Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתענין ברכישה של הדגם, יש בעיה לרכוש רכב כזה שהוחלף לו מנוע חדש

לאחר 20,000 ק"מ?ז"א הרכב עשה 30,000 ק"מ ורק 10,000 ק"מ עם המנוע החדש...

נא הצעת המומחים,או שמא עדיף לברוח מהדגם בכלל??

פורסם

תלוי.

מנועי ה- 160 האלה היו רגישים מעט, עד שקיבלו עדכון תוכנה. היו באמת כמה שהוחלפו. מצד שני, לי לא היו מעולם בעיות עם המנוע הזה (החזקתי בו שנתיים) ועלו טענות על כך שהוא הוחלף אצל מי שלא נהג בו בעדינות ו/או שהתקין צ'יפ (עדכון תוכנה לתוכנה לא מקורית חזקה יותר). כך או כך - יש לברר שבוצע עדכון התוכנה. על ידי היבואן.

עכשיו לגבי הרכב עצמו: אני מאוד נהניתי ממנו. רכב מדהים לטעמי. גם אבזור, גם GO מטורף ביחס לאפשרויות המקבילות, גם יפה. כדאי רק לזכור שהוא לא רכב ספורט ממש, אלא יותר גולף עם (הרבה) פלפל. אגב, אצלי הוחלף מוח גיר באחריות, היו להם בעיות עם זה בהתחלה, אבל עכשיו זה כנראה נפתר, ונותנים אחריות 5 שנים לגיר אז זה פחות מטריד.

כיום יש לי GTI, ואם לא היא אז היתה לי ג'טה 160.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לגבי ההייילין, אני הייתי בעלים של אחת כזאת מודל 2009, המנוע הוחלף אחרי 9000 ק"מ בעקבות שבירת צילינדר. הייתי מודאג מאוד אבל בסה"כ קיבלתי מנוע חדש שנת 2010, מעודכן, נסעתי איתו עוד 15 אלף קילומטר ללא כל בעיה, ואז נשבר מצמד והוחלף הגיר הרובוטי, מכרתי את הרכב ועבזרתי לפולו GTI. שנת 2009 הייתה שנה חלוצית לגבי פולקסווגן כאשר נחת פה מנוע הTSI החדש עם סופרצ'רארג' ובמקביל גם תיבת הDSG 7 הילוכים, היו בעיות מספר ותופלו, והחל משנת 2010 הרכיבים טובים ועמידים יותר. אישית, לא הייתי מציע לך להיכנס לסיבוב הזה עם פוקלסווגאן משנת 2009, כל רעש קטן ברכב פשוט מלחיץ. מה גם שאין לך אחריות לגבי המנוע (יש אחריות גיר, אין לי מושג מה קורה במקרה של החלפת בעלות).

פורסם

לגבי ההייילין, אני הייתי בעלים של אחת כזאת מודל 2009, המנוע הוחלף אחרי 9000 ק"מ בעקבות שבירת צילינדר. הייתי מודאג מאוד אבל בסה"כ קיבלתי מנוע חדש שנת 2010, מעודכן, נסעתי איתו עוד 15 אלף קילומטר ללא כל בעיה, ואז נשבר מצמד והוחלף הגיר הרובוטי, מכרתי את הרכב ועבזרתי לפולו GTI. שנת 2009 הייתה שנה חלוצית לגבי פולקסווגן כאשר נחת פה מנוע הTSI החדש עם סופרצ'רארג' ובמקביל גם תיבת הDSG 7 הילוכים, היו בעיות מספר ותופלו, והחל משנת 2010 הרכיבים טובים ועמידים יותר. אישית, לא הייתי מציע לך להיכנס לסיבוב הזה עם פוקלסווגאן משנת 2009, כל רעש קטן ברכב פשוט מלחיץ. מה גם שאין לך אחריות לגבי המנוע (יש אחריות גיר, אין לי מושג מה קורה במקרה של החלפת בעלות).

אני מפנה אליך את השאלה SPIRIT69:

עדיף לי לרכוש היילין מודל 2010?הוא באמת רכב חסכוני בדלק (בתוך העיר)? או שמא עדיף לא להכנס ל"מיטה חולה"?

בהתחשב בעובדה שהקניה לא מתבצעת מכסת מיותר..

תן דעתך, עדיף יונדאי ולוסטר?

פורסם

לגבי הבעיה במנוע, למיטב הבנתי וממה שאני יודע מדובר אך ורק במנועים שהגיעו בבציר 09. ובלי קשר אם המנוע הוחלף מותקן ברכב מנוע חדש משנת 2010, אבל עצם העובדה שהמנוע הוחלף בארץ והורכב ע"י ישראלי קצת מטרידה, אותי לפחות.

בכל מקרה אין מקום להשוואה בין הגולף לוולוסטר, הגולף איכותית יותר, יוקרתית יותר ומהירה יותר. המנוע מעולה והתחושה לא שונה בהרבה מאשר בפולו GTI שיש לי כעת וזאת מחמאה עבור ההיילין. הTSI דיי חסכוני, כמו כל מנוע טורבו, כל עוד לא מאמצים אותו יותר מדי אפשר להגיע לצריכת דלק טובה. בבין עירוני הרכב עשה לי 1:14 בערך, בעיר 1:10 פחות או יותר.

פורסם

מהירה יותר כן, אבל איכותית יותר ויוקרתית יותר? :roll::shock: ולמען הסר ספק, אף אחת מהן לא יוקרתית.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אם הבנתי אותך נכון קנית רכב קומפקטי ב160K, ב-24 אלף ק"מ הראשונים הוחלפו לך מנוע וגיר והיית בסה"כ מרוצה מהרכב? :shock:

פורסם

אחלה רכב, רמת אבזור מרשימה מאוד וכמובן שתענוג לנסוע עם טורבו וסופר צ'ארג'ר.

לא צריכה להיות שום בעיה אם המנוע הוחלף.

הבעיה היחידה עם הדגם הזה הוא במחיר שלו כחדש. מקווה עבורך שכמשומש הוא יותר משתלם לרכישה...

וכאמור, אין מה להשוות בכלל בין הוולוסטר (היפה בהחלט) לבין הגולף (בטח שההייליין) רכב איכותי בהרבה.

פורסם

כן, עם מנועים ששובקים חיים וגם הגיר לא מככב (ועדיין אנשים כאן כלכך מכורים למותג שהם ממליצים על הרכב!!!). אין ספק, אין מה להשוות כלל וכלל.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
כן, עם מנועים ששובקים חיים וגם הגיר לא מככב (ועדיין אנשים כאן כלכך מכורים למותג שהם ממליצים על הרכב!!!). אין ספק, אין מה להשוות כלל וכלל.

לא יודע עם יצא לך לנהוג באחד מדיגמי VAG החדשים עם מנועי הTSI, זה פשוט שתי רמות מעל כל מנוע אטמוספרי אחר שמאזדה, יונדאי או טויוטה מוכרות בשוק.

נכון הלך לי מנוע וגם גיר,זה מאוד הטריד אותי כמובן, אבל יאמר לזכותו של היבואן המושמץ כל כך שהוחלפו החלקים במהירות, ניתן מענה ראוי ובנוסף ניתנה לי שנת אחריות נוספת על המנוע והתיבה.

ברכב החדש כבר אין זכר לתקלות שאיפיינו את הדור החלוצי בשנת 2009.

פורסם

מה שמדהים הוא שאנשים קנו רכב עם בעיות אמינות מחרידות, החליפו להם מנוע החליפו גיר והם עדיין מרוצים פשוט לא יאמן.

כמות המכורים פה לVAG כל פעם מפתיע אותי מחדש.

אני במקום פותח השירשור קונה ולוסטר בלי לחשוב פעמיים אומנם מנוע פחות חזק, אבל עם היונדאי הוא לא יתקע בצד הדרך

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

ניב, ולא חסר לה איבזור והיא לא פחות איכותית מהגולף (שוב לכתוב?! - תראו את תגובת מנכ"ל או מי שזה לא היה של פולגסווגן באחת מתערוכות הרכב לגבי איכות ה-I30 החדשה).

ושוב, אנשים מדגישים פה את יתרון המנוע, אבל אני כבר כתבתי שהיא חזקה מהולוסטר ואין כאן ויכוח בכלל. אז לכתוב את זה שוב ושוב כעוד יתרון, כשהיתרון הקודם היה, מממ, מנוע? :roll:

ספיריט, למען הסר ספק - יצא לי לנהוג על TSI בחו"ל.

אגב, העניין פה הוא לא שהייתה התנערות מסוימת של היבואן חלילה (למרות שהוא לא חף מפשע בכללי, אבל זה לא לדיון הזה), אלא שרכב שכבר שבק בו מנוע והלך גיר, לא רכב למתכון טוב, לפי דעתי. אני אישית (ומקווה שכך ימשיך בעתיד), מקווה לא למצוא את עצמי במקום שאתה היית בו לפני כמה שנים עם הגולף הנ"ל, כי זה לא נעים בכלל, מעצבן, ואתה יוצא עם הרגשה רעה, כשכביכול קנית מוצר לא מוגמר עם פאקים בפס יצור.

נ.ב

יש עוד הרבה רכבים שהוא יכול לקנות בתקציב, ולאו דווקא ולוסטר.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מה גם שמדהים אותי שחברה נחמדים מהפורום ממליצים על רכבים שאני בטוח שהם לא היו קונים אותם במידה ואין עליהם אחריות.

שאתם ממליצים על רכב למשהו שמתייעץ פה תחשבו אם אתם הייתם קונים אותו:x

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

• תוכן חדש...