Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה ישפיע בגלל שהL3 מנגן תדרים הרבה יותר גבוהים (קצרים) מהL8 ולכן הוא יגיע לאוזן שלך מהר יותר, בגלל זה אתה צריך לדאוג שהוא דווקא יהיה יותר רחוק מהאוזן שלך לעומת הL8.

אם אתה יכול לאמר לי בערך איפה נקודת החיתוך הולכת להיות ממוקמת בינם - יהיה אפשר לחשב שם פחות או יותר את מרחקי אורך הגל ואתה תדע פלוס מינוס עד כמה רחוק יותר היה רצוי למקם את הL3 בכדי שהתזמון שלו יהיה נכון ביחד עם הL8.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אפשרי - כן בהחלט אפשרי, אבל לא רצוי לעשות תיקונים שכאלו בין האלמנטים בצורה מלאכותית.

היה עדיף פשוט למקם את הL8 והL3 או באותו הקו או את הL3 אפילו טיפונת מאחורי הL8 - בכל מקרה אם אתה יכול להטות את הפוד בזווית - זה יתן את אותה התוצאה. רק תנסה בבנייה שלך דווקא לקחת את הL3 אחורנית במקום החוצה - תדאג שיהיה חוצץ כלשהו בינו לבין הL8

שוב - זה לא חובה, זה המצב הרצוי - תעשה את מה שהתנאים שהטנדר שלך מאפשרים לך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה ישפיע בגלל שהL3 מנגן תדרים הרבה יותר גבוהים (קצרים) מהL8 ולכן הוא יגיע לאוזן שלך מהר יותר

מהירות הקול היא בערך 340 מטר לשניה ללא קשר לתדירות.

אם רוצים למקם את הרמקולים כך שהצליל יגיע בואותו זמן, צריך למקם את המגנט (ליתר דיוק, הסליל) באותו מרחק מהאוזן. בדרך כלל זה אומר להשקיע את הטוויטר יחסית לוופר.

בפועל, אם הראש שלך אינו מוברג לכיסא, זה לא באמת משנה.

הזווית של הרמקול כלפי האוזן משמעותית הרבה יותר, במיוחד בצלילים גבוהים, ואני רואה שאתה (רייסר) משקיע בנושא הזה.

דני

פורסם

דני - אני מבין שפאזות אקוסטיות ואורכי גל לא אומרים לך כלום.

מעניין אם גם אורך פיסי של אנטנה בתיאום לרבע אורך גל לא אומר לך כלום.

אתה כמו דיפורס - זורק נתונים מדעיים שלא מתקשרים לפרקטיקה בחיים האמיתיים.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני מניח שניתן לחשב את ההבדל בזמנים, לא? איך ניתן לעשות את זה? אומנם TC לא מומלץ, אבל אני בטוח שיותר מומלץ מאשר לא כלום? ואני מבקש, לא להוציא את השרשור מהקשרו.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

דני - אני מבין שפאזות אקוסטיות ואורכי גל לא אומרים לך כלום.

אם תקרא את מה שכתבתי בעיון, תראה שהתייחסתי לנושא של מופע.

אתה רוצה לדבר על אורך גל? בבקשה.

1. מה אורכו של גל קול בתדר של 8KHz?
  2. מה יקרה למופע של צליל בתדר של 8KHz אם תזיז את הראש ס"מ אחד?
  3. כמה אנשים אתה מכיר ששומעים מוזיקה בלי להזיז את הראש אפילו ס"מ אחד?

הרבה יותר כדאי להשקיע מאמץ בדברים שמועילים, כמו למשל כיוון הרמקול, מאשר בדברים שלא מועילים.

אתה כמו דיפורס - זורק נתונים מדעיים שלא מתקשרים לפרקטיקה בחיים האמיתיים.

אתה לא צריך לזלזל בי רק בגלל שאמרתי שאתה לא צודק.

דני

תשובות: 1. 4 ס"מ. 2. סטיה של 90 מעלות. 3. אף אחד.

פורסם

דני

כשאתה בונה קרוס אובר אתה בעצם מתאם או אולי יותר נכון לאמר מווסת תחום תדר והספק בין מספר רכיבים בכדי לגרום להשמע כמו יחידה אחת.

יופי שלמהירות הקול יש מחסום אבל אתה גם נמצא במרחק מסויים מהרמקולים ולכל תדר יש אורך משלו.

יש לך שני אלמנטים שמנגנים על אותו ציר זמן, תדרים באורכים פיסיים שונים וכתוצאה מזה יש לך רכיב אחד שעובד לאט יותר ויש לך רכיב שני שעובד מהר יותר, הדרך הכי טובה לתאם בינם היא לדאוג שנקודות החיבור (נקודות חיתוך) יעבדו ברבעי או חצאי אורכי הגלים - בנוסף לכך אתה נותן לרמקול המהיר יותר הסטה גדולה יותר על ציר הזמן או על ציר המרחק וככה אתה דואג לפחות שבנקודה מסויימת בחלל שבה אתה נמצא - יהיה תיאום בין האלמנטים.

נכון - זה עולם רחוק מלהיות מושלם והדברים האלה מושפעים גם מתזוזה קטנה של הראש שלנו - אבל זה עדיין לא אומר שאתה יכול לצאת מתוך הנחה שמהירות הקול היא גם ככה אותו הדבר לכל האלמנטים - אם זה היה נכון - למה שלא תזרוק את הרמקולים בתא המטען?

למה שלא תשים את הL3 באזור מגיני השמש?

אתה יודע טוב מאוד שהתשובה היא כי זה ישמע בית שימוש.

טוויטר זז הרבה יותר מהר מוופר - בזמן השאוזן שלך מספיקה לקלוט מחזור גל קול בודד מוופר (ובטוך רכב אתה כנראה בחלק מהמקרים תקלוט רק רבע מהגל הזה בשלמותו) כפולת תדר בכמה אוקטבות למעלה של התדר הזה מטוויטר ואתה תקבל את אותו גל קול כבר אחרי שהוא עשה עשרות מחזורים - למרות שהכל זז באותה מהירות.

אתה שוכח כאן שאוויר זה חומר, זה טווח שהצליל צריך לעבור ומה שקורה לגל קול בתדר 8K הרץ במטר, לא קורה לגל קול בתדר 40 הרץ במטר ולמען האמת אפילו לא ב3 מטר.

מהירות זה לא הכל - אתה שוב, לוקח כאן נתון בודד ומנסה להסביר איתו עולם שלם של תופעות שקורות בתוך קבינה של... טנדר במקרה הזה.

זה בדיוק מה שדיפורס עושה.

Pioneer TS-X150

פורסם

תוספת קטנה - במילים פשוטות מה שאני מנסה לאמר כאן זה שאולי הדברים זזים באותה המהירות אבל הם ממש לא מגיעים לאוזניים שלנו באותו הזמן.

הזמן שלוקח להפיק לוופר גל אחד של תדר 40 הרץ הוא הרבה יותר ארוך ממה שלוקח למיד ריינג' להפיק תדר ב4 קילוהרץ - וזה מה שדורש תיאום.

שני גלי הקול ינועו באותה המהירות, אף אחד לא אמר שהם מתחילים לנוע בדיוק באותה נקודה על ציר הזמן.

עריכה - אם זה לא היה נכון - דני היה צודק כאן ואז - ההנחה היא שהכל זז באותה מהירות אז הכל מגיע לאזניים שלנו באותו הזמן - מה שגם אומר שלא היתה שום משמעות למיקומים של הרמקולים אחד כלפי השני והיה אפשר למקם מידבאסים ללא שום בעיה לפני וופרים כי הם יגיעו לאזניים שלנו באותה המהירות - נכון... באותה המהירות, לא באותו הזמן.

תיקח שני אצני מרתון - שניהם רצים באותה המהירות.

אבל תיתן לאחד להתחיל 40 מטר לפני השני - נחש מי יגיע ראשון...

בהנחה שרץ מרתון רץ 10 מטר בשניה

עכשיו תעקב את הרץ שנמצא קרוב יותר לקו הסיום ב4 שניות ונחש מי יגיע ראשון? - נכון, שניהם יגיעו ביחד.

אני מקווה שהדוגמא הזו מסבירה פחות או יותר על מה זה מתבסס.

ובפועל - רצי המרתון שלנו לא רצים באותה המהירות וגם לא חולקים את אותו מרווח פסיעה - זה מה קרוס אובר טוב מנסה לפצות עליו. הרצים במרתון, למרות היותם שונים, אמורים להגיע לקו הסיום ביחד.

Pioneer TS-X150

פורסם

יש לך שני אלמנטים שמנגנים על אותו ציר זמן, תדרים באורכים פיסיים שונים וכתוצאה מזה יש לך רכיב אחד שעובד לאט יותר ויש לך רכיב שני שעובד מהר יותר, הדרך הכי טובה לתאם בינם

אין שום משמעות ל"מהירות" הזו. יש תדר, וזהו. כמובן שבתדר גבוה יש שינויים יותר מהירים - בגלל זה הוא תדר יותר גבוה. לא צריך להעמיס על זה משמעות נוספת שאינה קיימת.

מהירות זה לא הכל - אתה שוב, לוקח כאן נתון בודד ומנסה להסביר איתו עולם שלם של תופעות שקורות בתוך קבינה של... טנדר במקרה הזה.

אשמח אם תסביר לאילו תופעות אתה מתכוון. סתם ככה להגיד "זה נורא מסובך" זה לא מספיק.

זה בדיוק מה שדיפורס עושה.

אני זה לא הוא והוא זה לא אני.

ולעצם הענין, כמו שאמרתי, אם אתה לא מתכוון להבריג את הראש שלך למשענת כדי שלא יזוז בכלל, אין שום משמעות להבדלי מרחק קטנים של כמה סנטימטרים בין הרמקולים. ואם אתה כבר רוצה להשוות מרחקים, תביא בחשבון שנקודה הקובעת היא לא זו של קצה הרמקול, אלא הנקודה של הסליל. אבל הרבה יותר כדאי להתרכז בדברים יותר משמעותיים, כגון סוג הרמקול, הכיוון, נקודות חיתוך, וכדומה.

דני

נ.ב. לפעמים אני כותב דברים בקיצור, אל תקפוץ למסקנה שאם כתבתי קצר כתבתי בלי מחשבה. זה לא המצב.

פורסם

תיקח שני אצני מרתון - שניהם רצים באותה המהירות.

דוגמה יפה מאד וציורית מאד, אבל לא מתאימה לכאן בכלל, מפני שגלי הקול הם מחזוריים ואצן המרתון רץ רק פעם אחת.

כל המסקנות שלך מתבססות על גל קול "בודד", שלא קיים בפועל.

דני

פורסם

דני

אתה מוכן בבקשה להסביר אם ככה איך הוא אמור למקם את הרמקולים שלו ולמה אין שום משמעות לכך שהוא ישים את הL3 מקדימה?

אני לא מתייחס לתדר בודד - אני מתייחס לתחום תדר שלם שכל רמקול מנגן - וכל רמקול מפיק תחום מסויים של תדרים - האחד מפיק תדרים שיקח לו הרבה יותר זמן לייצר אותם מאשר השני והוא יהיה איטי יותר ולכן יגיע לאוזן שלך מאוחר יותר, היות ואתה לא יכול "להקדים" פעולה של רמקול אתה יכול רק לאחר אותה וזו הסיבה שאתה תנסה לאחר בכל צורה אפשרית את הL3 השאלה היא רק איזו צורה תגרע הכי הרבה מהתוצאה.

אם למהירות אין משמעות - למה ציינת אותה כגורם מכריע מלחתכילה? אתה סותר את עצמך...

עכשיו - בבקשה - תענה ותסביר על השאלה ששאלתי בתחילת ההודעה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...