Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חן,

עליך אני מתפלא!

גם לי קורה מדי פעם, גם לטובי הנהגים בפורום ומחוצה לו - כולם מכוונים מראות ומסתכלים, קורה שמפספסים משהו מאחור. האיתות נועד למקרה שפספסת או מישהו התפרץ מאחור ולא הבחנת בו בגלל סיבוב או בגלל מעבר נתיב שלו.

אנא קרא את הודעה מס' 18 של אושרי שוב, אני חותם על כל מילה!

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אצלי בשכונה יש כבישים שגם ככה אתה נוסע לאט ואם אתה לא מאותת זה סתם דופק אחרים במעין פקק קטן כמה שניות נוספות שיכלו לצאת ממנו אם רק היית מאותת.

בכל מקרה, לא נורא על הכמה שניות (שבכביש תלפיות איפה השייח כמו כן בכלל דופקות), הבעיה היא אלו שמשאירים את האיתות עובד ולא מכבים כמה דקות ואתה לא יודע מה הם רוצים לעשות במידה והרגע ראית אותם.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

אתם באמת חושבים שבעיית האיתות זה בעיה אזורית שקוראת רק בישראל?

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם

נתקלתי בחוסר איתות גם בגרמניה ובאוסטריה, וביער השחור איזה בימר עקף אותי במהירות מסחררת על קו לבן. אבל שם זה היוצא מהכלל, לא הכלל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בעיר אני תמיד מאותת, בין עירוני אני מפעיל שיקול דעת אם להשתמש באיתות ארוך או רגעי על פי התנועה והמרחק מהמכוניות, כביש ריק אני מאותת רק בתור אינסטינקט אבל גם בכביש ריק אני ער ודרוך(בגלל שהיה לי רכב שריסקו לו את המראות כל יומיים בערך כבר התרגלתי להפנות את כל הראש בנוסף) ולכן אני מרשה לעצמי לא לאותת.

לאותם האלה שיעופו עלי, אם לא היה מקום לשיקול דעת בכביש אז רובוטים היו מסיעים אותנו ממקום למקום ואף אחד לא היה עובר את המהירות המותרת אף בקמש בודד.

חוץ מזה בנתיים טפו טפו 9 שנים שאני על הכביש התאונות היחידות שהיו לי זה רכבים שנכנסו ברכב שלי כשהוא חונה(ועשו ממנו פחית שימורים שכבר נמכרה לפירוק :( ).

אני האחרון שמקל ראש בנהיגה וגם הראשון שנוהג כאשר הוא מודע לסביבה שלו וכבר היה לא פעם שהציפיה על מה רכב עומד לעשות הייתה נכונה.

במילים אחרות אני עם חן.

אם לדעתכם אני נהג ישראלי דביל שלא מאותת אפילו שהכביש ריק, שיבושם לכם.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם
אתם באמת חושבים שבעיית האיתות זה בעיה אזורית שקוראת רק בישראל?

חד וחלק, כן!

ואוסיף עוד כן וודאי לבטחון.

הסתייגות: ההתייחסות היא באופן כללי על ההתנהגות הרווחת ולא על יחידי סגולה שקיימים בכל מקום ובכל חברה תחת הגדרת היוצאים מן הכלל...

פורסם
חד וחלק, כן!

ואוסיף עוד כן וודאי לבטחון.

הסתייגות: ההתייחסות היא באופן כללי על ההתנהגות הרווחת ולא על יחידי סגולה שקיימים בכל מקום ובכל חברה תחת הגדרת היוצאים מן הכלל...

לפי מה אתה אומר את זה? שנים של מחקרים בחו"ל?

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם

אין מה להיות זחוח כל כך...

למה לפנות לאקדמיה, מי זקוק למחקרים כאשר עיניו בראשו?

אני בכל אופן מבסס את טענתי לאחר שנים רבות של מגורים לא בישראל ועל התרשמותי בנסיעותי הרבות אל מחוץ לגבולות ה״איזור״ גם בעצם ימים אלו.

על כל פנים, אין לי רצון להמשיך וויכוח עקר ובטח שלא נשלחתי לחנך את סביבתי למרות היותי מושלם, לפיכך אזרום עם הטענות כנגד שעולות, אברך את כל אלו ששיקול דעתם מכתיב להם שימוש כה מסובך באיתות.

חברים אתם בדרך הנכונה, תמשיכו כך.

אני מצידי אמשיך ואקלל אותכם בלב על כל אותם המקרים בהם אני חוצה רמזורים באדום עם סירנה ורולרים אדומים שאני ממהר להטיס אותכם ממקום האירוע בכביש אל חדר המיון או הטראומה בבית חולים וכל זאת כי אתם כנהגים חכמים יודעים טוב יותר לעקם חוקים ונותנים לשטויות להוביל אותכם לפעמים למקומות שאח״כ באים כנטל על כולם.

אגב, כן בעיה אזורית או לא, אני אמשיך ואאותת, כי אחרי הכל מהנדסי הרכב תכננו פעולה זו כאחת הפשוטות וההגיונית במלאכת הנהיגה.

פורסם

מי צריך? כל מי שמבין את מידת יעילותה המפוקפקת של ההשקפה הפרטית. אמפירית - גם בארצות הברית לא מאותתים כמו שצריך, וגם בארצות אירופה המצב טעון שיפור. זה שאנו מוקירים את תרבות הנהיגה בארצות ניכר, לא אומר שאנו צריכים לסגוד לה.

וכל מי שמבין את זה, גם מבין שיקול דעת מהו ויודע להבדיל בין כביש שומם לבין איתות בזמן נסיעה בתנועה (ולו דלילה מאוד). ואת ההבחנה הזאת יודע לעשות לא רק הנהג הישראלי, אלא גם הנהג הבריטי והנהג האירופי המושלמים שלך...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, אתה הוא מושלם שלי.

אני גאה בנהגים כמוך עם שיקול דעת מושלם. מי כמוך יודע טוב יותר לומר מתי יש צורך לאותת ומתי לא.

כן ירבו כמוך.

אתה צודק לגמרי לנהג הבריטי יש הרבה מה ללמוד מנהג כמוך. אתה הינך והיית ותהיה תמיד אור לגויים.

בכלל אני בטוח שיש לנו הרבה מה ללמד את הטיפשים הללו מעבר לים נהיגה י ע י ל ה, אני מתכבד להזכיר לך את ההסבר המרשים שלך בעבר על ההידחפות ״בצורת מלקחיים״ טובי מתככני הכבישים יכלו ללמוד דבר מה ממך וחבל שלא עשו זאת.

חן, אתה גאון, ואיך נוטים לומר מכל מלמדי השכלתי.

אני נר לניסיונך הרב.

הסבריך עניינים וממצים. באמת, כל הכבוד. מי יתן וכל נהגי העולם ינהגו (תרתי משמע) כמוך.

בכבוד והערכה,

מהאחד שסוגד לנהגי הנכר. :-D

פורסם

דייב קשה לך להפריד בין נהג נורמטיבי לבין ישראלי מצוי שממהר עם הסגריה ביד מחוץ לחלון שחותך אותך וזורק גרעינים על הכביש.

לא כולם סיימו את ההתפתחות השכלית שלהם בגיל 7 ואם פעולה של איתות לדעתך מסובכת ולא יכולה להיות אלא אוטומטית, אז אתה נכשלת לדעתי כנהג ואני מקווה שאתה לא הוא נהג האמבולנס.

אנשים חושבים שהם חכמים גדולים ויש חוקים אז מה צריך שכל? בוא נעשה הכל כמו ריבוע והכל יהיה בסדר, כן אל תדאג יהיה בסדר!

מעבר לזה אנשים כמוך טובים מאוד בלהתיפיף מבעד למקלדת ואני מצטער אם אני פוגע בך ככה אתה נשמע, אבל כשזה בא למבחן האמיתי פתאום לא הכל ורוד.

אז אם כל הרצון הטוב שלך לעולם ורוד ומושלם, תסתכל שניה על הדרך ותבין שלא הכל שחור ולבן.

מעבר לזה אני לא רואה סיבה לכתיבה המתנשאת שלך.

מה תגיד על בנאדם ואני בכוונה לוקח מקרה קיצוני, שרואה שאתה מתחיל לאותת אבל הוא ישראלי מצוי לא בכבוד שלו שתיהיה לפניו אז הוא שם רייס ומנסה לעקוף אותך, אבל למרות שראית בשניה שהסתכלת שהוא רחוק מספיק, הפעלת איתות התחלת לעבור והופ.. תאמין או לא זה מקרה קיצוני אבל לא בדיוני וכבר ראיתי כמה מקרים כאלה של כמעט תאונה.

אז ברור שכאן זה לא אשמתך וזה לא אומר שלא היית צריך לאותת, אבל אני מראה לך איך פעולה בסיסית ואינסטנקטיבית לפעמים יכולה להוביל נהג לחוסר זהירות רגעית.. קורה.

אז לפני שאתה בא להאשים באי ציות לחוקים תחשוב קצת מחוץ לקופסא.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

!?Et Tu Quoque, Brute

מה, גם אתה מתחיל עכשיו עם טיעונים לגופו של אדם? מה קרה לרציונליזם - מיצינו?!

מי כמוך יודע טוב יותר לומר מתי יש צורך לאותת ומתי לא. כן ירבו כמוך.

ומה יש להם שיירבו? הרי כל נהג יודע לעשות את ההבחנה הזאת!

אתה צודק לגמרי לנהג הבריטי יש הרבה מה ללמוד מנהג כמוך. אתה הינך והיית ותהיה תמיד אור לגויים.

לא, אני למדתי מהנהג הבריטי. ע"ע האסמכתה שלי מדון פלמר - או שמא אתה תלמד אותו?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אלה שמאותתים רק כשצריך, עלולים פעם אחת לשכוח. לכן, עדיף להפוך את האיתות למשהו אוטומטי. אני מאותת גם באמצע המדבר, בלי לחשוב בכלל. וכל יום יוצא לי לקלל נהגים שלא מאותתים. ממש לא מבין איך הם עדיין על הכביש. ואלה שחותכים סיבובים בקו לבן, רק כי זה נוח להם מבחינת ההיגוי, ועוד עושים זה כשאין להם שדה ראייה או גם שרואים שרכב קרב מולם ??

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם
אלה שמאותתים רק כשצריך, עלולים פעם אחת לשכוח. לכן, עדיף להפוך את האיתות למשהו אוטומטי. אני מאותת גם באמצע המדבר, בלי לחשוב בכלל. וכל יום יוצא לי לקלל נהגים שלא מאותתים. ממש לא מבין איך הם עדיין על הכביש. ואלה שחותכים סיבובים בקו לבן, רק כי זה נוח להם מבחינת ההיגוי, ועוד עושים זה כשאין להם שדה ראייה או גם שרואים שרכב קרב מולם ??

בדיוק מה שהתכוונתי לרשום. איתות זאת הפעולה הבסיסית ביותר לנהיגה בטוחה. ולכל אלה שלא מאותתים באמצע המדבר - אז יצאתם מאוד מאוד רציונליים. כל הכבוד. מה עכשיו?

פורסם

חן ג. - סתם דוגמא - אם אתה נוסע לבד בלילה להנאתך מבלי לדעת שכ500 מטר מאחורייך מתקרב אופנוע במהירות של 200 ומשהו קמ"ש, הוא בא לעקוף אותך ואתה בדיוק בא לעבור נתיב בלי לאותת. מיותר לציין שהמפגש בין שניכם לא יהיה נעים.

איתות לעולם לא מזיק. גם אם אתה לבד על הכביש באמצע הלילה.

במקרים כאלו זה על מנת להתכונן למצב - What if.

• תוכן חדש...