Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פילוסופיית הבריאות הסינית גורסת שלא טוב לשמור דברים בבטן. על כן, אם יש ליחה, יורקים מיד, אם יש גרעפס, משחררים אותו בפנים של מי שמולך, ואם יש גזים, אז הם יוצאים בקול תרועה.

בהונג קונג היריקות נפסקו בהוראת הממשלה (עם קנסות כבדים) עקב מגיפת הסארס ב2003.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מי שמתעניין באספקטים העסקיים של סין, תרבותה והממשל שלה מוזמן לקרוא את הספר China Inc.

תורגם לעברית ונקרא סין בע"מ אאל"ט.

אני נזכר בספר כל פעם שאני משתמש ברוטב סויה...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כמו שנאמר סינים ימכרו את אימא שלהם בשביל עוד דולר.

בסין לעומת רוב מדינות המערב הדת לא שולטת והיא חסרת משמעות, דתם של הסינים היא כסף וכסף הוא המלך.

החברה המשפחתית שלי עושה עסקים בסין, אנחנו במקרה מוכרים להם ולא קונים.

יש להם בעית אמינות קשה, מילה זה לא מילה, זמן זה לא זמן ומחיר ניתן לויכוח גם אחרי שנחתם חוזה וזה תקף גם לתנאי תשלום.

סין ארץ מדהימה, יש שם פוטנציאל עצום אבל הבדלי השפה עצומים ועל גביהם הבדלי התרבות קשים מאוד לגישור.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
תשמ'ע...תדמית לא בונים ביום אחד במיוחד שכרגע התדמית של המוצרים הסינים בישראל ובארה"ב היא של מוצרים נחותים או לא שווים שקל.

אני מבטיח לך שהאלפיון הסיני נוסע על מרצדס או BMW ולא רכב תוצרת סין וזה לא השתנה גם בעוד 20 שנה מכיוון שמוניטין ויוקרה זה לא דבר פשוט לבנייה.

אני חזרתי לפני כשלושה חודשים מסין (מהאנזו) וכמות המרצדסים והBMW שנוסעות שם בכבישים היא הזויה(לא חשבתי בכלל שזה מה שאני הראה)

דרך אגב המרצדסים והפולסווגן שם הם כן מייצור סיני ואם אני לא טועה גם הBMW

פורסם

אני חושב שאתם מפספסים את הנקודה של השרשור.

אתם מתמקדים בסין ה"מסורתית" כי שאתם מכירים או שמעתם עליה, הסין של הזיופים, של איכות חרא בכלום כסף, של לירוק ברחוב וכו'.

אף אחד לא אמר שזה נעלם, זה קיים גם היום (כן, הם יורקים ברחוב, בתרבות שלהם לא מקובל לשמור דברים "רעים" בבטן וגרעפסים נופלים לקטגוריה הזאת. גם להפליץ מקובל שם. גם אם אתה במעלית עם עוד 20 איש).

אבל,

במקביל גודל שם דור חדש שמבין שצריך להפתח יותר למערב, זה הדור שמתחיל לייצר איכות, זה הדור שיביא לכך שהם כן יתקדמו כמו שהם כבר מתקדמים בצעדי ענק.

כל העניין בדיון הזה זה היופי שבו דברים מתנהלים שם, מצד אחד המסורתיות המקובלת עם מנהגים מלפני אלפי שנים שגם בעוד אלפי שנים ישארו אותו דבר, מצד שני השפעה מערבית שמתחילה להיות נוכחת שם לאט לאט.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ביקרתי בסין מספר פעמים לא מבוטל (לא באיזורים מתויירים) ויש לי חבר שניהל את סניף הפיתוח של סוני שם במשך כמה שנים. כמו בכל מקום גם בסין יש ציוד טוב ויש ציוד זבל, הכל תלוי מה אתה רוצה וכמה אתה מוכן לשלם כי איכות עולה כסף בכל מקום.

כיום שרוב הייצור נעשה בציוד מתקדם ואוטומטי מרכיב עובדי הייצור די קטן. רוב העלויות הן הציוד, ההנהלה, האנרגיה וחומרי הגלם כך שלארץ הייצור יכול להיות מרכיב קטן ממה שמייחסים לו (פרט למוצרים עתירי עבודה).

יש לי במפעל מכונות סיניות וגם טאיווניות והסיניות יותר טובות כך שלא כל מה שסיני רק ולא כל מה שלא סיני טוב. פשוט צריך לדעת מה קונים.

לגבי יושר של סוחרים, יש בכלל בעולם מעט מאוד סוחרים ישרים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
אני לא מאמין לסינים בגרוש.

אם יש למוצר איזה אספקט בריאותי/ בטיחותי אפילו עקיף, שולי או זניח, אני לא אגע במוצר סיני.

את המחבתות והסירים שכולם אכלו (תרתי משמע) עם הקדמיום והעופרת והשד יודע מה עוד היה שם, אני מעולם לא הכנסתי הביתה כי ידעתי בדיוק עם מי יש לי עסק.

סוחרים סינים הם שקרנים שימכרו את אמא שלהם לעבדות בשביל שקל וחצי, יש להם מוניטין שכזה רק 3000 שנה.

זוכרים את הבעת העמדה הזו שלי בנוגע למוצרים סינים?

אז הנה חיזוק נוסף, ברכבים סינים יש לא פחות ולא יותר, אזבסט(סביר להניח ברפידות הבלמים והקלאצ)! :shock:

יודעים שזה מסרטן? בטח שיודעים.

מעניין אותם? ממש לא!

אוסטרליה התלוננה אז הם עושים ריקול רק לאוסטרליה!

שיעשו כבר ישר לכל הרכבים?

מה קרה, למה מי מת (בעל הרכב), אנחנו לא מוציאים כסף על מי שלא התלונן.

העיקר שחסכו 2 גרוש לרכב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מי שמת זה לא בעל הרכב אלא המוסכניק וכל מי שנמצא באיזור. תראה מה קורה בנהריה בגלל מפעל האזבסט שהיה שם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הנקודה החשובה הועלתה אי-שם באמצע השרשור ע"י כמה אנשים -

ברגע שמדובר במוצר איכותי, עלות הייצור דומה או זהה לעלות הייצור

בכל מקום אחר בעולם. לא סתם יש FAB לייצור צ'יפים בכל מיני מקומות

שאינם סין (ישראל, למשל) - במוצר שדורש כזאת הקפדה בתהליך הייצור אין יתרון לסין.

מה שנותר לנו, כאנשים פשוטים, הוא להתעקש על קנייה של מוצרים איכותיים (כלי עבודה טובים, מישהו?).

לאור אינספור השרשורים המוקדשים למצוד המוטרף אחר קשקושים זולים וחיקויים עלובים,

אין לזה סיכוי, מן הסתם. :-) אנחנו בני אדם עם אופי חלש שנוטים להסתנוור

ממחירים נמוכים ומקווים ש"יהיה בסדר".

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בגלל זה אומרים "קונים בזול ומשלמים ביוקר". לא תקף לכל מוצר, אבל מוצרים שבהם נדרשת איכות מסויימת (כלי עבודה, כפי שאמרת) זה נכון.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

המוצרים הסינים לא מהווים דוגמא מייצגת על סין.

ע"ע החומה הסינית. הפארק האולימפי בבייג'ינג - אחד מהפארקים המרשימים שנבנו.

מנהרות הכרמל נבנו בשת"פ סיני, ויש גם מגעים לסלילת הרכבת לאילת.

פורסם
רציתי לברר, פעם אחת ולתמיד,

האם האנשים שם יורקים?

ככה, ברחוב, מבלי להתבייש..

אנשים שנוסעים לטיולים וטסים לחו"ל, לא מספרים את מה שסולל הדרך מספר.

זה בד"כ, "איזה מדהים היה שם..." :roll:

מחזק את מה שכתב "סולל הדרך", גם אני הייתי שם תקופה של חודש ממש לפני האולמפיאדה בבייגי'נג, היריקות ושאר פליטות, קיים וקיים (גברים ונשים! בלי בושה), הזיהום באופן כללי דיי גדול.

הפרשי התרבות הם גדולים, כך שבאופן טבעי המון דברים נראים לתייר מערבי מאוד הזויים וקשים לעיכול (גם מילולית). ;)

דוגמא אחת בשביל להבהיר את העניין: בפעם היחידה שהחלטנו להשתמש בסכין ומזלג שהגישו לנו ארוזים (מעבר למקלות), בביסים הראשונים שלנו כולם במסעדה עזבו את כל מה שעשו באותו הרגע - כולל סועדים וצוות - והסתכלו עלינו בצורה מוזרה (אי אפשר להמשיך לאכול בצורה כזאת), הרגשתי כמו בפרק של StarTrek, כאילו נחתתי בכוכב אחר ורק רציתי לבקש

".Beam me up, Scotty"

לאחר בירור, רובם אינם יודעים להשתמש בכלים אלה שכל כך ברורים לנו ובכלל בחייהם לא ראו במציאות מישהו שבאמת אוכל ככה, חזרנו למקלות.

בכל אופן, יש לקבל זאת בהומור, על מחסומים אלה עוד ניתן לגשר בקלות, אבל על הבערות של הסיני הממוצע, המקובעות ומחסום השפה כבר יותר קשה. כמובן שיש יוצאי דופן, אבל זה מרגיש כמו מחט בערימת שחט. (שאני לא אגרום כאן לתקרית דיפלומטית)

בכל זאת הטיול לסין הוא מיוחד, ישנם דברים בלתי צפויים שיש להתמודד עימם - בסין במיוחד יש להיות מצד אחד מתוכנן ומסודר ומצד שני להיות מסוגל להתגמש, לאלתר ולזרום ואז ניתן יהיה להנות מהמקום.

לא ממליץ כטיול ראשון אלא אם זה טיול מאורגן, שווה ביקור לכל מי שחלם למצוא חיים בכוכב אחר, ללמוד את התרבות שלהם ולראות דברים שלעולם לא יהיו לנו בארץ (חומה סינית, בנייה זריזה, פארק אולימפי, רכבת מהירה וכו'...) ;)

פורסם

עושים כאן קצת עוול לסוחרים הסיניים מתוך בורות וחוסר הבנה בסיסי של התרבות. זה לא שהם ימכרו את אמא שלהם בשביל עוד שקל וחצי, הם פשוט לעולם לא יגידו לך לא גם אם הם יודעים שאין להם שום דרך לעמוד בזה. זה עניין תרבותי נטו, כשהם לוקחים בחשבון שאתה מודע לזה.

סוחר מערבי "ממולח" יבקש את האיכות הגבוהה ביותר במחיר הנמוך ביותר, והסיני כמובן יגיד שאין שום בעיה. אחרי זה מתפלאים למצוא עופרת בצבע וקדמיום באוכל.

צריך להכיר את התרבות, להבין את המגבלות של היצרן, לשים בקרת איכות אמיתית משלך, לעקוב טוב טוב אחר כל צעד בייצור ואז מגלים שהם יודעים לייצר ברמות הגבוהות ביותר במחירים שהם 30 אחוז פחות מבמערב. (ולא, אם אתה קונה משהו בפחות מחצי מחיר, הוא לא יהיה באותה איכות).

פורסם
מוצרים שרק מיוצרים בסין, אך עוברים QA של חברה X שאינה סינית, ומתוכננים ע"י אותה חברה X (שאינה סינית) יהיו לא רעים בכלל.

הבעיה היא שעם הזמן, חברת האם רואה שהכל בסדר, ואז משאירה גם את ה-QA למקומיים, וכשהמפקחים הזרים עוזבים, המקומיים מתחילים לזרוק ז**, והאיכות יורדת (נכון בעיקר לגבי תוצרת טורקיה, הודו, ומזרח אירופה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
עושים כאן קצת עוול לסוחרים הסיניים מתוך בורות וחוסר הבנה בסיסי של התרבות. זה לא שהם ימכרו את אמא שלהם בשביל עוד שקל וחצי, הם פשוט לעולם לא יגידו לך לא גם אם הם יודעים שאין להם שום דרך לעמוד בזה. זה עניין תרבותי נטו, כשהם לוקחים בחשבון שאתה מודע לזה.

נראה לי שאתה מבלבל עם ההודים.

בכל פעם שאני מבקש משהו לא סטנדרטי מסוחר או ספק שירות סיני אני מקבל ממנו Cannot! ולך קיבינימט.

ההודים באמת לא אומרים לא לכלום, וגם לא מספקים כלום.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...