Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום, כמו שאתם רואים חזרתי לפעילות with a vengeance...

יש לי הזדמנות לקחת גורת מרמנו מעורבת עם רועה פירנאי וזאב לבן, כבת חודש.

בנוסף למורכבות של לגדל גור כלבים, אשמח אם תתנו דעתכם לקומבינציה הבאה:

1. יש חתול בן 11 בבית, גדול, תוקפני ופחדן, יכול להוציא עין לבע"ח לא זהיר.

2. הבית - סטודיו של 15 מ"ר עם מרפסת פתוחה של 3 מ"ר נוספים.

3. אורח חיים - כיום אני נמצא הרבה בבית בשעות היום, מקווה שזה ישתנה מהר. לאחר השינוי צפויה היעדרות של יום עבודה מלא.

4. הבת שלי, בת שנתיים וחצי, שוהה אצלי חצי מהזמן (אוהבת חיות וכלבים בעיקר, כיום מתוסכלת שהחתול לא מתקרב אליה).

עוד נקודות למחשבה יתקבלו בברכה ובתודה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

welcom back :)

אמנם הכלבה נשמעת כמו שילוב יפהפה, אבל מהתיאור שלך, יש לך כמה מורכבויות לא זניחות.

חוסר משמעותי במקום (כלב, בעיקר גור, לא יסתפק ב3 מ"ר מרפסת).

חוסר בזמן (כשתמצא עבודה במשרה מלאה), ככה שאפילו לפצות על הצפיפות בבית לא תוכל.

בעל בית חתולי וקנאי, שלא יבין מה הזאבה רוצה ממנו, וזאבה שלא תבין למה לא רוצים לשחק איתה.

לגדל כלב זה תענוג. אבל יכול להיות אחד מפוקפק כשהתנאים לא מאפשרים את זה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

כל עוד אתה מוכן לזה נפשית אז לך על זה.

אם אני הייתי במקומך הייתי דוחה את ההחלטה לעוד כמה שנים (שתהיה דירה גדולה יותר, שאורך החיים שלך יהיה יותר ברור וכאשר החתול הנוכחי ילך לעולם שכולו טוב תוכל לקחת רק כלב או כלב + חתול ביחד ואז רוב הסיכויים שהם יסתדרו ביחד).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה, כיף לחזור.

זהו, השאלה אם זה צעב"ח או מורכבות שעם הרבה אהבה אפשר לפתור.

ברור שלא לאורך זמן אגור בסטודיו (מתחיל גם ככה להמאס) ואעבור, אבל אז זה יהיה 3 חדרים בבניין ולא בית פרטי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני חושב שחוץ מצערם של בעלי החיים, יהיה פה גם צער שלך. לחזור מהעבודה ולגלות שלוליות בכל פינה זה דכאון רציני. בעיקר כשאתה יודע שגם מחר זה יהיה ככה.

כל עוד אתה רוב היום בבית, לא אמורה להיות בעיה לראות מתי הזמן לקחת את הגורה לסיבוב בחוץ, או להפריד בין הניצים לפני שיקרו דברים בלתי הפיכים. אבל כשתחזור לעבוד? יש אנשים ששמים את הכלב שלהם בכלוב, ושיחכה עם הקקי עד שיחזרו. לדעתי זה מאבד את הפואנטה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

1. לגבי החתול, היות ובשבלים הראשונים תהיה הרבה בבית תוכל לפקח את בנית מערכת היחסים שלהם, כלומר לחנך את הכלבה לא להציק לו. כל עוד יש לו כוכים שאליהם הוא יכול להגיע והיא לא, לא נראה לי שתהיה בעיה. חתולים מעדיפים לברוח ויתקפו לרוב רק כשהם בפינה. תמנע את המצבים הללו כשהכלבה צעירה, ובהמשך היא תלמד להתעלם ממנו.

2. הבעיה השניה היא שעות עבודה. קודם כל לכמה זמן ישאר המצב הנוכחי? אם מדובר במספר חודשים אז מצויין, זו תקופה טובה לאלף כלבה צעירה, לבלות איתה הרבה זמן בחברות עם אנשים וכלבים, וכמובן לחנך לצרכים.

שנית, כשאתה אומר "יום עבודה מלא" בכמה שעות העדרות מדובר? כי יש כאלה שעובדים 9 שעות ואחרים 11, שלא לדבר על זמני הנסיעה לעבודה והביתה.

פורסם

תודה.

המצב עלול להמשך חודשים, אני כרגע מחפש עבודה במשרה מלאה בנוסף\במקום העסק העצמאי שלי.

לגבי שעות עבודה, מכיוון שאני גר בירושלים ועובד במרכז אז התשובה היא על הצד המחמיר שלה. אני מאמין שאני אעשה טיול בוקר בסביבות 0600 ואחזור הביתה לטיול לא לפני 1930. לא נשמע מעודד.

עכשיו, ברגע שאני מתחיל לעבוד משרה מלאה אני עובר לדירה גדולה יותר, שתכלול מרפסת הגונה.

לגבי החתול, אני לא דואג האמת. יש לו נקודות מפלט גבוהות וייקח זמן עד שהיא תהיה בגודל מאיים. אני בטוח שהיא דווקא תרצה לשחק איתו, אני יותר חושש עליה כגורה.

Winston S. Churchill -

פורסם

יש לי כלבת מרמנו גזעית כבר כמעט 9 שנים.

מדובר על כלב שמגיע בבגרותו לגודל ענק, (כבר בגיל שנה) שלי שוקלת בסביבות 50 קילו, (ונחשבת לנקבה בגודל בינוני).

כלב שמירה מעולה (בעיקר שמירה על צאן, חי במרכז העדר)

כמו כן מדובר על גזע עם שכבת פרווה מאוד עבה , המחליף את השיער פעם בשנה בסביבות האביב. (מלווה בנישרת פרווה מסיבית כמו כבשה)

אומנם אתה חושב לאמץ מרמנו מעורב עם פיראני (שבגדול הן מאותה משפחה ונראים כמעט אותו הדבר).

הכלב חד משמעית לא מתאים לדירה, לא משנה מהו גודלה, הגזע חייב בית קרקע, חייב לחוש אדמה, ומרחב.

כמו כן הוא מאוד תוקפני כלבי בעלי חיים (נכון שניתן למתן התנהגות זאת תחת אילוף), כך שלחיות בשלום עם החתול אני בספק.

כלב מאוד מאוד נאמן לבעלים שלו ולטרטורייה שלו, יש צורך באילוף מכיוון שהכלב רואה את עצמו כשליט העדר (להקה) מאוד דומיננטי, באילוף נכון ניתן להתאימו לסביבת משפחה, ולעזור לו להבין את מקומו בה.

כשהתחתנתי ועברתי עם אישתי לגור בדירה עברו לי מחשבות לקחת את הכלבה ולהמשיך לגדלה אצלנו, אך הבנתי מהר מאוד שאני רק עושה לכלב רע , (אנחנו לא נמצאים רוב הזמן בבית במהלך היום) והחלטתי להשאירה בבית הוריי (בית קרקע).

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

עמית תודה, חיכיתי שתגיב.

למעשה זה די סותם את הגולל על הסיפור - בית פרטי זה לא משהו שאני יכול לבנות עליו בעשר שנים הקרובות, מקסימום מרפסת גדולה.

Winston S. Churchill -

פורסם
אני רק אוסיף שיש לי בדיוק כזו כלבה.. היום בת 5, והיא הכלבה הכי יפה בעולם :)

שניר, כלבה יפה מאוד, אגב היא מעורבת לא?

כי מרמנו גזעי נראה כך:

pastor-maremano1.jpg

MaremmaSheepdogPiazzaNavonaPiaage15ForegroundSaracinaAge7.jpg

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

תשמע, בעיקרון כל כלב יכול להסתדר בכל בית, כל עוד הוא פורק מספיק אנרגיה!

אם בבוקר הטיול יהיה כחצי שעה ויכלול ריצה. ובערב הטיול יהיה כשעה וחצי ויכלול הרבה ריצה/פריקת אנרגיה, זה יכול להצליח. לא אידיאלי, אך יכול להצליח. (הזכרת שאתה ירושלמי. פארק הכלבים בגן סאקר הוא מקום מושלם עבור זה!).

אבל קח בחשבון שזה יהיה קשה!

אני מחזיק בבית פיטבולית בת שנה וחודשיים. פצצת אנרגיה מטורפת!!!

במהלך היום היא סגורה כ9 שעות במרפסת סגורה.

בבוקר היא עושה טיול יחסית גדול. ובערבים (בממוצע 4 בשבוע), היא פורקת אנרגיה בצורה הטובה ביותר! היא רצה כשעה וחצי בפארק עם כלבים אחרים. (זה חשוב מאוד שהכלב יחשף וישחק עם כלבים נוספים, ללא קשר לפריקת אנרגיה.)

ברגע שהכלב לא פורק מספיק אנרגיה, אז מתחילות הצרות.

הרס בבית.

בעיות התנהגות חמורות.

תוקפנות כלפי בני אדם וחיות.

דיכאון.

ולבסוף גם מחלות.

עשה חושבים עם עצמך ותבדוק אם יש לך את האופציה לתת לכלב את מה שהוא צריך.

במידה ולא, תעשה רק טוב אם בשלב זה של חייך, תוותר על התענוג.

בהצלחה!

עודד.

נ.ב

במידה ותיקח כלב, אשמח להיפגש איתך ולתת לך טיפים ועצות. (אני מאלף מוסמך וירושלמי.)

ושניר, הכלבה שלך יפיפיה, אך היא נראית יותר כמו רועה שוויצרי מאשר מרמנו.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

בכלבים אני לא מבין, אבל בחתולים קצת. אם החתול בן 11 (מבוגר) ופחדן, ולא היה רגיל בחברת כלבים, אל תכניס כלב הביתה - ובספק רב שחתול שני כדאי להכניס (ואם כן, רק גור צעיר).

:turn-l:
  • תוכן חדש...