Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתם ערוץ 2? החדשות הגיעו לבה"ד 7 שמפעיל את פרוייקט שח"ר (שילוב חרדים). עד כאן - בסדר.

אבל מה? המשכורת של חרדי בדרגת טוראי כופלת את המכשורת שלי פי כמה! הם מקבלים משכורת של מ"פ!

בנוסף, הם מקבלים אחרי חצי שירות (לא הבנתי כמה) היתר נסיעה בלבוש אזרחי, יש להם שיעור תורה בכל יום, הפרדה מנשים לגמרי, כיתות נפרדות, מדריכים נפרדים, מגורים נפרדים, מה עוד? בסיס נפרד?!

למה הממשלה משקיעה מליונים בפרוייקט הזה, אבל לא מעלה לחיילים הפשוטים, החל מטוראי וכלה בסמ"ר סדיר את המשכורות?

מרתיח!

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הטוראי הזה מבוגר ממך ויש לו אישה וילדים. אני מבטיח לך שלו היו לך אישה וילדים בזמן שירות החובה צה"ל היה משלם לך הרבה יותר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בנוסף, הם מקבלים

...

הפרדה מנשים לגמרי

לא יודע מה איתך, אבל אני לא בקטע של sausage parties

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
אבל מה? [...] בנוסף, הם מקבלים [...] הפרדה מנשים לגמרי [...] מרתיח!

נראה לי שטוראי רועי לא מנצל את תקופת שירותו בצורה הולמת :lol:

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

אין לי בעיה עם כל זה. רק מנסיון של חבר שהיה מפקד שם עולות כמה בעיות.

1. אי אפשר לאכוף אליהם משמעת צבאית, כלומר לא ניתן לשפוט אותם וכו' מסיבות שונות. מדובר בבעיה כי מדובר בכל זאת בצבא.

2. הרבה מהם עוזבים לאחר ההכשרה כדי להרוויח יותר בחוץ, לא שזה רע שהם רוצים לצאת לעבוד, הבעיה היא שעלות ההכשרה גבוהה וצריך לסיים את ההתחיבות לשירות בכדי להחזיר את "ההשקעה".

ודעה אישית שלי: יש בעיה שיוצרים צבא בתוך צבא. כלומר מצד אחד רוצים צבא מודרני, כור היתוך וכו' ומצד שני יוצרים צבא שמפריד בין מגדרים בצורה קצת מגוחכת. למשל שיהיה את התרגיל צניחה הגדול לפני כמה חודשים היו כאלה שלא היו מוכנים לצנוח ממטוס שבו מדריכת צניחה אישה. עם כל התנאים המקלים שמתאפשרים לעידוד האוכלוסיה החרדית חבל ששוכחים איך ניראה הבסיס של הגדס"ר הבדואי (שאני הייתי שם לפני 4 שנים הייתי בהלם מוחלט) ואיך מרוויחים מתגייסים מצד אחד ומפסידים מצד שני.

פורסם

אגב, תקן אחד של נסיעה על אזרחי באוטובוסים עולה לצבא בערך 6,000 ש"ח.

בנוסף, מנסיון, אצלי ביחידה (לפני כ3 - 4 שנים) התחילו את הפרויקט של שילוב חרדים.

אחרי שיחות עם כמה חרדים שהשתלבו אצלנו, זה נראה כאילו המטרה היחידה שלהם היא לקבל תעודת ה"יוצא יחידת ****"

כדי להרוויח הרבה כסף באזרחות. אין פה טיפת ציונות, פטריוטיות או משהו שקשור לרוח צה"ל...

אני גם חושב שהמשכורת היא ללא קשר אם יש להם ילדים או לא ואצלנו היה מדובר בסביבות ה6-7 אלף בחודש.

לדעתי, זו בושה וביזוי כל המערכת הצה"לית ובטח יריקה בפנים לחיילים רגילים.

בתור חייל הרווחתי 420 ש"ח בחודש כשכמובן הייתי צריך לעבוד מהצד בכל סופ"ש, כל הסופ"ש, בלי אישור (כדי לקבל אישור עבודה אצלנו אתה צריך לחיות ברחוב). עשיתי 3 שנים וקצת.

אז או שהם עושים שירות כמו כל חייל או שלא. ההעדפה הזו היא פשוט יריקה בפנים. מבחינתי שישבו בחדרים סגורים ושיקצו להם מפקדים זכרים אבל למה לעזאזל הם צריכים לקבל משכורת של איש קבע ולמה עוד הם עושים לנו טובה עם שירות של שנה וחצי ואז מקבלים משכורת לעוד שנה וחצי לימודים (בכולל)? מי מממן את ההטבות האלו? כדי לשלב אותם בחברה? ואם הבעיה שלהם זה הילדים והמשפחות שלהם, שיתגייסו בגיל 18 כמו כולם ובגיל 21 יעשו ילדים.

יש את הטענה המרתיחה "צריך להתחשב באמונה שלהם",

אז האמונה שלי היא ללכת כל יום הביתה ב12:00 ולקבל משכורת 30 אלף בתור חייל סדיר, מה היה קורה אם היו מתחשבים בכל אחד ואחד ברמה כזו פרטנית?

פורסם

אני רוצה לציין ראשית שאני לא דתי.

אני משרת ברבנות הצבאית בקריה ועלו פה כמה אי דיוקים .

חרדים בצבא מקבלים משכורת של 4 וחצי אלף שקל ולא 6-7 אלף כמו שנכתב.

הסיבה היא שהם נשואים , תיהיו גם אתם נשואים ותקבלו משכורת כזאת , מה גם שרובם עבר כבר את גיל 25.

לפי מה שהם טוענים , הם מתגייסים בגלל המשכורת הצבאית והחותמת של אחד שעשה צבא.

אישור על אזרחי הן מקבלים מכיוון שבשכונות חרדיות לא נהוג להתגייס והם מסתירים את זה , לא פעם אני רואה אותם בתחנה מרכזית בירושלים מחליפים בגדים בסתר למדים . מי שמתגייס לצבא מבחינתם הוא מנודה מהחברה.

בכל מקרה , גם לדעתי יש פה אי שיוויון מסוים אבל זה המחיר שמשלם הצבא בשביל לגייס אותם.

פורסם

מה הבעייה עם זה?

זה פרוייקט מבורך וטוב. הצבא הוא לא רק גוף כלכלי אלא גם גוף חברתי. אם רוצים שהוא יחזור פעם להיות צבע העם אז חייבים לשלב את כולם תוך התחשבות בציבורים השונים. הרי גם קהילת המתנדבים לא תמיד תורמים כמו חייל "רגיל" ולא מביאים את אותה התועלת.

אני מעדיף שיעלה למדינה 30,000 ש"ח כל חרדי למשך שנה וחצי מאשר שיעלה למדינה 50K בשנה לכל חייו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

איזה מצחיקים אתם.

כולם אומרים למה חרדים לא מגייסים אותם. תמיד הסברתי שזה לא משתלם למדינה, כי מדובר באנשים נשואים והעלות שלהם גבוהה בהרבה מחייל בסדיר. העיקר להתלהם.

נ.ב כל חייל נשוי - חילוני או דתי - מקבל משכורת גבוהה יותר.

פורסם

אביעד, במידה ויתגייסו בגיל שבו חילונים מתגייסים, קרי גיל 18, ישתלם ועוד איך לגייס אותם.

הבעיה מתחילה בחברה הנגועה הזאת, שרק מנסה לנצל את מוסדות המדינה עד תום ולא מעניקה ולו קצת בחזרה. מי שחושב שבת"א הרחובות הומי אדם, כנראה שעוד לא ראה את בני ברק.

לימודים, והשכלה בכלל, משמשים לטובתו של אותו אדם בלבד. אין שום סיבה שיקבלו הקלות עקב זאת. אני, ואנחנו כחברה, לא מקבלים דבר מכל ה"השקעה" בהם לכאורה.

פורסם

לא מזמן קראתי שצה"ל הופך להיות ישיבה אחת גדולה.

לא מדובר באותו שירות שעוברים רוב המתגייסים אחרי תיכון. מדובר בשירות עם המון הקלות, ללא משמעת וסדר צבאי רגיל ומהווה סדנת הכשרה מקצועית נטו. ברור שאולי זה טוב מהמצב היום, השאלה אם זה באמת חוסך את התלות בעתיד או שמדובר בעוד תחנת עשיקה.

בין זה לבין שירות שווה לכולם מרחק גדול. הבעיה לא במשכורת בסיס, שתהיה זהה לנשוי דתי או חילוני. הרי אצלהם מתחתנים בגיל 17-18 אז ברור שגם בגיוס בגיל 18 רובם יתגייסו נשואים.

פורסם

ומה חשבתם, שניתן לפתור את הבעייה הזו בין-לילה? :lol:

המגמה הכללית היא, לשלב אותם בחברה כך שבטווח הארוך, הם יעלו פחות למדינה ע"י כך שיהיו יצרניים וישתתפו במעגל התעסוקה.

הצעד הראשון בכיוון הזה, הוא שירות צבאי.

אז החלטנו שהם צריכים להתגייס, ואנחנו צריכים למצוא פתרון לזה.

חשבתם שמבלי העדפה מתקנת משמעותית הצבא באמת היה מצליח לגרום לחרדי אחד לדרוך בבקו"ם?

אז אפשר לשבת על עץ גבוה ולהגיד עד שהחרדים משרתים בדיוק כמוני אין לי על מה לדבר איתם.

מה שיקרה, זה שנמשיך לשבת על העץ, והם ימשיכו לשבת במקומם, וימשיך להיות קרע בעם ישראל שאף אחד לא מרוויח ממנו שום דבר.

אז מתנהגים בצורה ריאליסטית, קודם כל גורמים לכך שתודעתית זה יהיה מקובל בנורמות החברתיות החרדיות להתגייס לצבא.

הרבה פעמים הם נתקלים בקשיים גדולים מצד התא החברתי שהם חיים בו, ורק מצד זה הרבה מהם היו זונחים את הרעיון של לשרת בצבא גם במידה והיו מעוניינים בו לכאורה.

אין כאן פתרון קסם, זו פשרה, ומטבעה היא דורשת מאיתנו לעשות הקרבה מסויימת.

אז ההקרבה הראשונית מצד המדינה היא אותו ארגז כלים של אפלייה מתקנת,

כדי לעשות את בואם של החרדים לצבא אפשרי בכלל.

כשיעבור הזמן, ותרד החומה התודעתית שקיימת כלפי שירות צבאי, זו שאומרת שאחד שמתגייס הוא סוג ב'.

אותה גישה, אומרת את אותו הדבר גם על זה שהולך לעבוד.

ותדעו לכם, שהיא המיעוט בציבור החרדי - אך כמו תמיד, המיעוט הקיצוני מצליח להשפיע יותר מהרוב המנוגד אליו מעצם היותו פגרמטי ו"צעקני".

אז שורה תחתונה, כרגע נותנים משכורת טובה למי שבוחר להתגייס, ונותנים לו תנאים נוחים מאוד מאוד, כי לולא אותם "הנחות", הוא לא היה מסוגל לעשות את הצעד הזה - להתמודד עם כל הקשיים החברתיים שזה יגרום לו לעבור זה קשה מספיק,

אם "נערים" עליו גם קשיים כלכליים, ונכניס אותו למצבים שהוא רואה כבעייתיים (להיות כפוף למפקדת לדוגמא) סביר להניח שהחרדי הממוצע לא יצליח לעמוד במשימה,

כתוצאה מכך הוא לא יהיה חלק מהמעגל היצרני,

ואז הוא יעלה למדינה יותר כסף בטווח הארוך = שוב הפסדנו, שני הצדדים.

לאט לאט, לאחר שהסטיגמה הרעה בציבור החרדי תתמוסס, לגייס בגיל 18 את מי שלא התחתן עדיין או באמת יושב ולומד תורה כל היום זו לא תהיה מילה גסה.

(וסליחה, אתם לא יכולים לכפות על מישהו אם להתחתן לפני או אחרי הצבא,

יש המון אנשים שעושים את הבחירה הזו בלי קשר לדת,

יש לי חבר שהתחתן לפני הצבא וכעת הוא משרת כחייל בשירות סדיר,

כשהוא נשוי עם ילד. תגידו לצבא לא לממן גם לו משכורת?)

ומכיוון שמעניין אותנו רק הפן הכלכלי, אולי לא נגייס גם את כל החיילים שבסופו של דבר יבקשו סיוע כלכלי מקצינת ת"ש, כי זה עולה כסף.

ולא נגייס מתנדבים, ולא אף פלח אוכלוסיה שמצריך התייחסות מיוחדת.

מעבר לתפקיד הצבא כמגן מדינת ישראל, הוא גם דבק חברתי שמאחד את כל חלקי העם הזה ויש לו תפקיד חברתי חשוב מאוד.

לכן, צריך לשאוף שכולם יתגייסו,

יש כאלו שצריך להשקיע קצת יותר כדי "לדוג" אותם למערכת ויש כאלו שקצת פחות,

חשבתם שאת החרדים יצליחו לדוג בין לילה? :lol:

אבל זה צעד, מבטיח לכם שיבוא יום שכל חרדי שלא באמת יושב ולומד תורה על בסיס תורתו-אומנותו אמיתי, יתגייס לצבא.

וזיו, אם אתה חושב שאנחנו לא מרוויחים כלום מה"השקעה" בהם, אתה לא מבין איך החברה והכלכלה עובדת במדינה (שלנו, ובכל מדינה לצורך העניין).

ולכל אלו ש"קראו" דברים -

אני מכיר כמה וכמה חרד"לים שהתגייסו לנחל החרדי.

כולם שרתו בערך באותו מסלול בו שירתו, וישרתו חלק מה"חרדים פרופר" כביכול, לובשי השחורים, אלו שדיברתם עליהם כאן.

עשו אחלה שירות קרבי במשך שנה וחצי.

אז נכון זה לא שלוש שנים, אבל להגיד שבשנה וחצי הזו הם לא עושים כלום זו בסה"כ אמירה והכללה ריקה מתוכן.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
אני רוצה לציין ראשית שאני לא דתי.

אני משרת ברבנות הצבאית בקריה

סתם מעניין, לא דתי? מה אתה עושה ברבנות? (באמת מתוך סקרנות)

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

חצי חיילים שם לא דתיים בכלל.

אגב אני התחלתי בגולני את השירות ועברתי לשם בפרוטקציה בתור נהג ועכשיו עובד רסר

• תוכן חדש...