Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוזכרה קימברידג' - ביקרתי בה לפני הרבה מאוד שנים. טווח נסיעה ברכבת מלונדון לטיול של יום. מומלץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כמה זמן תהיו בלונדון? אם פחות משבוע - נסו להאריך, כיון שהעיר כל כך עשירה.

יש ללונדון יתרון בכך שיש בה הרבה אתרים סגורים (מוזיאונים וכו') שיכולים להעסיק אתכם בימי סגריר.

נראה לי שיש תוכניות שיהיה עליכם לתכנן ברגע האחרון, בהתאם לתחזיתמזג האויר. תביאו בחשבון שגשמים יכולים לקלקל סיורים באתרים פתוחים, גל חום בעייתי במיוחד כיון שצפון אירופים אינם ערוכים לכך כמונו ומיזוג אויר הוא אמצעי נדיר, ואם יש מזל - יש מזג אויר מתון עם טמפרטורות נוחות וללא גשם, או טפטוף קל שאינו מטריד. תחזית מזג האויר אמינה רק 4-5 ימים מראש.

כרגע התוכנית היא לבערך 5 ימים. בעיקר בגלל שלא נעים לנו להתנחל אצל המשפחה יותר זמן מזה (משפחה רחוקה).

כשמתוך ה5 ימים האלה יום אחד הוא לסטונההנג' בטיול-יום מאורגן עם עוד משהו בדרך, ויום אחד הוא לדובר וברייטון.

ברור לי שלא כל הטיול יהיה מתוכנן לפי שעות. אלא יש לנו זמן מוגדר בכל מדינה, מוגדר לפי טיסות ורכבות שהוזמנו מראש, ורשימת יעדים באיזור. לפי מצב הרוח נזרום מאתר לאתר.

Arilou- מה יש לעשות בוויילס? האם זה מקום שאפשר להתסדר בו בתח"צ או שחובה רכב? מה עם יורק?

לגבי אוקספורד וקיימברידג', לא יודע אם יום שלם כל אחת, אבל אולי נדחוס את שתיהן ליום אחד.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

בוויילס יש בעיקר שמורת טבע מאוד גדולה (סנודוניה או משהו כזה) ומרכז וויילס, צ'סטר גם יפה. אני הייתי שם עם רכב, אז אין לי מושג לגבי תח"צ שם. אני מאמין שזה אפשרי אבל.

יורק דיי רחוקה ומחייבת רכבת (אנחנו לקחנו רכבת מאדינבורו ללונדון בבוקר, עצרנו ביורק למשך כל היום, ואז המשכנו עם הרכבת עד לונדון) ובתוכה כמובן שאין מה לעשות שם עם רכב. (ויש בה את מוזיאון הרכבות המגניב בעולם לדעתי). אם אתם מגיעים ליורק אז מוזיאון הרכבות הוא חובה לדעתי, וגם הסיור במה שנקרא יורביק.

אמרת שיש לכם כמה ימים "מיותרים", כמה ימים בדיוק?

אם אתם צריכים לשלם על הלינה, אני חושב שעדיף שתלונו מחוץ ללונדון בגלל הפרשי המחירים. אגב, 5 ימים בלונדון יספיקו לכם בשביל לראות את הבסיס בלבד.

קיימברידג' ואוקספורד דיי רחוקות אחת מהשניה, ואם אתם נוסעים לאוקספורד אני חושב שעדיף שתוותרו על קיימברידג' באותו היום ותמשיכו לסטרטפורד אפון אבון. (עיירה קטנה ויפה שבה שייקספיר נולד, אבל זה לא באמת משנה).

אם אתם נוסעים לקיימברידג', תנו קפיצה לקנטוול. זה בית אחוזה מתקופת טיודור שמופעל ע"י אנשים מהקהילה בסופי שבוע והחיים בו חוזרים לתקופה ההיא. יש לשם גישה בתח"צ מקיימברידג' וכדאי לבדוק מראש מה שעות הפתיחה שלו והאם זה יהיה פתוח לקהל הרחב.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

טוב נראה לי שעל כל הימים "ספייר" בלונדון נצטרך לוותר, כי זה לא באמת ריאלי. יגמר לנו הכסף בגלל זה.

בינתיים, אנחנו כבר אחרי צרפת, אמסטרדם, ופראג. נסנענו ברכבת לגרמניה, שכרנו רכב, היינו בהיידלברג כמה ימים, הייתי בנורבורגרינג 2 לילות (האם זה מוגזם? מגיעים לשם בצהריים, ישנים לילה שם, נוהג כמו מופרע בבוקר על הסוויפט ספורט, ישן שם בלילה, ויוצאים בבוקר. זה בסדר או שלא צריך כל כך הרבה זמן לפני ואחרי המסלול?)

והיינו ביעד השחור כמה ימים. עכשיו יוצאים מהעיר השחור, ופה הדילמות. כרגע זה המסלול המאוד לא סופי שלנו. אנחנו מאוד זקוקים לעזרתכם:

מהיער השחור לדאבוס, לישון שם לילה (כי כבר מאוחר ונהגתי 300 ק"מ)

בבוקר נוסעים את דאבוס-סטלביו (בהמלצת טופגיר) ואז אולי נישן איפשהו בדולומיטים (איפה? מה לא יהיה רחוק ומעייף מדי בסוף יום נהיגה כזה? מה בכלל עושים בדולומיטים ולכמה ימים?)

נוסעים לאינסברוק, לפחות שני לילות. מה עושים שם?

נוסעים למעבר גרוסגלוקנר- כמה שעות לפנות לזה? מה עושים שם?

ומשם אולי חזרה למינכן, לטיסה הביתה.

כמו שאתם רואים, שום דבר לא סגור פה. אני אפילו לא יודע מה מצב הכבישים בסוף ספטמבר-תחילת אוקטובר בהרים שם, והאם אני צריך צמיגי שלג או לא? למרות שהבחורה (שנשמעה קצת סתומה) משלמה סיקסט אמרה שזה חובה רק מנובמבר.

מה דעתכם?

אורן

נ.ב. הרכב שאני רוצה לשכור בגרמניה הוא ב.מ.וו סדרה 1. שבסיקטסט גרמניה הגרסה הפתוחה עולה 880 אירו, ובשלמה סיקסט, יש להם רק את הסגורה, וזה עולה 700 אירו. בגלל הנחה של אבא שלי שיש לו ליסינג דרכם.

בשניהם זה כולל את הכיסוי היקר ביותר. מה דעתכם? יקר מדי? ללכת על משהו יותר פושטי? אבל זה קצת (הרבה) יוריד מהחוויה של לנהוג בכבישים המדהימים האלה עם גולף או משהו פושטי כזה. לא?

וגם, עם כל סיפורי הזוועה שיש בפורום על שלמה סיקסט, אני מפחד ללכת עליהם. האם הפחד בכלל מוצדק? והאם הוא צריך להיות מופנה רק לשלמה או גם לסיקסט העולמית?

hagggg55 כתב:

פורסם

1. כמה ימים הקדשת ליער השחור? שבוע זה מעט.

2. באינסברוק אין הרבה מה לעשות, יש בקרבתה המוזיאון של סבארובסקי, ונחמד לטייל בהרים באיזור. אם אתה רוצה ללון באיזור ממליץ לך לחפש צימר.

3. הייתי מוותר על הדולומיטים לטובת שויצריה, פשוט כדי לחסוך זמן העברות לטובת טיולים באתרים. אישית טיילתי בעיקר בחלק הצפני, כאשר הבסיס שלי היה ב-Weil am Rhein שהיא פרבר של באזל בצידו הגרמני של הגבול, ובהתאם לכך המחיה עולה חצי בהשואה לצד השויצי. מהווה בסיס מצויין לכל החלק הצפוני של שויצריה.

4. אופציה נוספת שתוכל להנות ממנה אם אינך רוצה להשאר בדרום-מערב גרמניה היא להקדים את כל הקטע של שויצריה (+\- איטליה) ולבקר כמה ימים בזלצבורג וסביבתה. לא תצטער.

5. עוד אופציה היא לשהות כמה ימים במינכן. בעיר עצמה יש תעסוקה לכמה ימים, ואם יש לך רכב הרי שברדיוס 100-150 ק"מ יש בלי סוף אתרים מעניינים. כמוכן הזדמנות מצויינת להשלים קניות בסוף הטיול, על מנת לא לסחוב אותן כל הדרך. אם אתה מחזיק ברכב - שכור חדר במלון בפאתי העיר, אני יכול להמליץ על מלון הסמוך ל-A94 מחד ועם תחבורה נוחה למרכז העיר מאידך.

6. תביא בחשבון שנמה"ת של מינכן נמצא במרחק של כשעת נסיעה מהעיר בכיוון צפון מזרח. חשוב כאשר אתה מתכנן את הנסיעה וצריך להגיע בזמן לטיסה. כמוכן יש הליך קצר של החזרת הרכב, ואז הליכה די ארוכה עד טרמינל 1F המיועד לישראלים (לך בעקבות הזלדות).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא חושב שגולף (או יותר נכון אופל אסטרה) תוריד לך מהחוויה של לנהוג שם. זה לא שאתה הולך לעשות דריפטים על ימין ועל שמאל.

לא הייתי בשוויץ, אז אני לא יכול לייעץ לגביה אבל:

1. אין הרבה מה לעשות בתוך אינסברוק. יש את המוזיאון של סוורובסקי (שזאת חנות ענקית), את האולמות של הארמון, בית קפה שמוכר סאכר טורטה, גן חיות אלפיני והרבה הרים גבוהים ויפים. אם אתם מרגישים צורך, אז אפשר לעלות ברכבל עד הפסגה מאינסברוק (עולה איזה 60 יורו לאדם) ואז לרדת ברגל, או לעשות מסלול בין הפסגות ולראות את העולם מלמעלה. אני חובב הליכה אז ברור שאהבתי את זה. שימו לב, האוויר שם דליל ולא כדאי להתאמץ.

2. אפשר לנסוע מאינסברוק לכיוון זל אם זילר, ומשם להמשיך למאיירהופן, ולמעבר גרלוס. רק אם המעבר לא חסום בשלג. משם אפשר להמשיך עד הגרוסגלוקנר המרשים (שגם עליו אפשר לטפס אם יש לכם את החיידק).

כל הסיבוב הזה לוקח בערך יום שלם, כולל חזרה לזלצבורג, אליה תגיעו בלילה.

3. זלצבורג יותר יפה מאינסברוק, ויש בה יותר מה לעשות.

4. אפשר מאינסברוק לנסוע לגרמניה לנוישווינשטיין - הטירה שעליה התבססו דיסני כשהם עשו את הלוגו שלהם. משם אפשר להמשיך לאורך הדרך הרומנטית (נקראת ככה בגלל הכפרים והנוף שמנקדים את הדרך), ולסיים באזור של קן הנשרים של היטלר שנראה מדהים.

5. אם כבר בווריה בסוף ספטמבר - מה עם אוקטוברפסט? חגיגת הבירה המטורפת מכולן? אין דבר כזה בשום מקום אחר.

http://www.oktoberfest.de/en/article/About+the+Oktoberfest/About+the+Oktoberfest/Oktoberfest-Calender+2012/2698/

יודע מה? עזוב אותך מכל השאר - לכו על אוקטוברפסט לאיזה יומיים שלושה.

לגבי צמיגי חורף - אכן הם חובה רק מנובמבר, מצד שני כבר ראיתי שלג בתחילת אוקטובר שם.

פורסם

"גן החיות האלפיני" באינסברוק אינו מעניין למי שבא בלי ילדים.

על העליה ברכבל ויתרתי משיקולי מזג אויר (ענות\ערפל), ומאותה סיבה ויתרתי על ה-Zugspitze שהוא הפסגה הגבוהה ביותר בגרמניה, על גבול טירול. וזה היה באוגוסט - כל מה שקשור לנקודות תצפית מצריך בדיקה מוקדמת של מזג האויר, אחרת סתם שורפים עשרות אירו.

לדעתי אינסברוק אינה מעניינת, אלא אם מהווה תחנת עצירה בנהיגה ארוכה (כולל לינה לילה אחד).

לעומת זאת בזלצבורג עצמה אפשר לבלות איזה יומיים, והיא בסיס מצויין לעוד כמה ימי טיול ברדיוס נהיגה לא גדול.

כאשר מתכננים טיולים באזור זה יש להתעלם מהגבולות - למעשה חוץ משלט עם סמל האיחוד האירופי ושינוי בתמרורי הכבישים לא חשים בהבדל. הנסיעה הנוחה מאינסברוק לזלצבורג וברת בגרמניה, ואת הנסיעה מ-Weil am Rhein למינכן, שתיהן בגרמניה, עושים דרך שויצריה ואוסטריה (לשים לב לצורך בתשלום עבור המעבר בקטע האוסטרי!). כמובן שאם אתה מחפש נהיגה הררית זה סיפור אחר, אבל צריך להביא בחשבון בתכנון הלו"ז.

לגבי שוייץ - יש הרבה מה לראות, אבל יקרה מאוד. ממליץ להצטייד במזון בגרמניה (עולה חצי ופחות בהשואה לשוייץ), ואם אפשר גם ללון מעבר לגבול. כיום שויץ שייכת לאמנת שנגן כך שאין בעיה במעבר הגבול.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

נזכרתי בשרשור הזה בגלל שגם אני מתכנן נסיעה קרובה ללונדון.

יש את האתר הזה:

http://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london

שנותן כניסה להמון אתרים בלונדון (כולל אלו המפורסמים ביותר) 1+1. כדי לקבל את זה צריך לקנות כרטיס לאנדרגראונד בתחנות ספציפיות בעמדות של national rail. קצת טרחה, אבל החיסכון עצום.

לצערי צריך להדפיס את הקופונים מראש, שוב - קצת טרחה אבל החיסכון עצום. (לדוגמא כניסה לטאואר עולה 20 פאונד לאדם).

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אחרי בדיקה עם כמה וכמה סוכנויות השכרת רכבים באירלנד- יש לי שאלה: האם ייתכן שאסור לנהג לנהוג באירלנד אם הוא לא בן 25?

כבר בערך 6 חברות השכרה שונות אמרו לי שהן לא משכירות למי שמתחת לגיל 25. אני בן 24. הייתכן???

hagggg55 כתב:

פורסם

תבדוק עם סוכן נסיעות בארץ.

משיטוט באתר של אוויס לא ראיתי שם את ההגבלה הזאת, אבל מאוחר ואולי אני הוזה.

פורסם

האמת שלא בדקתי באוויס. אני אברר מחר

hagggg55 כתב:

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב בסוף סגרנו בסיקסט העולמית. גולף, או רכב בסגנון.

עוד שאלה, לגבי טלפונים, אינטרנט, ומה שביניהם.

אני שוקל לקחת, בנוסף לגלקסי של האישה, לפטופ. מה דעתכם בעניין? גם בשביל איטנרנט קווי, למקומות בהם לא יהיה WIFI, וגם, לא יודע מאיזה עוד סיבה. תנו לי סיבות בעד (או נגד, אם יש לכם)

שנית, מה עושים לגבי טלפונים? איזה חבילות יש לאינטרנט סלולרי? אולי עדיף נטסטיק? אולי בכלל לא משהו מהארץ, אלא מסקוטלנד (המקום הראשון בו אנו נוחתים) ומה לגבי להתקשר? גם אחד לשני (אני באורנג' והיא בגולן) וגם בתוך אירופה, וגם לארץ.

איך זה עובד? מה הכי זול? מאיפה להתחיל לחפש?

הטיול מתקרב. סוף סוף...

אורן

hagggg55 כתב:

פורסם

תנסה ליצור קשר עם spikko ולברר לגבי התוכניות שיש להם לשיחות בחול ומחול לארץ.

השתמשתי בהם בתקופה שהייתי בתאילנד(אז הם עבדו קצת שונה, כי הם הרוויחו על הקישורית) והייתי מבסוט.

אני רואה שיש להם גם כל מיני מספרים ותוכניות שקשורים לאנגליה.

אשמח אם תעדכן במידה ותיצור איתם קשר, שנדע לעתיד.

פורסם

1. לקחת מחשב!! כמבון צריך לודא שבמלונות יש חיבור אינטרנט חינם (או בעלות סבירה), אבל המחשב משמש גם לתקשורת עם הבית (סקייפ), גם לתכנון הימים הבאים (בדיקת מזג אויר, מסלולים, שעות פתיחה של אתרים וכו'. וגם כדי להמשיך לגלוש ב-CF :-P . קח מחשב קטן ורצוי לא יקר אישית אני לוקח נטבוק (בגודל "10, שוקל פחות מ-1.5 ק"ג) ואם יש לך טאבלט הוא יכול להיות עדיף, פרט למלונות שבהם חיבור האינטרנט הא קוי ולא אלחוטי.

2. לתקשורת עם טלפונים קויים בארץ עשה מנוי Skype Out והשתמש בו דרך WiFi. רק אל תשכח לבטל אותו לאחר שתחזור ארצה, כיון שמדובר במנוי חודשי.

3. כיום כנראה שהשירות הטוב ביותר הוא לקחת SIM של HOT mobile (או של גולן, אם הם יפעילו את שירות הנדידה עד שתסע). בדוק באתרים שלהם ותגלה שתעריפי השיחות הנכנסות וה-callback יותר זולים מאשר שימוש בקוים מקומיים לצורך שיחה לישראל.

4. אם אתה צופה צורך בשימוש בשיחות מקומיות בחו"ל, קח אתך טלפון SIM free כלשהו והכנס לתוכו כרטיס prepaid SIM מקומי. ממליץ לגלוש באתר http://www.prepaidgsm.net/ (ואפשר להרשם לפורום ולהעלות שאלות) - אם כי כיון שהמידע על המפעילים המקומיים לא תמיד מעודכן מומליץ לבדוק גם באתרים שלהם.

• תוכן חדש...