Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואתה לגמרי לא קראת את ההודעה שלי עד תומה, או שמא אתה סבור שיש תועלת באיתות בשעה שהכביש ריק? ואני מזכיר לך שחובת ההוכחה עליך, להראות מדוע כן יש לאותת במצב כזה (ולא את ההיפך).

שיקול דעת הוא דבר חשוב בכביש וכל ניסיון להתנער ממנו ולפנות למכנה המשותף הנמוך ביותר (דהיינו, לציות העיוור לכלל) דינו להיכשל!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ואתה לגמרי לא קראת את ההודעה שלי עד תומה, או שמא אתה סבור שיש תועלת באיתות בשעה שהכביש ריק? ואני מזכיר לך שחובת ההוכחה עליך, להראות מדוע כן יש לאותת במצב כזה (ולא את ההיפך).

שיקול דעת הוא דבר חשוב בכביש וכל ניסיון להתנער ממנו ולפנות למכנה המשותף הנמוך ביותר (דהיינו, לציות העיוור לכלל) דינו להיכשל!

חן, אל תיקח את זה אישית, אבל אתה כה צפוי.

מראש תיארתי את אופי תשובתך העתידית.

כאמור, אתה צודק, תמשיך כך, אתה בדרך הנכונה חבר... :-D

פורסם

חן, כל נהג טועה לפעמים, וכל נהג פעם בחייו לא שם לב לכל מה שקורה.

לפעמים לא קורה בגלל זה כלום, ולפעמים זה מסתיים בתאונה.

כיוון מראות, ריכוז, ראיה של הנעשה סביבך וכד׳ הם דברים שכולנו עושים.

אבל כולנו אנשים בסוף, וכולנו לפעמים טועים. אז אם הפעלת איתות, למרות שהכביש

נראה לך ריק, ובטעות היה אופנוע שלא שמת לב אליו, ניצלת מתאונה, וחסכת חיים או

פגיעת גוף של אופנוען.

אני מאותת תמיד, גם שנראה לי שאין אפילו זכר של כלי רכב או נפש חיה באיזור.

זה יכול רק לעזור, ומקסימום, הפעלתי את האצבע לחינם.

פורסם

נו, באמת. אם הכביש ריק - אז הוא ריק ומי שלא מזהה מצב כזה, לא צריך לנהוג, קל וחומר לא לעבור נתיבים! אם אין מי שיראה אותך מאותת - לא צריך לאותת! זה הגיוני וזה גם מה שמקובל במקומות מתוקנים. ע"ע כאן:

"Look around. Can you see any road users - not just drivers - who would be affected by your intended manoeuvre? Yes? Then consider signalling for their benefit. Even if you can't see anyone, could anyone be near enough to be affected but out of view at present? Is there a bend, brow or any other feature that could obscure an approaching road user? If not, there's no point in signalling.

Never signal out of habit.Signal when you have something to say to other road users that you can say unambiguously.

See whether you can improve the clarity and precision of your signalling by always considering the four questions. Don't be surprised if you signal less than before because you're omitting unnecessary signals."

פורסם

זה טיעון של בורות. יש מספיק צעדי זהירות שניתן לקחת ואני יודע שפירטתי אותם לפני כן. אבל לאותת - דבר שמטרתו להצהיר כוונות עבור משתמשי דרך אחרים - כאשר אין משתמשי דרך אחרים - זו כבר בורות בלתי מנוצחת לאמתה!

פורסם

לפני כמה שנים הייתי שליח פיצה עבדתי משמרות כפולות כל היום והייתי רוב הזמן על הכביש.

פשוט למדתי כבר להסתכל לנהג שיושב בתוך הרכב ולהבין מה הוא רוצה לעשות גם על איתותים כבר קשה לסמוך במדינה שלנו לא פעם נתקלתי באנשים שלא יודעים לאותת אפילו ומאותתים לצד השני(לצערי זה היה לרוב מהמין הנשי)

כולם יודעים שיש טיפה בים אבל רק מעטים יודעים שבכל טיפה יש ים

פורסם
זה טיעון של בורות. יש מספיק צעדי זהירות שניתן לקחת ואני יודע שפירטתי אותם לפני כן. אבל לאותת - דבר שמטרתו להצהיר כוונות עבור משתמשי דרך אחרים - כאשר אין משתמשי דרך אחרים - זו כבר בורות בלתי מנוצחת לאמתה!

ולמה, עם כל הכבוד, אתה חושב שכדאי להשאיר אצלך הנהג את שיקול הדעת אם ומתי לאותת. הפעולה הזו פשוטה, קלה מאוד לביצוע, אינה גורעת דבר ממלאכת הנהיגה או הריכוז והדיון השולי הזה, אם מתי ולמה, קצת מגוחך.

הסיבה בשלה אנשים אינם מאותתים נובעת לרוב מחוסר ריכוז, זה נובע מההנחה המאוד מצערת שנהגים רבים עסוקים בדברים אחרים בזמן הנהיגה, כמו שיחות טלפון חשובות, קריאה, שיחות ערניות עם השכנים, אכילה, או סתם עבודה משרדית.

פורסם

וישנם גם דברים יותר חמורים שכאשר נתקלים בהם פשוט מקבלים צמרמורת !

השבוע נסעתי על כביש 4 לכוון אשדוד . התנועה זרמה על 90 - 100 קמ"ש ואני נסעתי במסלול הימני ביותר מתוך 3 כאשר לפתע הרכב שלפני ביצע עצירת חירום (והדליק 4 מאותתים) וכל הטור מקדימה נעצר לפתע .

מאחר וכולם נסעו במהירות גבוהה , העצירה היתה פתאומית ומסוכנת ומכוניות שביצעו עצירת חירום כימעט ונגעו ורכב שלפניהן.

לאחר שהטור נעצר לגמרי , כל הנהגים ניסו להשתלב לטור האמצעי והשמאלי שהמשיכו לנסוע במהירות גבוהה.

לאחר שהצלחתי לעבור לטור האמצעי - התבררה לי סיבת העצירה - מישהו פשוט נעמד כדי לדבר בסלולרי !

אתם מבינים - כביש ראשי , התנועה זורמת במהירות גבוהה והוא פשוט מחליט לעצור לפתע (באמצע הנתיב - אין שוליים) רק מפני שבא לו לדבר בטלפון...

פורסם

חן,ברגע שאתה מרשה לעצמך לא לאותת שהכביש פנוי, החוסר איתות נכנס להרגל.

ואז כשיש תנועה על הכביש אתה שוכח לאותת , כי האינסטינקט לא קיים במוח. (לא משהו נגדך, זה פשוט ככה-עובדה).

פורסם

אני גם שייך לזן המאותת ב-99% מהסיטואציות. האחוז הבודד שייך למקרים של נהיגה בשממה אמיתית.

כשהייתי ילד וזרקתי שארית של תפוח מהחלון, קיבלתי שטיפה מאבא שלי. לתשובה המתחכמת שלי "אבל זה מתכלה, זה לא זבל" הוא ענה "אנחנו לא רוצים לעודד אחרים לזריקת דברים מהחלון, לא משנה אם הם מזיקים או לא".

את אותו רציונל אני מיישם עם האיתות - גם אם אחרים לא מושפעים ישירות מהאיתות שלי, חשוב לייצר מראית עין של איתות בכל מצב. זה טוב הן לשאר משתמשי הכביש והן למי שאיתי ברכב באותו זמן.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

זה גם נכון מאוד ואני כתבתי את זה - אם יש נהג שיראה אותי מאותת, גם אם אין לו מה להפיק מהאיתות, אני מאותת משום מראית עין. אחרת נהגים אחרים מקבלים תחושת לגיטימציה לא לאותת בעצמם.

פורסם
עם כל הכבוד לאיתות (ויש כבוד!), כיוון מראות נכון, בדיקת מראות תדירה, מעבר נתיב מדורג ולכל היותר גם מבט קצר הצדה - ולא מפספסים שום קטנוע. כמובן שזה לא מפחית מערכו של איתות מוקדם (להבדיל מאיתות קצר וסמלי) ומוטב לפחות שלוש שניות בהקדם בתור צעד בטיחותי נוסף וגם היבט תרבותי חשוב.

עם זאת, עלי לציין שבארצות רבות מקובל (ומבחינתי בצדק), לא לאותת בשעה שאין מי שיראה את האיתות או יפיק תועלת ממנו, ובמקרה זה או שלא מאותתים, או שנותנים איתות קצרצר, שאותו ניתן לבצע ברוב המכוניות האירופיות על ידי לחיצה קלה על ידית האיתות.

נכונה גם העצה של קיסר (Seazer) שאמר שיש לצפות את האפשרות שנהג הרכב לידנו יסטה לתוך הנתיב שלנו ולכן יש לשמור על הימין ואף להיצמד לקו הצהוב, לשמור רווח פנוי מצדדינו בשוליים או בנתיב הסמוך, להימנע מלשבת לרכבים אחרים בשטחים המתים, להסתכל לתוך הרכב או אל הגלגלים ולעשות הכל כדי לצפות מראש את ה"הפתעה."

אחד הדברים שאני זוכר משירותי הסדיר (לפני יותר מ-20 שנה) הוא נהגי מילואים המאותתים בהצטלבות של שני שבילי עפר משובשים בחור נידח באמצע המדבר.

(מעלה עמיעז למי שמכיר). אין שם אף אחד (אולי עוברים 5 רכבים ב-24 שעות).

זה לא מענין אותם. איתות הוא דבר אוטומטי שאמור להיות מוטבע בנהג ללא חשיבות אם מישהו רואה או לא. אני חושב שזה מראה על ניסיון רב.

פורסם

בכל מקרה חברים האיתות אינו קללה.

השתדלו להמשיך ולאותת זה יעזור תמיד וכמעט לעולם לא יזיק. השיקול אם יש בסביבה משתמשי דרך אחרים או לא, מיותר, גורם ההפתעה יוקטן בכל מקרה.

חוץ מזה, מי אמר שנמיות, גמלים וחמורים כמשתמשי דרך דיי נפוצים לא יודעים איתות מה הוא??? :-D

• תוכן חדש...