Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי. אני מתכוון לקנות רכב ראשון. את כל המתחרות של שני הרכבים פסלתי מסיבות שונות ומשונות, ועכשיו מה שנשאר זה לבחור בין אופל קורסה לפורד פיאסטה. אני חושב ששניהם כמעט זהים. לפיאסטה מנוע 1.2 ולקורסה 1.4. אבל לפיאסטה יש 7 כריות אוויר (לקורסה 4) וצמיגים רכבים יותר. אני חושב שמה שמכריע כאן זה כמה קל (או קשה..) יהיה למכור את הרכב.

גיר ידני. איזה קל יותר למקור, קורסה או פיאסטה?

תודה.

פורסם

נסיעות מבחן כבר עשית (על שני הרכבים)?

עוד לא קנית את הרכב, אבל מה שיכריע בקניה, זאת מכירה עתידית?

לדעתי יותר מדי משקל.

אני אישית חושב שבהיבט הזה, נכון לעכשיו פיאסטה עדיפה, אבל אולי הדברים ישתנו בעתיד לגבי אופל בישראל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אין לדעת, הפיאסטה הידנית חדשה מאוד בארץ. לגבי האופל, כמו שאתה יודע, לא מדובר ברכב סחיר. עם זאת, דווקא הייתי הולך על האופל אם אתה רוצה להוסיף את ההפרש כי היא חזקה יותר, או בודק את האופציה של קיה ריו.

פורסם

לא מבין גדול במכוניות

אבל שכרתי לפני שבועיים את הקורסה החדשה, ידנית נראה לי עם מנוע 1200

מעבר לה שהרכב יפה ומעוצב, אני לא התרשמתי...המנוע די חלש

ומחוץ לעיר ב-100 קמ"ש אתה מרגיש אותו מתאמץ...

פורסם

עשיתי נסיעה על הפיאסטה ועוד כמה ימים אני עושה על הקורסה. מאוד אהבתי את הפיאסטה, אבל נראה איך הקורסה תהיה.

ואני כן צריך שיהיה לי יחסית קל למכור, בגלל שאחרי צבא אני יכול לבחור פתאום לעבור לגור במדינה אחרת ואני לא רוצה שהאוטו יתקע אותי.

בפיאסטה אהבתי מאוד את הקלאצ', הגיר (העברת ההילוכים), ההרגשה של ההגה, ההתנהגות על הכביש... וגם היא נראית טוב יותר לדעתי.

אבל לאופל יש מנוע חזק יותר, וזה בהחלט חשוב. והאופל עולה 10 אלף יותר... נראה לי שאני אקח את הפיאסטה אם אני לא אתאהב פתאום בקורסה מסיבה כלשהי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אחרי בערך 1500 ק"מ על קורסה 1.4 אוט' חדשה, אני יכול להגיד ככה:

חלשה מאוד (מאכזבת אפילו אל מול I25 שקדמה לה).

הגה מאוד לא נוח לאחיזה ב9 ו3. אם אתה מורה לנהיגה/ גברגבר, הוא נוח.

בולמת טוב, נעימה לנסיעה, יושבת יפה בסיבובים ועם התנהגות צפויה. לא חסכונית בדלק (שני מיכלים ראשונים עשתה כ1/12.5, הרוב בין עירוני).

זו שאצלי (מהשכרה) מגיעה עם 6 כריות אוויר, שווה לבדוק למה אצלך יש 4.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אחרי כ-2000 ק"מ על קורסה ידנית, אני יכול להגיד שביחס לאוטומטית נפתרת גם בעיית הכוח (התיבה כנראה פשוט נוראית במובן הזה. על האוטומטית יצא לי לנסוע בנסיעת המבחן - עשיתי גם על האוטומטית וגם על הידנית) וגם בעיית צריכת הדלק (אני כרגע עומד על ממוצע של כ-14.7 ק"מ לליטר בנסיעה שמערבת בעיקר נסעיה עירונית בחיפה ופחות מכך נסיעות בינעירוניות לת"א וחזרה). ההגה אכן לא מבריק בתכנון שלו (דרך אגב - למרות שבאוטומטית הוא עטוף עור, הוא פשוט נורא נורא דק! כמו להחזיק חישוק! ככה אני זוכר את זה לפחות. בידנית הוא אמנם מפלסטיק אבל יותר עבה).

בנוגע לכריות האוויר, אכן המצב העגום הוא שהיא מגיעה רק עם 4. מכיוון שאצלי כמעט אף פעם לא יושבים במושב האחורי היה לי פחות אכפת, אבל זה אכן יכול להיות שיקול מכריע.

פורסם

לא נהגתי על אף אחת מהם אז אני לא יודע להגיד מי יותר טובה.

נראה לי שבעתיד יהיה יותר קל למכור את הפיאסטה (במידה ולא יתגלו בעיות אמינות או כשל תכנוני מיוחד), משום שעדיין אופל נתפס כמותג בעייתי בעיני רבים.

פורסם

אופל עשו שינוי מאוד גדול ממה שהיה פעם,היום יש להם רכבים לא רעים כך שאני לא בטוח בכלל במה אתה אומר,בפרט כשהפיסטה הנוכחית לא הייתה להיט פה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שיוני גדול?

מה שהיה פעם?

רכבים לא רעים?

אם ההגדרה שלך לרכבי אופל היא "לא רעים" (ולדעתי האישית הם יותר מזה אבל לא נכנס לזה), אז רק שתדע שהם מייצרים רכבים "לא רעים" כבר מ 1862, רק 150 שנה! :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אופל עשו שינוי מאוד גדול ממה שהיה פעם,היום יש להם רכבים לא רעים כך שאני לא בטוח בכלל במה אתה אומר,בפרט כשהפיסטה הנוכחית לא הייתה להיט פה.

לא אמרתי שאופל מייצרים רכבים רעים אלא שהמותג אופל נתפס בעייתי בארץ. זה טיבען של סטיגמות ודעות קדומות שקשה מאוד להפריך אותן. יונדאי וקיה השכילו לעשות זאת בצורה גאונית. רנו ניסתה לשנות את הסטיגמה לגבי אמינות הרכבים שלה עם הפרסום של "רנו לא רואה מוסך" ולטעמי רנו לא כל כך הצליחה שינוי התדמית.

במצב כיום, גם אם אופל היא מכונית טובה מאוד, קשה למכור אותה.

פורסם

במצב כיום, גם אם אופל היא מכונית טובה מאוד, קשה למכור אותה.

למרות הסכמתי עם הודעתך, אני ממש לא מסכים עם הקטע המודגש.

אופל נמכרים בארץ טוב, בכמויות שמפתיעות אפילו את היבואן ורק הולכות וגדלות מידי שנה.

אין שום בעיה תדמיתית למכור אופל בארץ.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...