Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וודאי. התקלה\תקלות נרשמות ומתועדות במחשב הרכב. אגב, האם נדלקו נורת המנוע ונורת service?

ממש בגדול, ואני לא אומר שזו הבעיה אצלך, מערכת הקירור שאת מכירה, זו שמקררת את המנוע, מקררת גם את הגיר בחלק מהדגמים (פה יבוא מומחה ויגיד אם זה המקרה בדגם הרכב שלך). כאשר אין קירור יעיל הגיר מתחמם יתר על המידה והשמן בו נהרס, מכאן קצרה הדרך לנזק בגיר.

גם אם מערכת הקירור אצלך מכסה את הגיר, לא הייתי מסיק שזו הבעיה כי אנחנו עדיין לא בקיץ, אבל קטונתי.

הבעיה מספר אחת של הגירים האלה מהשנתונים המוקדמים היא לחצי שמן לא שווים בגלל שסתומים תקולים. שוב, יש המון מידע בעניין בפורום.

עריכה מהירה: שאלת אם ליסוע ברכב במצב כזה. כעקרון נסיעה עם גיר תקול עלולה להחמיר את הבעיה, זה הכלל. החיים מלמדים שלפעמים יש צורך להשתמש באוטו גם במצב כזה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כנראה שהתקלה הייתה חד פעמית והמחשב החליט לא להתריע. זה לא אומר שהכל תקין, לכן נכון לגשת למכון (חרוז!).

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
האוטו סחב ממש לאט וסירב להעביר מהילוך רביעי לחמישי

אם הכוונה שלך לגיר אוטומטי, הגיר מסוג AL4 אין הילוך חמישי, אלא רק 4 הילוכים.

הגיר בכלל מעביר הילוכים או נמצא על הילוך קבוע? באיזו מהירות אתה נוסע ומה הסל"ד?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ממליץ לפנות למכון גירים. (לצערי לא מכיר מכונים כאלה באיזור שלך)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה שתיארת זה אכן limp home - מתחיל נסיעה מהילוך שני, לא עובר את הילוך שלישי.

זה יכול להיות כל דבר החל מהחלפת שמן ועד לשיפוץ ואי אפשר לדעת בלי אבחון.

ניחוש שלי - החלפת שמן בלבד עקב התרחיש שנהג מתחיל ציין של התחממות השמן, בגלל הסמיכות לתקלה שהייתה לך במע' קירור.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

במידה ואכן יש בעיה בגיר המוסך שלך לא מתקן גירים - הוא מוריד את הגיר ושולח את העבודה למכון גירים חיצוני.

לכן על מנת לחסוך בעלות התיווך וגם על מנת לבחור במכון גירים טוב ומומלץ לדעתי טוב תעשי אם תלכי ישירות למכון גירים.

פורסם

שלום רב !

אני מצרף העתק של הודעה פרטית של לא כל יום פסח :

שלום צביקה ,אתמול פתחתי שרשור לגבי בעיה בגיר. כאמור, באמצע נסיעה הייתה דפיקה בגיר ואז הגיר נתקע על הילוך 3 ולא עלה. אחרי עצירה הוא התקשה לסחוב. אמרו לי כאן שהוא נתקע על הילוך שלישי. לפני חודש וחצי הוחלף חיישן מהירות והיום האוטו נסע רגיל אבל מד המהירות זייף(יש קשר?) .

השאלה שלי ,כדי שלא יעבדו עליי , דיברתי עם המוסך שלי ונאמר לי לבוא להחליף שמן . לפי מה שקראתי פה, לא אמורים להחליף ברכב זה שמן אף פעם. האם זה נכון?

אודה לך על תשובתך וחג שמח.

לא כל יום פורים שלום רב !

תיבות הלוכים ובוודאי אוטומטיות, הם לא תחום ההתמחות שלי, ולכן מומלץ שתפני למכון גירים מאלה שקיבלת המלצה עליהם.

מקריאת השרשור מתברר שהתיעצת עם ספי, אך הוא לא עובד השבוע, ולכן את לחוצה ומבקשת למצוא מכון גירים, שיבצע בדיקה אבחון וטיפול מהיר מידי, ויסודי.

מה שברור שתיבת ההלוכים נכנסה למצב חירום, לגבי חיישן המהירות אינני יכול להוציא מכלל אפשרות , שחיישן המהירות שהוחלף גורם לזיוף, מומלץ שתגשי למוסך שהחליף את החיישן.

כמדומני שבעבר המלצתי לך בגלל אזור מגורייך, על מוסך אמין שמתמחה בסוג רכבך, אורן , ואכן פנית אליו בנוגע לבעיות טמפרטורה נמוכה, בעקבות החלפת תרמוסטט.

המלצתי עדיין בתוקף, ממליץ שתגשי ותתיעצי עם אורן משרותי רכב בחולון.

משום מה יש לי הרגשה שקנית רכב לימון.

בברכת חג שמח ומועדים לשמחה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...