Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הצעתי את זה כפתרון אקטיבי חו"ח, כמו שאתה אומר צריך למצוא שמיכה שתכסה את הכל ולא למשוך ע"ח איבר אחר בגוף :)

אבל,

כן דיברתי על כך מהזווית של למה לא כדאי שיבטלו את זה לפחות לא במציאות הקיימת היום.

כי בהעדר מי שידאג למיסוד חוקי עבודה, אז תכלס - סביר להניח שכך זה יתגלגל, או לפחות בצורה דומה -

כך שבשורה התחתונה השכבה החלשה ביותר תינזק מזה בסופו של דבר...

אז אני כביכול "מציע" להשאיר במידה מה עוולה מסויימת, כדי לא לתת לעוולה גדולה יותר אפשרות לצמוח במקומה.

עד, שיהיו לנו פוליטיקאים שדואגים לאזרח ומסוגלים להזיז משהו, לו יהי 8)

ברור שאפשר לשבת ולחשוב כדי להעלות פתרונות גם למצב הזה,

אבל משום מה אני בטוח שכל פתרון שנעלה יחייב החלפה של חברי הכנסת הקיימים, או לפחות רבים מהם,

וכבר כאן אנחנו נופלים כי לא נראה לי שמישהו מהם מתכוון ללכת הביתה בזמן הקרוב,

וכל עוד ששיטת הבחירות תישאר כמות שהיא גם לא נוכל להוליך אותם לביתם לאחר כבוד.

אז זה יהיה סוג של דיון סרק, לא כך?

כי השורש של כל אותן בעיות -

אי-השתלבות החרדים, העדר חוקי עבודה ראויים, כלכלה קשה וריכוזית שמקרינה את השלכותיה השליליות על האזרח והעצמאי הקטן וכן הלאה וכן הלאה,

היא הפוליטיקאים שיש לנו.

משום מה, רובם חושבים שזה פתרון לגיטימי להכניס את הבעיות למגירה - כך שיחכו לזה שיבוא לתפקיד הזה בקדנציה שאחריהם.

מדינת ישראל הרי תעמוד בנזק, לא נורא אם זה יחכה עוד דור או שניים.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ניטצ' +1

בן, לא מתקנים עוולה אחת באמצעות עוולה אחרת. זה שאותם עובדים לא מתאגדים (ואני חזיתי בהתאגדות של עובדי קבלן כמו מאבטחים, מנקים, ואפילו מלצרים) זה סיפור בפני עצמו, זה שהממשלה לא אוכפת את החוקים שלה עצמה (למרות שבתי המשפט אוכפים אותם כאשר אדם ספציפי מתלונן על העוול) זה סיפור אחר - אבל בגלל זה למנוע ממני לבקר את סבתי החולה שנמצאת בישוב אחר, זאת פשוט חוצפה.

תחבורה זה מצרך בסיסי. אולי כדי שלא יעבדו בשבת, נפסיק את אספקת המים והחשמל בשבת גם כן? בחיפה למשל יש תחבורה ציבורית בשבת. האם שם מחייבים את העובדים המסכנים לעבוד שבעה ימים בשבוע?

הרי אתה יודע שההתנגדות הדתית לתח"צ בשבת היא לא בגלל יחסי העבודה בארץ אלא רק בגלל הזקפה הלאומית של הדתיים. אני אומר אדרבא, הם יכולים להסתגר להם בגטו שלהם, ואני מוכן להתחייב לא להעביר דרכו תחבורה ציבורית בשבת.

אני אספר לך סיפור מהעבר שלי. כשאני ואישתי רק הכרנו, אחת החברות שלה עבדה בתור מלצרית. בתור מלצרית היא התקיימה אך ורק מטיפים כי בעל המסעדה אמר לה שככה זה ואם לא מתאים לה היא יכולה לעזוב. אני ייעצתי לה אז לתעד את כל המשמרות שהיא עבדה בדיוק מבחינת שעות. היא התחילה לעבוד שם, ואחרי כשנה וחצי עזבה מסיבותיה שלה. אז היא פנתה לבעל המסעדה ודרשה ממנו את שכר המינימום שמגיע לה (באין חוזה כתוב ביניהם) לפי כל אותן משמרות. בעל המסעדה סירב והיא תבעה אותו בבית המשפט וזכתה לתשלום כולל ריבית על הלנת שכר והוצאות מסביב על השנה האחרונה של העבודה שלה. ככה שזה אפשרי ברגע שתצא מהעדריות הזאת של כבשים.

אם אותם עובדי קבלן מסכנים (למה שיבואו לנקות בשבת, כאשר גם ככה שאר העובדים לא באים?) יתאגדו יפגינו וישבתו וגם יפעילו את בתי המשפט - אתה תראה שינוי ביחס אליהם.

ולגבי החרדים שלא מתגייסים, רה"מ מסויים פתח את האורווה ועכשיו מנסים להחזיר את הסוסים. זה יהיה תהליך ארוך ויקר.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אתה צודק בכל מה שאמרת, שלא תבין שאני חושב אחרת -

תחזור אחורה ותראה שגם אני אמרתי שאני בעד תח'צ בשבת.

בנוסף, אמרתי שאני בעד שזה יהיה בווליום תעבורה מופחת בהשוואה לימי החול, וזה משתי סיבות -

א. להתחשב באוכלוסיה הדתית (לחילונים כביכול מגיע להתנייד ולדתיים צריכים להשאיר אפשרות להרגיש שיום שבת).

כאן נוכל להתדיין אם זה נכון או לא, אני מאמין שכן - כי כדי שיהיה דו קיום אמיתי שני הצדדים צריכים לבוא אחד לקראת חברו.

הנקודה השנייה היא -

כי מצד האמת מה שאתה ו nitch כתבתם נכון ב 100%, הדרך לתקן עוולות תעסוקתיות היא להתאגד בוועד,

לתקן חקיקה וכן הלאה.

אבל, הדברים הללו לוקחים זמן.

בינתיים, כשהגלגלים של הבירוקרטיה לוקחים להם את הזמן,

כל אותם עובדים קטנים, שמקבלים משכורת זעומה, יפלו קורבן לכל אותם מעסיקים תאבי-בצע,

שיקפצו על ההזדמנות לנצל אותם - עד שימוסד הפתרון הנכון וההגיוני מצד האמת.

שהוא חקיקה ואכיפה.

כי מדובר על עשרות גופי תעסוקה בסדרי גודל עצומים במשק, ולכן עשרות וועדים שצריכים להילחם את דרכם לכדי התהוות,

וחוקים נגד עשרות עוולות שונות...

כמה זמן יקח למדינה להתאפס על עצמה ולגבש סט חוקים שבאמת יהיה יעיל (יש צורך להמשיך בכלל?),

מעבר לזה, כמה זמן יקח להעביר את זה בחקיקה, והכי חמור -

כמה זמן יקח עד שיוקם מערך אכיפה שיאכוף את אותן עבירות, אבל אחד שיהיה לו שיניים, שבאמת יפחיד את המעסיקים?

זה יתן חלון של כמה שנים טובות שבהן הרבה עובדים חלשים יסבלו מ 7 ימי עבודה בשבוע מבלי שתהיה להם אפשרות לעשות דבר בנידון.

שוב, זו הערכה פסימית, יכול להיות שתפתחו את התחצ' בווליום מלא ושום דבר לא יקרה לאף עובד חלש.

אבל עם הפוליטיקה בישראל למדתי שצריך לקחת בחשבון גם את האפשרויות הקשות והקלושות ביותר -

וזו אפילו לא אחת מהן, זה דווקא דיי הגיוני שדבר כזה יכול לקרות.

אז אני בסה"כ אומר, בינתיים - תפתחו תחצ' לים, לקניונים, בקווים בינעירוניים שמורידים בנקודות מפתח (תחנות מרכזיות ורחובות אב),

וכן לעוד מקומות שרלוונטיים כמקומות בילוי אופייניים לימי סוף השבוע.

ככה אתה גם נותן אפשרות להתנייד מעיר לעיר למי שאין בבעלותו רכב,

אתה גם נותן לו, ולשאר תושבי אותה עיר שאין להם רכב להגיע לנקודות עניין,

ואתה גם נותן לדתיים להרגיש ששבת כי האוטובוסים לא עוברים כל רבע שעה עשרים דקות בתוך השכונות הפנימיות,

ומתחת לחלון שלו כאילו זה יום חול לכל דבר.

שהרכבות יסעו חופשי, הפסים לא עוברים מתחת לחלון של אף אחד. (אם איני טועה? :-P)

ככה גם אפשר להגיע לסוג של סטטוס קוו בקטע הזה,

וגם לתת "רשת בטחון" שתמנע ניצול אפשרי של עובדים חלשים ע"י רמיסת זכויותיהם.

התחצ' עלה לדיון (לפחות מבחינתי) יותר בקטע של הדת, עם העובדים זו הייתה גלישה כדי לציין,

שיש עוד סיבות לא לקיים תחצ' בווליום מלא בשבת מעבר להתחשבות בדתיים.

לא דיברתי על המצב שקיים כיום, זה באמת לא בסדר,

אין שום סיבה שסבתא שרוצה לבקר את הנכדים שלה בשבת,

לא תוכל לעשות זאת כי אני החלטתי שמתאים לי לשמור וכתוצאה מכך אין לה אוטובוס שיקח אותה.

ואם אין לה כסף לרכב, שתתפוצץ - זו באמת כפייה.

אבל למה הכל צריך להיות שחור ולבן?

זה לא שיש או אין,

למה לא לאפשר כמו שאמרתי לשני הצדדים לקבל את מה שמגיע להם?

תהיה תחבורה במידה שתאפשר התניידות מלאה לכל נקודות העניין בתוך הערים ומעבר לכך גם מעיר לעיר,

ומצד שני הדתיים עדיין ירגישו ששבת במידה מסויימת.

אני מסכים איתכם שבמצב של היום זה 70% שריר,

אבל עדיין, צריך להשאיר מקום גם להרגשת השבת, שוב - זו מדינה דמוקרטית,

ואנחנו צריכים לאפשר להם חופש דת.

לא שמתי לב שמישהו מטייל בארץ ומקפל רמקולים של מסגדים כי זו הפרעה למנוחת (סליחה, בווליומים האלה לשפיות) הציבור...

חייב שכל אחד יקריב קצת מעצמו בכדי שיהיה אפשרי לחיות בסלט שיש כאן,

אם ננסה ללכת תמיד לפי "עקרון הצדק הטקסטואלי" של אני רוצה להיות צודק, אם מצד האמת מגיע לי אני עומד על שלי ויהי מה,

אנחנו נגיע לפיצוץ מהר מאוד, כי החיים זה לא textbook...

אז לא לצעוק עלי שאני מעודד כפייה דתית בהזדמנות הראשונה:twisted:, אהה? :lol::wink:

נ.ב -

אמרת שאם כ"כ רע לעובדי הקבלן המסכנים שישבתו, ימחו ויתאגדו.

כשמישהו נלחם כדי להכניס פת לחם לפה בכל יום מימות השבוע, לו ולילדיו -

אין לו לא את הכוח המנטלי ולא את האפשרות הפיננסית לשבות,

אלא כמובן אם הוא יגיע ל rock bottom, ואנחנו לא רוצים שזה יקרה נכון?

DOESN'T WORK HARD

פורסם

שוב אתה טועה. קח לדוגמא את המאבטחים בבית החולים קפלן. אחרי שנים של התעללות מצד המעסיק שלהם (חברת קבלן כמובן) הם התאגדו והקימו וועד וכיום החברה לא חולמת על לנצל אותם.

להתאגד לא לוקח שנים בניגוד למה שאתה טוען, ואפילו לתבוע בבית הדין לעבודה לא לוקח שנים.

קח לדוגמא את חיפה בה יש תח"צ בשבת, האם מחייבים שם את האנשים לעבוד 7 ימים בשבוע?

חופש דת אומר שכל אדם רשאי לחיות בהתאם לאמונתו כל עוד זה לא פוגע באחר. הם רוצים להרגיש את השבת? בכיף שיהיה להם. שיסתגרו בשכונה שלהם ודרכה לא יעבור תח"צ. רוצים לחיות במרכז ת"א, ר"ג, כפר סבא או הרצליה (או אילת אשדוד אשקלון) או בכל מקום אחר בו הם לא קהילה הומוגנית? יתכבדו נא ויכבדו את שאר האנשים ולא יקפחו את זכויותיהם.

תראה את החרדים בלונדון, ניו יורק, בריסל, צרפת, ושאר מדינות העולם. יש שם תח"צ והם עומדים בזה. הם יוצאים לעבוד ועומדים גם בזה.

יותר מזה, שבת זה זמן קניות מקובל בארה"ב. חנות צילום מסויימת (B&H) ששייכת לחרדים סגורה שם מכניסת השבת ועד צאתה.

החוקים היום מספקים (חוק שעות עבודה ומנוחה), וזאת צריכה להיות הדרישה של העובדים שיכבדו אותם. וכן, אם צריך אז לתבוע את המעסיקים. יש פתגם כזה שאלוהים לא עוזר למי שלא עוזר לעצמו.

העניין הוא שחור או לבן בעניין הזה. אבל אני מוכן להדרגתיות. בוא נתחיל בקווי אוטובוסים ורכבות כמו שאתה מציע, ואם זה ילך טוב אז נרחיב את זה לשאר השירות. עסק?

פורסם

בקשר לעובדים - אתה צודק שאפשר להתאגד ועובדה שעושים זאת...

אבל דיברתי על העובדה שזה יאפשר למעסיקים נצלניים לנצל עובדים חלשים.

זה יתן פרצה כזו, אתה יכול להגיד שלא? לא נראה לי, חוקי העבודה במדינה והאכיפה שלהם לא כ"כ יעילים,

לפחות לא עדיין.

אתה יכול להבטיח לי שכל אותם עובדים חלשים יהיו את הכוח, המוטיבציה והיכולת להתאגד ולהילחם?

לא אמרתי שאי אפשר מבחינה תיאורטית, דיברתי על כל אלו שלא יכולים להוריד את אותה תיאוריה לכדי מעשה,

מה איתם?

אני אומר, עד שנמסד את כל העניין עם חוקי העבודה בנושא כמו שצריך - צריך לקחת את זה לאט לאט ולא בבום לאפשר תחצ' כבכל יום אחר.

אלא לבדוק טוב תוך כדי אילו השפעות זה מקרין כלפי האוכלוסיות החלשות.

בטוח שיהיו לזה גם המון השלכות טובות,

זו רק אחת רעה, לא וודאית אבל כזו שצריך לקחת בחשבון.

אתה אומר שהחוקים מספקים, אז הבעייה היא כנראה במי שאמור לאכוף אותם.

מי בדיוק יתבע את המעסיקים?

אותם חברות כוח אדם נהנות מהאפשרות להתנהג ככה לעובדים כתוצאה ממדיניות שמדינת ישראל מנהיגה,

ואותם עובדים כ"כ חלשים כמו שאמרתי שאין להם את הכוח להתחיל להתרוצץ בבתי משפט ולהגיש בגצים.

גם את הכסף לעשות זאת אין להם.

אם תתוקן האכיפה בנושא אני מסכים איתך, אבל אני לא רואה את זה קורה בזמן הקרוב -

אז אני לא מרגיש בנוח להשאיר את גורלם של אותם עובדים בידי חוקי העבודה בלבד.

ורגע, בקשר לתחצ', אבל מה עם כל אותם אלו ששומרים שבת,

אבל לא מוגדים כחרדים,

וגרים לא ברחובות הסואנים ביותר אבל הם כן חלק מערי המרכז ומשאר ערי הארץ?

או אפילו לא דתיים ולא שומרים שבת אבל זה כן מפריע להם, גם כאלו יש.

בשבילם אמרתי שאני חושב שנכון להשאיר את התחצ' במתכונת שתעבור ברחובות הראשיים לאיסוף והורדה וכמו כן בכל נקודות הרלוונטיות -

אבל שהאוטובוס יכנס לכל תחנה, ותחנה, בתוך השכונות כמו ביום חול? יש באמת צורך לזה?

הרי אתה מלכתחילה אומר שזה לא יום עבודה, אלא יום פנאי.

כתוצאה מזה הווליום אמור לרדת כי אחוז גדול מהאוכלוסיה ימצא את הפנאי שלו דווקא בבית,

האחוז שיוצא החוצה הוא קטן יותר (בין אם כתוצאה מבחירה ובין אם כתוצאה ממצב כלכלי).

לי אישית זה לא יפריע גם אם יעבור לי בשכונה בשבת,

בדיוק כמו שלא מפריע לי רכב רגיל.

מתוך תובנה שאם "אעמוד על שלי" לשני תפריע הרבה יותר העובדה שאין אוטובוס,

מאשר שמפריע לי שיש.

ומתוך העקרון שכל אחד יכול לעשות מה שמתחשק לו כל עוד שזה לא פוגע בי \ במישהו אחר.

אמנם, יש המון שלא יראו את זה בעין כזו...

ובנוסף, מי יבחר באילו ערים כן תהיה תחצ' ובאילו לא? ועל פי אילו קריטריונים?

זה בלאגאן שלם הנושא הזה...

בגדול מסכים איתך שצריך שתהיה תחצ' בשבת, מן הסתם -

כי כרגע זה כופה הרבה מאזרחי המדינה למצב בו הם עם הגב לקיר,

אני בטוח שאלוקים לא רוצה שאותה סבתא תתגעגע לילדים שלה,

יש אוטובוס אין אוטובוס זה לא יגרום לה להאמין בו יותר \ פחות,

ואני בטוח שבלי קשר לזה הוא רוצה בראש ובראשונה שתהיה מאושרת.

וגם לגבי כך שהרבה מזה שאין היום תחצ' בשבת נובע מעשיית שרירים של מפלגות מסויימות,

ובלעדי אותם שרירים מזמן זה היה מותר ו"פרוץ לרווחה" כביכול להנאת כל מי שחפץ בכך.

אבל, צריך להשאיר את זה במסגרת מסויימת שתהיה "עדינה" יותר,

מתוך מחשבה על אותו אחד שיגיד לך שהוא לא רוצה שאוטובוסים יעבור לו מתחת לחלון ב 2 בצהריים

ביום שבת במיוחד כשזה הזמן היחידי שיש לו לנוח,

בלי קשר לדתי או לא...

אז כדי לחשוב על כל אותם אנשים, מה אתה מציע לעשות?

כי הומוגני זה לשני הכיוונים, אז כמו שהם מתחשבים כביכול בחברה המרכזית,

גם הזרם המרכזי צריך להתחשב בהם במידה מסויימת, להבדיל מלפרוץ את אותה דלת ושלום על ישראל יש תחצ'

בווליום מלא ומבחינתי זה הומוגני כי זה הכי נוח למגזר שלי, והוא במקרה המרכזי.

כי כל עוד שלא תהיה כאן הפרדה מוחלטת של דת ומדינה אתה לא תוכל שלא להתחשב בשיקולים מהסוג הזה,

ולא תהיה כאן הפרדה כזו לעולם. (מקווה לפחות שלא תהיה :) )

ולא מהכיוון הדתי הישיר כביכול,

אלא בגלל שכל עוד שיש קישוריות חוקתית בין מדינת ישראל לדת היהודית,

זה עוד מקלות בגלגלים של דת אחרת שתנסה להשתלב בתוך אותה מדינת ישראל.

להזכירכם יש דרך קצרה ממדינת "כל אזרחיה" במתכונת "ליברלית" כביכול, לכך שדמוגרפית יעקפו אותנו בסיבוב מתישהו,

וכשיעשו זאת יצחקו כל הדרך אל הבנק (או לכיסא ראש הממשלה),

אז יש בקישוריות של דת ומדינה אפילו נשיקה לעניין בטחוני בעיני במידה מסויימת,

לבטחון הלאומי שלנו כלאום העם היהודי.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

צודק לחלוטין. באותה נשימה אני רוצה שבבית הכנסת הסמוך לביתי יפסיקו לשיר בקולי קולות - זה מפריע לי בערב.

אם אפשר אז שגם יפסיקו לעשות שם בר-מצווה בשבתות בבוקר. זה מפריע לי גם הרעש הזה

ובטח שלא יתקעו בשופר במרכז הערים

וכשהם עושים טקס הכנסת ספר תורה וסותמים רחובות שלמים זה בכלל מכעיס

מבין?

קיצוניות אפשר לשני הכיוונים. אם אותם דתיים לייט רוצים לגור במרכזי הערים החילוניות, הם מקבלים את הרע ביחד עם הטוב. אם הם יכולים לסבול תנועת מכוניות באופן כללי ברחוב שלהם, גם אוטובוס שיעבור שם לא יפריע להם.

אפשר להתעצבן מכל דבר ולהיכנס אחד בשני על שטויות כאלה, ואפשר להבין שאנחנו חיים בחברה הטרוגנית וכל אחד מאיתנו יקבל את המוזרות של האחר.

כמו שאמרתי, בחיפה יש תח"צ בשבת. העובדים שם לא יותר עשוקים מבשאר הארץ.

הדתיים שם לא פחות מאמינים מבשאר הארץ.

בחו"ל יש תח"צ בשבת, והיהודים הדתיים שם לא פחות יהודים מאלה שיושבים בארץ הקודש.

פורסם

אז שנינו מסכימים על כך שצריך להגיע כאן לעמק השווה שלוקח בחשבון בצורה מסויימת את שני הצדדים.

ושנינו מסכימים על כך שאין לא לי ולא לך פתרון שיכול לעשות זאת, אז בעצם אנחנו מסכימים על הכל :wink:

יפה אמרת, קיצוניות אפשר לקחת לשני הצדדים...

והאמת היא שגם אני מחזיק באותה דיעה כמו שלך, אם כבר השלמתי עם מראה פרייבט שעובר (ועל זה אין ולא תהיה שליטה משום סוג) אז למה דינו של אוטובוס שונה?

בכל זאת, יש אנשים שזה מפריע להם...

אם יכולת לבוא וכמו שאתה אומר להגיד חבר'ה תקשיבו בבני-ברק אין תחצ' אבל בתל אביב יש ושלום על ישראל,

היה קל,

אבל אי אפשר לעשות את השחור והלבן הזה בכל מקום בארץ.

מה עם ירושלים לדוגמה?

יש לך ריכוז שווה פחות או יותר של אלו שבעד התחצ' ואלו שנגד (אם נחלק את זה לפי השתייכות מגזרית, הרי לא באמת שאלנו אותם)...

בקיצור, בעייה בעייתית, חבל שבעמדות המפתח לא יושבים אנשים שאכפת להם כמו שלי ולך אכפת,

אנחנו לפחות מתדיינים על זה בפורום,

רובם אני בטוח שגם את מידת ההתעניינות הזו לא היו משקיעים בזה.

אבל בעצם, לצערי, הבעייה האמיתית היא ששכחנו איך להכיל אחד את השני כמו שאתה אומר...

אם היינו יודעים לא היינו צריכים חוקים שייתיימרו לומר לנו איך צריך לעשות זאת :\

DOESN'T WORK HARD

פורסם

בן, בטח שאפשר.

בכל עיר ישנה עיריה וראש עיר. ראש העיר הוא הסמכות המקומית והוא זה שיחליט האם תהיה או לא תהיה תחבורה ציבורית בשבת לצורך העניין.

בנוסף לכל שכונה יש וועד וקל לדעת באיזה שכונות רוצים תחבורה ציבורית ובאיזה לא.

העניין מאוד פשוט, אבל כשרוצים לסבך אז מוצאים איך. ושוב ההתנגדות של נבחרי הציבור הדתיים והחרדים היא לא התנגדות ענינית אלא מבחינתם שלא תהיה תחבורה ציבורית בכל הארץ בשבת. צאן מרעיתם גם ככה לא ישתמש בה בכל מקרה.

פורסם

נכון, זוהי כנראה נקודת המוצא העניינית והנכונה ביותר.

הבעייה היא שאיפה אנחנו ואיפה נקודת המוצא הזו,

יש לנו עוד המון להתבגר כחברה לצערי :|

DOESN'T WORK HARD

פורסם

חרדי שלא עושה שירות צבאי הוא חרדי שלא יכול לעבוד עם תלוש שכר "לבן". מה שקורה זה שבגיל מסוים חייבים לצאת לעבוד מכל מיני סיבות ואז הם מוכרחים לעבוד ב "שחור". פועל יוצא הוא שהם לא משלמים מיסים מהמשכורת ועדיין יכולים להיתמך על ידי ביטוח לאומי.

גיוסם לצבא ולו רק כדי שיצאו לעבוד בלבן וישלמו מיסים הוא דבר מבורך ביותר.

עצם העובדה שהצבא מכשיר אותם מקצועית היא מנוף לחיים וכל משלמי המיסים צריכים לברך על כל חרדי שמתגייס.

מצידי שיגייסו אותם לצבא וישלחו אותם הבייתה למחרת עם אישור שעשו צבא.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...