Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לפני כשנתיים רכשתי C5 מודל 2003 מלובינסקי ועכשיו, אחרי 55 אלף קילומטר (ועם הופעת automatic gear fault במחשב) אני חושב על החלפה. לצערי הרב - הפרוטה אינה מצויה בכיסי, כך שאין לי אפשרות להתפרע באיזה רכב חביב ב-70 - 80 אלף.

אחרי בירורים קלים וההבנה שאני אקח רכב בעסקת טרייד אין (המחירון של זה שלי הוא באיזור ה-22 אלף. אין לי מושג כמה אקבל עליו בטרייד אין), הצלחתי לצמצם ולהגיע לאפשרויות הבאות:

1. המבצע היוצא מן הכלל של קרסו על מגאן 2008. אני עוד צריך ללכת לשם ולראות אם יש כאלה נורמליות, אבל במחיר של 40-45 אלף (כך הבנתי) לפני טרייד אין... מדובר בעסקה מעולה. שוב - בכפוף לנסיעות מבחן וכו'.

2. לארגן איזו C5 חדשה יותר מלובינסקי. במחירים של המגאן ניתן להגיע ל-C5 מאיזור 2006.

3. להמשיך עם ה-C5 שלי, לשים את הכסף על התיקון הצפוי בתיבת ההילוכים ולקוות לטוב (הרכב עם 180 אלף קילומטר).

נקודות חשובות:) :

* אחרי שנתיים בסיטרואן, אני מתקשה עד מאוד לוותר על הנוחות שהרכב הזה מציע. מילא האיבזור, אבל העובדה שהרכב בולע בעדינות את כל המהמורות בכביש. לכן הסיטרואן מקבלת עדיפות כלשהי, אבל אני לא בטוח שאני חושב נכון...

* ישנה אפשרות לעלות בשנתון של ה-C5, אבל אז מתחילות להגיע אלה עם הקילומטראז' הגבוה. אני לא יודע אם לפחד מזה או לא. אחרי שנתיים עם הרכב אני מודע לכך שהוא מועד יותר לבעיות מאשר יונדאי, אבל בהחלט לא הסיוט הנוראי שכולם חושבים שהיא...

* אחרי שנים של נסיעות בליסינג וכו', אני חסר נסיון כמעט לחלוטין בנושא של רכישת רכב, אז היו עדינים איתי...

בכל מקרה - אשמח לשמוע כל דיעה וכל עיצה. האקסיומה - הנוחות של הרכב האירופי (או שמא יש לומר - צרפתי) די מבטלת כל מיני אופציות אחרות, מה גם שכל מיני טויוטות והונדות עולות כאילו הן עשויות מזהב...

פורסם

אני במקומך הייתי נשאר עם ה C5 שלך.

שנתיים הבדל בין 2003 ו 2005 זה חסר משמעות ו180 אלף זה ק"מ סביר מאוד למודל 2003.

חוץ מזה את הבעיות של הרכב שלך אתה כבר מכיר.

התיקון של הגיר יכול לעלות בין 2000 ל 8000 ש"ח תלוי בבעיה ובמקום שתתקן בו.

זה לא אומר שאתה חייב לתקן עכשיו ואי אפשר לחכות יותר.

חוץ מהגיר הרכב במצב טוב? יש עוד תקלות או בלאי שכבר נראה עכשיו?

המגאן לדעתי זאת אופציה גרועה במיוחד גם מבחינת ירידת ערך נוראית.

פורסם

מגאן מודל 2008 שנמכרת כיום במחירים מאוד אטרקטיביים כבר ספגה את עיקר ירידת הערך שלה. כמה נוראית יכולה להיות ירידת הערך שלה בהמשך? האם היא תהיה גרועה משמעותית מירידת הערך של ה-C5?

בכל מקרה, לא ציינת פרט חשוב ביותר והוא כמה כסף אתה מעוניין להוסיף על הרכב שלך בעסקת הטרייד אין?

פורסם

1. sharon208 - אני קצת חושש מהוצאה של איזה 5000 שקל על ההילוכים... מעבר לזה יש את הסוגיה הדי מעצבנת של המזגן שניסיתי לתקן כמה פעמים אצל אורן שירותי רכב, שאמנם עשה עבודה טובה, אבל הבעיה לא נפתרת סופית וזה קצת מעיק. מעבר לזה - אין איזה משהו אקוטי...

2. קרסו - כמה להוסיף? כמה שפחות :)

אני מנסה להתייצב סביב תקציב כולל של עד 45 אלף, פחות או יותר, וגם פה אני ממש מוציא מים מן הסלע...

פורסם
1. sharon208 - אני קצת חושש מהוצאה של איזה 5000 שקל על ההילוכים... מעבר לזה יש את הסוגיה הדי מעצבנת של המזגן שניסיתי לתקן כמה פעמים אצל אורן שירותי רכב, שאמנם עשה עבודה טובה, אבל הבעיה לא נפתרת סופית וזה קצת מעיק. מעבר לזה - אין איזה משהו אקוטי...

2. קרסו - כמה להוסיף? כמה שפחות :)

אני מנסה להתייצב סביב תקציב כולל של עד 45 אלף, פחות או יותר, וגם פה אני ממש מוציא מים מן הסלע...

מה הבעיה במזגן ומה תוקן בו?

פורסם
מה הבעיה במזגן ומה תוקן בו?

הבעיה הקלאסית של ה-C5 מהשנתונים האלה (ואולי גם אחריהם, אין לי מושג) - התריס בצד של הנהג דפוק, אז אם אני מעביר לחימום, הוא לא תמיד חוזר לי לקירור והאמן לי - לנסוע עם החימום המפלצתי של האוטו הזה בימים חמים זה סיוט.

יש איזה רכיב שלתוכו נכנס פין מחומש (או משושה? לא משנה) שבעצם מסובב את התריס. השוליים של הדבר הזה נשחקים ואז הפין, בעצם, רץ על ריק. אורן כתב פה בפורום כמה פעמים על זה - הוא הכניס פנימה פין ארוך יותר וזה אכן פתר את הבעיה, אבל לפרק זמן מוגבל. העדר היכולת לגעת בבורר הטמפרטורה בצד שלי של המזגן ממש מתסכל ואני מוצא את עצמי עושה קונסטרוקציות בשעות הערב, כך שהחימום מהצד של הנוסע יופנה לכיווני והקירור מהצד שלי לכיוון התקרה וכל מיני קומבינות מטופשות כאלה. לא נראה לי שתהיה לי ברירה ואני אצטרך להכנס למוסך חברה שיחליפו אותו. ארבע ספרות זה יעלה בלי בעיה. השאלה איזו ספרה תהיה בתחילת המספר הזה...

פורסם

רנו מגאן 2008 עם כ-80000-90000 ק'מ נמכרת היום בסביבות 40000 ש'ח ואולי אפילו קצת פחות.

ההפרש מ-45000 ש'ח זה תוספת מחיר עבור האחריות שאתה עשוי לקבל מקרסו (המבצע היוצא מן הכלל להגדרתך).

מגאן 2008 הוא רכב מצויין מבחינתי, אבל כדאי שתעבור על שרשורים רבים שנטחנו בנושא המגאן והבעיות שאתה עלול להתקל מול מחלקת המכירות שלהם , אני נושא על גופי כוויות דרגה ג' מההתנהלות "והשקיפות" שלהם, ולכן אני מציע שוב לעבור על השרשורים בנושא על מנת שתהיה מוכן לכל מצב בזמן הרכישה.

בהצלחה.

פורסם

תתקדם.

אני מאמין שלובינסקי יגלו גמישות אם תראה רצינות, ואולי תוכל להתקדם בעוד שנה. זה לא שה- C5 נחטפות מחברת הליסינג שלהם... ואם לא, אז אמנם הרנו לא ממש שקולה לה, אבל היא סבירה מאוד ביחס למחיר, ועוד יש אחריות מסוימת.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
תתקדם.

אני מאמין שלובינסקי יגלו גמישות אם תראה רצינות, ואולי תוכל להתקדם בעוד שנה. זה לא שה- C5 נחטפות מחברת הליסינג שלהם... ואם לא, אז אמנם הרנו לא ממש שקולה לה, אבל היא סבירה מאוד ביחס למחיר, ועוד יש אחריות מסוימת.

האם השדרוג לC5 אחרי מתיחת הפנים יהווה שינוי/שדרוג משמעותי או שמא, כמו שאמר פה sharon קודם לכן - השנתיים האלה לא יהוו את ההבדל. ואולי בגלל שווה לי לעלות עוד שנה או שנתיים ולקחת אחת שגמעה קילומטרים רבים?

פורסם
האם השדרוג לC5 אחרי מתיחת הפנים יהווה שינוי/שדרוג משמעותי או שמא, כמו שאמר פה sharon קודם לכן - השנתיים האלה לא יהוו את ההבדל. ואולי בגלל שווה לי לעלות עוד שנה או שנתיים ולקחת אחת שגמעה קילומטרים רבים?

תתקדם ל C4 או ל 307-קצת פחות נוחות מC5 אבל רכב הרבה פחות מסובך ועם פוטנציאל הרבה יותר קטן לתקלות מ C5(אני מתכוון לדגמים שאין בהם בקרת אקלים מפוצלת).

אופציה הרבה יותר טובה ממגאן ונמכרות די בזול במצב של היום.

פורסם

להגיד לך את האמת? אני לא יודע מי בכלל יקח C5 2003 עם גיר תקול בטרייד. אולי יביאו לך עליה 7 אלף במקרה הטוב.

ככה שלא תבנה יותר מדי על הנחה משמעותית בסוכניות הטרייד השונות.

פורסם
להגיד לך את האמת? אני לא יודע מי בכלל יקח C5 2003 עם גיר תקול בטרייד. אולי יביאו לך עליה 7 אלף במקרה הטוב.

ככה שלא תבנה יותר מדי על הנחה משמעותית בסוכניות הטרייד השונות.

אם אני לא טועה הוא אמר שההודעה על תקלה בגיר נדלקת פעם ב...

הרכב במצב נסיעה.

פורסם
אם אני לא טועה הוא אמר שההודעה על תקלה בגיר נדלקת פעם ב...

הרכב במצב נסיעה.

הנורה נדלקה לי משהו כמו פעם או פעמיים, אבל הרכב לגמרי במצב נסיעה וכבר די הרבה זמן לא פגשתי את הודעת השגיאה הזו, כך שלא נראה לי שמדובר פה במשהו סופני.

הרכב במצב נסיעה ונוסע משהו כמו 60-70 קילומטרים ביום בכבישים בין עירוניים ועושה את זה כמו תותח.

פורסם

בקשר לעניין של המזגן באיזור תעשייה בחולון ברחוב היוצר יש את "תמיר יהושע שרותי רכב".

מנסיון שלי איתו של שנים הוא בן אדם ישר ומתמחה כבר המון שנים בפיג'ו סיטרואן.

אולי הוא יוכל לעזור לך,שווה לבדוק.

ובאופן כללי נראה לי שאין לך סיבה להחליף רכב.

ברור שיהיו לך הוצאות במוסך אבל זה יקרה גם עם כל רכב משומש אחר שתקנה.

• תוכן חדש...