Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב קומפקטי, יפני ב-50K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב בתקציב של 50K.

רוצה רכב יפני וקומפקטי.

בנוסף בעל התכונות הבאות (מסודר בתיעדוף):

- אמין (לא אכפת לי שיהיה ידני)

- חסכוני בדלק

- ביטחוני

- זריז

תודה רבה

פורסם

התכוונת בטיחותי, כלומר רכב בו אתה פחות פגיע בתאונה ולא רכב ביטחוני, רכב שבו נוהגים בצבא או בחברות אבטחה :wink:

ועכשיו לענייננו, התעקשות על יפני משמע אלה כנראה המועמדות: הונדה ג'אז, מאזדה 2, ניסאן מיקרה, סוזוקי אלטו וסוויפט, טויוטה יאריס. אלה בערך כל היפניות הקומפקטיות בתקציב הזה.

יהיה יותר קל לעזור אם תיתן יותר פרטים כמו כמה קומפקטית, יש ילדים, עגלות? יהיו נסיעות ארוכות? מוכן לרדת בשנתון או מעדיף כמה שיותר חדשה?

אני הייתי מתמקד בג'אז או ביאריס, שתיהן נחשבון לאמינות וחסכוניות בדלק (במיוחד הג'אז).

היאריס מעט יותר זריזה. הג'אז מעט יותר גדולה.

פורסם

כן, בטיחותי :)

אני מעדיף רכב עם שנתון חדש מאשר ישן.

ואין לי ילדים, ככה שפחות חשוב לי שהרכב יהיה מרווח. מניח שלא יהיו הרבה נסיעות ארוכות.

היה לי הונדה ג'אז עד לפני 3 ימים (עשיתי תאונה והרכב הלך טוטאל הוסט).

הבעייה שלי עם הג'אז הוא המחיר הגבוה ביחס לשנתון הנמוך , וזה שהעלות חלקים נורא יקרה.. אותה בעייה קיימת גם ליאריס ובגלל זה אני מעדיף רכב קצת יותר חדש באותו מחיר.

לגבי הרכבים האחרים:

מאזדה 2 - היא לא רק משנת 2008? וקצת יותר יקרה? ובנוסף גם זוללת דלק?

ניסאן מיקרה - לא מכיר את הרכב, אשמח לפרטים

סוזוקי אלטו וסוויפט - הן לא ממש לא בטיחותיות ביחס לרכבים האחרים באותה קטגוריה?

פורסם

מאזדה 2 התחילה ממודל 2008 למרות שרכבים ראשונים עלו על הכביש בשנת 2007. רכבים כאלו, שעלו ב-2007, כן יוכלו להיכנס לך לתקציב במיוחד אם מדובר ברכב מליסינג. המאזדה באמת לא נחשבת להכי חסכונית בדלק מבין המכוניות האחרות בקבוצה, המיקרה והסיריון למשל חסכוניות ממנה.

האלטו נחשבת לקטנה יותר, גם מבחינת הגודל וגם מבחינת המחיר. לצורך העניין, לא מזמן מכרנו באוטוסנטר אלטו בנות שנה פחות או יותר בפחות מ-50 אלף ש"ח. זה רכב שמתאים יותר למי שנוסע בתוך העיר אבל הוא בהחלט חסכוני יותר בדלק בהשוואה למאזדה או לסוויפט.

פורסם

אופיר סיכם את זה יפה, למאזדה 2 תצטרך למתוח את התקציב לכיוון ה60K, אולי תוכל למצוא בקצת פחות. היא לא מאוד חסכונית בדלק, במיוחד יחסית לשאר הקבוצה אבל היא זולה לאחזקה והיא הכי זריזה מבין הרכבים שצויינו.

אני אישית לא אוהב במיוחד את המיקרה, בחול דווחו תקלות בשנתונים האלה בעיקר בתא הנוסעים אבל לא זכור לי על בעיות רציניות איתה בארץ. צריכת דלק ממוצעת יחסית לשאר הקבוצה.

עוד רכב שלא העלנו הוא הדייהטסו סיריון. לא יפה במיוחד לטעמי אבל זולה לאחזקה וחסכונית. היא גם זולה משאר הרכבים (חוץ מהאלטו) ככה שבתקציב הזה תוכל לקנות שנתון יותר מתקדם.

פורסם

תודה.

אז הרכבים שנשארו על הפרק הם:

סוזוקי אלטו / סוויפט

דייהטסו סיריון

מאזה 2 (שקצת מעבר לתקציב)

כולן אוטומטיות נכון? עם 4 הילוכים? מי מבינהם הכי בטוחה? יש איזה תת דגם שלהם שהוא ממולץ?

פורסם

אם אני מניח שהרכב יסע פחות מ18K בשנה הייתי מוותר קצת על עניין צריכת הדלק מותח קצת את התקציב והולך על מאזדה 2.

למרות שאם לא אכפת לך לנהוג על ידני גם אופציית סוויפט בתוך מסגרת התקציב תהיה אופציה טובה.

לשאלתך, האלטו והסיריון חלשות בנושא הבטיחות.

האלטו מגיעה רק ידנית, כל השאר אוטומטיות.

פורסם

יש גם אלטו אוטומטית,אבל לא חושב שאתה באמת רוצה אותה.

כיווון שבטיחות היא פחות קריטית וזריזות הכי פחות,הייתי מתמקד על אלטו תוכל לקנות כמעט חדשה,אגב עוד 8K ובאמת תקנה חדשה,היא תהיה הכי חסכונית,כיוון שהיא כמעט חדשה תהיה גם אחריות,בצד הבטיחות יש 3 כוכבי בטיחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...