון מבפנים, ומצד שני סין החדשה של רכבות מהירות יותר ממכונת פקס וקניוני ענק.

שווה לבקר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה היא שגם הקדמה של "סין החדשה" מעלה תהיות רבות כמו:

1. אמנם הקניון מדהים, אבל לך תדע מאילו חומרים הוא נבנה ועל פי איזה סטנדרטים בטיחותיים ותקנות הבטחת איכות הוא תוכנן.

2. אפשר להגיד בערך אותו דבר על הרכבת. מהירה, אך קשה שלא לפקפק באמינות המסילות, מנועים, תשתיות וכו' של כל המערכת. הבעיה היא שעל התקלות אתה לעולם לא תשמע. כנ"ל על הכבישים.

TFSI Power

פורסם
7.הרכבת שלקחה אותי משדה התעופה לעיר נסעה במהירות 301 קמ״ש (יש צג שמציג את מהירותה).

8.הרכבת שהחזירה אותי מהעיר לשדה התעופה נסעה.......431 קמ״ש.

תגיד, הצג הזה - איפה יוצר? כי אם הוא MADE IN P.R.C, יש מצב שלא באמת נסעת במהירויות האלה :lol:

ועוד משהו: נהפוך הוא, לא נהפוכו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לפני כמה זמן, דווקא היה רעש לא קטן סביב הבטיחות ברכבות בסין: http://www.themarker.com/wallstreet/1.673923

בנוסף, פעם ב שומעים על איזה יצרן סיני ששם עופרת / פלוטוניום / קרוקודילים טחונים במזון תינוקות או משהו כזה, וגרם למוות של המון אנשים.

בסופו של דבר, מוצרים שמתוכננים ומיוצרים בסין בד"כ יהיו זבל. לעומת זאת, מוצרים שרק מיוצרים בסין, אך עוברים QA של חברה X שאינה סינית, ומתוכננים ע"י אותה חברה X (שאינה סינית) יהיו לא רעים בכלל.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני לא מאמין לסינים בגרוש.

אם יש למוצר איזה אספקט בריאותי/ בטיחותי אפילו עקיף, שולי או זניח, אני לא אגע במוצר סיני.

את המחבתות והסירים שכולם אכלו (תרתי משמע) עם הקדמיום והעופרת והשד יודע מה עוד היה שם, אני מעולם לא הכנסתי הביתה כי ידעתי בדיוק עם מי יש לי עסק.

סוחרים סינים הם שקרנים שימכרו את אמא שלהם לעבדות בשביל שקל וחצי, יש להם מוניטין שכזה רק 3000 שנה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שמע,

אפשר להעלות תהיות ולפקפק ולזלזל בלי סוף, היום כבר אי אפשר להסתיר תאונת רכבת או קריסה של בניין.

הקונסטרוקציות הנ"ל עוד חדשות מידי כדי לשפוט.

מה שאתה לא יודע זה איך וכמה הם מתחזקים את זה. הרבה תחזוקה תיצור סימני שאלות על איכות הבניה, וקצת תחזוקה תעלה סימני שאלה גם כן.

Only time will tell.

אני רק מביע סקפטיות קלה, כי את הרקורד של ייצור לקוי יש להם.

TFSI Power

פורסם
אני לא מאמין לסינים בגרוש.

אם יש למוצר איזה אספקט בריאותי/ בטיחותי אפילו עקיף, שולי או זניח, אני לא אגע במוצר סיני.

את המחבתות והסירים שכולם אכלו (תרתי משמע) עם הקדמיום והעופרת והשד יודע מה עוד היה שם, אני מעולם לא הכנסתי הביתה כי ידעתי בדיוק עם מי יש לי עסק.

סוחרים סינים הם שקרנים שימכרו את אמא שלהם לעבדות בשביל שקל וחצי, יש להם מוניטין שכזה רק 3000 שנה.

+1

אצלי במנוע החיפוש של EBAY מסוננים אוטומטית מוכרים מהמזרח וכנראה בעתיד גם המוכרים האנגלים יכנסו אצלי לרשימה השחורה.

נראה לי שיש שיתוף פעולה בין מוכרים מ-UK לסינים. המון מוצרים שנמכרים על-ידי מוכרים סינים מקבלים תמונה חדשה וכותרת שונה ונמכרים על-ידי מוכרים מאנגליה במחיר גבוה פי שניים.

איזה כייף לי :)

פורסם

גם אצל הסינים יש הבדלי איכות גדולים מאוד, שכמה מפתיע תלויים מאוד במחיר.

שהם רוצים הם יודעים לבנות גם באיכות מערבית, אבל אז העלות כבר דומה.

לכן רוב מה שתראו בסין הוא מאיכות נמוכה, כי מי יקנה תוצרת סינית שמדובר על 15-20 אחוז פחות?

אבל לדעתי במה שקשור לתשתיות וכדומה, הם לא חוסכים, ובונים באיכות גבוהה.

בקשר למה שבגירה כתב על הסוחרים הסינים אני דיי מסכים. וכנל לגבי כל הסחורה שיוצאת מסין.

פורסם
מוצרים שמתוכננים ומיוצרים בסין בד"כ יהיו זבל.

גם טייואן עברה שלב כזה. היה זמן שתוצרת טייואנית היה שם נרדף לזבל, אבל תוך כ 10 שנים התוצרת שלהם נחשבה טובה.

בשלב הבא כבר אין דבר כזה תוצרת טייואן אלא תוצרת של חברות טייואניות שמיוצרות בסין.

סין מתקדמת בצעדי ענק ויתכן שתוך כ 10 שנים יהיו הרבה מותגים סינים בעלי מוניטין טובים.

יהודה

פורסם

תשמ'ע...תדמית לא בונים ביום אחד במיוחד שכרגע התדמית של המוצרים הסינים בישראל ובארה"ב היא של מוצרים נחותים או לא שווים שקל.

אני מבטיח לך שהאלפיון הסיני נוסע על מרצדס או BMW ולא רכב תוצרת סין וזה לא השתנה גם בעוד 20 שנה מכיוון שמוניטין ויוקרה זה לא דבר פשוט לבנייה.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש לכם סטיגמה שמקבעת אותכם לדעות מסויימות וקצת מעוורת אתכם.

לא נורא, גם על יונדאי ותעשיית הרכב הקוראנית אמרו את אותם דברים, רק היום אנשים אוכלים את הכובע.

נכון, יש בסין הרבה זבל, כי יש לזבל הזה ביקוש, מצד שני יש בסין גם המון פאר אמיתי, כי גם לזה יש ביקוש.

אני לא יודע כמה מהמקטרגים כאן באמת ביקרו בסין, בדגש על ערים מפותחות, אתם מאוד רחוקים מהמציאות.

לגבי מוצרי בטיחות וכו', לא דיבתי על זה ואני גם לא בטוח שהייתי קונה מוצר בטיחות סיני כאשר יש מוצרים "מערביים" מוכחים.

לגבי סוחרים סינים שימכרו את אמא שלהם, נכון, יש לא מעט כאלה, מצד שני, אני מכיר גם לא מעט ישראלים כאלה.

:|

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
יש לכם סטיגמה שמקבעת אותכם לדעות מסויימות וקצת מעוורת אתכם.

לכולם יש. כמו שאתה כותב כאן דברים על ארה"ב מדי פעם בלי שביקרת שם, לאנשים יש דעות על מקומות על סמך דברים ששמעו. גם לי יש דעות שליליות מוצקות מאוד על הודו, בלי שביקרתי שם או שאני מתכנן לבקר.

לגבי האיכות, אני מסכים, הסינים יודעים לייצר סחורה איכותית מאוד, אבל המחיר בהתאם. לדוג' מחשבי לנובו שהקשר שלהם לIBM נותק מזמן, והם מפלצות עבודה איכותיות ביותר, אבל עולים בדיוק כמו כל מחשב אחר של חברה מערבית.

ביום שרוב הסחורה הסינית תהיה איכותית, לאנשים לא תהיה בעיה לרכוש אותה, אבל ייתרון המחיר יאבד כמעט לחלוטין. סין גם תצמח פחות מהר כשהיום הזה יגיע.

לגבי דברים שקשורים למזון שבגירה ציין, צודק לחלוטין. הרעלות מזון כתוצאה מרשלנות פושעת ורדיפת בצע נפוצות מאוד בסין. כל כך נפוצות שמשפחות מדרום סין באות להונג קונג במיוחד כדי לקנות ארגזים על גבי ארגזים של מזון תינוקות כדי שלא ימות להם התינוק בהרעלה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הייתי שלוש פעמים בסין, פעם ראשונה, פעם אחרונה ופעם אחת יותר מידי.

השנה 1993..אל-על מתחילה לטוס לסין ואני יוצא ליטול של חודש בסין.

זוועה אחת גדולה.

נכון, ראינו נופים מדהימים, אבל אנשים זבל, טינופת אחת גדולה בכל מקום, אפס שמירה על איכות הסביבה.

נסענו ברכבות, ברכבת אין פח אשפה אחד, זורקים הכל החוצה.

אפילו במחלקה ראשונה.

לאורך אלפי ק"מ של מסילה טינופת של קלקרים (חמגשיות של אוכל נמכרות בקלקר ברכבת), סוללות (לwalkman) שמחזיקות בקושי צד אחד של הקלטת, עם ריכוז אינסופי של כספית....הכל נזרק החוצה מהחלון.

מבלי להזכיר את תרבות היריקות המזעזעת שלהם.

אני באופן אישי מוותר.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

רציתי לברר, פעם אחת ולתמיד,

האם האנשים שם יורקים?

ככה, ברחוב, מבלי להתבייש..

אנשים שנוסעים לטיולים וטסים לחו"ל, לא מספרים את מה שסולל הדרך מספר.

זה בד"כ, "איזה מדהים היה שם..." :roll:

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...