Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב לכל אלו שמדברים על פטריוטיות תפסיקו, אף אחד היום לא משרת בשביל פטריוטיות.

אמנם זה נדיר יותר מבעבר, אך עדיין נותרו כאלו, אל תמהר להספיד אותם 8)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל מי שהשתתף בדיון הזה חייב למצוא 12 דקות כדי לצפות בקטע הבא בזמנו החופשי -

קטע ממש מעניין מהרצאה של חבר הכנסת הרב חיים אמסלם, שלמעשה מדבר בדיוק על כמה וכמה נקודות שעלו כאן בדיון.

למה כדאי לראות את זה?

כי כשהוא מסביר את זה, אפשר באמת להבין את הגורמים שאפשרו הרבה מהבעיות שעלו כאן.

כמו שהוא יודע לעשות, האמת הכואבת מתוך אותה חברה ועל אפה וחמתה.

אמרתי לכם שמתחילים להתעורר או לא אמרתי?

תחשבו שאת ההרצאה הזו, והרצאות בסגנון שמעו כבר אלפי אנשים מהחברה החרדית ברחבי הארץ.

השתתפו בפאנלים של דיונים על הנושא, ניסו למצוא פתרונות בינם לבין עצמם בתוך החברה כדי ללחום בקיצוניות.

בקיצור, זה מתקדם למקומות טובים ואני שמח על כך - מודה לרב חיים אמסלם על פועלו, ומקווה שיזדמן לי ללחוץ לו את היד כדי להגיד לו תודה כראוי.

מה שהוא ואנשים נוספים עושים יכול להשפיע, ומשפיע ישירות על עתידה של מדינת ישראל במובנים רבים.

(העניין עם החברה החרדית)

והם תמיד נלחמים ועומדים על המשמר כדי שזה יתקדם לכיוון הטוב ולא לכיוון העסקני אינטרסנטי.

למי שמעוניין לראות את הפאנל המלא (וגם זה ממש מעניין ומומלץ כמובן) -

DOESN'T WORK HARD

פורסם

אגב לכל אלו שמדברים על פטריוטיות תפסיקו, אף אחד היום לא משרת בשביל פטריוטיות.

דבר בשם עצמך

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני לא מדבר בשם עצמי, אני מדבר על מה שהולך שיש תופעת השתמטות מצה"ל בקרב אנשים בריאים, רק שתדע סתם לידע כללי שאני לא הייתי חייב להתגייס עקב סיבות רפואיות, אפילו הרופא בצו 1 אמר לי "למה לך להתגייס רגיל? תתנדב" ואני לא הסכמתי, עשיתי שירות רגיל כמו כולם (שמירות, תורנויות, 3 שנים מלאות) ואפילו הייתי חייל מצטיין, סתם לידע כללי.

ואני שוב שואל, למה אף אחד לא מתנפל על אלו שלא עושים שירות צבאי במגזר הלא דתי? למה אף אחד לא עושה מזה עניין?

פורסם

א. יותר קל להיטפל למיעוט.

ב. הציבור החרדי ,ברובו ,מוצץ ויונק מהמדינה מיום היוולדו ועד יום מותו ,לרוב ללא תמורה בחזרה בדרך כלשהיא,מעבר לתפילות לביאת המשיח.

ג. הציבור החילוני,גם אם השתמט(ואני לא מצודד) מהשירות הסדיר,יעבוד,ישלם מיסים,יקנה,יניע את המשק וכל דבר אחר שעולה בדעתכם ככה שמבחינתי לפחות,זה סוג של חצי נחמה.

פורסם

כי כמו שלחברה החרדית שהרב אמסלם בא ממנה לא קל לבקר את עצמה,

וכתוצאה מזה היא מתנהגת כמו בת-יענה וקוברת את הראש בחול,

וכשהוא עושה זאת ומציב את המראה כולם תוקפים אותו כי קצת לא נעים להודות באמת - היא לפעמים צורבת,

אבל לנו קל לבקר אותם מבחוץ -

אז ככה :wink:

לנו לא קל לבקר את עצמינו, ולהודות שיש בעייה אמיתית של התדרדרות בערכי הציונות (ובכלל בערכי החיים הכללים) בקרב בני הנוער שלנו.

זה מתבטא בשירות צבאי, וזה מתבטא בהשקפת העולם שלהם ובזה שכולם מעדיפים לצפות באח הגדול 24\7 אבל לא חס וחלילה לפתוח איזה ספר או להבדיל לעשות משהו אחר מועיל.

והנוער, הוא העתיד של כולנו - כי הוא יצטרך להנהיג אותנו כשנהיה עוד 20 ו 30 שנה קדימה.

ומתוך זה שאין לנו מושג איך להתמודד עם הבעייה הזו, אנחנו עושים מה שהחבר'ה החרדים בחברה החרדית של הרב אמסלם עושים -

פשוט טומנים את הראש בחול.

ואם מישהו יוציא את הבעייה מתחת לשטיח, וינסה להוציא לנו ע"י כך את הראש מתוך החול, אנחנו לא נגיב לכך בצורה טובה מבחינה רגשית כחברה.

יותר קל להתחמק מאשר להתמודד.

אבל עדיין, אל תטעה ותעשה הכללות -

זה שיש תופעה של השתמטות זה לא אומר שאין מאידך המוני בני נוער שמתגייסים מתוך תחושת שליחות ומתוך אידיאולוגיה ורצון להגן על מדינת ישראל.

אם זה לא פטריוטיות אני לא יודע מהי, אז כמו שאני ו nitch אמרנו לך -

אל תמהר להספיד אותם, וביחד איתם אותנו כחברה וכמדינה (כי אם הנוער זה העתיד, וזו תמצית הנוער מבחינה איכותית אז...)

והכוונה מבחינה איכותית לסוג הנוער שמתגייס מתוך תחושת שליחות כזו.

אלו הופכים להיות אלופים, רמטכ"לים, אלו בסופו של דבר מנהיגים את המדינה.

לעיתים רחוקות מגיע לתפקידים הללו מי שנכנס למערכת הצבאית בחוסר מוטיבציה ומילא תפקיד "אפור" כזה או אחר כתוצאה מכך.

DOESN'T WORK HARD

פורסם
אגב לכל אלו שמדברים על פטריוטיות תפסיקו, אף אחד היום לא משרת בשביל פטריוטיות

אז בשביל מה? כסף? משכורת עתק של 400-600 שקל בחודש? אפשרויות להתקדם בחיים, שכמעט את כולן יש גם למי שלא התגייס? מענק שחרור, שאת סכומו אפשר לקבל גם אחרי 4 חודשים של עבודה בשכר מינימום?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נראה לי שהבחור התכוון לכך שהרבה מהנוער כיום היו מעדיפים לטייל בחו"ל או לחסוך כסף במידה וזה היה תלוי בהם ולולא היו מאיימים עליהם במאסר על עריקות - והוא צודק.

יש גם הרבה שהיו "מתים" לצאת מהמערכת מרוב חוסר מוטיבציה, ולא עושים זאת כי הם מפחדים מאות הקלון של הקב"ן (שלא קיים באמת תודות לחסיון הרפואי), או להבדיל הם לא מהסוג שילחם ראש בראש במערכת...

DOESN'T WORK HARD

פורסם

הכוונה שלי, שבניגוד לפעם, כשכולם התגייסו, ומי שלא התגייס, הסתכלו עליו עקום, גם אם זה היה מסיבות מוצדקות, היום לאף אחד לא אכפת אם התגייסת או לא, ולא כזה מסובך לצאת מהצבא, לכן דווקא מי שכן מתגייס, יש לו יותר מוטיבציה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

דע מאין באת וע"י כך תדע לאן ללכת, אם נשכח את ההיסטוריה שלנו אין לנו כלום.

זה לא מחייב אותי לשמור שבת, אבל זה כן מחייב אותי לדעת מהי, ולדעת מהו התנ"ך, ולמה אנשים טוענים שאותו אחד שהם קוראים לו בורא עולם רוצה שאשמור על אותה שבת.

אם היו מאפשרים תח'צ בווליום תחבורה רגיל כמו ביום חול, השבת הייתה הופכת ליום חול לכל דבר אחרי כמה שנים.

כי הנגישות למקומות עבודה הייתה גודלת, ומעסיקים היו מוסיפים עוד יום עבודה, בתחילה "למי שמעוניין".

אחרי כמה שנים, כמעט בלתי נמנע שהשבת הייתה מתמוססת, גם כערך סוציאלי חברתי של יום מנוחה - שאני בטוח שאין מישהו אחד כאן שיגיד שהוא לא נצרך.

אז לתח'צ בשבת יש היבטים אחרים מנקודת הגיוס וה"דיקטטורה", סתם למקרה שמישהו תכנן "לקטול" אותי עם הדוגמה הזו :wink:

שמע, הייתי בלא מעט מדינות שיש בהן תחבורה ציבורית ביום השבתון ואני יכול להגיד לך בלב שקט שבמדינות האלה לא עובדים יותר מחמישה ימים בשבוע. בחלקן אפילו עובדים ארבעה. ולמרות זאת יש תחבורה ציבורית ביום השבתון ואפילו יש חנויות פתוחות, מסעדות, מוזיאונים ושאר שכיות חמדה. ולמה זה? מכמה סיבות. כיבוד החוק למשל, אכיפה של חוקי העבודה ועוד כל מיני רעיונות שכאלה. אז אל תנפנף לי בזה שאין תחבורה ציבורית בשבת שזה מה שמונע מאנשים לעבוד.

אני לא מדבר בשם עצמי, אני מדבר על מה שהולך שיש תופעת השתמטות מצה"ל בקרב אנשים בריאים, רק שתדע סתם לידע כללי שאני לא הייתי חייב להתגייס עקב סיבות רפואיות, אפילו הרופא בצו 1 אמר לי "למה לך להתגייס רגיל? תתנדב" ואני לא הסכמתי, עשיתי שירות רגיל כמו כולם (שמירות, תורנויות, 3 שנים מלאות) ואפילו הייתי חייל מצטיין, סתם לידע כללי.

ואני שוב שואל, למה אף אחד לא מתנפל על אלו שלא עושים שירות צבאי במגזר הלא דתי? למה אף אחד לא עושה מזה עניין?

אני אגיד לך למה לא - כי החברה החרדית עושה את זה כמקשה אחת בתהליך אוטומאטי. חילוני שמחליט לא להתגייס לצה"ל עושה את זה על דעת עצמו ובאופן פרטני. לפעמים אפילו יושב בכלא בגלל זה. אז אני לא מכיר את כל המשתמטים החילוניים אבל אם בא לך אני מוכן להתלהם על צביקה מרמת אביב שלא עשה צבא (או אבי מירוחם שלא עשה צבא או מי שבא לך). רק תתן שמות :)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
שמע, הייתי בלא מעט מדינות שיש בהן תחבורה ציבורית ביום השבתון ואני יכול להגיד לך בלב שקט שבמדינות האלה לא עובדים יותר מחמישה ימים בשבוע. בחלקן אפילו עובדים ארבעה. ולמרות זאת יש תחבורה ציבורית ביום השבתון ואפילו יש חנויות פתוחות, מסעדות, מוזיאונים ושאר שכיות חמדה. ולמה זה? מכמה סיבות. כיבוד החוק למשל, אכיפה של חוקי העבודה ועוד כל מיני רעיונות שכאלה. ואלו דברים שיש אצלינו במידה ניכרת בישראל או לא? נדמה לי שלא, לפחות לא באותה מידתיות שקיימת שם.

אז אל תנפנף לי בזה שאין תחבורה ציבורית בשבת שזה מה שמונע מאנשים לעבוד.

אז לא נפנפתי בזה, ולא אמרתי שזה הגורם היחיד שעומד בין אנשים לבין יום עבודה נוסף -

אבל זה בהחלט אחד מהגורמים שעושים את העניין בלתי אפשרי, לפחות מצד רוב המעסיקים.

בישראל, צריך לעבוד ככה.

אם לא תגביל אותם פיזית בכך שתשאיר את האוטובוסים בחנייה בשבתות, ואת הרכבות בתחנה, קשה לי לראות מעסיק שיוותר על ה"פיתוי" לדרוש מעובדי כ"א שלו, להגיע ליום עבודה נוסף.

אותם אלו שגם ככה במצב סוציו-אקונומי נמוך,

שמעבר לכך שאין חוקי עבודה נורמליים, הם חיים במדינה בה רוב הסיכויים,

כי גם אם היו קיימים חוקים כאלו (מצד ה"תכלס", לא מצד "קיים חוק כזה היכן שהוא על איזה נייר עמדה ישן בכנסת") -

האכיפה שלהם הייתה רופפת ביותר עד לא קיימת כלל,

ואף אחד לא היה באמת מגביל את עצמו לנוכח קיומם.

יש עוד סיבות שעומדות מנגד לזה כמו שכתבתי, זה לא כאילו התח'צ הוא חוצץ בלעדי שמשמש מגן על זכות העובד החלש :wink:

אבל הוא בהחלט אחד מכמה גורמים שכאלו, ואם תבטל אותם - אני דיי בטוח שלאחר תקופה מסויימת,

פתאום חלק מאוד מסויים (ומאוד חלש) משוק העבודה ימצא את עצמו משלים עם גזירה של יום נוסף.

כי עכשיו כשיש לו איך להתנייד, טבעי שיבקשו ממנו, הרי זה יותר קופון נוסף שהמעסיק יוכל לגזור על גבו,

הפעם עם אחוזים ותוספת שבת.

והוא, מרוויח 4000 שקלים בחודש וצריך לפרנס אישה וילד -

יודעים שלא רק שהוא לא יוכל לומר לא, הוא לא יוכל אפילו להתנגד ולהתמקח -

כי הוא לא מאוגד בוועד עובדים, כי גם ככה לא שמים על הזכויות שלו (בחסות המדינה) וכן הלאה וכן הלאה.

וברגע שזה יתפוס חזקה בשכבות החלשות כביכול של החברה, זה יתקבע

(כי אותם חלשים הם בעצם הרוב לצערנו בצורה כזו או אחרת, תכיל את זה עליהם וזה רק עניין של זמן עד שכולם חוץ ממנהלי המשק יעבדו בשבת -

ואלו גם ככה בחופש כל הזמן, אז יוצא שרק אנחנו נידפק מכך :) )

אז אתה צודק, אפשר גם אחרת.

אבל תן לי להזכירך, אתה בישראל... אנחנו עם קשה עורף :wink:

חמישהתווים

DOESN'T WORK HARD

פורסם

blavie, כל מילה בסלע :mm_yeah:

פורסם

לא מתקנים עוול אחד עם עוול אחר. אתה מדבר על לתקן כפיה ביחסי עבודה באמצעות כפייה דתית. זה לא מוסרי, לא אפקטיבי ולא נכון.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...