Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחינתי איתות הוא חלק מביצוע כל תמרון או סטיה מהנתיב, בדיוק כשם שהדלקת האורות היא חלק מהתנעת המכונית. הפעולה צריכה להיות כמעט אוטומטית. אני מתחיל לסמן את הסטיה עוד לפני שאני בודק במראות אם הנתיב פנוי, כדי לתת התראה מוקדמת ככל האפשר.

מאידך - בגלל כל מיני נהגים דמויי חן למדתי לזהות נהגים הצפויים לסטות לנתיב שלי לפי כל מיני סימנים - החל מצבע של מונית שירות וכלה בשינוי קל מאוד במיקום הרכב בנתיבו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני תמיד מאותת, גם אם הכביש שומם ואין חיה על הכביש.

לצערי הרבה מאוד נהגים לא מאותתים, ופשוט עוברים מנתיב לנתיב, פונים ומתעצלים לאותת - אני לפעמים לא מבין מה כל כך קשה בלאותת...

הבעיה היותר גדולה לדעתי, זה גם כשאתה מאותת - אנשים פשוט לא מתייחסים לזה!

הרבה פעמים אותתי ובמקום להבין שאני עובר נתיב או פונה, פשוט נדחפו כדי לעקוף, וכמעט גרמו לתאונה!

מילא אתם לא מאותתים, אבל גם לשים פס על מישהו שכן מאותת ולהיכנס דווקא? :evil:

פורסם
מילא אתם לא מאותתים, אבל גם לשים פס על מישהו שכן מאותת ולהיכנס דווקא? :evil:

קרה לי אתמול לפני מחלף חדרה, דווקא עם ניידת משטרה. יתרה מזאת, המשכתי לנסוע אחריה כמה ק"מ טובים, בעוד היא תוקעת את כל הנתיב השמאלי מאחוריה במהירות שלא עולה על 90 קמ"ש. הייתי רושם את המספר, אבל חבל על הטירחה - ברור לי בדיוק מה היו עושים עם זה.

לתפארת מדינת ישראל.

פורסם
מבחינתי איתות הוא חלק מביצוע כל תמרון או סטיה מהנתיב, בדיוק כשם שהדלקת האורות היא חלק מהתנעת המכונית. הפעולה צריכה להיות כמעט אוטומטית. אני מתחיל לסמן את הסטיה עוד לפני שאני בודק במראות אם הנתיב פנוי, כדי לתת התראה מוקדמת ככל האפשר.

הפעולה לא צריכה להיות אוטומטית אלא מחושבת. עניין האורות שונה לחלוטין מפני שהוא אינו תלוי בשיקול הדעת של הנהג אלא בעניין טכני של ראות ונראות (רכב עם אורות - נראה טוב יותר). טעות נוספת: בדיקת המראות (ואף מבט זריז הצדה) צריכה להקדים את האיתות. Mirror-Signal-Maneuver.

וכדי להסיר ספק: אני מאותת בכל מצב, מלבד מצב שבו פשוט אין שום משתמש אחר בדרך. גם אם יש נהג אחר והוא רחוק מדי או אטי מכדי להפיק משהו מהאיתות שלי - אני עדיין מאותת בגלל הנקודה החשובה שציין אנלוגי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן - הסטיה צריכה להיות מחושבת, האיתות הוא חלק מהפעולה.

בדיקת מצב התועה במראות מתבצעת באופן שוטף, לא רק לפני סטיה, אבל הדגשתי את המבט האחרון לאחר האיתות בגלל המנהג המגונה של הנהג הישראלי "לא להיות פראייר" ולצאת לעקיפה דווקא כאשר הנהג לפניו מאותת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איש איש ודעתו... אני לא חושב ששום פעולה בנהיגה שיכולה להשפיע על הסביבה צריכה להיות אוטמטית.

אני עלול לשכוח? אולי אני גם עלול לשכוח להסתכל על רמזור ותמרור? אולי אני גם אשכח לסובב את ההגה?

מה זאת ההתפלצנות המיותרת והמוגזמת על איתות בכל מצב? בגלל נהגים גרועים פתאום כולם צריכים לנהוג כמו רובוטים?

לא זה לא היה הורג אותי לאותת כמו רובוט וזה לא מעצלנות, פשוט סדר הפעולות שלי כנראה שונה מאחרים ואני מעדיף להיות ער לסביבתי לפני שאני מחליט לעשות משהו.

באותה מידה אתה יכול בתור הרגל לאותת ומרוב שזה הרגל לשכוח להסתכל אם בכלל פנוי כי המוח שלך מפרש את פעולת האיתות כאוטומטית ואתה עובר, ושוב כמעט תאונה, אז מה ההבדל בעצם?

תכנון נכון של הדרך בנוסף לשימת לב לסביבה שלך וחשיבה צעד אחד קדימה חשובה יותר מלאותת אוטומטי.

אז עשיתם מזה טררם רציני על כלום באמת שזה אחד הויכוחים היותר טיפשיים ומיותרים.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

אור, אתה טועה לגמרי. אין שום סתירה בין איתות בכל מצב של סטיה מהנתיב לבין בחינת מצב התנועה. תמיד יש סביבך שטחים מתים, או מישהו שיכול להופיע באיזור שבדקת רק לפני שתי שניות. היו לי יותר מדי הפתעות, למשל קטנועים מזגזגים או רכב שהופיע מאחורי עיקול רחב. למשל - ביציאה מהחניה ליב ביתי יש בעיה של שדה ראיה לאחור בגלל עיקול מתון. איתות ליציאה מהחניה ימנע הפתעה מרכב המגיע מעבר לעיקול בזמן שאני מביט קדימה לצורך התמרון - הרי אותו רכב יגיע חצי שניה לאחר שבדקתי את הנתיב ומצאתי אותו פנוי, ולנהג שלו יהיה קל לראות את האיתות שלי (הוא מביט קדימה) בעוד שאני אתקשה לראות אותו (אני מתרכז בנסיעה לפנים וכבר חלפו 1-2 שניות מאז שהבטתי במראה).

אין לנהג כל שיקול לגבי מתן איתות - תקנות 58-60 לתקנות התעבורה.

פורסם

חן- לדעתי תמיד כדאי לאותת בכבישים ציבוריים, גם בכביש "שומם" יכול להיות רכב שמוסתר לך והוא צריך לדעת לאן תפנה, ואפילו הולך רגל נסתר (בחושך?), שכדאי שידע שאתה פונה לכיוונו אם הוא על הכביש למשל, וכו וכו ...

פורסם

לא מבין מה הסיפור כאן, מדובר בפעולה כל כך פשוטה, כזו שהופכת אפילו חיטוט באף למשהו מורכב, אז לשם מה הדיון הארוך הזה בשאלה אם כן ואולי לא ומתי וכמובן גם למה. אתם פונים ? עוקפים ? יוצאים מחניה ? תאותתו, גם אם אתם משוכנעים שנשארתם אחרונים על הפלנטה, זה לא עולה כסף, לא מבזבז הרבה אנרגיה, נורא נורא קל וכן, זה אפילו חוזר לבד.

פורסם

נהגים צריכים לנהוג נכון כי הם צריכים לנהוג נכון ולא בגלל ששוטר יכול להעניש אותם.

המחקר הזה הוא עוד אחד מהמחקרים האמריקאים שלא אומרים כלום.

מה באמת חשבתם שאיתות לא חשוב?

עוד מעט יעשו מחקר שלזוגות סטרייטים נולדים ילדים ולזוגות הומואים לא נולדים ילדים.

אייל

פורסם

מחקרים מסוג זה חשובים מבחינת בחירת הדגשים בהוראת הנהיגה, בהסברה לנהגים ובאכיפה.

פורסם

מחקר זה פורסם כבר לפני כחצי שנה.

אני לא בטוח שמדובר במשהו כל כך אזוטרי - התנהגות של פני נוזל חופשיים הם דבר חשוב מאוד בהנדסה - למשל יכולים להשפיע על יציבות של אוניות. הקפה הוא רק דוגמא, התנהגות של מים או דלק במיכל במטוס או אניה בחלט יכולים להיות משמעותיים.

פורסם
אור, אתה טועה לגמרי. אין שום סתירה בין איתות בכל מצב של סטיה מהנתיב לבין בחינת מצב התנועה. תמיד יש סביבך שטחים מתים, או מישהו שיכול להופיע באיזור שבדקת רק לפני שתי שניות. היו לי יותר מדי הפתעות, למשל קטנועים מזגזגים או רכב שהופיע מאחורי עיקול רחב. למשל - ביציאה מהחניה ליב ביתי יש בעיה של שדה ראיה לאחור בגלל עיקול מתון. איתות ליציאה מהחניה ימנע הפתעה מרכב המגיע מעבר לעיקול בזמן שאני מביט קדימה לצורך התמרון - הרי אותו רכב יגיע חצי שניה לאחר שבדקתי את הנתיב ומצאתי אותו פנוי, ולנהג שלו יהיה קל לראות את האיתות שלי (הוא מביט קדימה) בעוד שאני אתקשה לראות אותו (אני מתרכז בנסיעה לפנים וכבר חלפו 1-2 שניות מאז שהבטתי במראה).

אין לנהג כל שיקול לגבי מתן איתות - תקנות 58-60 לתקנות התעבורה.

תן לי לחלוק עליך. כשיש לך קטנוע בשטח מת, אם תאותת ואם לא, אתה תתחיל לעבור ואם לקטנוע אין צופר אתה תהרוג אותו.

באותה מידה אם הצופר תקין, אם תאותת ואם לא, הקטנוע ישים לב שאתה מתחיל לעבור לו לנתיב וינסה למנוע את התאונה.

ובכל מקרה זה צביעות לצטט תקנות תעבורה שכל איש ואיש בישראל נוסע כראות נפשו במהירות שמתאימה לו לדרך כמעט בלי קשר לתמרור.

אז אם אתה מרשה לעצמך לנסוע מעל המהירות המותרת כי היא מתאימה לתנאי הדרך, אין לך זכות בכלל להגיד לבנאדם שהוא עובר על החוק כשהוא לא מאותת כשלא צריך.

אתם לוקחים נושא אחר שהוא בריונות על הכביש שמתבטא בין היתר בחיתוך נהגים וחוסר איתות, והופכים אותו לנחלת כלל חוטא.

אפשר להכנס בקטנות לכל טענה לפה ולפה והויכוח יכול להמשך שעות.

אז אני אסיים את דברי בכך שאני אומר שאתם כנראה חושבים שאני ממעיט בערך האיתות ולא כך, אני פשוט בנאדם מאוד רציונלי ומספיק אחראי ומיומן בכדי לעשות פעולה פשוטה של איתות כלא אוטומטית.

המשך דיון נעים.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם
איש איש ודעתו... אני לא חושב ששום פעולה בנהיגה שיכולה להשפיע על הסביבה צריכה להיות אוטמטית.

אני עלול לשכוח? אולי אני גם עלול לשכוח להסתכל על רמזור ותמרור? אולי אני גם אשכח לסובב את ההגה?

מה זאת ההתפלצנות המיותרת והמוגזמת על איתות בכל מצב? בגלל נהגים גרועים פתאום כולם צריכים לנהוג כמו רובוטים?

לא זה לא היה הורג אותי לאותת כמו רובוט וזה לא מעצלנות, פשוט סדר הפעולות שלי כנראה שונה מאחרים ואני מעדיף להיות ער לסביבתי לפני שאני מחליט לעשות משהו.

באותה מידה אתה יכול בתור הרגל לאותת ומרוב שזה הרגל לשכוח להסתכל אם בכלל פנוי כי המוח שלך מפרש את פעולת האיתות כאוטומטית ואתה עובר, ושוב כמעט תאונה, אז מה ההבדל בעצם?

תכנון נכון של הדרך בנוסף לשימת לב לסביבה שלך וחשיבה צעד אחד קדימה חשובה יותר מלאותת אוטומטי.

אז עשיתם מזה טררם רציני על כלום באמת שזה אחד הויכוחים היותר טיפשיים ומיותרים.

אין לי מושג כמה זמן יש לך רישיון נהיגה, אבל אתה עוד תלמד. אין שום סתירה בין פעולות אוטומטיות כמו איתות לבין ערנות בנהיגה. בד"כ, מה לעשות, אנשים לא תמיד ערנים במאה אחוז. זה לא בסדר שזה קורה בזמן נהיגה, אבל זה קורה. לכן יש תאונות, וגם תמיד תהיינה. לשכוח לסובב את ההגה ? נו באמת...

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

• תוכן חדש...