Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה כמו לשאול מה עדיף, שוקולד או גלידה...

כל אחד ושיקולו בהתאם לצרכיו. הידני נותן חווית נהיגה אחרת היות ואתה "שולט" בהילוכים ולעומת זאת הידני הוא סיוט בפקקים. אז מה עדיף?

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

לא מוכרים יותר חדשות ידניות.

אם מדובר במשומשות, את הידנית יעדיף מי שאוהב גיר ידני ורוצה להתעסק בהעברות ההילוכים בעצמו.

מבחינת אחזקה, ה-DSG מוסיפה סיבוך ולכן גם פוטנציאל עלויות, אם כי יש אחריות יצרן של 5 שנים על גיר.

יש דיווח על בעיה בגיר של הלאון, שמטופלת, אם יש צורך, במסגרת האחריות. עד כה לא נתקלתי בדיווח של מישהו שלא פתרו לו את הבעיה בגיר. אם אתה רוכש אחת משומשת, תבדוק היסטוריה במוסך ותראה בעצמך איך הגיר עובד.

אישית, לי יש הרבה ניסיון עם ה-DSG ואני מוצא את התיבה יעילה ביותר באופן בו היא מחליפה הילוכים. מבחינת ביצועים, אין לה חסרונות מול ידנית (למעשה היא מהירה יותר), ויש לה את היתרון שיש לך רכב אוטומטי כשאתה רוצה.

נ.ב. אני לא חושב שידני זה "סיוט בפקקים" ויש לי הרבה שעות פקקים בידנית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש יתרון מאוד משמעותי כאשר מדובר בהשוואה של ידני לDSG והוא אמינות, לDSG יש סיכוי גדול מאוד לבעיה ובכללי לכל גיר אוטומתי אל מול גיר ידני.

אם יש באפשרותך לרכוש רכב עם גיר ידני, הייתי הולך על זה מכמה סיבות:

חסוכני יותר בדלק, זול יותר במועד הרכישה ובתיקונים עתידיים, כיף יותר, מהיר יותר (או במקרה של הDSG מרגיש יותר מהיר :) )

פורסם

אצלי בלאון 1.8 DSG, אחרי 38K הלך מוח של הגיר, אצל חלק הבנתי שיש בעיה של מצמדים - היבואן אפילו נותן אחריות של 5 שנים או 150K, תבדוק טוב לפני הרכישה.

חבר רכש עכשיו 1.4 ידנית מצ'מפיון ב-115K.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

תמיד עדיף גיר ידני, בקונצרן ואג זה עדיף בפרט.

אם אין לך בעיה עם גיר ידני הייתי ממליץ לך בחום ללכת על זה, הנאה מנהיגה, אמינות וצריכת דלק משופרת כולם באותה חבילה.

פורסם

החלפות הילוכים ב-DSG מהירות יותר ואני אהיה מהיר יותר ברכב עם DSG, בהרבה.

רק זה שלא צריך להרים רגל שמאל מייצבת ישפר משמעותית את היכולת שלי לבלום ולתפעל את הרכב בפנייה.

הדבר היחיד שממש מעצבן ב-DSG זה שקשה לזכור באיזה הילוך אתה נמצא...

אם כבר רכב לא ידני, אז רק רובוטית סטייל DSG. להוציא מורכבות תחזוקתית פוטנציאלית (כמו לכל תיבה שהיא לא ידנית), אין לתיבה הזו חסרונות מול האלטרנטיבות.

לא הייתי קונה ידנית 1.4 אם מוכרים את ה-1.8 בפחות מעשירייה יותר, אלא אם אתה מתכוון להפוך את הרכב למכונית פרוייקט (לשפר מנוע וכו'). אם כל הכבוד ליתרונות הכיף של הידני, פער הביצועים הוא מאוד גדול, וגם ביצועים זה חלק לא קטן מהכיף. ה-1.4 היא מכונית עם ביצועים טובים. ה-1.8 היא כבר מכונית מהירה.

נ.ב. בכל הקשור לתקלות, ברגע שהיצרן מכסה, זה כבר יותר בטוח מגיר ידני...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם יש באפשרותך לרכוש רכב עם גיר ידני, הייתי הולך על זה מכמה סיבות:

חסוכני יותר בדלק

לא נכון.

לא יודע איך זה ברכבים אחרים עם DSG אבל בלאון 1.8 TSI,

לפי נתוני היצרן, צריכת הדלק ב-DSG מעט טובה יותר מצריכה הדלק בידנית.

פורסם

לא הייתי קונה את הלאון בגרסא חלשה מה-1.8. זה פשוט דבר שגוי לעשות.

באופן אישי לא אהבתי את ה-DSG. התיבה מצויינת אבל גורמת לך לתחושה מנותקת מאד. לא מהווה צל של תחליף לגיר ידני מבחינת פאן. DSG מבצע החלפות הילוכים בצורה מהירה יותר מאשר תוכל לעשות את זה בגיר ידני וזה בדוק.

לגבי תצרוכת דלק, זה כבר תלוי בנהג ובסגנון הנהיגה.

פורסם

אני יכול להגיד שהרכב 1.2 עם גיר ידני, נוסע מ ע ו ל ה !

הגיר חלק והמצמד רך.

המנוע עם כוח זמין כמעט בכל סל"ד.

מאוד מומלץ.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

אף אחד לא טען שה-1.2 וה-1.4 לא טובים. להפך, מדובר במנועים מצויינים שנותנים אחלה ביצועים וחסכון בדלק.

ה-1.8 חזק מהם באופן משמעותי ומורגש, וההבדל במחיר הוא זעום.

פורסם

בין ידני וDSG, הבחירה שלי תמיד תמיד תהיה בDSG כל עוד יש תפעול נורמלי מההגה. זה פשוט עובד יותר טוב, גם בפקק וגם בנהיגה ספורטיבית (מהסיבות שציין falou)

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אצלי בלאון 1.8 DSG, אחרי 38K הלך מוח של הגיר, אצל חלק הבנתי שיש בעיה של מצמדים - היבואן אפילו נותן אחריות של 5 שנים או 150K, תבדוק טוב לפני הרכישה.

חבר רכש עכשיו 1.4 ידנית מצ'מפיון ב-115K.

הוא רכש בפחות והוא מבסוט מה-1.4 ידנית עד מאוד... :wink:

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

לא בטוח מה מעצבן יותר בפקקים, DSG על אוטומט או גיר ידני רגיל.

בתנועה איטית אני מוצא את עצמי משתמש בפונקציה הידנית של הDSG כי בפונקציה האוטומטית זה קצת מעצבן.

לכן, כמו שרועי אמר, התפעול מההגה של ה-DSG חשוב מאוד.

לגבי מה עדיף ?

זה בעיקר עניין של הצרכים שלך, אופי הנסיעות ואופי הדרך.

• תוכן חדש...