Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מוכן בבקשה להסביר אם ככה איך הוא אמור למקם את הרמקולים שלו

אמור זה שם של דג.

ובהקשר שלנו, אין בהכרח צורה אחת שהיא ורק היא נכונה ומושלמת מכל הבחינות.

ולמה אין שום משמעות לכך שהוא ישים את הL3 מקדימה?

אני לא אמרתי שאין משמעות בכלל. אני כן אמרתי שכל הענין של צליל מהיר ואיטי אינו נכון. אני גם אמרתי שאם בכלל, צריך לתאם את המרחק לפי מיקום הסליל ולא מיקום פני הרמקול. ואני גם אמרתי שהתיאום הזה לא כל כך חשוב.

אני לא מתייחס לתדר בודד - אני מתייחס לתחום תדר שלם שכל רמקול מנגן - וכל רמקול מפיק תחום מסויים של תדרים - האחד מפיק תדרים שיקח לו הרבה יותר זמן לייצר אותם מאשר השני והוא יהיה איטי יותר ולכן יגיע לאוזן שלך מאוחר יותר

אין חיה כזאת. כל הכיוון הזה של "מהיר ואיטי" ו"יגיע מאוחר יותר" הוא פשוט לא נכון. תרד מזה.

אם למהירות אין משמעות - למה ציינת אותה כגורם מכריע מלכתחילה?

אשמח אם תזכיר לי מתי אמרתי שהמהירות (של מה?) היא גורם מכריע. אני חושב שאמרתי שכל ענין המהירות הזה הוא פשוט טעות.

צריך לזכור שיש לכל רמקול, גם הטוב בעולם, עיוותים משמעותיים בסדר גודל אחד לפחות יותר מכל שאר המרכיבים (של מערכת סבירה). לכן, כדאי מאד להשקיע בהקטנת העיוותים האמיתיים שיש, ולא לרדוף אחרי גורמים שוליים, שגם אם הם קיימים אינם מורגשים.

דני

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דני

אני חייב לאמר שזה מתחיל להרגיז.

אתה מוכן לתת בבקשה את היישום שאתה רואה לנכון למערכת? אתה יודע לבקר אבל כשזה מגיע לפרקטיקה אתה לא מסוגל ליישם.

אין דבר כזה דרייבר מהיר ודרייבר איטי???

אם זה היה נכון - אז לא היו לך תופעות כמו התאבכות הורסת בין סאב וופר שנמצא בתא המטען לבין זוג וופרים שנמצאים בקדמת הרכב.

הדרך היחידה לבטל את התופעה הזו היא לתזמן בצורה שונה את הסאב וופר מהמידבאסים או ההפך - זו דוגמא קלאסית לכך.

אין דבר כזה אלמנט איטי או מהיר יותר? אתה רציני???

אתה יודע באיזה מהירות סאב וופר זז כשהוא צריך להפיק תדר מסויים?

אתה יודע באיזה מהירות טוויטר זז כשהוא צריך להפיק תדר מסויים?

מספיק עם זה - אם אין משמעות למהירות, אם אין משמעות למרחק אם אין משמעות לזמן - אתה היית שומע הכל אותו הדבר מכל מקום, לא משנה איפה הראש שלך היה לא משנה איפה הרמקולים היו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני חייב לאמר שזה מתחיל להרגיז.

מה מרגיז אותך? שאני לא מסכים אתך? אז מה?

אתה מוכן לתת בבקשה את היישום שאתה רואה לנכון למערכת? אתה יודע לבקר אבל כשזה מגיע לפרקטיקה אתה לא מסוגל ליישם.

מה זה אומר "הישום שאתה רואה לנכון למערכת"?

עצות מעשיות נתתי מספר פעמים. יכול להיות שהבעיה היא שהעצות שלי לא מתאימות למה שאתה מכיר, ולכן אינך רוצה לקבל אותן?

אין דבר כזה דרייבר מהיר ודרייבר איטי???

אין שום משמעות לאמירות כאלה. כמו שכבר אמרתי, מהירות התנועה של הרמקול מוכתבת על ידי גורם אחד בלבד - התדר של הצליל שמועבר אליו (בהנחה שמועבר אליו צליל שהוא יכול להשמיע ללא עיוותים מוגזמים, כלומר לא צליל של 8KHz לרמקול בגודל 15"). אין כאן שום מהירות אחרת ושום גורמים מסתוריים.

אם זה היה נכון - אז לא היו לך תופעות כמו התאבכות הורסת בין סאב וופר שנמצא בתא המטען לבין זוג וופרים שנמצאים בקדמת הרכב.

אין שום קשר, כי התאבכות קורית בין תדרים זהים או קרובים, ולא בין תדרים שונים משמעותית זה מזה.

הדרך היחידה לבטל את התופעה הזו היא לתזמן בצורה שונה את הסאב וופר מהמידבאסים או ההפך - זו דוגמא קלאסית לכך.

אם תחום התדרים שמופנה לכל סוג של רמקול אינו חופף לתחום של סוג אחר, למשל - סאב עד 80, באס 80 והלאה - אז הדבר היחיד שצריך לעשות זה לדאוג שבנקודת החפיפה לא יהיה היפוך מופע. אין לא צורך ולא תועלת בשום שינוי תזמון אחר, כי מה שיועיל בתדר א' יזיק בתדר ב' ולהיפך.

אתה יודע באיזה מהירות סאב וופר זז כשהוא צריך להפיק תדר מסויים?

אתה יודע באיזה מהירות טוויטר זז כשהוא צריך להפיק תדר מסויים?

אין שום משמעות ל"מהירות" הזו. תשמיע צליל א', הרמקול נע במהירות כזו. תשמיע צליל ב', הרמקול נע במהירות אחרת. תדר הצליל קובע את מהירות הרמקול. תפסיק לחפש גורמים מסתוריים שאינן קיימים.

מספיק עם זה - אם אין משמעות למהירות, אם אין משמעות למרחק אם אין משמעות לזמן - אתה היית שומע הכל אותו הדבר מכל מקום, לא משנה איפה הראש שלך היה לא משנה איפה הרמקולים היו.

אני לא אמרתי שאים שום משמעות לשום דבר, בכל מקרה ללא הקשר. שוב אני שואל: יכול להיות שקשה לך לקבל את הדברים כי הם שונים ממה שאתה מכיר?

דני

פורסם

למה יש לי הרגשה שאנחנו שוב נופלים כאן על סמנטיקה?

דני - עם איזה דני אני מדבר, אפשר לדעת?

התזמון מתבצע כפי שאתה אומר בנקודות החיתוך - נכון.

שם הסלופים ופעולות כמו תיקוני זמנים משפיעים ויוצרים את החיבור בין האלמנטים ובדיוק שם גם יש משמעות למיקום של הרכיבים.

עכשיו תן לי להבין אם אני מבין אותך נכון.

אם כל מה שאתה אומר נכון - אז אין שום משמעות למקם דרייבר טיפה אחורה מדרייבר אחר או טיפה קדימה ופה אני חושב שאתה טועה.

זה נכון שלכל תדר יש אורך משלו אבל אתה לוקח שני דרייברים שמנגנים קבוצת תדרים - באופן גורף רמקול אחד מנגן קבוצת תדרים שהאורך הפיסי של הגל שלהם ארוך יותר מזה של הרמקול השני - אתה אומר שהתדרים האלו יגיעו אליך לאוזן באותו הזמן...

זה נכון במידה והם היו מתחילים לנגן באותו הזמן! אבל הם לא... ושם נדרש לבצע את ה"יישור" הזה בין רמקול לכל רמקול.

בוא ונאמר ועשינו את התזמון הזה בין הרמקולים ע"י נקודות חיתוך, פאזות, סלופים וTC - הם בעצם מתחילים לנגן באותו התזמון

אם הגענו למצב הזה - אתה טוען בעצם שאין משמעות אם הL3 אצלו יהיה ממוקם מקדמת הL8 - כי הם מתוזמנים לנגן באותו הזמן.

זה מה שאתה אומר בעצם?

אם אין לך את האפשרות לעשות את כל הפעולות האלה - לקחת את הרמקול קצת אחורה מהL8 יהווה הסטה במרחק ולכן גם הסטה בזמן ואתה תבצע בעצם פעולת תיאום ע"י מיקום פיזי - יחד אם זאת, אם אתה מזיז את הראש נכון זה נעלם.

מה שאתה בעצם טוען זה שעדיף לטפל בתאום הזה דרך פעולות הקרוסינג ולא דרך בחירת המיקומים.

האם זה מה שאתה מנסה לאמר?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

דני - עם איזה דני אני מדבר, אפשר לדעת?

סתם אדם פשוט ורגיל ששמו דני.

אם אין לך את האפשרות לעשות את כל הפעולות האלה - לקחת את הרמקול קצת אחורה מהL8 יהווה הסטה במרחק ולכן גם הסטה בזמן ואתה תבצע בעצם פעולת תיאום ע"י מיקום פיזי - יחד אם זאת, אם אתה מזיז את הראש נכון זה נעלם.

מה שאתה בעצם טוען זה שעדיף לטפל בתאום הזה דרך פעולות הקרוסינג ולא דרך בחירת המיקומים.

האם זה מה שאתה מנסה לאמר?

לא, אני אומר דבר הרבה יותר פשוט מזה: איכות הצליל אינה משתנה בצורה משמעותית כאשר אתה מזיז את הראש ס"מ לכאן או לשם. דבר זה שווה ערך להזזת רמקול אחד ס"מ אחד לכאן או לשם.

כלומר: זה פשוט לא משנה. גם אם תשנה תזמון קצת בעזרת DSP, וגם אם לא - אין הרבה הבדל, כי במילא כאשר תזיז את הראש קצת, כל ההשפעה שאולי יש לזה - תיעלם או תתהפך. המקרה של היפוך מופע בנקודת חיתוך הוא מקרה מיוחד ופותרים אותו פשוט ע"י היפוך קוטביות, אם במסנן ואם על ידי הפיכת החוטים לרמקול אחד.

לא צריך לרדוף אחרי הרוח. כמו שאמרתי, יש לרמקולים מספיק בעיות אמיתיות ולא צריך לחפש את מה שאין.

דני

פורסם

דני,

לא מסכים איתך.

ביצוע של פעולת TC ברכב מקבע את מרכז הבמה בצורה מאוד מורגשת - אני יכול להזיז את הראש הרבה יותר מסנטימטר אחד או שניים, למען האמת אני גם מסובב אותו לצדדים ועדיין הפוקוס נשמר בצורה טובה מאוד.

הוא לא מזיז את הרמקול בס"מ אחד או שניים אלא הוא מסיט אותו שם למעלה מחמישה ס"מ לפי מה שאני רואה זה כבר מרחק שבתדרים מסויימים יכול להיות שמיע - השאלה כאן היא באמת מה נקודת החיתוך ועד כמה הוא נופל שם קרוב לרבע אורך גל.

Pioneer TS-X150

פורסם

ביצוע של פעולת TC ברכב מקבע את מרכז הבמה בצורה מאוד מורגשת - אני יכול להזיז את הראש הרבה יותר מסנטימטר אחד או שניים, למען האמת אני גם מסובב אותו לצדדים ועדיין הפוקוס נשמר בצורה טובה מאוד.

הוא לא מזיז את הרמקול בס"מ אחד או שניים אלא הוא מסיט אותו שם למעלה מחמישה ס"מ

סיבוב של הראש מזיז את האזניים זו ביחס לזו בקלות 5 ס"מ ויותר.

וכל זה בלי להתייחס לאפשרות שיהיה עוד אדם חוץ ממך ברכב - הרי כל התיקונים האלו מתאימים לנקודת האזנה אחת (לפעמים שתיים אבל במיקומים לא אפשריים) בלבד.

בגלל זה אני אומר: אין מה להשקיע ברדיפה אחרי מושלמות שאי אפשר להשיג; עדיף להשקיע בדברים שיתנו השפעה מורגשת, כמו:

• רמקולים מאיכות טובה
  • תכנון טוב של המערכת
  • בנית תיבות טובות - מתאימות לרמקול, קשיחות, ואם יש צינור - אז בקוטר סביר

דני

פורסם

דני

המערכות שאנחנו בונים הן אגוצנטריות והן מכוונות כלפי הנהג, אני ממש לא מתחשב בנוסעים מסביבי בכווני המערכת.

בגלל זה במפגשים המאזין יושב בכסא הנהג!

לגבי מיקומי הרמקולים אני מבין אותך אבל חושב שזו טעות.

Pioneer TS-X150

פורסם

לגבי מיקומי הרמקולים אני מבין אותך אבל חושב שזו טעות.

אין לי בעיה עם זה :wink:

דני

• תוכן חדש...