Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה. אבל א. כבר הזמנו כרטיס. אמנם לא ב80 יורו, אלא 120 לשנינו, אבל זה בגלל שזה 13 יורו לכל מזוודה. חראות. וב. אנחנו לא יכולים להיות בפראג לפני ה7 לחודש, כי אז על כל לילה שנהיה עד ה7, נשלם כסף על מלון.

האילוץ הזה של פראג הוא החתונה של אחיה של חברה שלי. הוא מתחתן שם, ולכן כל המשפחה יהיו באותו מלון, וגם לנו יש שם חדר מה7 ועד ליומיים אחרי החתונה, סה"כ 4-5 ימים. וזה חינם.אז אם נוותר על אמסטרדם יהיה לנו יותר מדי זמן לצרפת ובריטניה. כבר עכשיו התוכנית די מרווחת עם הרבה ימים "מתים" שפתוחים לשינויים. יותר ימים מתים מזה וזה זמן מבוזבז...

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
  • תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למעשה כבלת כבר את עצמך. מצד אחד חברה שלא רוצה להגיע לאמסטרדם, מאידך כרטיסי רכבת וטיסה יקרים שאותם כבר אינך יכול לבטל. אם יש לך עודף זמן בפריס נסה לצאת ממנה יותר מוקדם ולבקר במקוצות אחרים בדרך, או לשכנע את זוגתך לשהות יותר זמן באמסטרדם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב הצלחתי לשכנע אותה לעוד לילה. אז אנחנו מגיעים ב12 בצהריים, שני לילות וטסים לפראג ב7.9 בערב. בינתיים הרכבתי רשימה של אטרקציות שמצאתי ששווה ללכת אליהם. מה אתם אומרים? יש משהו מפה שעדיף לוותר? משהו להוסיף? כמובן שלא הכנסתי לפה את הקופישופס למיניהם כי אני מניח שזה משהו שפשוט נכנסים מהרחוב לקופישופ ולא משהו שיש טעם לתכנן מראש.

בית קפה עם פסלים מקרח וחווית סרט עם רעידות וכאלה.

מוזיאון המריחואנה

מוזיאון הסקס

שוק הפשפשים

ביתן הפרפרים

קפה ג'אז

מוזיאון הייניקן

מוזיאון ון-גוך

אמסטרדם דאנג'ן- רק במידה ולא ייצא לנו להיות בלונדון-דאנג'ן מאיזושהי סיבה.

הרובע היהודי

כיכר דאם

ובנושא אחר: אפשר קצת עזרה עם הקלאס שאני צריך ברכב?

בחברות ההשכרה יש קלאס מיני, אקונומי, קומפקט, אינטרמידייט, סטנדרט, ויש עוד כמה שברור לי שהם לא רלוונטים לי. אבל אשמח להסבר על איזה רכב אני צריך. לדוגמא, לי יש 206. באיזה קלאס היא? כי לא נראה לי ששתי מזוודות, שני תיקי יד, לפטופ, ואוכל יכנסו לשם. חובה שיהיה בגאז' שיאכלס את שתי המזוודות ואת הלפטופ. האוכל יכול להישאר על המושבים האחוריים, כנ"ל מעילים וכאלה.

איזה רכבים יש בקלאסים האחרים? נניח, ראיתי שפיאט פנדה היא תחת "מיני", מה עוד נכנס לקט' הזו? ואיך הרכבים האלה מבחינת תא מטען? ומה עם אקונומי? שזה נניח אופל קורסה, מה ההבדל בגודל בין הקורסה לאסטרה?

hagggg55 כתב:

פורסם

מיני - רכבי מיני כמו פנדה, יונדאי I10 טויוטה אייגו וכאלו

אקונומי - סופר מיני כמו קליאו, קורסה, גרנדה פונטו וכו'

קומפקט - משפחתיות כמו - אסטרה, פוקוס, גולף, פג'ו 308 וכו'

בד"כ באתרי חברות ההשכרה מצויין איזה רכבים יש בכל קלאס.

יותר מדי זמן בבריטניה? תפרסם פה את התוכנית שלך, ואני אשמח לעזור לך למלא את הימים המתים שיש לך.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בדרך כלל קבוצות הרכב מסומנות בקוד של 4 אותיות המסמלות גודל, המצאות מזגן, סוג תיבה ועוד משהו. לפעמים ההשתייכות לקבוצה אינה ברורה לגמרי ושני דגמים שאנו רגילים להתיחס אליהם כבני אותה קבוצע משויכים על ידי חברת ההשכרה לקבוצות שונות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עדכון חם מהשטח:

הוזמנה טיסה מלונדון לגלזגו, ב98 ליש"ט לשנינו

הוזמן רכב, פוקוס או משהו דומה, מבאג'ט ב1 באוגוסט, איסוף בנמה"ת גלזגו, החזרה ב11 באוגוסט, בנמה"ת גלזגו, ב237 ליש"ט (פלוס תוספת 50 ליש"ט במקום, בגלל שאני בן 24 ולא 25. חראות)

הוזמנה טיסה מגלזגו לדאבלין, ב129 ליש"ט לשנינו

ואלה המקומות שנהיה בהם בסקוטלנד. הערות/הארות יתקבלו בברכה. סה"כ 10 ימים:

אדינבורו

לוך נס

סקאי

לוך לומונד

גלזגו

תודה

אורן

hagggg55 כתב:

פורסם

לגבי אמסטרדם נכתבו המון דברים שבינם לבין האמת יש מעט מאוד ("מלוכלכת", "מפחידה"). צריך פשוט לדעת איפה לבקר. כנראה שמי שחיווה את דעתו, לא יודע.

לגבי היום האחד שלך בעיר, בנוסף על התכנית שלך (שהיא מאוד "סטנדרטית") תשקול את הדברים הבאים:

1. להחליף את "שוק הפשפשים" ב- שוק "אלברט קאויפ" (albert kuyp)

2. טיול אופנים בשכונת Jordaan ובאיזור ה- Negen Straatejs

3. ביקור ב- zaanse schans (מחוץ לעיר).

4. שייט בתעלות

5. אוכל סיני בצ'יינה טאון או יותר טוב - אוכל אינדונזי.

ועוד..ועוד..

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

אני מניח שהתכונת להודעות שלי - לא כתבתי שאמסטרדם לא ראויה לביקור, אלא להפך - העיר יפה ויש הרבה מאוד מה לעשות בה חוץ מבילוי בקופי שופס. העניין הוא שספגתחי הלם משמעותי לאחר בילוי של 10 ימים באזורים אחרים בהולנד, אחרי הסדר ותחושת הביטחון שחשתי באזורים אחרים ההלם מהאוכלוסיה (בעיקרה של מהגרים) באמסטרדם היה חזק מאוד. וזאת ללא כל קשר למה שיש לעיר הזו להציע, כיון שהעיר היא, כמובן, הרבה יותר מקופי-שופס ומוזיאון סקס.

מעבר לכך - אתה תושב העיר ואני מניח שאת מרבית זמנך אינך מבלה באזורי התיירות אלא באזורי מגורים שבהם האוירה היא אכן הולנדית, מהסוג שאני כל כך מעריך ואוהב.

לגבי סיורים בשאר הולנד - הבחור מתכוון להקדיש להולנד משהו כמו 36 שעות, כמובן מעט מאוד. אם הוא היה מתכנן להשקיע בהולנד יותר מכמה ימים היה הרבה מה להציע לו, אבל שים לב מה מטרתו בביקור באמסטרדם - בילוי באותם "מוזיאונים" לא של אומנות אלא של דברים שעל גבול החוק.

פורסם

לגבי אמסטרדם- אנחנו נישן שם 2 לילות, ובסה"כ נהיה שם כיומיים וחצי.

d.liven-

1. מה זה השוק הזה? אפשר לעשות את שניהם, עכשיו שיש לנו יומיים וחצי?

2. אוקיי. הוספתי.

3. לא נראה לי שצא מהעיר. גם ככה אין לנו יותר מדי זמן שם. אני לא רוצה להתפזר מדי.

4. אני בעד, אבל החברה אמרה שהתעלות "מסריחות". הכוונה פיזית לריח. מה אתה אומר על זה?

5. אני לא אוכל סיני ולא אינדונזי. אני סופר בעייתי באוכל. כל דבר שהוא עם ירקות או רוטב- מחוץ לחוק מבחינתי.

שמעתי לפני כמה ימים שממאי אסור יהיה לתיירים "לבקר במוזיאונים" באמסטרדם. זה נכון?

hagggg55 כתב:

פורסם

אפשר לעשות בהחלט את שניהם. שוק הפשפשים הוא קטן ולא יקח לכם יותר מידי זמן.

שוק אלברט קאויפ הוא גדול ויש בו היצע מאוד רחב. הוא יכול לקחת קצת זמן (בטח ובטח אם עוצרים באמצע לאיזה חטיף הולנדי מטוגן [בעיקר דגים, פירות ים ו"קרוקט"] או מתוק [וופלים] ואחר כך לגלידה ברחוב צדדי מהשוק וכו...).

התעלות לא מסריחות בצורה יוצאת דופן :) אמנם ברובן לא הייתי שוחה, אבל לא מדובר על מים מצחינים. השייט מאפשר לכם לראות הרבה חלקים מעניינים מהעיר מזווית קצת שונה.

לגבי כל מיני הגבלות על תיירים שמחפשים דברים מאוד ספציפיים- מדברים על זה כל הזמן כבר כמה שנים. אני לא בטוח מה הסטאטוס הנוכחי.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם
עדכון חם מהשטח:

הוזמנה טיסה מלונדון לגלזגו, ב98 ליש"ט לשנינו

הוזמן רכב, פוקוס או משהו דומה, מבאג'ט ב1 באוגוסט, איסוף בנמה"ת גלזגו, החזרה ב11 באוגוסט, בנמה"ת גלזגו, ב237 ליש"ט (פלוס תוספת 50 ליש"ט במקום, בגלל שאני בן 24 ולא 25. חראות)

הוזמנה טיסה מגלזגו לדאבלין, ב129 ליש"ט לשנינו

ואלה המקומות שנהיה בהם בסקוטלנד. הערות/הארות יתקבלו בברכה. סה"כ 10 ימים:

אדינבורו

לוך נס

סקאי

לוך לומונד

גלזגו

תודה

אורן

אני שמח לשמוע שבחרת באפשרות הסבירה יותר.

לגבי סקוטלנד - יש סיכוי טוב שירד לכם גשם. צריך להבין שגשם לא מבטל תוכניות ותראה לא מעט סקוטים ותיירים מטיילים בגשם. עוד משהו הן שעות השקיעה והזריחה, צפה לשקיעה מאוד מאוחרת.

האוכל בסקוטלנד הוא בד"כ גרוע ושמנוני (אלא אם אתם אוהבים המבורגרים שרופים וצ'יפס, או האגיס).

אדינבורו מדהימה ביופיה לדעתי ויש הרבה מה לעשות בה. מעבר לכל הדברים הרגילים (הטירה של אדינבורו, טיולים לגבעה שמשקיפה ממעל, וכו') יש גם את הקמרה אובסקורה. אם אתם קצת ילדים בנפש שלכם אל תוותרו על הדבר הזה. יש גם המון פסטיבלים באדינבורו וכדאי לברר אם יש אחד בתקופה שלכם.

לוך נס - האמת שזה דיי משעמם. שייט על הלוך נס מאוד משעמם, ודראמנאדרוכיט (העיירה שרוב האנשים לנים בה) מאוד משעממת ורדומה. אין מה לעשות שם, וגם אין מקום עם אוכל טוב. אם אתם עוצרים שם תיכנסו להריסות של אורקהארט, ואם אתם עוצרים שם ללילה ובא לכם ללכת קצת, חפשו את מפלי דיוואך.

האי סקיי - לדעתי האישית זאת הפנינה של סקוטלנד. בדרך לשם (אני מניח שתגיעו אליו דרך הגשר ולא דרך מעבורת. אם אתם מתכננים לעלות על מעבורת עם האוטו תזמינו כרטיסים למעבורת מראש) כדאי לעצור בטירה של איילין דונאן, וסקאיי עצמה היא גן עדן לטיולים רגליים. המקומות המומלצים שם הם עמק הפיות, נייסט פוינט, קילט רוק, אולדמן אוף סטור, והקיירנג. תתכוננו להרבה הליכה ברגל. לגבי לינה, כדאי קרוב לפורטרי (או בפורטרי עצמה) כדי שתהיו קרובים אחרי ששותים קצת. אוכל קצת אחר בפורטרי יש במסעדת אריבה.

ביום גשום במיוחד אפשר לבקר במבשלת טאליסקר.

לוך לומונד והטרוסאכס - גם אזור מעולה לטיולים רגליים ;)

גלזגו - אין הרבה מה לעשות ולראות שם מעבר לחיי לילה עם הסטודנטים שלומדים שם. לפחות לדעתי.

תחשבו על להוסיף את סטרלינג (לפחות הטירה והכלא) ועוד אתרים אחרים שבסביבה.

כמה המלצות נוספות שכדאי לחשוב עליהן:

1. טירת בלמורל ומבשלת הוויסקי של רויאל לוכנגר. הסיור במבשלה הזאת היה הכי טוב ומעניין לדעתי. לא רחוק משם, טירת ברימר.

2. לישון בטירה! חוויה קצת אחרת

3. פורט וויליאם ולטפס על הבן נאביס

4. משחקי ההיילנדס - תבדוק אם הם עדיין מתקיימים, ואם כן אל תפסידו אותם.

אם אתם מתכננים לבקר בכמה טירות / אתרים היסטוריים, תשקלו את האופציה של לקנות את הכרטיס לכניסה חופשית שכולל כמעט את כל הטירות והאתרים ההסטוריים האחרים.

אני אשמח לספר עוד על סקוטלנד אם תרצה.

פורסם
אני שמח לשמוע שבחרת באפשרות הסבירה יותר. כמו שאמרתי. אני לא יודע כלום ופתוח להצעות.

לגבי סקוטלנד - יש סיכוי טוב שירד לכם גשם. צריך להבין שגשם לא מבטל תוכניות ותראה לא מעט סקוטים ותיירים מטיילים בגשם. עוד משהו הן שעות השקיעה והזריחה, צפה לשקיעה מאוד מאוחרת.

האוכל בסקוטלנד הוא בד"כ גרוע ושמנוני (אלא אם אתם אוהבים המבורגרים שרופים וצ'יפס, או האגיס). אין לי שום בעיה עם זה. אבל מה זה האגיס?

אדינבורו מדהימה ביופיה לדעתי ויש הרבה מה לעשות בה. מעבר לכל הדברים הרגילים (הטירה של אדינבורו, טיולים לגבעה שמשקיפה ממעל, וכו') יש גם את הקמרה אובסקורה. אם אתם קצת ילדים בנפש שלכם אל תוותרו על הדבר הזה. יש גם המון פסטיבלים באדינבורו וכדאי לברר אם יש אחד בתקופה שלכם. יש את פסטיבל חמת החלילים שאנחנו הולכים אליו. עוד משהו שאתה יודע עליו?

לוך נס - האמת שזה דיי משעמם. שייט על הלוך נס מאוד משעמם, ודראמנאדרוכיט (העיירה שרוב האנשים לנים בה) מאוד משעממת ורדומה. אין מה לעשות שם, וגם אין מקום עם אוכל טוב. אם אתם עוצרים שם תיכנסו להריסות של אורקהארט, ואם אתם עוצרים שם ללילה ובא לכם ללכת קצת, חפשו את מפלי דיוואך. אנחנו ישנים באינוורנס. 3 לילות. רצינו 2 אבל המקום שנדלקנו עליו שם ללינה דורש מינ' 3 לילות. חוץ מזה משם אנחנו גם ניסע לג'ון אוגרוטס. נשים לב להערות שלך

האי סקיי - לדעתי האישית זאת הפנינה של סקוטלנד. בדרך לשם (אני מניח שתגיעו אליו דרך הגשר נכון ולא דרך מעבורת. אם אתם מתכננים לעלות על מעבורת עם האוטו תזמינו כרטיסים למעבורת מראש) כדאי לעצור בטירה של איילין דונאן, וסקאיי עצמה היא גן עדן לטיולים רגליים. המקומות המומלצים שם הם עמק הפיות, נייסט פוינט, קילט רוק, אולדמן אוף סטור, והקיירנג. תתכוננו להרבה הליכה ברגל. רשמתי לפני. אנחנו נשב על התוכנית היום ומחר ונסגור את הפינה של סקוטלנד לפחות. לגבי לינה, כדאי קרוב לפורטרי (או בפורטרי עצמה) כדי שתהיו קרובים אחרי ששותים קצת. אוכל קצת אחר בפורטרי יש במסעדת אריבה.

ביום גשום במיוחד אפשר לבקר במבשלת טאליסקר.

לוך לומונד והטרוסאכס - גם אזור מעולה לטיולים רגליים ;)

גלזגו - אין הרבה מה לעשות ולראות שם מעבר לחיי לילה עם הסטודנטים שלומדים שם. לפחות לדעתי.

תחשבו על להוסיף את סטרלינג (לפחות הטירה והכלא) ועוד אתרים אחרים שבסביבה.

כמה המלצות נוספות שכדאי לחשוב עליהן:

1. טירת בלמורל ומבשלת הוויסקי של רויאל לוכנגר. הסיור במבשלה הזאת היה הכי טוב ומעניין לדעתי. לא רחוק משם, טירת ברימר.

2. לישון בטירה! חוויה קצת אחרת

3. פורט וויליאם ולטפס על הבן נאביס

4. משחקי ההיילנדס - תבדוק אם הם עדיין מתקיימים, ואם כן אל תפסידו אותם.

אם אתם מתכננים לבקר בכמה טירות / אתרים היסטוריים, תשקלו את האופציה של לקנות את הכרטיס לכניסה חופשית שכולל כמעט את כל הטירות והאתרים ההסטוריים האחרים.

אני אשמח לספר עוד על סקוטלנד אם תרצה.

תודה על התגובה המושקעת. אני אבדוק כל אחת מההצעות ונראה מה אפשר להכניס.

אורן

hagggg55 כתב:

פורסם

אגב, מה אפשר לעשות באנגליה עצמה? יש לנו בסביבות יומיים-שלושה שאנחנו לא יכולים לישון בלונדון אצל משפחה, והזמנו כבר טיסות אז אנחנו נהיה בתוך אנגליה ולא בסקוטלנד/אירלנד, אז חשבתי שבמקום להוסיף אותם בפריז, נטייל קצת באנגליה.

אז יש לנו ברשימה את סטונהנג', הצוקים של דובר (זה יהיה ביום האחרון, כך שכבר משם ניקח את היורוסטאר לפריז) ואת החוף של ברייטון, שאני זוכר אותו כמקום די נחמד, שאפשר לראות שמה שבארץ מכונה יום יפה של שמש באמצע החורף, מבחינת הבריטים זה קיץ לכל דבר והם בבגדי ים על החוף "משתזפים" מה"שמש הקופחת"...

אז בינתיים זה שלושה דברים ממדינה שלמה. יש לי תחושה שיש לאנגליה עוד דברים להציע שאני לא מכיר. יש הצעות?

hagggg55 כתב:

פורסם

כמה זמן תהיו בלונדון? אם פחות משבוע - נסו להאריך, כיון שהעיר כל כך עשירה.

יש ללונדון יתרון בכך שיש בה הרבה אתרים סגורים (מוזיאונים וכו') שיכולים להעסיק אתכם בימי סגריר.

נראה לי שיש תוכניות שיהיה עליכם לתכנן ברגע האחרון, בהתאם לתחזיתמזג האויר. תביאו בחשבון שגשמים יכולים לקלקל סיורים באתרים פתוחים, גל חום בעייתי במיוחד כיון שצפון אירופים אינם ערוכים לכך כמונו ומיזוג אויר הוא אמצעי נדיר, ואם יש מזל - יש מזג אויר מתון עם טמפרטורות נוחות וללא גשם, או טפטוף קל שאינו מטריד. תחזית מזג האויר אמינה רק 4-5 ימים מראש.

פורסם

איפה תהיו באנגליה?

בעקרון ויילס ואזור האגמים יפה מאוד, גם יורק שווה לפחות יום ביקור, וגם אוקספורד וקיימברידג' שוות יום (כל אחת מהן).

אגב, אם אתם בעניין של פאבים ומסיבות סטודנטים לכו לקיימברידג' ;)

אמרת שאתה גם מחפש פעילות מוטורית, אז יום במתקן של פאלמר נשמע לי תפור עליך למרות המחיר היקר.

• תוכן חדש...