Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואומר זאת שנית, מ ע ו ל ם לא יצאה לי "גולה" / "ביצה" / בליטה בצמיג. גם מעולם לא פוצצתי או חתכתי צמיג בעקבות החתך.

יתרה מכך, הצמיגים ראו ימי מסלול ושלל נסיעות בנס הרים וכבישי נהיגה כאלה ואחרים - משמע עבדו ועבדו קשה - ולא קרה להם דבר (מלבד שחיקה מהירה מאוד בזמן קצר).

.

זה בגלל שאתה גבר בין גברים, נהג בחסד.

לעומתך, פותח השרשור הוא סתם עוד נהג מפשוטי העם אשר לא יודע לנהוג.

אי לכך, עדיף לו לאותו נהג לא יוצלח וחסר ניסיון (בניגוד אליך כמובן) לרכוש רכב עם צמיג בעל חתך גבוה יותר ולחסוך מעצמו את המרדף אחר הבור/פס האטה/כביש מחורץ/קצה מדרכה הבא.

כבונוס הוא יקבל גם נוחות עדיפה בכמה רמות.

כל נושא החתך הנמוך (מידי) בצמיגים הוא אופנה/טרנד אשר ברוב המקרים לא תורם בכלום (למעט רכבי ספורט יעודיים, ופאביה כמובן).

פורסם

אלון, התגובה שלך מתחכמת ומיותרת. לא ניסיתי להיות "גיבור" - כנראה שלא ירדת לסוף דעתי.

כוונתי הייתה לכך שצמיגים לא מתפוצצים סתם כך ובליטות לא נוצרות כי מתחשק להן כך סתם פתאום,

הן נגמרות כתוצאה מחבטות / התרסקויות / שפשופים כאלה ואחרים - שניתן למנוע בקלות רבה (ברב המקרים) עם אקסטרה זהירות, תשומת לב למתרחש בכביש והקפדה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לצערי במקרה הזה אי אפשר למנוע את זה "בקלות רבה" , אגב , בררתי לגבי שינוי לפני קניה מהיצרנים והתשובה שלהם "אי אפשר" וכשספרתי על הבעיה זה ממש לא עניין אותם חוץ מלסיים איתי את השיחה כמה שיותר מהר, העיקר למכור הם יודעים לעשות את זה בצורה הכי אגרסיבית שיש , לפחות סוחרים טובים יש לנו בארץ :-)

פורסם
אלון, התגובה שלך מתחכמת ומיותרת. לא ניסיתי להיות "גיבור" - כנראה שלא ירדת לסוף דעתי.

כוונתי הייתה לכך שצמיגים לא מתפוצצים סתם כך ובליטות לא נוצרות כי מתחשק להן כך סתם פתאום,

הן נגמרות כתוצאה מחבטות / התרסקויות / שפשופים כאלה ואחרים - שניתן למנוע בקלות רבה (ברב המקרים) עם אקסטרה זהירות, תשומת לב למתרחש בכביש והקפדה.

סבבה, ניתן למנוע, אבל בשביל מה להתאמץ?

אנשים מתקינים צמיגים עם מידות מצחיקות, מוותרים על נוחות, סובלים רעשי צמיגים מוגזמים, ולבסוף גם נאלצים לשנות הרגלי נהיגה ולהיזהר מכל רעה בכביש..

לדעתי מיותר לגמרי ביחס לתמורה שמקבלים (ויזואלית), אם בכלל.

לצערי במקרה הזה אי אפשר למנוע את זה "בקלות רבה" , אגב , בררתי לגבי שינוי לפני קניה מהיצרנים והתשובה שלהם "אי אפשר" וכשספרתי על הבעיה זה ממש לא עניין אותם חוץ מלסיים איתי את השיחה כמה שיותר מהר, העיקר למכור הם יודעים לעשות את זה בצורה הכי אגרסיבית שיש , לפחות סוחרים טובים יש לנו בארץ :-)

יש לך שלוש אפשרויות:

1. ללכת לפני הקניה לפנצ'ריה ולסגור עם הבעלים שאתה מביא לו סט חישוקים + צמיגים חדשים באיכות מעולה (בדר"כ הצמיגים המקוריים מעולים, לי ב-3008 בגיעו מישלין פיילוט) ובמידה נחשקת ושהוא בתמורה יכין לך סט שלא נופל באיכותו אך 16 אינץ'.

2. לומר לסוכן הטיפש בסקודה תודה רבה וללכת על הדגם הבסיסי (לא חסר לו כלום!), כן אתה יוצא ברווח לא קטן.

3. להפרד מהרעיון של סופרב וללכת על רכב אחר (לדעתי יש לא פחות טובים ממנה).

בהצלחה

פורסם

כנראה שאבחר באפשרות השלישית :-) , אבל תודה על ההמלצות - למרות שאני חושב שהסופרב מבחינת מימדים היא המנצחת הגדולה ממכוניות המנהלים, אולי אלך על טויוטה קאמרי למרות שרק שנה הבאה יהיו דגמים בארץ, נגמרו כולם בררתי , רכב מאוד מבוקש,

תודה

מייק

פורסם

גם אני הלכתי לבסוף על הקאמרי.

רכב מעולה בכל קנה מידה אך המחיר פסיכי לגמרי [200-240K ש"ח]:shock:

כאשר אני בדקתי בסוכנות [לפני חודשיים בערך] עדיין היו כמה פריטים במלאי [2011].

לדעתי עדיף לרכוש ביבוא אישי את ההיברידית, גם זול יותר מאשר בארץ וגם חסכוני.

פורסם

2. לומר לסוכן הטיפש בסקודה תודה רבה וללכת על הדגם הבסיסי (לא חסר לו כלום!), כן אתה יוצא ברווח לא קטן. למה טיפש? אתה רוצה שהוא ייצא באישון לילה ויחליף את הג'אנטים בעצמו. הסוכן, ככל הנראה, לא יכול לעשות כאן יותר מדי.

3. להפרד מהרעיון של סופרב וללכת על רכב אחר (לדעתי יש לא פחות טובים ממנה).

בגלל 1 אינץ'? באמת?

בהצלחה

הדיון הזה קצת הזוי בעיניי, אנשים חושבים שמידה אחת פחות בגודל הג'אנט תשפר פלאים את נוחות הנסיעה. ההשפעה תהיה יחסית מזערית וסביר מאוד להניח כזו שניתן להגדיר אותה כזניחה.

אגב, אם יקבל לצורך העניין ברידג'סטון במקור ואח"כ יחליף למישלין, ייתכן מאוד שההבדל לטובה אחר המעבר למישלין יהיה מוחשי יותר מ"שנמוך" לג'אנט קטן במידה אחת.

כנראה שאבחר באפשרות השלישית :-)

מייק

קאמרי? בגלל אינץ' אחד? באמת?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

זה לא "1 אינץ' הבדל, בסופרב מנוע 2000 הג'נטים "18 אינץ' עוד יותר גרוע :-(

הקמרי באמת קצת יותר יקרה, אם אני זוכר נכון הסופרב מנוע 2000 עולה 207,000 אלף ש"ח

והקאמרי 210,000 וזה לא הדגם הכי מפואר, שאלתי בטויוטה ואמרו לי שלא מביאים את הדגם קאמרי המפואר לארץ

בינתיים חוץ מיבוא אישי אין להשיג קאמרי עד שנה הבאה,

פורסם

מידות הצמיגים של סופרב:

1. דגם בסיסי מנוע 1.8 - 205.55-R16, חתך הצמיג 112.75ממ

2. דגם מפואר מנוע 1.8 - 225.45-R17, חתך הצמיג 101.25ממ

3. דגם מפואר מנוע 2.0 - 225.40-R18, חתך הצמיג 90ממ

ההבדל בין חתך צמיג 90ממ לבין חתך של 112.75ממ הוא משמעותי מאוד, גם מבחינת נוחות וגם מבחינת היגוי.

הסוכן אולי לא טיפש אבל בטח שלא מגדיל ראש, או שאולי פשוט לא יצירתי מספיק.

אני דיי בטוח שסוכן שלוקח יוזמה היה שואל את אחד הלקוחות שלו אשר הזמין את הגרסה הבסיסית האם הוא מוכן להחליף לסט חישוקים וצמיגים של הגירסה היקרה ביותר ללא תוספת תשלום.

אני בטוח שלא קשה למצוא מישהו שהיה קופץ על המציאה ותופס אותה בשתי ידיים!

לגבי הקאמרי, אני מסכים בהחלט שמידת צמיגים היא השיקול האחרון לבחור על פיו רכב, מה גם שהקאמרי המפוארת עולה (או עלתה) 240K ש"ח, שהם עשרות אלפי שקלים יותר מהסופרב הכי יקרה.

בסכום הנ"ל פותח השרשור יכול לרכוש צמיגים אשר יספיקו לו לשנים רבות.

יש סיבות רבות ללכת על הקאמרי, צמיגים זו לא אחת מהן.

אולי בכלל ירד לו החשק מהסופרב בגלל היחס של הסוכן??:roll:

פורסם

נסעתי בסופרב בעלת חישוקי 18'' ואני לא יכול להעיד שבהשוואה ל17'' קיים הבדל משמעותי מבחינת נוחות הנסיעה.

גרסת ה2L מאובזרת יותר מהגרסה הבכירה של ה1.8, אך גם 1.8 מאובזרת לעייפה (ביחס לקטגוריה) ומגיעה עם חישוק במידה 17''.

בנוגע לסוכן וההחלפה המדוברת. אני לא מומחה, איני עובד בסוכנות רכב, אך ייתכן וקיימים כאן שיקולי רישוי. מעבר לכך אותו סוכן לא יתחיל לשאול לקוחות טרם ביצוע ההזמנה ותשלום מצד פותח השרשור.

עם זאת, ככל הנראה היה מקום להתייעץ עם מנהל הסוכנות כדי שיציג את האפשרויות (במידה ויש כאלו).

לגבי קאמרי, אין מדובר על רכב מוביל בקטגוריה, בין היתר מבחינת איכות, אבזור ומחיר. אני אישית לא ממש רואה סיבה לקנותו.

שורה תחתונה, ייתכן מאוד והסופרב לא "עשתה" לו את זה וזה לגיטימי. במידה וכל הסיפור מתחיל נגמר במידה אחת יותר/פחות בגודל הג'אנטים, אז לטעמי זה קטנוני ומיותר ובכל מקרה זה לא יתרום באופן מהותי לנוחות.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני בטוח שהסופרב היא המנצחת מכל הבחינות בגודל ובאבזור העשיר וכמובן המחיר והתמורה, אולי אני אמתין עד לשנה הבאה ונראה מה יהיה המבחר אז, אולי יגיעו בצ'מפיון למסקנה שכדאי להביא את הדגם המפואר עם ה "16 ולא ה "18 כמו שעשו בשנת 2008, אם לא אז אלך על הטויוטה קאמרי, צמיגים זה שיקול מאוד נכון גם לעשות לפני קניה, האמת שהקאמרי לא רעה מבחינת מימדים והמחיר הוא לא רחוק מהסקודה סופרב מנוע 2000 בגלל שטויוטה קאמרי לא מיבאים את הדגם המפואר רק את הבסיסי שאגב גם הבסיסי שלהם יפה ויש לו דיפוני עץ, מי יודע אולי עוד נופתע לטובה מצ'מפיון שיבינו את הבעיתיות כמו שהם כבר הבינו בשנת 2008, וכמו שגם מרצדס E והפאסט אלגנס הבינו,

העיקר צריך להיות אופטימים :-)

• תוכן חדש...