Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אלה מה? זה ברור. פה בארץ אולי נהג 1 מ 10 מאותת, הנהגים בארץ על הפנים, לא מאותתים, נדחפים לטור מכוניות ומה לא, מספיק שאתה משאיר רווח של 3 מטרים בינך לבין הרכב לפנים ותהיה בטוח שיגיע איזה דרעק וכמובן בלי לאותת ידחף במרווח הזה. כרגע אני מעיר לאנשים שלא מאותתים או נדחפים אבל אני בתהליכים של להפסיק עם זה, לאור כל מה שקורה בזמן האחרון אתה יכול לאבד את החיים מהערה למישהו, ובכל מקרה אי אפשר לחנך את כולם.

פורסם

לאותת זה אחד הדברים שאני מקפיד עליהם כל הזמן, והאמת שכל פעם אני נוכח מחדש כמה

שזה מציל מתאונות/פגיעות. שאתה מאותת, גם אם לא שמת לב לאופנוע בשטח מת,

גם אם יש רכב שמגיע במהירות, ואתה לא מודע לזה באותו רגע, שאנשים רואים את האיתות,

הם יודעים שאתה עלול להכנס להם למסלול הדרך, והם יזהרו/יצפרו/יסמנו עם האורות,

ובאותו רגע נמנעה תקרית מצערת.

קרה לי לא מעט פעמים שבזכות נהג שאותת, למרות שהוא לא היה מודע בכלל לסביבתו,

הבנתי שהוא הולך להכנס לי למסלול, והתנהגתי בהתאם, מה שלא היה קורה אם

הוא לא היה עושה את הדבר הבסיסי ביותר שזה לאותת.

פורסם

רוב החוקים במדינה זה בגדר המלצה בלבד לנהגי ארצנו הקטנטונת :evil:

מקווה ומאחל שכל החארות ירדו מהכביש בדרך זו או אחרת...

אין מה להכנס לוויכוחים עם אנשים מטומטמים, טוב לא יצא מזה וזה רק מעצבן עוד יותר (בלי קשר לאירועים האחרונים).

בכביש תהיה חכם ולא צודק!

נהיגה בטוחה ומהנה לכולם...

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

אושרי העלה נקודה טובה,לפעמים קורים מצבים שאיזה קטנוע עוקף מימין ולא רואים אותו,איתות בהחלט יכול לעזור,אחד הדברים המעצבנים הם כשעומדים לפנות ונותנים זכות קדימה,ורכב שאנחנו נותנים לו זכות פונה בלי לאותת זה פשוט מטריף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אצל מר ישראלי - איתות זו המלצה, לא חובה .

הסיבה - משטרת ישראל לא אוכפת את החוק , לא פעם ולא פעמיים ראיתי רכבים שעוברים מול ניידת של משטרת התנועה בתעוזה רבה, בלי לאותת (!!!)

והמשטרה ? הם בכלל בדרך לתת דו"ח מהירות ...

אתם מבינים את סדר העדיפויות הלקוי שיש לנו במדינה ?

דוח מהירות תופס יותר מנהג שלא מאותת.

דוח מהירות תופס יותר מנהג שעקף על פס לבן .

דוח מהירות תופס יותר מנהג שלא נתן להולך רגל לחצות את מעבר החצייה.

דוח מהירות תופס יותר מהחיים .

אז תבינו,תפנימו ותעשו את מה שאני עושה - תקראו את הנהג, תסתכלו לו על הצמיגים ותהיו מוכנים לסטייה, כמעט תמיד ניתן לצפות שנהג הולך לסטות לפי תנועת ההגה והגלגלים וכן גם הראש שלו במידה ורואים .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם
באותו רגע, שאנשים רואים את האיתות,

הם יודעים שאתה עלול להכנס להם למסלול הדרך, והם יזהרו/יצפרו/יסמנו עם האורות,

ובאותו רגע נמנעה תקרית מצערת.

זה קורה רק בגלל שאתה נוהג על X5 (והם לא יצפרו לך ולא יסמנו עם אורות, פשוט יתנו לך להכנס). אנשים נותנים כבוד לרכבים כאלה ונותנים להם לעבור. אפקט של מקדם פחד. אם תנסה לעשות אותו דבר עם רכב רגיל, אז במקום לתת לך להכנס יעשו קיק דאון רק שחס וחלילה לא תכנס לפניו. אנשים למדו את זה שאיתות גורם לאפקט הפוך ממה שהם רוצים אז פשוט לא מאותתים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אושרי העלה נקודה טובה,לפעמים קורים מצבים שאיזה קטנוע עוקף מימין ולא רואים אותו,איתות בהחלט יכול לעזור.

עם כל הכבוד לאיתות (ויש כבוד!), כיוון מראות נכון, בדיקת מראות תדירה, מעבר נתיב מדורג ולכל היותר גם מבט קצר הצדה - ולא מפספסים שום קטנוע. כמובן שזה לא מפחית מערכו של איתות מוקדם (להבדיל מאיתות קצר וסמלי) ומוטב לפחות שלוש שניות בהקדם בתור צעד בטיחותי נוסף וגם היבט תרבותי חשוב.

עם זאת, עלי לציין שבארצות רבות מקובל (ומבחינתי בצדק), לא לאותת בשעה שאין מי שיראה את האיתות או יפיק תועלת ממנו, ובמקרה זה או שלא מאותתים, או שנותנים איתות קצרצר, שאותו ניתן לבצע ברוב המכוניות האירופיות על ידי לחיצה קלה על ידית האיתות.

נכונה גם העצה של קיסר (Seazer) שאמר שיש לצפות את האפשרות שנהג הרכב לידנו יסטה לתוך הנתיב שלנו ולכן יש לשמור על הימין ואף להיצמד לקו הצהוב, לשמור רווח פנוי מצדדינו בשוליים או בנתיב הסמוך, להימנע מלשבת לרכבים אחרים בשטחים המתים, להסתכל לתוך הרכב או אל הגלגלים ולעשות הכל כדי לצפות מראש את ה"הפתעה."

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן,

אני מאותם הנהגים שכן מסתכלים במראה לא רק כדי לסטות לנתיב,אלא כדי לדעת מה קורה מאחורי ומצדדי,אבל לפעמים לעיתים נדירות אני רואה קטנוע עוקף מימין בלי שידעתי על קיומו או שהוא מתקרב אלי,בגלל שהם יכולים להידחס לכאלה מקומות שאתה לא מצפה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם כל הצעדים שאמרתי ננקטים - לא צריכה להתעורר בעיה. כמובן שגם שמירת הימין ומיעוט במעברי נתיב מלכתחילה מקטינים את הסכנה.

פורסם

רוב הנהגים בארץ חושבים שאיתות זו המלצה, בדיוק כמו מתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חצייה.

אני תמיד מאותת. גם אם אני לבד על הכביש ב4 בבוקר.

גם כשאני נוסע בצורה מהירה יותר תוך כדי תמרונים מסויימים, בפנייה במהירות גבוהה, עובר בכיכר במהירות גבוהה ומה שלא יהיה - תמיד מאותת.

חלק יראו בזה דבר מגוחך, אני דווקא חולק על זה.

גם רכב שנמצא רחוק מאחוריי צריך לדעת מה אני הולך לעשות.

פורסם

אם אין שום רכב באזור - אז באמת האיתות מעט מיותר ומקובל להשתמט ממנו גם בארצות "נאורות."

במידה ויש מכוניות אחרות, אך הן לא יכולות להפיק תועלת מהאיתות שלי - אני נותן איתות קצר בכל זאת - בשביל שהנהג השני לא יפרש את כוונתי לא נכון ויתלונן אחר כך (כאן?) שאנשים לא מאותתים בארץ...

פורסם

אני לפני כמה שנים ניסיתי את השיטה הזו של לאותת רק מתי שצריך וכו'.

גיליתי שזה דורש התעסקות מיותרת עם אומדני מרחק של מי שמאחורי, או אפילו עצם המחשבה לאותת או לא - מיותר לגמרי ומסיט קשב מהדברים החשובים. מאז אני מאותת תמיד, גם ב4 לפנות בוקר בכניסה לחניה.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם
אם אין שום רכב באזור - אז באמת האיתות מעט מיותר ומקובל להשתמט ממנו גם בארצות "נאורות."

במידה ויש מכוניות אחרות, אך הן לא יכולות להפיק תועלת מהאיתות שלי - אני נותן איתות קצר בכל זאת - בשביל שהנהג השני לא יפרש את כוונתי לא נכון ויתלונן אחר כך (כאן?) שאנשים לא מאותתים בארץ...

חן אתה לגמרי צודק, פעולת האיתות היא אכן מסובכת וכבדה למימוש.

לפיכך בשל הקושי הטמון בהפעלת ידית האיתות, ניתן במקרים שאתה לבדך בכביש ואין שום תועלת המופקת מכך (וכידוע אתה תמיד ער לשטחים המתים-גם במראות המכוונות ביותר) לא לאותת.

ובכלל על מרבית החוקים, במיוחד חוקי התעבורה הנהוגים במדינה, כדאי לוותר, הרי כאמור הם להמלצה בלבד.

ועכשיו ברצינות, כמה עצוב לראות שלישראלי הממוצע יש טריליון פרשנויות והתאמות ובתי המשפט מזמן נהפכו למגרש המשחקים של העבריין הממוצע ועורך דינו השנון וכל זאת כי קשה לנו להבין שהחוק ברוב המקרים בא ראשית להגן עלינו ועל חיינו ורק הצבת גבולות חוקתיים עושה את החיים לרוב פשוטים מכפי שניתן לתאר.

תמשיך כך אתה בדרך הנכונה...

• תוכן חדש...