Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוכרים את השרשור הזה?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=392573

אז פה שאלתי לפני כ8 חודשים מליון שאלות על טיול מחוף לחוף בארה"ב. אז לפני שבוע החברה הייתה בראיון לויזה בשגרירות ונדחתה. הסיבות: חיילת משוחררת טריה, אין רכב, אין דירה, אין לימודים. קשה קשה.

בכל מקרה, האופציה שעומדת עכשיו על הפרק היא אירופה. טיול בן חודשיים שמתחיל בנחיתה בלונדון, קניית רכב, נסיעה צפונה לסקוטלנד, נסיעה במעבורת לאירלנד, חזרה לאנגליה, ועוברים ליבשת. כל החלק של בריטניה אמור לקחת בערך 3 וחצי שבועות, כאשר שבוע אחד נישן אצל משפחה באנגליה.

ביבשת נתחיל בפריז, שם נישן אצל משפחה שלי ע"מ לחסוך בעלויות. בפריז נהיה 6 ימים.

משם נוסעים לבלגיה, גם כן בשביל לישון אצל קרובי משפחה ולחסוך עוד קצת בעלויות. שם 5 לילות, כאשר לילה אחד מתוך אלה נישן באמסטרדם. לוקחים רכבת מבלגיה, ישנים באמסטרדם לילה וחוזרים לבלגיה.

עכשיו מגיע האילוץ הראשון. יש לנו אירוע שאנחנו צריכים להיות בשבילו בפראג בשלב הזה, ל4 ימים. אז נסיעה מבלגיה לפראג, ולינה שם של 4 ימים.

מפראג נוסעים לאוסטריה, לאיזור זלצבורג ל3 ימים, משם נסיעה דרך מעבר הרים "גרוסגלוקנר" לכמה ימים בדולומיטים בצפון איטליה. מפה, אופציה שאני רוצה להתלבט לגביה איתכם, היא לנסוע כ300 ק"מ למודנה, לטיול במוזיאון פרארי ולאמבו בן יום אחד, ואז נסיעה בחזרה של 300 ק"מ, למעבר הרים סטלביו-דאבוס (המסלול שמצאו בטופגיר ככביש הכי שווה בעולם- רק בכיוון ההפוך. האם זה עדיין נחשב כביש טוב? האם אפשר בכלל לנסוע בכיוון הזה? המלצות/השגות יתקבלו בברכה)

אנחנו עכשיו בדאבוס. נוסעים ליער השחור לשבוע.

נוסעים להיידלברג, ישנים אצל משפחה, בערך 5 לילות. מפה אני אצא לבד בוקר אחד לנסיעה ברינג (200 ק"מ כל כיוון). עכשיו, פה אני צריך עזרה. האם זה ריאלי לנסוע 200 ק"מ בבוקר, להגיע לרינג, לעשות כמה הקפות, ולחזור בערב עוד 200 ק"מ? יש המלצות לגבי הרינג? ראיתי שיש דיל ל4 הקפות ב95 יורו. זה בסדר? מה לגבי ביטוח על הרכב שלי ברינג? האם הוא מכוסה? מה עם נסיעות ברכבים אחרים? האם עדיף לי להשכיר רכב ברינג להקפות חמות? ולהשאיר את הרכב שלי כרכב מנהלות?

אולי עדיף שגם החברה תצטרף לרינג, נישן במלון בסביבה ויהיה לי יום שלם להקדיש לרינג?

מפה נוסעים לפרנקפורט וחוזרים הביתה.

כל המלצה או אזהרה תתקבל בברכה. גם מחירים, של רכבים, מלונות, ביטוחים ועוד- אני אשמח לשמוע מבעלי נסיון.

תודה

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
  • תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הייתי בכל המקומות שהזכרת לצערי, אבל את האי הבריטי ואת האי השכן לו אני מכיר לא רע. אני לא חושב שיש צורך אמיתי לקנות רכב באנגליה כי הזמן שאתה מתכנן להקדיש לאנגליה ואירלנד הוא קצר.

אם אתה מתחיל מלונדון ומצפין לסקוטלנד עדיף לעשות את זה ברכבת (כולל עצירות בערים שבדרך), וגם את סקוטלנד עצמה אתה יכול לעשות עם תחבורה ציבורית בנוחות רבה.

מסקוטלנד קח טיסה לדאבלין או לבלפאסט, תעבור לעיר השניה וטוס חזרה ללונדון. המעבורת בחלק הצפוני מאוד מטלטלת וכמובן שאין מעבורת שיוצאת מלונדון. ברוב המקרים המעבורות יקרות יותר מטיסה (וכמובן לוקחות יותר זמן).

באירלנד התחבורה הציבורית לא משהו, אבל אפשרית. אומרים שטרמפים עדיין עובדים שם.

בכל האי הבריטי תזמין את הרכבות מראש באינטרנט. ככל שתזמין את הרכבת יותר מראש, ככה היא תהיה יותר זולה.

מלונדון קח את הרכבת המהירה לפריז, ומפריז יש רכבת לבריסל (אני מאמין ששם גרים קרובי המשפחה שלך). מבריסל לאמסטרדם אפשרי ברכבת.

נסיעה מבלגיה לפראג תהיה ארוכה ואני לא מכיר את התחבורה הציבורית לשם בכלל. תבדוק גם אופציה של טיסה.

מפראג אפשר להגיע עם רכבת לזלצבורג.

למה לא לקנות רכב? מן הסתם אתה תקנה רכב ישן יחסית, ולך תדע איזה תקלות יהיו לך בדרך. תקלות בדרך ברכב עם החברה זה מתכון בטוח לריבים. קח בחשבון שרכב שקנית באנגליה יהיה עם הגה הפוך ותאלץ למכור אותו בהפסד משמעותי במקרה הטוב.

בנוסף יש המון כבישי אגרה, הדלק יקר, אגרות גודש בלונדון ובעוד ערים, וחניה יקרה במרכזי הערים. לקחת רכב במעבורת, או ברכבת גם עולה כסף.

והדבר הכי חשוב - עייפות. הרבה יותר נחמד לנמנם ברכבת בלילה ולהגיע עירני ליעד הבא שלך. אני מבין שאתה חובב נהיגה וצעיר - וזה נהדר. קח לך יום בפאלמר, תשכור איזה פורשה נחמדה ליער השחור ולאוסטריה, תשכור רכב ברינג ותהנה ממנו. אני מניח גם שקרובי המשפחה שלך יוכלו לעזור לך עם תחבורה כשתשהה אצלם. וכמובן שזה נחמד לעשות את הרינג עם איזה רכב פשוט וידני, אבל הרבה יותר נחמד להיות שם עם רכב קשיח יותר וספורטיבי.

כמה נקודות:

1. מי שמגיע ברכבת ללונדון זכאי לכל מיני הנחות וכניסות חינם לאטרקציות בה. הדברים שם לא זולים גם ככה אז כדאי לשקול להתחיל בסקוטלנד, להגיע ללונדון ואז טיסה הלוך ושוב לאירלנד.

2. לשכור רכב במינכן זול משמעותית מלשכור רכב באוסטריה. אל תשאל אותי למה. הנסיעה ממינכן לאוסטריה לא ארוכה יחסית.

3. באוסטריה יש מדבקה מחורבנת שנקראת וינייט (vingette) שאתה חייב לקנות בכניסה לאוסטריה. מוכרים אותה בתחנות דלק שונות, וזה קריטי שתקנה אותה. הקנס על נסיעה באוטוסטרדה בלי המדבקה הזאת כואב מאוד.

4. סקוטלנד היא גן עדן לטיולים רגליים. המוני הרים וגבעות עם מפלים ונחלים וכל מיני שטויות.

5. סלולר - הסלולר כולל דאטה באי הבריטי מאוד זול. מאוד מאוד זול, כולל שיחות לארץ. אני מציע לך לקחת משם סים.

6. אם אתה מתכנן את הטיול לקיץ - תזמין את הדברים מראש. אחרת תגלה שאתה תקוע בלי מקום לישון בו, בלי רכב, בלי רכבת ובלי טיסות. קח בחשבון שביוני יש אולימפיאדה גם.

7. אם אתה מתכנן את הטיול לחורף - צמיגי חורף. אני לא יכול להדגיש לך עד כמה זה חשוב.

לינה בסקוטלנד - אתה יכול לשכור חדר ב-B&B במחיר שפוי יחסית (סביב ה-50 פאונד ללילה לזוג), אתה יכול לשכור חדר בטירה (חברה שלך תאהב אותך מאוד על זה) ב-150 - 200 פאונד ללילה, ויש גם לא מעט מלונות.

אחת האופציות החביבות עלי במקומות שאני נתקע בהן יותר מיומיים היא לשכור דירה. אם תרצה המלצות ספציפיות לאמסטרדם, דאבלין, או אדינבורו - אז תגיד.

לינה באוסטריה וגרמניה - שוב, צימרים זה מאוד מקובל והמחיר סביר ביותר.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

העצות של Arilou נכונות.

אני מכיר את רוב המקומות שעליהם אתה מדבר, חוץ מאנגליה וסקוטלנד.

שני הגרוש שלי:

1. נהיגה באיים הבריטיים - מדובר ברכב עם הגה ימני ונהיגה בשמאל הכביש - נהיגה כזו מצריכה התרגלות שעלולה להיות מסוכנת. תתחיל בשלב קודם - ללמוד לחצות את הכביש כאשר הרכב בנתיב הקרוב מגיע מימין. גם לזה יקח לך שבוע להתרגל. אז לעקוף באופן חוקי מימין ולצאת מהכביש המהיר ברמפה משמאל?

2. מרחקים בינוניים נוסעים ברכבת וארוכים בטיסות Low Cost.

3. אם תקנה רכב באנגליה לא תוכל להפטר ממנו בגרמניה - בגלל בעיית ההגה הימני.

4. חלק גדול מהטיול שלכם יהיה עירוני, כלומר יהיה עליכם להתבסס על תחבורה ציבורית (נהיגה בעיר לא מוכרת קשה, והחניה תגזול הרבה זמן וכסף). עוד סיבה לא לרכוש או לשכור רכב בחלק גדול מהטיול.

5. רכבות בין אמסטרדם לבריסל (ונדמה לי גם אנטורפן, אבל אני לא בטוח לגבי המסלול) יש כל שעה. הנסיעה ברכבת רגילה אורכת כ-3 שעות. יש גם רכבת מהירה (Thalys) אבל היא יקרה וצריך להזמין כרטיסים מראש.

6. המרחקים לערים היפות של בלגיה הם קצרים - בהחלט בטווח נסיעה ברכבת מבריסל.

7. לגבי נסיעה מבריסל לפראג - סביר שעצתו של Arilou נכונה.

8. מפראג בהחלט אפשר להמשיך ברכבת לאוסטריה או לגרמניה. שוב, צודק Arilou - רכב שוכרים בגרמניה, זה עולה בערך חצי מאשר באוסטריה. נסיעה ממינכן לזלצבורג זה עניין של כ-200 ק"מ באוטובאהן (מנמה"ת של מינכן - כ-250 ק"מ).

9. מדבקת האוטובאהן היא חובה באוסטריה מהוה בעיה קטנה (פחות מ-10 אירו ל-10 ימים). אם בכוונתכם לעבור בשוויץ הבעיה יותר גדולה כיון ששם יש מדבקות לשנה בלבד, שעולות 40 פרנק. אם אתה שוכר רכב נסה לבקש רכב הנושא את המדבקה. בשתי המדינות הקנס על אי נשיאת המדבקה כבד מאוד, מאות אירו. כמוכן יש קטעי דרך (בעיקר מעברים ומנהרות) המחייבים תשלום נוסף. כמוכן יש קטע קצר באוסטריה המחבר בין שוייץ לגרמניה, ואם איך לך מדבקה צריך לקנות תלוש של ה-Corridor, עניין של כ-3 אירו.

10. אני לא בטוח שהסטיה לאיטליה מוצדקת. אם אתם נמצאים בזלצבורג אולי עדיף להשאר באזורים יותר קרובים (טירול, בואריה, כמה ימים במינכן) שמציעים הרבה מאוד מה לראות. את התאוה המוטורית תוכל לממש במינכן ושטוטגארט.

11. סלולר - זול מאוד באנגליה וכן יש כיום מגבלות שהטיל האיחוד האירופי על מחירי נדידה בתוך האיחוד. הגבלות אלה עדיין לא כוללות את מחירי ה-data אם כי הגבלות כאלה צפויות להכנס לתוקף בקיץ. מומלץ לרכוש כרטיס SIM בכל מדינה שבה אתה נמצא יותר מימים בודדים. כמוכן מומלץ לקחת סמארטפון או טאבלט או מחשב נייד קטן שישמשו אותך לתקשורת ולתכנון הנסיעה, בהרבה מלונות יש אינטרנט חופשי (לעתים אלחוטי, לעתין קוי, כך שכדאי לקחת גם כבל רשת).

12. מזג האויר - יכול להיות הפכפך. דאג תמיד לתוכנית טיול ליום יפה ולתוכנית חלופית ליום סגריר.

13. באוסטריה, שוייץ וגרמניה אפשר להנות מאד בצימרים. לגבי מלונות - 3 כוכבים בהחלט מספיקים, בפאריס ביליתי פעם עם המשפחה שבוע במלון שני כוכבים שבו קיבלנו יחס נחמד והחדרים עצמם היו מספקים בהחלט.

14. אם Ariolou מציע עצות לגבי האיים הביטיים אני אוכל לתת קצת לגבי חלק גדול משאר האזורים שבהם אתה מתעניין.

והכי חשוב - תכינו תוכניות שישאירו קצת זמן למנוחה ולבילוי.

תהנו!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נוסעים להיידלברג, ישנים אצל משפחה, בערך 5 לילות. מפה אני אצא לבד בוקר אחד לנסיעה ברינג (200 ק"מ כל כיוון). עכשיו, פה אני צריך עזרה. האם זה ריאלי לנסוע 200 ק"מ בבוקר, להגיע לרינג, לעשות כמה הקפות, ולחזור בערב עוד 200 ק"מ?

שני הסנטים שלי:

תלוי בכוח שלך, אבל זה אפשרי, 400 ק"מ של נסיעה באוטובאן

היא לא דבר מעייף במיוחד, אני שילבתי קטעים של 550 ק"מ ביום עם טיולים באמצע.

מה שבטוח, תוודא שהיום הבא יוקדש למנוחה.

בנוגע לנסיעה ברינג, חפש שרשורים קודמים - יש מגבלות ביטוח על רכבי השכרה רגילים.

מצטרף בחום להמלצה על צימרים בגרמניה: זה זול בטירוף יחסית לארץ,

ואם אתה או חברתך חובבי בישולים, אפשר לקנות מצרכים לבד ולבשל,

בד"כ יש מטבח מדוגם.

בנוגע ל"קפיצה" לאיטליה: נראה לי יותר מדי, בטח בשביל מוזיאון

(פרארי, אמנם, אבל עדיין מוזיאון). לדעתי תוותר ותעביר לטיול הבא

שיקדיש יותר זמן לאיטליה.

- - - - - - - - -

וכמו שכתבו גדולים וחכמים לפניי, קודם כול תיהנו.

אם אתם בקטע של להספיק כמה שיותר (ככה זה נראה...)

אני ממליץ לחלק לקטעים של יומיים - יום אחד אינטנסיבי עם נסיעות ארוכות,

ויום אחד רגוע, שבו לא זזים הרבה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

3 הצעות ממני:

באירופה עושים כאלה טיולים עם רכבות, אחרי נהיגה של אלפי ק"מ אתה תדבר סינית.

יהיה לך מספיק קשה לנהוג באנגליה עם הגה הפוך אז להיכנס איתו לאירופה אתה בכלל לא תדע מה לעשות.

לקחת חברה לטיול שקשור רק למכוניות בכול אירופה, תיפרד ממנה כבר עכשיו למה לתת לה לסבול.

אייל

פורסם

הרכבות באירופה מאוד יקרות, במיוחד במרחקים כאלה.

מכיוון שהבחור מתכוון לנסוע אלפי ק"מ, רכב שכור ייצא זול יותר.

כן, כן, עם ביטוח מלא ודלק והכול.

אני מסכים אתך שייתכן ויש כאן קצת יותר מדי נהיגה או מרחקים -

אבל זה תלוי בחברה. אם היא באותו ראש - סבבה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש הבדל בין טיולים ארוכים באירופה לארהב.

בארהב אתה קונה רכב בתחילת הטיול ומוכר אותו בסוף הטיול. באירופה תהייה לך בעיה למכור רכב אנגלי באיטליה

אני מכיר שני אנשים מבוגרים שעושים את זה על אופנועים עכשיו.

אתה יכול לעשות את הנסיעות הארוכות ברכבת ולהשכיר רכב לנסיעות מקומיות.

אייל

פורסם

מפראג נוסעים לאוסטריה, לאיזור זלצבורג ל3 ימים, משם נסיעה דרך מעבר הרים "גרוסגלוקנר" לכמה ימים בדולומיטים בצפון איטליה. מפה, אופציה שאני רוצה להתלבט לגביה איתכם, היא לנסוע כ300 ק"מ למודנה, לטיול במוזיאון פרארי ולאמבו בן יום אחד, ואז נסיעה בחזרה של 300 ק"מ, למעבר הרים סטלביו-דאבוס (המסלול שמצאו בטופגיר ככביש הכי שווה בעולם- רק בכיוון ההפוך. האם זה עדיין נחשב כביש טוב? האם אפשר בכלל לנסוע בכיוון הזה? המלצות/השגות יתקבלו בברכה)

אורן

תוותר.

מוזיאון פרארי סבבה, בחוץ יש סוכניות שעושות לך סיבוב של כמה דקות בכמה עשרות יורו באיזו פרארי.

למבורגיני? מתוחזק על הפנים. המפעל נחמד, אבל לא חושב ששווה 40 יורו לראש.

סטלביו פס בכלל אין מה לעשות שם, כמות הרכבים שיש לך שם גדולה מידי, והסיבובים צרים מאוד עד כדי כך שאתה צריך לרדת לסביבות 10 קמ"ש בכל סיבוב, להנות אתה לא תהנה שם.

הצד השני של הסטלביו פס כן מעניין יותר. מה שבטוח, אתה תראה מכוניות מאוד מעניינות בכבישים האלה.

אם אתה יכול, לך על הסדנא של פגאני ועל המפעל של דוקאטי.

לגבי הרינג, אני נסעתי משהו בסביבות 180 ק"מ אם אני לא טועה לרינג לכל כיוון, וכן זה שווה! המסלול לא פתוח כל שעות היום ככה שכדאי להגיע מוקדם ולהתעדכן במקום כדי שלא יכריזו על סגירה לפני שמימשת את כל ההקפות שלך.

במקרה שלי זה היה הגעה בסביבות 7 ומשהו בבוקר, הרינג נסגר בשעה 12 בצהריים אז תבדוק לפני, ומומלץ מאוד להזמין הכל מהארץ אם אתה מתוכנן על הזמנים. במיוחד במפעלים ששם חובה לתאם מראש!

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

המדבקה עולה כבר 100 פרנק, תנסה להתארגן עליה כאשר אתה שוכר רכב,מתי תיהיה באוסטריה? לי בעיקרון יוצא להיות באוסטריה

לקראת סוף מרץ, יש לנו בית בדרום אוסטריה בין הגבול לסלובניה אז אם תצרתך כיוון התמצאות באוסטריה או בשוויץ (גר בWINTERTHUR) רק תגיד , מומלץ מאוד באוסטריה להגיע לGamliz עיר חמודה מאוד, אם המון מקומות וכבישים מדהימים לנהיגה מנסיון :twisted:.

לגבי רכבות, אם אין לך דילים, או כרטיס שמקנה לך נסיעה בחצי מחיר, לא שווה לך אז לנסוע ברכבות, או יותר נכון לא משתלם לך, במיוחד שאתה לא כבוע על מקום אחד.

לגבי תידלוקים, אל תתדלק בכבישים המהירים, המחירים הרבה יותר יקרים באפרשים גבוהים מאוד, לדוגמא אוקטן 95 בכביש מהיר בשוויץ יגיע לך ל1.90 פרנק לליטר, כאשר בערים ועיירות קטנות תוכל לתדלק ב1.73

זה תקף גם לאוסטריה וגרמניה.

פורסם

אני מסכים אתך שייתכן ויש כאן קצת יותר מדי נהיגה או מרחקים -

אבל זה תלוי בחברה. אם היא באותו ראש - סבבה.

אכן בהחלט תלוי.

אם היא תנהג חלק מהזמן אז גם נסיעות של מאות ק"מ ביום זה לא נורא. בטח באוטובאן שהקצב הממוצע הוא 160 קמ"ש.

אם היא גם אוהבת נהיגה אז גם צפויים קטעים קורעים מצחוק כשהיא מתעצבנת למה הרכב בקושי מאיץ מעבר ל170 :lol:

ואגב לגבי הרכבות - הזמנה מראש באינטרנט (עדיף הרבה זמן מראש, אבל גם יום מראש זה מהותי!) זולה בהרבה מקניית כרטיס במקום.

עד כדי חצי מחיר לפעמים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

עוד כמה הערות:

לגבי רכבות יש גם פאסים תקופתיים - אני הכרתי אותם בשעתו בתור Eurailpass אבל זה היה לפני 30 שנה. כדאי ללמוד את הנושא באופן יסודי לפני הנסיעה. באים הבריטיים היתי מתבסס על רכבת בכל מקרה בגלל בעית הנהיגה ה"הפוכה", ביבשת נראה לי שיש לך קטע עירוני וקטע של נסיעות, לדעתי בקטע הראשון (פאריס, בריסל ואמסטרדם) כדאי להתבסס על רכבות ותח"צ כיון שרכב שכור יעמוד הרבה בחניונים בזמן שאתה נוסע בתח"צ, ואמנם הרכבת יקרה, אבל כך גם הדלק. כמוכן מתוך נסיון קצר נהיגה באמספטרדם היא סיוט, וקרוב לודאי שבריסל ופריס עוד הרבה יותר קשות לתייר שאינו מכיר את הרחובות ומנהגי הנהיגה. ותביא בחשבון משטרה מאוד לא סלחנית וקנסות דראקויים בכל אירופה.

בקטע של אוסטריה\גרמניה\שוייץ\איטליה, במיוחד אם אתה נודד מחדר לחדר כל כמה ימים, הגיוני לשכור רכב, מומלץ סופרמיני ורצוי לשכור בגרמניה. גם האזורים שבהם אתה מתכוון לטייל בארצות אלה יותר כפריים ומתאימים לנהיגה. בהחלט אפשר לנהוג 400-500 ק"מ ביום אבל זה מתיש. השיא האישי שלי היה מבאזל למינכן (כ-530 ק"מ) בגשם שוטף. למזלי את המלון במינכן הכרתי מביקור קודם כך שהגעתי אליו למרות שה-GPS ברבר אותי לגמרי (הרבה כבישים היו חסומים בגלל תיקונים), ולמחרת תכננו יום קניות.

כאן אני נזכר בעוד בעיה בנהיגה עצמית - הניווט. מתברר כי ה-GPS עלול להפיל אותך בפח בצורה רצינית מאוד. הגישה המעודכנת שלי היא ללמוד מסלול באמצעות viamichelin או google maps או expedia ולהשתמש ב-GPS בעיקר למקרה של סטיות לא מתוכננות. הבעיה במכשירים אלה היא שלפעמים הם מוצאים איזה מסלול שתאורטית הוא יותר קצר או מהיר, אבל מעשית מוביל אותך בסמטאות כפרים במקום בכבישים בין עירוניים סבירים ומעלה. לדעתי הטוב ביותר הוא -viamichelin שממש מראה לך את שלטי הדרכים בהם אתה אמור להתקל, אבל באחד הטיולים המוקדמים שלי (לפני עידן ה-GPS) הכנתי והדפסתי מסלולים להולנד מתוך expedia שהיו מדוייקים לרמת הנתיב. ובלי קשר - חייבים להצטייד במפה או אטלס דרכים מודפס למקרה של בעיות ב-GPS. תכנון המסלולים הוא אחת הסיבות שבגללן אני ממליץ לקחת netbook או משהו דומה.

לגבי צימרים - יש אתרים העוסקים בשיווקם. אני לא יודע מה הסידור כיום אבל כאשר הזמנתי צימרים באוסטריה לפני שנתיים הסידור היה שמאתרים צימר מתאים בתאריכים הדרושים (יש בדף של כל צימר יומן עם התאריכים בהם הוא פנוי), שולחים מייל דרך האתר ובעלי הצימר יוצרים אתך קשר טלפוני. צריך לשלם מקדמה באמצעות מערכת swift (פקיד הבנק שלך יסייע לך). צימרים נקראים בגרמנית ferienwohnung (בתקווה שהכתיב שלי נכון), השתמש במושג כאשר אתה מחפש באינטרנט. האמת היא שהם משתמשים גם במונח zimmer השגור גם בפינו. נדמה לי שגם בגרמניה הנוהל דומה, אבל לא יצא לי להזמין צימר בגרמניה באופן עצמאי אלא רק במסגרת דיל שלם שהוזמן מהארץ. מנסיוני המוגבל הצימרים מצויידים היטב, אפילו במדיחי כלים.

אוכל - נושא חשוב שהוזנח בשרשור זה. לי יש גישה ברורה בנושא: אחוחת בוקר משביעה מאוד (אם בחדר ואם בחדר האוכל של המלון), קצת סנדויצים ופירות משך היום, וארוחת ערב שיכולה להיות במסעדה, במזון מהיר או בבישול עצמי בחדר. קניות בסופרמרקטים יחסכו לכם הרבה מאוד כסף. צריך רק לשים לב לשעות הפתיחה, כיון שבהרבה מקומות בצפון אירופה החנויות נסגרות בין 17:00-19:00, אפילו בקניונים גדולים ובמרכזי הערים. מומלץ לקחת קומקום חשמלי קטן המספיק ל-2 כוסות, נחמד להכין כוס קפה\תה\שוקו על הבוקר לפני שמתארגנים לארוחה או לפני השינה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

וינתרטור, אוסטריה, אוטובהן, רינג, מינכן, באזל, פרארי, נקניקיות, טוסטר משולשים, סקוטלנד, פראג, קומקום חשמלי...

אוי, איך שאני מת לחופשה עכשיו. :cry:

פורסם

וינייט אוסטרי - עולה 7 יורו.

וינייט שוויצרי - עולה 40 פרנק שוויצרי.

איזור הדולומיטים שופע Pass'ים מדהימים לנהיגה, רובם המוחלט מהנה ומאתגר משמעותית מה-Stelvio הצפוף והעמוס.

סביב דאבוס (שוויץ) ישנם כמה כבישי נהיגה (ונוף) מדהימים, בהחלט שווים בדיקה מעמיקה.

מינכן > זלצבורג - נסיעה של בערך 150 ק"מ (מנמל התעופה של מינכן אל מעמקי העיר זלצבורג). ממש לא נסיעה ארוכה, היא קלה להפליא וחלקה המוחלט מתנהל על האוטובאן, לכן היא גם זריזה מאוד.

כפי שציינו, השכרת הרכב בגרמניה זולה משמעותית מאוסטריה וצ'כיה - בדוק היטב בין החברות, מהן מציעות מבחינת רכבים, מהן העלויות המתלוות (צמיגי חורף / GPS וכדומה) וכמובן כל הקשור לביטוחים / ביטוחי נהג צעיר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...