Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה שאני אוהב לצלם, חשבתי ללכת לקורס צילום אבל אני לא יודע איפה מי מה כמה למה, אפשר קצת פרטים ויותר חשוב מחירים של קורסים כאלה?

בנוסף אשמח לקבל הצעה ל דיגיטלית SLR עד 2500 ש"ח (אפשר גם מארה"ב)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לגבי מצלמה אני לא אוכל להמליץ מכיוון שהלימודים לוקחים לי את כל הזמן ואני לא מעודכן בכלום כבר שנה.

האמת היא שגם לגבי קורסים אין לי המלצות מדוייקות במיוחד לצערי מכיוון שעוד לא יצא לי לעשות שום דבר רציני יותר מסדנאות צילום קצרות. אחת הסדנאות היותר מעניינות הועברה על ידי יואל שטרוג, עורך הצילום של "מסע עולמי" אם אני לא טועה. למיטב ידיעתי הוא מעביר גם קורסים.

בתי ספר לצילום ששמעתי המלצות לגביהם הם: "קאמרה אובסקורה" ובית הספר לצילום של "מסע אחר" ששמעתי שהוא נהדר.

בכל מקרה, אני ממליץ לך מאוד לנסות ללמוד מספרים. זוהי דרך מאוד נוחה ומאוד זולה ללמוד. בעיקר כי אתה יכול ללמוד בקצב שנוח לך. קנה איזה ספר או שניים ותתחיל לצלם כמה שיותר תוך כדי ניסוי הטכניקות שבספר.

ספרים טובים שאני קראתי בזמנו הם: "מצלמת 35 מ"מ" של מייקל לנגפורד ו"מדריך שטח לצילום" של נשיונל ג'אוגרפיק. לדעתי, ספרים נהדרים למתחילים וגם לחבר'ה פחות מתחילים.

החולמים הגדולים אינם מגשימים את חלומותיהם, הם מתעלים עליהם - אלפרד לורד וייטהד

פורסם
יש לי בעיה שאני אוהב לצלם, חשבתי ללכת לקורס צילום אבל אני לא יודע איפה מי מה כמה למה, אפשר קצת פרטים ויותר חשוב מחירים של קורסים כאלה?

בנוסף אשמח לקבל הצעה ל דיגיטלית SLR עד 2500 ש"ח (אפשר גם מארה"ב)

אין דיגיטליות SLR במחירים כאילה...

הכי "עממיות" הן ה-300D של קנון או ה-D70 של ניקון שאפשר למצוא ב-700-800 דולר בלחץ (עוד לפני שהתחלנו עם עדשות או זכרונות)

בתקציב כזה או שתחפש משומשת, או שתחפש לא-דיגיטלית, או שתקנה דיגיטלית לא רפלקס אבל עם הרבה שליטה ידנית, או שתגדיל את התקציב

פורסם

70 D בארה"ב עולה 999 $ + עדשות.

מתאים לעדשות הישנות של ניקון עם יש לך.

לא כולל זיכרון.

קנון עולה 999 $ עם עדשה מינימלית

עם עדשות טובות,זכרון ופלאש המחיר יהיה בין 1500 ל 2000 $ - לא שקלים

אייל

פורסם

אולי תקח בחשבון גם את הקנון S1

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_s1is.asp

מצלמה שהם (האתר) מכנים אותה "slr-like", היא לא ריפלקס מלאה אבל אפשר לשלוט על הרבה דברים (מהירות וגודל צמצם, white balance, פוקוס ידני, ISO)

מניסיון אישי מצלמה טובה מאוד בסגמנט שלה מה גם שזב קנון שזה היצרן היחידי כיום שאני אישית מסתכל לכיוון שלו.

פורסם

אשתי עשתה את הקורס למתחילים של אודיסיאה:

http://www.masa.co.il/odyssey/odysseyphoto.html

אחריו היא עשתה עוד קורס וכמה ימי השתלמות וטיולי צילום, חלקם דרכם. היא הייתה מאוד מרוצה מהם. הקורס למתחילים היה מאוד מוצלח.

גיסתי עשתה קורס במקום אחר שאיני זוכר, שכלל גם לימוד טכניקות פיתוח כימיות במעבדה, והיה מאוד מעניין אבל לא ממש רלוונטי לצלם מודרני.

לגבי מצלמה - בקורס עצמו מצלמים בעיקר על שקופיות, אז היא השתמשה במצלמת SLR פילם. ייתכן שהקורס נערך היום גם לצלמים דיגיטליים, ושווה לברר.

לגבי מצלמה לרכישה - רצוי שהיא תהיה של חברה מוכרת וטובה (חברה שמייצרת מצלמות ולא מדפסות...), והכי חשוב למי שהולך לעשות קורס צילום - שיהיו לה פונקציות ידניות של עדיפות צמצם (AP) , עדיפות תריס (SP) ומצב ידני מלא, וטווח ISO/ASA גבוה כמה שיותר. אין כמו SLR דיגיטלית, אבל בשביל זה צריך תקציב יפה לבודי, עדשות, מסננים, פלאש וכדומה, וזה רק מתחיל ב- 1000$ בחו"ל.

בתקציב שפוי יותר - מהמצלמות עימן היו לי ולאשתי נסיון אני יכול להמליץ לך על ה- Z1 של מינולטה, שהיא חביבה ביותר אך מעט עדינה, ועל קנון G3 או G5 המצויינות.

פורסם

הרשה לי להתנצל בשמו של עידן.עידן נכנס לת'רד מכיוון שטעה בקריאת הכותרת.

עידן: לא מדובר בחובבי צ'ילום.מדובר בחובבי צילום.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם
עידן: לא מדובר בחובבי צ'ילום.מדובר בחובבי צילום.

:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

החולמים הגדולים אינם מגשימים את חלומותיהם, הם מתעלים עליהם - אלפרד לורד וייטהד

פורסם

מתאים לעדשות הישנות של ניקון אם יש לך.

לא כולל זיכרון.

לא בטוח שעדשות ניקון למצלמה רגילה יתאימו ל-DSLR.

אומנם מחבר הביונט אמור להיות זהה , אבל אורך המוקד של העדשות לא זהה, וזאת עקב שטח החשיפה השונה בין ה-CCD בדיגיטלית לתריס בפילם. צריך לבדוק את זה לפני הקנייה.

לגבי החברה - אני לא חושב (ונדמה לי שיש עוד כמה וכמה חובבי צילום יסכימו) שניקון נופלת במשהו מקנון ,אם לא עולה עליה בתחומים מסויימים.

שני יצרנים אלה הם הטופ ,כאשר אחריהם מגיעים מינולטה ,אולימפוס ושות'.

מצלמה שכדאי מאוד לבדוק ביחס למחירה השערורייתי (והפעם לטובה) בארץ היא הפוג'י 5000. גם היא SLR WANNABE , אבל בהחלט מוציאה תוצאות נהדרות ובמחירה אני לא רואה מצלמה שמתחרה בה.

זהו ,גמרתי לקלל , תומר ,אתה יכול לצאת משם. :lol:

פורסם

מתאים לעדשות הישנות של ניקון אם יש לך.

לא כולל זיכרון.

לא בטוח שעדשות ניקון למצלמה רגילה יתאימו ל-DSLR.

אומנם מחבר הביונט אמור להיות זהה , אבל אורך המוקד של העדשות לא זהה, וזאת עקב שטח החשיפה השונה בין ה-CCD בדיגיטלית לתריס בפילם. צריך לבדוק את זה לפני הקנייה.

לגבי החברה - אני לא חושב (ונדמה לי שיש עוד כמה וכמה חובבי צילום יסכימו) שניקון נופלת במשהו מקנון ,אם לא עולה עליה בתחומים מסויימים.

שני יצרנים אלה הם הטופ ,כאשר אחריהם מגיעים מינולטה ,אולימפוס ושות'.

מצלמה שכדאי מאוד לבדוק ביחס למחירה השערורייתי (והפעם לטובה) בארץ היא הפוג'י 5000. גם היא SLR WANNABE , אבל בהחלט מוציאה תוצאות נהדרות ובמחירה אני לא רואה מצלמה שמתחרה בה.

זהו ,גמרתי לקלל , תומר ,אתה יכול לצאת משם. :lol:

לאח שלי יש את ה 70-D.

עדשות עובדות.

פלאש שאמור להיות מחובר לכל פעולות המצלמה לא עובד(עלה $350)

עדשות של ניקן תמיד עובדות עם כל המצלמות,כולן.

רק שלעדשות החדשות יש עוד פונקציות,יש עדשות חדשות לדיגיטליות.

קנון לא מאמינים בפטנט.אי אפשר להעביר עדשות בין מצלמות שהם מייצרים היום.

ללכת ללמוד צילום עם מצלמה דיגיטלית SLR WANNABE זה כמו ללכת עם מצלמה חד פעמית

אייל

פורסם

תראו יש לכם גם את ה

Nikon Coolpix 5400 שהיא 5.1 מגה פיקסל... מצלמה מעולה

המחיר אמממ סביר למצלמה חצי מקצועית ברמה של G5

פורסם

קנון לא מאמינים בפטנט.אי אפשר להעביר עדשות בין מצלמות שהם מייצרים היום.

ללכת ללמוד צילום עם מצלמה דיגיטלית SLR WANNABE זה כמו ללכת עם מצלמה חד פעמית

קודם כל - בקנון כן יש תאימות של העדשות, לפחות של כל העדשות מהעשורים האחרונים (סדרת EF). עדשות מלפני תקופת האוטופוקוס לא יתאימו.

ל D300 החדשה יש עדשה מדור חדש שנקרא EF-S, שאכן אינה מתאימה לגופים לא דיגיטליים, אבל אין בעיה הפוכה. כל מצלמה חדשה שתתאים ל EF-S, תקבל גם עדשות EF רגילות.

בקשר ללימוד עם מצלמה שאינה SLR אמיתית - יכול להיות שאתה צודק, למרות שגם ממצלמה בעלת פונקציות ידניות אפשר ללמוד להפיק את המיטב. בקורסים הרציניים מצלמים בכלל רק על מצלמות פילם ועל סרט שקופיות.

פורסם

לגבי מחיר - בארץ אין מה לחפש.

ארה"ב פוג'י s-7000 מדגדגת את ה 700 $

מתאימה לתקציב.מתאימה לדרישות היא נכללת בקטגוריית הכמו מקצועיות,

כלומר פוקוס ידני\זום ידני לבחירתך לפי מצב עבודה, 6 מגה פיקסל זום אופטי כפול 6

והיתרון שהיא מקבלת שני כרטיסי זיכרון - קומפאקט פלאש ואקס די

קונפאקט פלאש הרבה יותר זול.

סוללות אצבע ולא סוללה ייחודית

עובדת עם כל פלאש במצב ידני בלבד

נוחה לאחיזה.

אז נכון זה לא מצלמה דיגיטלית רפלקסית - אבל במחיר הזה זה הדבר הכי קרוב לפי דעתי ובתור אחד שניסה אותה ואת מתחרותיה לפני שהחליט. (ניקון 5700 )

כל שאר מצלמות העדשה הקבועה שיש היום בשוק יותר יקרות a2 minolta, 8700 nikon וכו'.

הם אמנם אמורות להיות יותר טובות אבל ..........

יותר יקרות ולא תמיד יותר טובות.

יש אתר dpreview.com כנס תציץ ותיפגע.......

:twisted:

"תנו חיבוק לאיש הדלוק"

• תוכן חדש...