Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום שחזרתי ממקום עבודתי (סולתם-רדד), מיקום: מפעלי נשר, התחלתי לצאת לכיוון הכביש הראשי, בכיוון היציאה מהמפעל יש עיקול שיצא לי לקחת בצורה אגרסיבית מעט, האוטו התחיל לזרוק לי זנב לכל עבר (אונו 70 1.3 ), המהירות לא הייתה גבוהה במיוחד 60-50 ובמקום לא עוברת הרבה תנועה אם זה כלי רכב או אנשים, אז ככה שלא הייתה לי בעיה פשוט לבלום את האוטו ולעצור אותו באיזה זווית שהוא לא יהיה אבל לא זה מה שרציתי, אז ניצלתי את המקום. ניסיתי להתמודד עם זה שהאוטו תוך כדי תנועה ובסוף הצלחתי, אבל יש למישהו הסבר מדוייק מה כדאי לעשות בכזה מצב??

יש לציין שהמצב אליו נקלעתי הוא מקרי בהחלט ולא היה מתוכנן ופעלתי מתוך אינסטינקט ולא מתוך ידע, כי אין לי את הידע של נהיגה מתקדמת....

תודה לעוזרים.

Honda hornet 600

פורסם

להעביר משקל לפי הצורך לאחור ע"י לחיצה עדינה על הגז באוטו בעל הנעה אחורית המצב שונה כמובן .

העברת המשקל תמציד את האחוריים יותר טוב לכביש וכך תימנע או תיעצר ההחלקה כך תיכנס למצב נורמלי של תת היגוי כמו שאמור ליהיות באוטו כזה ולא היגוי יתר מסוכן .

ברור שבמציאות הרבה יותר קשה לבצע :roll:

ים long time no

פורסם

אין דבר כזה הסבר מדויק להיחלצות מכזה מצב. אי אפשר לתת דרך פעולה חד משמעית לטיפול באיבוד אחיזה. אפשר להגיד שבגדול במצב של היגוי יתר צריך ליישר את ההגה לכיוון שאליו אתה רוצה להגיע ולתת גז במידה מסוימת, אבל אי אפשר ללמד נהיגה בהתכתבות ואתה חייב להתנסות במצבים כאלו בעצמך בשביל להקנות הרגלי נהיגה נכונים.

בקיצור - קורס נהיגה מתקדמת :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

גם עשיתי טעות שרציתי לעלות הילוך בסיבוב, כי זה קרה בדיוק בלחיצה על הקלאצ', הייתי צריך להכינס לסיבוב בהילוך היתרון שלי היה שהאוטו היה בסל"ד גבוהה קצת 5000

Honda hornet 600

פורסם

א. אל תכנס לסיבוב עם קלאץ' אף פעם.

ב. רצוי לא לגעת בברקסים, אלא אם המצב מסתבך באמת (רק כמפלט אחרון - בגדול, ברגע שנגעת בברקסים, אתה לא תגמור את הסיבוב). אני לא יכול להגיד לאנשים "אל תבלמו", פשוט צריך לקחת בחשבון שברקס במצב כזה לא באמת יעצור אותך, אלא רק יחריף את המצב. כמובן שאחרי שאיבדת שליטה לחלוטין, ברקס יכול מאוד להועיל...

ג. החלק הקשה ביותר הוא הורדת הנעילה הנגדית (כלומר יישור ההגה בחזרה, אחרי שהפנית אותו לכיוון ההחלקה) - יש לי הרגשה שרוב איבודי השליטה נובעים מנעילה-נגדית שלא שוחררה בזמן, מה שגורם לאוטו לעוף לצד השני כשהוא מקבל אחיזה מחדש.

עוד לא ראיתי מישהו שנכנס להיגוי יתר ולא מבצע נעילה נגדית כרפלקס, פשוט רוב האנשים, בשלב הזה, נכנסים לשוק ולא זוכרים שצריך גם ליישר.. והופ, הם עפים לצד השני.

כמובן שקורס זה ה-דבר, אבל את זה אתה כבר יודע.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
א. אל תכנס לסיבוב עם קלאץ' אף פעם.

ב. רצוי לא לגעת בברקסים, אלא אם המצב מסתבך באמת (רק כמפלט אחרון - בגדול, ברגע שנגעת בברקסים, אתה לא תגמור את הסיבוב). אני לא יכול להגיד לאנשים "אל תבלמו", פשוט צריך לקחת בחשבון שברקס במצב כזה לא באמת יעצור אותך, אלא רק יחריף את המצב. כמובן שאחרי שאיבדת שליטה לחלוטין, ברקס יכול מאוד להועיל...

ג. החלק הקשה ביותר הוא הורדת הנעילה הנגדית (כלומר יישור ההגה בחזרה, אחרי שהפנית אותו לכיוון ההחלקה) - יש לי הרגשה שרוב איבודי השליטה נובעים מנעילה-נגדית שלא שוחררה בזמן, מה שגורם לאוטו לעוף לצד השני כשהוא מקבל אחיזה מחדש.

עוד לא ראיתי מישהו שנכנס להיגוי יתר ולא מבצע נעילה נגדית כרפלקס, פשוט רוב האנשים, בשלב הזה, נכנסים לשוק ולא זוכרים שצריך גם ליישר.. והופ, הם עפים לצד השני.

קלעת בדיוק אחי זה מה שהיה לי!! ראיתי שהאוטו זורק לצד מסויים אז נעלתי לצד הנגדי, והופ פתאום האף היה לי בצד השני

Honda hornet 600

פורסם

השאלה שלי קצת סוטה מנושא הדיון.

המורה שלי לסטטיקה פעם אמר לי שכאשר נכנסים לסיבוב עם רכב עדיף לשמור על מהירות אחידה ולהמעיט בשינוי לחיצת הדוושה.

גוף השומר על מהירות קבועה במסלול קבוע = הכוח השקול המופעל על הרכב שווה לאפס (תודה Micronot!)

ככה הרכב שומר על יציבות והסיכוים שיאבד שליטה יהיו קטנים.

יש אמת בדבריו? (אני די בטוח שהוא אומר את זה מתוך ידע תיאורטי) מישהו פעם שמע על זה או חווה את זה?

תודה.

פורסם
השאלה שלי קצת סוטה מנושא הדיון.

המורה שלי לסטטיקה פעם אמר לי שכאשר נכנסים לסיבוב עם רכב עדיף לשמור על מהירות אחידה ולהמעיט בשינוי לחיצת הדוושה.

גוף השומר על מהירות קבועה במסלול קבוע = הכוח השקול המופעל על הרכב שווה לאפס (תודה Micronot!)

ככה הרכב שומר על יציבות והסיכוים שיאבד שליטה יהיו קטנים.

יש אמת בדבריו? (אני די בטוח שהוא אומר את זה מתוך ידע תיאורטי) מישהו פעם שמע על זה או חווה את זה?

תודה.

דיון עתיק-יומין. אם האחיזה של האוטו הייתה שווה בין כל ארבעת הגלגלים במצב סטטי, כלומר, כשהוא עומד במקום - אז זה היה נכון.

מאחר ולא כך הדבר, ותמיד למכונית, במצב סטטי - ומדובר על כל מכונית, יש יותר אחיזה בציר האחורי (על מנת לגרום לה להכנס לתת-היגוי על המגבלות), צריך לתקן את המצב עד קבלת ההתנהגות הרצויה. עושים את זה עם הגז והברקס.

דרך אגב, אובדן השליטה המסוכן ביותר מתרחש ברכב מאוזן לחלוטין, כלומר שהציר הקדמי והאחורי בו נמצאים במצב שווה של אחיזה - אז ההתנהגות "עצבנית", יכולה לעבור מתת-היגוי להיגוי-יתר בצורה חדה, ומאוד קשה לצפות אותה. זו אחת הסיבות נגד מכוניות מנוע מרכזי, הן פשוט מאוזנות מאוד מטבען וזה יוצר התנהגות בעייתית במגבלות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

גוף שנע בקו ישר, במהירות קבועה, הכוחות עליו שווים ל אפס.

גוף שנע בתנועה סיבובית תמיד מאיץ, ולכן מהירותו אינה קבועה לעולם!!!

אפילו עם שומרים על ערך מוחלט של מהירות (נניח 70) כאשר ההגה מופנה אתם תמיד מאיצים!

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

הבעיה היא שבמכונית הנעה קדמית לא צריך נעילה נגדית (חוץ ממקרים מאוד ספיציפיים), רק מה, זה מה שרוב הנהגים עושים אינסטנקטיבית ואחורי זה נשארים עם ההגה נעול לצד הלא נכון. מכאן השאלה היא מה נגמר קודם, המהירות או הכביש...

והסיכום שלך היה בול.

מסתבר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אפילו עם שומרים על ערך מוחלט של מהירות (נניח 70) כאשר ההגה מופנה אתם תמיד מאיצים!

התאוצה שלו היא כלפי מרכז הסיבוב, שזה אנכית למהירות של הגוף (כי אם הוא לא יסתובב הוא ימשיך בקו המשיק לרדיוס הסיבוב, באותה נקודה שבה הוא הפסיק להסתובב).

בשורה התחתונה מופעל על האוטו כוח צידי ולא כוח קדמי ואחורי, מה שאומר שאין העברת משקל קדימה או אחורה אם המהירות שלך בסיבוב היא קבועה (מהירות במד מהירות).

פורסם

התאוצה שלו היא כלפי מרכז הסיבוב, שזה אנכית למהירות של הגוף (כי אם הוא לא יסתובב הוא ימשיך בקו המשיק לרדיוס הסיבוב, באותה נקודה שבה הוא הפסיק להסתובב).

בשורה התחתונה מופעל על האוטו כוח צידי ולא כוח קדמי ואחורי, מה שאומר שאין העברת משקל קדימה או אחורה אם המהירות שלך בסיבוב היא קבועה (מהירות במד מהירות).

אה, ומה קורה עם שיפוע כביש לא קבוע?

עם משטח לא אחיד לכל אחד מהגלגלים?

חוסר אחידות במידת האחיזה של צמיגים אחוריים וקדמיים?

העובדה שרדיוס הסיבוב כמעט לעולם איננו קבוע?

בוודאי שעדיף לשמור על מהירות קבועה בסיבוב. בתאוריה זה נכון...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...