Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
במידה ותחליט לשלם להם 450 שקלים בחודש ותמנע מהם את הזכות לעבוד - אז כן, לשרת בצבא כשיש לך ילד ואישה זו משימה בלתי אפשרית.

אתה רוצה שהם יתגייסו? אתה צריך לגרום לכך שזה יהיה אפשרי.

אתה רוצה שחילוני יתגייס? אתה צריך לגרום לכך שזה יהיה אפשרי.

למה זה לא פועל גם ככה?

למה חילוני אפשר לחייב להתגייס לפי חוק וחרדי לא?

אתה מבין מאיפה מתחילה הבעיה? שעל החילוני משתינים בקשת ואת החרדי שואלים מה כבודו ירצה לעשות היום.

כשיתחילו לנהוג בחרדים כמו בחילונים, המצב יהיה הרבה יותר פשוט.

יודע מה? אני גם לא רוצה שהחרדים יכנסו למעגל העבודה דרך הכשרות צבאיות, הרי ממילא הם לא משלמים מיסים, אז שגם לא ירוויחו גרוש כי אני לא רואה מהם גרוש.

מבחינתי? שירקבו בישיבות שלהם ויממנו את עצמם באיזו דרך שנראית להם, העיקר לא על חשבוני.

יש קטע של זהב עצבני, עולה לשידור מישהו שאומר שהחרדים לומדים והחילונים עובדים, כי מלאכתם של צדיקים נעשית בידי אחרים. או במילים אחרות, החילונים עובדים בשביל החרדים הצדיקים.

ככה נראית החברה שלנו וככה רוב החרדים חושבים גם אם הם לא אומרים את זה בגלוי.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה רוצה שחילוני יתגייס? אתה צריך לגרום לכך שזה יהיה אפשרי.

למה זה לא פועל גם ככה?

למה חילוני אפשר לחייב להתגייס לפי חוק וחרדי לא?

אתה מבין מאיפה מתחילה הבעיה? שעל החילוני משתינים בקשת ואת החרדי שואלים מה כבודו ירצה לעשות היום.

כשיתחילו לנהוג בחרדים כמו בחילונים, המצב יהיה הרבה יותר פשוט.

אני מסכים שקיים כאן מצב אבסורדי, ואחד מעצבן במיוחד.

זה לא פועל ככה כי ה"חילונים" הם הזרם המרכזי, מתוך כך - מעגל הגיוס "הותאם" בשבילם (אני אומר הותאם כי 400 שקלים בחודש לא תואמים שום דבר מבחינה פרופורציונאלית יחסית למה שדורשים מהחייל, גם כאן, במסגרת ה"חילונית" כפי שאתה קורא לה, או הרגילה כפי שאני מעדיף).

בגלל זה, הצבא רואה את גיוסו של נער חילוני כדבר מובן מאליו.

למה אצל החרדים זה שונה?

כי הם מיעוט, ואחד שנמצא בקשיים מעבר לקשיים החברתיים שנובעים מהיותו מיעוט (מצב סוציו-אקונומי קשה, פערי השכלה מצד המקצועות הנלמדים בינם לבין האוכלוסיה הכללית וכו').

אז התעסקות עם מיעוט שנמצא במצב כזה, מצריכה יותר רגישות וסובלנות מצד המערכת.

(שוב, ברמת המאקרו של גיוס כלל הציבור החרדי, ורק בשלבי השילוב הראשוניים).

ברמה הפרטנית של חייל א' או חייל ב' כל מקרה צריך להיבחן לגופו, גם בהתחלה וגם אחרכך - כמו שמתנהל בשאר מערכות הצבא. גם חייל חילוני מקבל דחיית שירות אם יש לו סיבה מספיק חשובה וגם הוא יכול לקבל סיוע כלכלי.

אך עד שנרגיל את כל הצדדים למצב כזה, יקח זמןןןןןן כמו שכבר כתבתי.

לא משתינים על אף אחד בקשת, החילוני שנמצא במצב בו הוא לא יכול לדרוש אפליה מתקנת חברתית (כי הוא הזרם המרכזי בחברה).

מבחינה כלכלית ומבחינת תנאי שירות כבר הסכמתי איתך שצריך שיפורים עצומים במערכת...

אבל למה העובדה שמסגרת השירות החילונית טעונה שיפור, נראית בעיניך כהשתנה על מישהו? בגלל שבאותו זמן שהמערכת החילונית במצב בטטה, משקיעים בחרדים כספים?

שישפרו את המערכת הקיימת, וישקיעו בחיילים שכבר מזיעים דם בשביל משכורת בדיחה בחודש במשך שנים.

הרבה יותר פייר חברתית.

--- אני מניח שתסכים עם השורות הללו, אבל תבין שזה להיות צודק ולא חכם ---

למה?

כי נכון, שמבחינה הוגנת עדיף לתעל את אותם כספים לאלו שעמלו בשביל שתהיה מדינה שתוכל להחזיק כספים בבעלותה בכלל.

אבל מבחינת הסתכלות עתידית - עדיף בהרבה לתעל את הכסף הזה לשילוב החרדים, כי זו ירייה בברך של המדינה מכל הבחינות, ויש לנו אפשרות להתקנטרן על הסכום שמגיע לנו בצדק, ולתת לחרדים להמשיך להיות מובטלים שלא משלמים מיסים וחיים על חשבון הברון,

או לוותר על אותו סכום, מתוך קבלה של העובדה שהצבא ה"חילוני" ישאר כמות שהוא מבחינת התנאים הכללים, אבל הוא כבר לא יהיה צבא חילוני אחרי תקופת זמן מסויימת, אלא צבא העם באמת. (ובנינו, נראה לך שאם הכסף הזה לא היה הולך לשילוב החרדים הוא באמת היה מגיע לחייל הסדיר בצורה כלשהי? פקידי האוצר היו מוצאים איך לתעל אותו לבחירתם ואני דיי בטוח שלא לשם הוא היה מגיע)

יודע מה? אני גם לא רוצה שהחרדים יכנסו למעגל העבודה דרך הכשרות צבאיות, הרי ממילא הם לא משלמים מיסים, אז שגם לא ירוויחו גרוש כי אני לא רואה מהם גרוש.

מבחינתי? שירקבו בישיבות שלהם ויממנו את עצמם באיזו דרך שנראית להם, העיקר לא על חשבוני.

הם לא משלמים מיסים כי הם לא חלק ממעגל העבודה אלא חלק ממעגל הסעד.

כל עוד שהם לא חלק ממעגל העבודה היצרני של מדינת ישראל, הם יהיו על חשבונך ועוד איך -

כי הם יקבלו 101 קצבאות.

מי שלומד בישיבה ומממן את עצמו ע"י שטיפת חדרי מדרגות או כל עבודה מזדמנת אחרת בסגנון, גם מקבל קצבאות, והוא עדיין על הגב שלך, למרות שהוא עובד.

ולמרות שהוא עובד, הוא עדיין חלק ממעגל העוני - והוא גם לעולם לא יצא ממנו ע"י שטיפת חדרי מדרגות.

הדרך היחידה בו יתקיים המצב אותו אתה מתאר, של אתם תהיו בפינה שלכם ואני אהיה בפינה שלי בלי שנחייה אחד על חשבון השני - היא אם הם יהיו חלק מהמעגל הזה,

וכיום - נראה שהדרך המהירה והכדאית ביותר מבחינת סיכויי הצלחה היא שילוב דרך המערכת הצבאית.

מבחינה כלכלית חברתית זה לא נראה לך הגיוני, ושוב - כשיוצאים מנקודת הנחה שמניחים את העבר מאחורינו, ולא מחפשים אשמים, אלא נקודת מוצא?

יש קטע של זהב עצבני, עולה לשידור מישהו שאומר שהחרדים לומדים והחילונים עובדים, כי מלאכתם של צדיקים נעשית בידי אחרים. או במילים אחרות, החילונים עובדים בשביל החרדים הצדיקים.

ככה נראית החברה שלנו וככה רוב החרדים חושבים גם אם הם לא אומרים את זה בגלוי.

ככה המיעוט הקיצוני סבור, לא הרוב, וזו בדיוק הגישה שהצעד הזה בא למגר בטווח הארוך.

אתה יכול להגיד כזה דבר רק אם אתה בור ולא אכפת לך כהוא זה מהשכן שלך - אתה מוכן לצפצף עליו, לתת לו לקרוע את התח*ת בזמן שאתה גוזל מפירותיו.

זה שלא אכפת לו מהשכן שלו ברמה כזו, התאפשר רק בגלל אותו ניתוק חברתי.

הניתוק הזה חייב להסתיים, גם ככה יש במדינה הקטנטונת הזו עם יהודי ועם ערבי,

לא צריך שהיהודי יתחלק לשניים חס וחלילה.

אולי זה נראה לך מבחינה חיצונית כך כבר היום, אבל תאמין לי שזה לא, עדיין לא עברנו את נקודת האל חזור...

חמישהתווים

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

זה מיעוט שממרר לרוב את החיים, זה שהם מיעוט אין סיבה לתת להם העדפה כזאת או אחרת, במיוחד לא כשהם מנצלים את העובדה הזאת כדי להתעלל בחילונים עוד יותר.

אם ממחר יחליטו שחייל הוא חייל ולא משנה הדת שלו, החיים שלנו יראו יפים יותר. ולא צריך שזה יקח זמן, צריך להחליט שככה זה יהיה ממחר ובזה נגמר הסיפור.

הם לא משלמים מיסים כי הם לא במעגל העבודה? אז למה סטודנט שלומד ובקושי יכול לעבוד לא נחשב כמו דתי בישיבה? למה אותו סטודנט לא מקבל קצבאות? זה לא חלק או לא חלק ממעגל העבודה, זה ניצול של החרדים נקודה.

אותו מיעוט קיצוני הוא זה שעושה בלגן, גם אצל החרדים וגם אצל הערבים בארץ, נו אז? אתה רואה את החרדי הלא קיצוני יוצא נגד חברו הקיצוני? ממש לא! אני אף פעם לא ראיתי חרדי "רגיל" שיוצא נגד חרדי קיצוני, לעומת זאת בחברה החילונית זה כן קיים.

אין הקאה של הקיצונים מהחברה החרדית ובגלל זה החברה הזאת היא הכללה אחת גדולה.

in the face

with a chair

פורסם

סטודנט לא שייך לדיון הזה כי הוא לא סגמנט חברתי, אלא מצב סוציו-אקונומי נמוך ומוגדר בזמן מוקצב שנובע מהמסלול האקדמאי התובעני שבו בחר. (למרות שלצערי לפעמים נשארות שאריות מינוס במשך תקופה ארוכה אחרי התואר כתוצאה מאותה אי התחשבות של המדינה)

לסטודנטים מגיעות כל ההטבות שבעולם, אך מסיבות אחרות - לא של אפליה מתקנת.

אלא בגלל שכשהסטודנט עסוק בלהוציא תואר ולהיות מלצר בשלוש מסעדות ומשלוחן בסופי השבוע,

הלימודים שלו לא איכותיים באמת.

ואז בעלי המקצוע שיוצאים לשוק הם אינם ברמה שיכלו להיות בה, במידה והיו פנויים נפשית ללימודים כמו שצריך.

סיבה נוספת היא, שזה אינטרס של הממשלה להשקיע בסטודנטים מתוך העקרון שככל שתואר אקדמאי יהיה דבר נגיש יותר = יהיו יותר אקדמאים = יותר אנשים משכילים = הכלכלה תשגשג יותר.

כשצריך לעבוד ב 10 עבודות בו זמנית כדי לממן תואר ודירת חדר, זה ממש לא נגישות רציונלית.

אבל זה כבר דיון אחר...

בקשר לאי-הקאת המיעוט הקיצוני -

אתה צודק שזו בעייה, ושעד לא מזמן זה לא היה קיים בכלל והקיצונים שלטו בפחד הזרוע והלשון בכל הרוב הנורמטיבי.

אמנם היום יש כבר ניצנים שיוצאים נגד כך, מתוך החברה החרדית לשמחתי.

רוצה לראות חרדי לדוגמה בעיני?

חפש סרטונים של חבר הכנסת הרב חיים אמסלם ביוטיוב, תשמע מה יש לו להגיד כאדם חרדי במדינת ישראל ותגיד לי אם דיעותיו נשמעות לך קיצוניות.

כמוהו, גם רוב הציבור החרדי.

זה נראה לך אחרת כי הקיצונים הם אלו ששורפים צמיגים, מדפיסים פשקווילים ועושים הרבה רעש וצלצולים.

מספיק רק 3000 כאלו ואתה מושך את כל החברה אחריך בלי שתהיה להם ברירה בכלל (כי ברגע ש 3000 לובשי שחורים יעשו מעשה פסול x, אתה ואני נראה המון חרדים ואוטומטית נניח שזה מקובל על הכלל).

אבל כמה זה 3000 אנשים לצורך העניין מתוך כלל האוכלוסיה החרדית? אחוזים מגוכחים.

את ההעדפה המתקנת, אתה נותן לאלו שאינם קיצוניים, לאלו שכן רוצים להשתלב ולהפוך להיות חלק מהחברה.

הקיצוני, לא ידרוך בבקו"ם לא משנה כמה סאלטות נעשה באוויר, הדיון על הגיוס לא קשור לגיוס של הקיצונים, הוא קשור למיגור השקפת העולם הקיצונית שקיימת.

ונכון - זה שהמיעוט ממרר לרוב את החיים, זה מאוד נכון.

בגלל זה אני רואה אחריות שלי ושלך כאנשים שחיים חיים נורמטיביים, ולא כפופים לגורמים קיצוניים שמנסים לכפות עלינו נהלי אפגניסטאן, לעזור לאותו רוב לצאת מתחת לאיימתו של אותו מיעוט.

כחברה מאוחדת זה הדבר הנכון לעשות.

נכון, אנחנו לא מאוחדים,

אבל אם לא נתחיל להתנהג ככאלה אף פעם לא נגיע לזה.

אז אני ממש מעוניין שהם יצליחו להשתלב בחברה בהצלחה... ממש מעוניין שזה יקרה.

DOESN'T WORK HARD

פורסם
חפש סרטונים של חבר הכנסת הרב חיים אמסלם ביוטיוב

המקרה של אמסלם הוא בדיוק הדוגמה שמוכיחה את ההפך ממה שאתה מנסה לטעון: אמסלם הוא איש אמיץ, שהעז להגיד לחברה ממנה הוא מגיע את האמת בפנים. אתה יודע מה קרה לאמסלם? חכמי התורה של ש"ס יצאו כנגדו והקיאו אותו מקרבם, ובכך סימנו את הנתיב לכל מאמיניהם.

פורסם

הבאתי אותו כדוגמה לכך שיש ניצנים של אנשים שמנסים להוקיע את הקיצוניות מתוך החברה החרדית.

בשביל הנקודה הזו, הוא דוגמה מצויינת.

זה שעשו לו ציד מכשפות לא קשור לעניין שדיברתי עליו, כבר הסכמנו על כך שיש קיצוניות ומן הסתם שהקיצונים יתעצבנו ויתקפו את מי שקורא להם כך בגלוי.

אני אומר לך ממקור ראשון שיש רבים כמו הרב אמסלם, שלא פוצים את פיהם כי אין להם את האומץ שיש לו.

אבל הוא לא שותק, ולאט לאט מצטרפים אליו עוד כאלה שמפסיקים לפחד מתעמולת הפחד הקיצונית.

הדוגמה של הרב אמסלם ומה שהוא מחולל, מוכיחה את מה שרציתי להוכיח כשהבאתי אותה.

מהלכים כמו ביטול חוק טל, שח"ר והמגמה של שילוב החרדים בחברה רק נותנים לאנשים כמו הרב אמסלם רוח גבית וטוב שכך.

כי אותם מהלכים, ביחד עם המהלכים והשינויים התודעתיים שאנשים כמו הרב אמסלם ושותפיו מובילים מפנים החברה, יובילו בסופו של דבר לסיום "שלטון הקיצוניות" שכולנו כאן מבינים כמה שלילי הוא.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

אם הויכוח הוא על טובת המדינה - BLAVIE צודק בכל מילה שהוא כותב, וזה כנראה הפתרון הריאלי הסביר ביותר.

עכשיו אם מדברים על צדק, מוסר, היגיון וכמה זה מעצבן - אפשר להמשיך.

פורסם

טובת המדינה היא שהציבור החרדי יהיה כמו החילוני, משמע יתגייס על פי חוק וישלם מיסים וכ"ו.

כרגע זה לא קורה, ואין סיבה לתת לזה להתחיל לקרות בהדרגה, הכל אפשרי מהיום למחר, הם רק ממציאים איסורים כדי להקשות על המערכת ולהתיש אותה.

in the face

with a chair

פורסם
2. הרבה מהם עוזבים לאחר ההכשרה כדי להרוויח יותר בחוץ, לא שזה רע שהם רוצים לצאת לעבוד, הבעיה היא שעלות ההכשרה גבוהה וצריך לסיים את ההתחיבות לשירות בכדי להחזיר את "ההשקעה".

אפשר לדעת איזה הכשרה הם בדיוק עוברים?

בקיצור, לזה שחלק מהעם לא משתתף בצבא יש רק מינוסים, אין פלוס אחד.

אני לא יודע באיזה צבא היית, אבל כשמביאים לצבא חייל שלא רוצה להיות בצבא, אז לרוב הוא יעשה יותר נזק מתועלת, יחפש רק איך לברוח מהתפקיד, ידפוק עריקויות, ולבסוף או שייצא על קב"ן/אי התאמה, או שיגיע לאיזה תפקיד חתול צבאי, במקום איפה שבאמת צריכים כח אדם.

נכון, שיש כאלה שבהתחלה לא רצו להתגייס, אבל בסוף שינו גישה, ועשו את התפקיד שלהם בצורה הכי טובה שהם יכולים, אבל הרוב לא.

אז לא רוצים להתגייס - שלא יתגייסו. נסתדר בלעדיהם כמו שהסתדרנו עד עכשיו, ואני מדבר גם על חילונים שלא מתגייסים. נכון שחסר כח אדם איפה שבאמת צריך (וממש לא רק ביחידות לוחמות - על כל לוחם יש כ-6 חיילים בתפקידים תומכי לחימה או עורפיים). אבל כאלה שעושים נזק - אז עדיף מראש שיישארו בבית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
טובת המדינה היא שהציבור החרדי יהיה כמו החילוני, משמע יתגייס על פי חוק וישלם מיסים וכ"ו.

כרגע זה לא קורה, ואין סיבה לתת לזה להתחיל לקרות בהדרגה, הכל אפשרי מהיום למחר, הם רק ממציאים איסורים כדי להקשות על המערכת ולהתיש אותה.

נכון, טובת המדינה היא שהציבור החרדי ככלל ישאף לאחוזי גיוס גבוהים לצה"ל.

גם בו, תמיד יהיו כאלה שלא יתגייסו, כשם שבציבור החילוני זה קורה.

ונכון, אותו דבר תקף גם לגבי המגמה החברתית הכללית -

ראוי שהיא תהיה כזו של השתתפות הפרט בשוק העבודה, כך שע"י כך הוא יוכל להיות יצרני ולשלם מיסים כמו שאמרת.

גם כאן, תמיד יהיו כאלו שלא יעבדו, בין אם מכורח נסיבות המציאות ובין אם מסיבות אידיאולוגיות \ שיקולים פיננסיים כאלה ואחרים.

(גם בציבור החילוני היו, ותמיד יהיו כאלו שרואים את קצבת האבטלה ואת קצבאות הסעד כאלטרנטיבה עדיפה על עבודה בשכר, כאן מקבלים כסף על לשבת רגל על רגל).

אשמח אם תסביר לי כיצד אתה חושב שלשנות תפישת מחשבה ודפוסי התנהגות של מגזר ציבורי שלם בישראל יכולה להעשות בין לילה?

האם אותו בחור ישיבה, שתיאורטית היה שמח להתגייס לצבא -

כי הוא לא מתמיד בלימוד התורה באמת, ולא מתחבר אליו - לפחות לא ברמה כזו שמצריכה לימודים נון-סטופ בישיבה.

כי הוא יודע שלאחר שיתחתן, סביר להניח שיהיה לו קשה למצוא עבודה שתתגמל אותו בשכר סביר, כשמעבר לפערים ההשכלתיים שכבר יש לו

(הרבה פעמים הוא לא יכול לרשום בקו"ח שיש לו תעודת בגרות ממשרד החינוך)

מצטרפת גם העובדה שהוא לא עשה שירות צבאי.

וממילא הוא לא שייך לאלו שהחליטו להקריב את "עולמם החומרי" למען לימוד התורה - אז מבחינתו הוא נאנק תחת עוני שלא בחר בו בכלל.

והרבה פעמים - כי הוא מבין את המשמעות האקוטית שיש לשירות צבאי כלפי בטחונה של מדינת ישראל,

גם בחרדים כאלו נתקלתי לא פעם ולא פעמיים.

למה רובם לא צולחים את המחסומים, שוברים את המוסכמות ומתגייסים לצה"ל בין לילה?

כי במבנה התודעתי של החברה החרדית כיום,

אם הוא יעשה זאת, חלק מהשכנים שלו יתחילו להסתכל עליו בבוז,

חלק מאלו שחשב שהיו חבריו יתחילו לקלס ולגדף אותו,

כשאתמול בבוקר הם היו מחבקים אותו ואומרים לו שלום,

כי כשהוא יחפש שידוך יסתכלו עליו כ"סחורה סוג ב'",

כי כיום כתוצאה מאותה השפעה רעה של המיעוט הקיצוני,

נוצרה סטיגמה בה מי שפרש ממסלול הלימודים בישיבה עשה זאת כי הוא לא היה טוב מספיק.

כאילו זה עניין של טוב ולא טוב, מוצלח ולא מוצלח, כשיר ולא כשיר.

כאילו לא ייתכן מצב, בו לאדם מתאים יותר להיות רופא, או מהנדס,

כתוצאה מנטיות האופי הטבעיות שלו והשקפת עולמו.

וכאילו העובדה שהוא פרש מהישיבה, משולה לכך שהוא "הרים ידיים" וקיבל את היותו לא יוצלח.

אם היה בן תורה "אמיתי" היה נלחם בשיניו כדי להישאר בישיבה.

כאילו ההימצאות הפיזית בין כותלי הישיבה זה מה שחשוב.

כאילו לא טוב להיות אדם מאמין עם כיפה או בלי, שבוחר בעצמו את מסגרת החיים שלו כמו שהיהדות ידעה להכיל לאורך השנים את כל הפלגים שהרכיבו אותה.

מבחינתם (של הקיצוניים כמובן) - טוב להיות גדול בתורה, שום דבר מלבד זה.

אם אין לך אפשרות להיות גדול בתורה, פשוט תצייר את עצמך ככזה למראית עין, כלפי חוץ -

לא משנה שאתה חי בשקר ובסתירה בינך לבין עצמך.

אם בן אדם נמצא שם ומתבטל, עושה שטויות במקום ללמוד תורה, מה זה משנה אם הוא בתוך הישיבה או במקום אחר?

כי חשובה להם מראית העין, כמו לכל אחד אחר.

כי המיעוט הקיצוני עורב מעבר לפינה ומשפיע על דעת הרוב.

אז הוא יעדיף לסבול מעוני, ומתחושה של חוסר הגשמה עצמית, ובלבד שלא יצטרך להתמודד עם החברה בתוכה הוא חי.

כי זה קשה, מאוד קשה.

כמו ש fazer כתב, הרב אמסלם עושה את זה, וצריך להיות אמיץ מאוד כדי לעשות זאת.

אשמח אם תוכל להסביר לי איזה פתרון לדעתך יוכל בין לילה -

א. לתת מענה לכל הבעיות הפנימיות בחברה החרדית בהקשר של הגיוס לצה"ל, כך שהדבר יהפוך לנורמה חברתית.

ב. למנף את אותה מגמת גיוס לשילוב בשוק העבודה והשתלבות במעגל החברתי לאחר מכן.

אתה שוכח שבשביל לרקוד טנגו צריך שניים, וכל עוד ששינוי מהותי כזה לא יפרש על פני זמן,

ויהיה הדרגתי תוך שהוא לוקח בחשבון את הצרכים האמיתיים של החייל החרדי העתידי -

אתה תישאר ביד עם עוד פתרון פלסטר.

כדי שחרדים יתגייסו לצבא מתוך "נורמה חברתית" כמו שקיימת בציבור החילוני המרכזי, צריך שהם ירגישו חלק מהרעיון הזה, וכדי שיוכלו להרגיש חלק ממנו - הרעיון חייב לדעת להכיל אותם.

זה מוביל אותי לבעייה השנייה בלעשות דברים בין לילה -

אתה חושב שאפשר בין לילה להכשיר את כל המטבחים הצה"ליים לכשרות שתניח את דעתם של החרדים?

או שתכננת לכפות עליו לאכול דבר שנוגד את העקרון שלו לחופש דת?

או שאפשר בין לילה להמציא כוח אדם צה"לי ייעודי ממין זכר,

שעבר הכשרה במיוחד כדי לפקד ולהכשיר את כל אותם מתגייסים חרדים?

או שתכננת לתת למדריכת כושר צעירה וחטובה לטזז אותם? :lol:

בקיצור, כדי שזה יקרה באמת, צריכים להתבצע שינויים פנימיים.

גם במבנה החברתי החרדי,

וגם במבנה של המערכת הצבאית, כדי שתוכל להכיל באמת את אותם חרדים ולתת להם אפשרות להרגיש חלק מהמערכת, ממערכת שלוקחת בחשבון גם את הצרכים שלהם.

המגמה כאן, היא לשלב אותם בחברה להזכירכם, כדי שיוכלו להשתלב -

הם צריכים להרגיש חלק מאותה חברה.

(אני לא אומר שהם לא מרגישים חלק ממנה כי זאת אשמתנו,

או להבדיל שהם לא בחרו במידה מסויימת את הניתוק הזה,

אבל שוב כמו שאמרתי אני רוצה להיות עסוק בלנסות ולמצוא פתרונות ולא בלהניף את האצבע)

אפשר לדעת איזה הכשרה הם בדיוק עוברים?

אני לא יודע באיזה צבא היית, אבל כשמביאים לצבא חייל שלא רוצה להיות בצבא, אז לרוב הוא יעשה יותר נזק מתועלת, יחפש רק איך לברוח מהתפקיד, ידפוק עריקויות, ולבסוף או שייצא על קב"ן/אי התאמה, או שיגיע לאיזה תפקיד חתול צבאי, במקום איפה שבאמת צריכים כח אדם.

נכון, שיש כאלה שבהתחלה לא רצו להתגייס, אבל בסוף שינו גישה, ועשו את התפקיד שלהם בצורה הכי טובה שהם יכולים, אבל הרוב לא.

מסכים איתך, בגלל זה עניתי כמו שעניתי לתומר למעלה.

חייל חסר מוטיבציה זה חור שחור כלכלי למערכת -

כדי ש"ישתלם" לנו שהחרדים יהיו חלק מהמערכת הצבאית הם צריכים לרצות להיות חלק ממנה,

אחרת כמו שכתבת על חייל חילוני, זה הינו-נוח גם כאן,

מי שלא רוצה להתגייס מצד האמת הכלכלית עדיף שלא יעשה זאת.

אז לא רוצים להתגייס - שלא יתגייסו. נסתדר בלעדיהם כמו שהסתדרנו עד עכשיו, ואני מדבר גם על חילונים שלא מתגייסים. נכון שחסר כח אדם איפה שבאמת צריך (וממש לא רק ביחידות לוחמות - על כל לוחם יש כ-6 חיילים בתפקידים תומכי לחימה או עורפיים). אבל כאלה שעושים נזק - אז עדיף מראש שיישארו בבית.

כאן זה כבר קצת אחרת, אתה לא יכול להרשות לעצמך להגיד נסתדר בלעדיהם כמו שהסתדרנו עד עכשיו.

מכיוון שמה שנמדד כאן זה לא הנזק שיגרם למערכת הצבאית כתוצאה מ"מחסור" של חייל חילוני שישתמט מגיוס, או להבדיל של חרדי שיכל להיות חייל אבל לא גייסת.

הנזק הרציני שנגרם הוא למעגל הכלכלי של המדינה, כי כמו שכבר דנו כאן בהרחבה אותו פרט,

סביר להניח שישתכר פחות ממה שיכל להשתכר לו כן היה משרת בצבא.

או שבמקרה של החרדי, סביר להניח שלא תתאפשר לו אפשרות תעסוקה כלל.

ואז הוא יצטרך להישען יותר \ לגמרי על שירותי הרווחה.

במקום להיות גורם שתורם ומקדם את הכלכלה, הוא יהיה גורם שמושך אותה אחורה.

עוד נזק מהותי, הוא עצם זה שכתוצאה מכך שהחרדים כחברה לא נכללים במערך הגיוס באופן גורף -

לא ניתנת להם ההזדמנות "להתחכך" בך, החילוני, ואתה לא מקבל הזדמנות להתחכך בהם.

כתוצאה מזה, לא תדעו להכיל אחד את השני -

כי כשתיפגשו בתור בסופר לא תוכלו ללמוד להכיר אחד את השני כמו בסיור מבצעי בצבא.

מקסימום, תסתכלו אחד על השני כעל עוף מוזר.

אז מבחינה חברתית, עצם היותם מחוץ למעגל הגיוס משאירה אותם גם מחוץ למעגל החברתי המרכזי,

ויוצרת לאט לאט שני עמים בתוך עם ישראל, "עם חילוני" ו "עם חרדי".

עכשיו, במידה ואתה מסכים איתי שגיוס החרדים כמגמה כללית חשוב לפחות במידה מסויימת לעתידה של מדינת ישראל,

תסכים איתי שכדי שנגיע למצב בו חייל חרדי יוכל להיות חייל חרדי עם מוטיבציה נצטרך להשקיע מחשבה תחילה וזמן? (כי אם אין לו מוטיבציה עדיף שלא יהיה חייל כמו שאמרת).

וזה יקח זמן.

כי בהתחלה, לא תוכל להימנע מהעובדה ש 80% מהמתגייסים יהיו חסרי מוטיבציה ניכרת.

עוד 20% מהמתגייסים לא רק שילקו בחוסר מוטיבציה, אלא לא יצליחו כלל להסתדר בתוך המערכת.

אבל זה לא כי יש כאן בעייה מהותית, וחוסר יכולת לשלב אותם במערכת.

אפשר - ועוד איך אפשר, וזה גם יקרה.

אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה, שאחרי שבמשך שנים חרדי לא דרך בבקו"ם ככלל חברתי (מלבד פרטים בודדים שבחרו לעשות זאת מרצונם החופשי ומטעם עצמם כנגד אותה מוסכמה חברתית),

החרדי החדש שידרוך בבקו"ם יהיה שוקיסט.

אז מחזור הגיוס הראשון יהיה של שוקיסטים,

השני קצת פחות, וכן הלאה וכן הלאה.

עד שנגיע למצב בו אחרי כמה מחזורי גיוס המוטיבציה תוכל להיחשף ללא הפרעות גם בקרב המתגייסים החרדים - מבלי שכל אותן מוסכמות חברתיות וקשיי הסתגלות יפריעו לה לבצבץ.

בדיוק כשם שבציבור החילוני לחלק יש מוטיבציה ולחלק אין, כך יהיה גם בחרדי - שאף אחד לא ישלה את עצמו.

אך כיום המציאות היא, שכתוצאה מהמציאות הסבוכה שנוצרה אין לחייל חרדי תיאורטי אפשרות לפתח מוטיבציה,

וגם במידה והיה חייל חרדי חדור מוטיבציה, לא בטוח שהמערכת הצבאית הייתה יכולה להכיל אותו החל ממחר בבוקר.

למישהו יש מושג מה הכשרות במטבחים בעתלית או בבסיס הכשרה של סיירת מטכ"ל?

או האם חברות הסגל מהמין הנשי בבסיסים אלו, קיבלו הכשרה שתאפשר להם לעבוד עם חייל חרדי שיגיע להיות פקוד שלהן מבלי לדרוך על עקרונותיו והשקפת עולמו בטעות תמימה?

ואין שום סיבה שחרדי לא יוכל לשרת בסיירת מטכ"ל - במידה, ו -

א. נוריד את החסמים לכך בחברה החרדית, שנובעים מנגע הקיצוניות

ב. נכשיר את המערכת להכיל את החייל החרדי.

וחייבים להכשיר את המערכת, כי אני בטוח שחייל בסיירת או בשייטת, צריך להיות חד כמו סכין.

ממוקד מטרה.

הוא לא יכול להיות ממוקד מטרה ב 100% כשהוא צריך להיות קרוע בלבטים בין התפקיד בעל המשמעות ההיסטורית שקיבל, להיות מגן עם ומדינת ישראל,

לבין הציווי האלוקי שעליו בחר לשמור.

כדי שתוכל לקבל חייל יעיל, אתה צריך להכשיר גם את המערכת, לא רק אותו.

בין אם מדובר על שירות כלוחם במטכ"ל ובין אם מדובר על ג'ובניק בקרייה,

כל חייל חסר מוטיבציה הוא נזק כלכלי למערכת, ולכל תפקיד בחיל יש את מסגרת התפקיד שלו,

את התפקידים החופפים אליו, את מסגרת השירות וכו' -

כמו שלא היית מצפה מחייל שעלה לארץ לפני חודש שיתגייס לצבא,

ויהיה חדור מוטיבציה, אם לא תעביר אותו באולפן קודם לכן.

אתה מדמיין את עצמך חדור מוטיבציה כשאתה לא מבין מילה ממה שאומרים לך \ לא יכול להסביר את עצמך לאף אחד?

כך גם אני, לא מדמיין את החרדי חדור מוטיבציית קרב כשיש מדריכת כושר שמכריחה אותו לעצום עיניים אחרת הם יצאו מחוריהן כי הוא לעולם לא ראה כ"כ הרבה בשר נשי מימיו,:wink:

או שיהיה חדור מוטיבציה אם אחרי האימונים המפרכים שעבר כל היום, הוא יאלץ לאכול רק חצי ממנת האוכל שקיבל, כי בכשרות של הבשר הוא לא כ"כ בטוח.

אמא שלכם לא אמרה לכם כשהייתם ילדים? אלכסון זה אסון :lol:, לא רק בכביש.

אין פתרונות קסם בחיים.

המצב שקיים היום בו חלק גדול מהחברה הישראלית נשאר מחוצה לה הוא הרסני, חייב לסיים את זה.

כדי שזה יסתיים, צריך לעשות את זה בהדרגה תוך לקיחה בחשבון של כל צידי המשוואה.

או לפחות לנסות לקחת אותם בחשבון.

אין פתרונות קסם, כל הוקוס פוקוס שימציאו פוליטיקאים כאלו ואחרים,

כדי להביא כותרת יפה בעיתון הבוקר של מחר הוא בבחינת עוד פתרון פלסטר שלא עוזר לאף אחד.

יותר מזה - הוא רק גורע מהמצב.

כי פתרונות פלסטר זה הדבר הגרוע ביותר - הם גורמים לציבור להאמין לזמן מה שהנה, נפתרה הבעייה.

אבל היא רק הסתתרה מתחת לשטיח של איזה פוליטיקאי, טופחת לה, ומחכה לחזור גדולה ומפחידה שבעתיים בסיבוב הבא.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

במילה אחת? חוק!

כמו שכל חודש מעלים לך פה את הדלק ואת החשמל ואת הלא יודע מה עוד, שיקבעו בחוק שגיוס הוא חובה לכולם ובזה נגמר הסיפור.

אני לא מתכוון להכיל את זה על בני 30, רק על מי שבן 18 מהיום, במקום ישיבה תלך לצבא כמו כולם.

ובמקביל לא לממן בחורי ישיבות (המבוגרים שכבר לא יתגייסו), לקחת את כל התקציב ולהציע להם לימודי חינם בכסף הזה.

מי שרציני יסכים ללמוד מקצוע ולצאת לשוק העבודה, מי שלא רציני זאת הבעיה שלו בלבד.

אני רוצה שהדת תנותק מהמדינה ברמת החיים שלנו, אין לי בעיה שיהיו דתיים, יש לי בעיה שהם חיים על חשבוני ומקבלים הטבות בגלל שהם דתיים. מצטער אבל אני לא פחות יהודי מהם ואין סיבה שהם יקבלו הטבות רק בגלל שיש להם כיפה על הראש.

שינויים בצבא? צחוק מהעבודה. כמו שאמרתי, כל זה תירוצים שלהם כדי להקשות עוד על המערכת.

המטבחים בצבא כשרים, זה שלא כשרים לפי החומרה שלהם, שוב, הם בצבא לא בבית מלון!

אתה צריך להבין שהם צריכים להתאים את עצמם למערכת, מחר יבוא חייל דרוזי יגיד שהמטבח לא כשר לפי הדת שלו, מה תגיד אז?

כל אחד יחיה בביתו כפי שנראה לו, בצבא יחיה כמו שכולם חיים. לא רוצה להתגייס? סבבה אל תתגייס, אבל גם לא תקבל שום קיצבה כמו שהחרדים מקבלים כיום.

in the face

with a chair

פורסם
במילה אחת? חוק!

כמו שכל חודש מעלים לך פה את הדלק ואת החשמל ואת הלא יודע מה עוד, שיקבעו בחוק שגיוס הוא חובה לכולם ובזה נגמר הסיפור.

שוב פעם, בשביל לרקוד טנגו צריכים שניים.

אם תעשה את זה ככה, במידה ונהיה אופטימיים מאוד ונצא מנקודת הנחה שבאמת כל החרדים פשוט יצייתו בין לילה לפקודתך,

ולא תצטרך לרדוף אחריהם כדי להוציא אותם בכוח מהבתים והישיבות ולגרום למיני מלחמת אחים,

אתה תקבל במקרה הכי טוב חייל חסר מוטיבציה בעליל, כזה שעדיף שבאמת היה נשאר מחוץ למערכת בהיבט הכלכלי של הצבא.

וכבר כאן, כל הגישה הזו נופלת - כי הצלחתו של התהליך הזה תימדד לא בדריכת רגלו של החרדי בבקו"ם, אלא בשילובו בהצלחה במערכת הצבאית וכתוצאה מכך אחרכך גם במארג החברתי ובמעגל העבודה הייצרני.

כדי שנוכל לפתור את הבעייה הזו בטווח הארוך באמת,

חייבים לקחת את הרגשות שלהם כמגזר בחשבון בתוך התהליך הזה,

אחרת זה לא יעבוד.

מעצבן? מעצבן. אבל צריך שניים ל...?אז שוב, אפשר ללכת על גישת אני יושב על העץ ורוצה פתרונות קלים, להבדיל מפשרות.

ככה, לא נראה לי שנגיע למקום כלשהו - לפחות לא בזמן הקרוב. ואין לנו זמן לבזבז.

בפשרות, שני הצדדים צריכים לעשות הקרבה מסויימת,

שלהם היא שהם "מוותרים" על ההסכמים הנוחים שהיו להם עד היום,

מתגייסים לצבא ומתחילים לשאת בעול המשותף של להיות תושב במדינת ישראל 2012,

וההקרבה "שלך", היא שתצטרך להתחשב בהם במידה מסויימת ולעשות את ההתאמות הנדרשות.

אני לא מתכוון להכיל את זה על בני 30, רק על מי שבן 18 מהיום, במקום ישיבה תלך לצבא כמו כולם.

ובמקביל לא לממן בחורי ישיבות (המבוגרים שכבר לא יתגייסו), לקחת את כל התקציב ולהציע להם לימודי חינם בכסף הזה.

מי שרציני יסכים ללמוד מקצוע ולצאת לשוק העבודה, מי שלא רציני זאת הבעיה שלו בלבד.

אני רוצה שהדת תנותק מהמדינה ברמת החיים שלנו, אין לי בעיה שיהיו דתיים, יש לי בעיה שהם חיים על חשבוני ומקבלים הטבות בגלל שהם דתיים. מצטער אבל אני לא פחות יהודי מהם ואין סיבה שהם יקבלו הטבות רק בגלל שיש להם כיפה על הראש.

לא כולם מקבלים הטבות, הרבה מהם עובדים כבר היום - זה שזה מצוייר בשחור ולבן מכל מיני סיבות ואינטרסים זה עניין אחר אבל אל תעשה הכללות.

לא כולם מובטלים ולא כולם עניים, לא חסרים המון גם מהצד השני - כאלו שעשו את הונם בירושה, וגם כאלה שעשו אותו בעבודה קשה לצורך העניין.

מצד שני, אתה צודק שיש המון אי צדק בהתנהלות של הממשלה מול המגזר הזה ככלל,

והגיע היום לתקן זאת, והנה - מתחילים לתקן.

בקשר ללימודים בישיבות -

אולי תסכים איתי ואולי לא, אבל מתוך היותו של עם ישראל "עם הספר" הלא הוא התנ"ך, וביחד איתו כל מורשת הספרים שבאה אחריו ובה מתפאר עם ישראל לאורך הדורות -

יש לך גם אינטרס לממן חלק מאותם אלו שיושבים בישיבות.

לא את כולם, לא את אלו שרוצים לקבל אקסטרה הכנסה "רק כי יש להם כיפה על הראש" כביכול כמו שאתה אומר.

אלא את אלו שבאמת יושבים יומם וליל ומקריבים את עצמם למען לימוד התורה - בלעדיהם, אותה מסורת תשתכח ותגווע עם הזמן ואיתה גם עם ישראל עצמו.

דע מאין באת, אחרת לא תדע לאן אתה צריך ללכת.

"אפילו" בן גוריון ראה את חשיבות העניין הזה ואפשר מקום לכך במציאות -

זה שזה גלש למימדים מפלצתיים אחרכך,

כתוצאה מהסכמים קואליציוניים כאלה ואחרים זה כבר סיפור אחר -

אבל בכל מקרה צריך להשאיר את מסגרת "תורתו אומנותו" -

לאלו שבאמת חיים "על פי הקוד" הזה ותודות להם במידה רבה,

אותה היסטוריה יהודית משתמרת ללא דופי כבר אלפי שנים כמו במירוץ לפיד.

שינויים בצבא? צחוק מהעבודה. כמו שאמרתי, כל זה תירוצים שלהם כדי להקשות עוד על המערכת.

אלו לא תירוצים - אלו בעיות אמיתיות.

הם באמת מקפידים על כשרות ובאמת משתדלים ליצור חציצה בין גברים לנשים.

אם אתה לא מאמין, תוכל לבדוק בעצמך בסיבוב קצר בבני-ברק או במאה-שערים.

אם אתה רוצה לשלב אותם בצבא אתה צריך לקחת את כל אותם דברים בחשבון.

המטבחים בצבא כשרים, זה שלא כשרים לפי החומרה שלהם, שוב, הם בצבא לא בבית מלון!

אתה צריך להבין שהם צריכים להתאים את עצמם למערכת, מחר יבוא חייל דרוזי יגיד שהמטבח לא כשר לפי הדת שלו, מה תגיד אז?

כל אחד יחיה בביתו כפי שנראה לו, בצבא יחיה כמו שכולם חיים. לא רוצה להתגייס? סבבה אל תתגייס, אבל גם לא תקבל שום קיצבה כמו שהחרדים מקבלים כיום.

אם לדרוזי אחד תהיה בעייה, אף אחד לא יזיע בגללה כמו שאתה אומר.

מצד שני, אם לכל הדרוזים הייתה בעייה עם כשרות המטבחים בצבא, זה כבר סיפור אחר לגמרי.

כך גם עם החרדים, ברגע שאתה שואף לגיוס מירבי של חרדים בגבולות המתאפשר

(תוריד פרופילים בריאותיים, חוסר התאמה כזה או אחר - בדיוק כמו בציבור החילוני)

אתה מקבל אלפי מתגייסים חדשים בכל מחזור גיוס.

אתה לא יכול להגיד לכל אותם אלפים "סתמו את הפה, מה, עם כל אחד היה מבקש היינו צריכים 'להתכופף' כלפיו?"

זה לא אחד, מדובר על המון מתגייסים, שלכולם תהיה אותה הבעייה.

אז נכון, הצבא הוא לא בית מלון, אבל הוא כן צבא העם במדינת ישראל אשר מוגדרת כמדינה דמוקרטית,

ואם חלק מהעם הזה מצטרף באופן גורף לצבא אתה חייב ברוח הדמוקרטיה להתחשב בזכויות שלו,

שאחת מהן היא החופש לפולחן דת,

שמבחינתו אוסר עליו לאכול את האוכל בהכשר שיש לך כרגע במטבחים הללו.

לך זה נראה מטורלל, בשבילו זה א' ב'.

אתה לא יכול להגיד כזה דבר "בצבא שיחייה כמו שכולם חיים".

למה? כי מי זה כולם?

זה החיילים שמשרתים בצה"ל.

נניח לצורך הדוגמה שהצבא מורכב מ 40% יהודים חילונים,

30% יהודים דתיים,

10% דרוזים,

10% גששים בדואים ועוד 10% של לא יודע מי.

ברגע שאתה מגייס אלפי חרדים למשוואה הזו, הסטטוס קוו של האחוזים משתנה.

ולכן, כמו שרוב הארי (שהוא היהודים החילונים) מתחשב במידה מסויימת בדרוזים, ובגששים, ובחובשי הכיפות הסרוגות,

כך הוא גם יצטרך להתחיל להתחשב בכל אותם אלפי חרדים שיהפכו להיות חתיכה חדשה בעוגת האחוזים הדמוגרפית של הצבא.

והם מצידם, יצטרכו "להתחשב" בזרם המרכזי ע"י שיקבלו על עצמם את כללי המסגרת כמו שהנהגת הצבא החליטה עליה, לאחר שיתבצעו השינויים שנצרכו הכוונה.

בדיוק באותה מידה שמתחשבים בדרוזים או בכל מגזר "מיוחד" שמתגייס לצבא, מלבד האפליה המתקנת המינורית שנצרכת הם חיילים לכל דבר -

כך גם החרדים יצטרכו להיות,

ובנוסף לאחר שתתאים בשבילם את המערכת, לא יוכלו הקיצונים לטעון לאי יכולת להשתלב.

תבין שזה גם מקל בגלגלים של הקיצוניות -

כל עוד שאתה מנסה להוליך מהלכים חד צדדים מעבר לזה שאתה לא "נהנה" משיתוף הפעולה של הצד השני,

אתה גם מאפשר לאותם קיצונים להדק את מעגל הפחד מסביב לציבור שגם ככה מבועת מהם,

אתה חושב שאחרי צעד חד צדדי כזה יהיו יותר פשקווילים והפגנות של קיצונים ברחוב או פחות?

ברגע שאתה בא מתוך מקום אמיתי של למצוא פתרון, ולא מתוך תסכול מתמשך מהעבר שלהוט לסיים את הסאגה הזו כמה שיותר מהר ולא אכפת לו באיזה מחיר,

(כי פתרון שפותר את הבעייה רק לאחד מהצדדים הוא לא פתרון אמיתי)

אתה תוכל להשיג הרבה יותר, בהרבה פחות זמן.

חמישה תווים.

DOESN'T WORK HARD

פורסם
אלא את אלו שבאמת יושבים יומם וליל ומקריבים את עצמם למען לימוד התורה - בלעדיהם, אותה מסורת תשתכח ותגווע עם הזמן ואיתה גם עם ישראל עצמו. דע מאין באת, אחרת לא תדע לאן אתה צריך ללכת.

אבל בכל מקרה צריך להשאיר את מסגרת "תורתו אומנותו" -

לאלו שבאמת חיים "על פי הקוד" הזה ותודות להם במידה רבה,

אותה היסטוריה יהודית משתמרת ללא דופי כבר אלפי שנים כמו במירוץ לפיד.

כיון שאני לא גדול בתורה, הלכתי קצת אחורה, לאדם שאתה ואני כנראה מעריכים מאוד: הרמב"ם. אותו עילוי, שתרם רבות ליהדות, אולי יותר מכל עילוי תורני שחי כיום, התפרנס מ... רפואה. כן, אותו גאון יהודי היה איש עבודה, ולא ציפה מאף אחד לממן אותו. מעבר לזה, על שמו של הרמב"ם מופיעות אימרות רבות לגבי חשיבות העבודה - על פי מקורות שונים הוא אמר בין היתר "מוטב לפשט עורות הנבילות בשוק, ולא יאמר לעם, חכם אני וגדול אני וכוהן אני, פרנסוני", כמו גם "גדולי החכמים - היו מהם חוטבי עצים, ונושאי הקורות, ושואבי המים לגינות, ועושין הברזל והפחמים; ולא שאלו מן הציבור, ולא קיבלו מהם כשנתנו להם".

אז כן, סליחה שאני כופר בעיקר, אבל הסיפור של "תורתם - אומנותם" ושל "מקריבים את עצמם למען לימוד התורה" הוא פיקציה שהומצאה במדינת ישראל במאה ה 20 כדי להצדיק את כל אותם חרדים שחיים על חשבוננו כיון שהם "הורגים את עצמם באוהלה של תורה" במקום להרוג את עצמם בעבודה קשה או בצבא - וזו פיקציה שאני מסרב לקנות. אם היהדות שרדה בגלות שנים כל כך רבות, למרות שחכמיה עבדו ולמדו, גם החרדים במאה ה 21 במדינת ישראל יכולים לעבוד ביום וללמוד בערב, והיהדות תשרוד.

ולמרות הכל, אני מוכן לקבל שיש מעטים, גאונים תורניים, שיש אינטרס לאומי בכך שישבו וילמדו תורה בפורמט של "עתודה אקדמית" - בדיוק כמו שיש אינטרס לאומי שגאונים בתחומים אחרים ילכו לאוניברסיטה במסגרת העתודה - אבל אלו צריכים להיות בודדים בלבד.

פורסם

על אלו דיברתי - ואני מצטער אם לא הייתי מספיק ברור בהודעתי המקורית שמדובר על מתי-מעטים.

הרי שההסכם המקורי של "תורתו אומנותו" כלל במקור תקן ל 700 "עילויים" שכאלה אם איני טועה.

700 מתוך ציבור שלם זו נשמעת לי מכסה הגיונית.

אולי היום המספרים השתנו טיפה, לפלוס או למינוס אין לדעת, אך עדיין מדובר בקומץ כמו שאתה אומר.

מלבד אותו קומץ -

האדם יכול לבחור אם לשלב מסגרת של לימודים תורניים ותעסוקה,

והוא יכול לבחור אם הוא חושב שהוא מתאים למסגרת תעסוקתית גרידא.

הוא לא יכול לבחור להיות שייך לאותה חבורת עילית, כי כמו שברור לשנינו זה או שיש לך את זה או שאין לך את זה.

ואם הוא צריך "לבחור", משמע שסביר להניח שאין לו את זה.

הוא גם לא יכול לבחור להתבטל.

ושוב, מצטער, כנראה לא הייתי ברור מספיק לגבי הנקודה הזו בהודעתי הקודמת,

חשבתי שבנקודה הזו בדיון כבר ברורה מספיק דעתי לגבי המגמה הכללית שצריכה להיות בקשר להשתתפות במעגל התעסוקה.

"אפילו" התנאים הקדושים עבדו בעבודות כמו חטיבת עצים וכריית פחם, בדיוק מהסיבה שאין עבודה שלא מכבדת את בעליה ולטעון אחרת יהיה סוג של ביטוי גאווה, כמו שיוצא מהציטוט שהבאת ומעוד רבים שמתייחסים להקשר הזה.

DOESN'T WORK HARD

פורסם
איזה מצחיקים אתם.

כולם אומרים למה חרדים לא מגייסים אותם. תמיד הסברתי שזה לא משתלם למדינה, כי מדובר באנשים נשואים והעלות שלהם גבוהה בהרבה מחייל בסדיר. העיקר להתלהם.

נ.ב כל חייל נשוי - חילוני או דתי - מקבל משכורת גבוהה יותר.

מסכים איתך בהחלט.

אנשים אוהבים להתלהם על כלום. בבסיס שלי אני זוכר שהיה פרוייקט שח"ר ויש בעייה רצינית שצריך למשל להביא להם אוכל בכשרות מיוחדת וזה ה-מ-ו-ן כסף לצבא.

אגב לכל אלו שמדברים על פטריוטיות תפסיקו, אף אחד היום לא משרת בשביל פטריוטיות.

אני רוצה לראות פה אחד שידבר על תופעת ההשתמטות מצה"ל במגזר הלא דתי ויגנה אותה.

קל ונוח ליפול על החרדים. בינתיים בשנים האחרונות הסטטיסטיקה אומרת שיש עלייה חדה בגיוס חרדים ואני חושב שזה מעולה.

לא ללכת ראש בראש, לא לעשות מלחמות אלא לעשות את העבודה לאט ובשקט. זו הדרך ובינתיים היא עובדת.

• תוכן חדש...