Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וואו. לא ציפיתי לכזו היענות. תודה רבה על ההתייחסות, כולם.

עכשיו אני אשב עם החברה על הטיול היום/מחר ונכניס את כל ההצעות של כולכם ביחד, ואני אחזור לפה עם עוד מלאנתלפים שאלות המשך.

תודה

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם
המחיר כבר עלה ל100 פרנק שווצרי.

הימים הטובים שעלה 40 פרנק עברו לצערי :S

40 פרנק נכון ל-9/11. מספיק טוב?

אני ספק אם מאז זה השתנה, ואני יכול לברר זאת עם ידידה שהוריה מתגוררים בשוויץ (שוויצרית במקור).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הנה דף האינטרנט הרשמי של משרד האוצר השויצרי בנושא. לפי האתר מחיר המדבקה 40 פר"ש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נוסעים להיידלברג, ישנים אצל משפחה, בערך 5 לילות. מפה אני אצא לבד בוקר אחד לנסיעה ברינג (200 ק"מ כל כיוון). עכשיו, פה אני צריך עזרה. האם זה ריאלי לנסוע 200 ק"מ בבוקר, להגיע לרינג, לעשות כמה הקפות, ולחזור בערב עוד 200 ק"מ? יש המלצות לגבי הרינג? ראיתי שיש דיל ל4 הקפות ב95 יורו. זה בסדר? מה לגבי ביטוח על הרכב שלי ברינג? האם הוא מכוסה? מה עם נסיעות ברכבים אחרים? האם עדיף לי להשכיר רכב ברינג להקפות חמות? ולהשאיר את הרכב שלי כרכב מנהלות?

אולי עדיף שגם החברה תצטרף לרינג, נישן במלון בסביבה ויהיה לי יום שלם להקדיש לרינג?

מפה נוסעים לפרנקפורט וחוזרים הביתה.

כל המלצה או אזהרה תתקבל בברכה. גם מחירים, של רכבים, מלונות, ביטוחים ועוד- אני אשמח לשמוע מבעלי נסיון.

תודה

אורן

מספר הערות-

סמוך להיידלברג (הבנתי שזאת עיר יפהפיה), נמצא מסלול המירוצים הוקנהיים-רינג. אין לו את ההילה והאתגר שיש לנורבורגרינג, אבל כדאי לקחת אותו בחשבון. יש לבדוק מתי מתקיימים במקום ימי מסלול, לפני הנסיעה.

כלל אצבע: לא נוסעים לרינג ליום אחד; אתה לא יודע באיזה מזג אוויר תפגוש, אתה לא יודע כמה תנועה תהיה על המסלול, אתה לא יודע כמה תאונות יהיו (במקרה של גשם חזק\ תאונה, המסלול נסגר לתקופה בלתי מוגדרת; מספר דקות\ שעות).

לא להשתמש ברכב השכור על הרינג. חובה לשכור אוטו יעודי לשם כך, מאחת הסוכנויות המתמחות שקיימות בסמוך למסלול (ברנט4רינג קיבלו השבוע ארטגה דנדשה).

טיול מהנה ובטוח,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

אני חושב שהם קיבלו זוג חדשות. לפחות הם דיווחו שהם הולכים להוציא זוג מכוניות

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אתה יודע שאני גר בשוויץ כבר כמה שנים טובות? ואין לי כוונה סתם לרשום את זה

הנה תראה: http://www.tagesanzeiger.ch/schweiz/standard/Autobahnvignette-kostet-kuenftig-100-Franken/story/13824878

http://www.blick.ch/news/bundesrat-will-vignette-zu-100-franken-id72689.html

בהתחלה דיברו שזה יעשה רק ב2015 אבל משנים את להשנה, וזה הולך להיות בקרוב מאוד.

פורסם

רנופריק, מתגורר או לא - האגרה היא 40 פרנק שוויצרי. זה המחיר ששילמתי בספט' האחרון, זה המחיר שמשפחתי שילמה לפני כשבועיים.

הייתי בהוקנהיים לפני כשנתיים - רב הסיכויים שיש בו ימי מסלול כאלה ואחרים של יצרנים / מועדונים. גם כשרשום שהכל "תקין" - קשה מאוד שלא לפול על ימי מסלול כאלה ואחרים.

לא רחוק מההוקנהיים יש את המוזיאון תעופה של SPYER, ויש בו גם רכב ורכבות. בהחלט שווה בדיקה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תכנית מבולבלת,לא יעילה בניצול זמנים וק"מ, גרועה.

לינה אצל קרובים בחינם לא צריכה להיות הגורם העיקרי בתכנון . זה היה פעם, בשנות ה-60-70 גורם חשוב, לא כיום.הטיול יהיה יקר ובזבזני, מעייף, לא ממצה את העיקר.תעברי קרוב להרבה מקומות בלי לראות את השווה בשביל לראות דברים פחות חשובים.

פורסם

חיימי - למרות שגם אני הייתי בונה את הטיול בצורה שונה, למשל ראה ההערה שלי לגבי הסטיה לצפון איטליה, אל תשכח כמה דברים:

1. מדובר בטיול בן חודשיים, כלומר בהחלט צריך כמה מוקדים ובחלק מהזמן "מחנה נודד".

2. ככל הנראה המגורים אצל קרובי משפחה יכסו כמחצית הטיול, כלומר יחסכו בסביבות 1000-2000 אירו. לא מעט כסף, בודאי לזוג צעיר.

3. יש איזה אילוץ של נסיעה לפראג שבהחלט גורם בעיה קשה בתכנון. אם מותרים על סטיה זו ניתן לבנות טיול הרבה יותר הגיוני. כמוכן לא ברור לי אם יש מסגרת תאריכים ברורה, אחרת הייתי מנסה לכניס את פראג באחד הקצוות, ואז הטיול היה נבנה בצורה הרבה יותר הגיונית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב. תודה לכולם על התגובות.

היה לנו קצת זמן לעבוד עכשיו על הטיול. ומה שנעשה, בהתאם להמלצותיכם, זה לנחות בלונדון ב1 בואוגוסט, להשכיר שם רכב (ראיתי רכבים בקלאס של אופל קורסה ב500 פאונד. מה אתם אומרים על המחיר?) לנסוע שלושה שבועות באנגליה, סוקטלנד ואירלנד, להחזיר את הרכב בלונדון, ולקחת רכבת לפריז. לישון אצל משפחה 5 לילות ולטייל בעיר ובסביבתה.

ב2 לספטמבר, לוקחים רכבת לבלגיה, נישן שם שלושה לילות אצל משפחה, ואז ניסע ברכבת לאמסטרדם ליום שלם (או אולי עם לילה אחד. תלוי בהמלצות שלכם- בעיקרון מה שאנחנו רוצים לעשות שם זה "מוזיאונים"- רק לטעום. אף פעם לא ניסינו. ואולי איזה מוזיאון אמיתי. אם לא נהיה אפויים מה"מוזיאונים"... חוזרים לבלגיה ללילה אחד ואז טסים לפראג ל5 לילות, בין ה5 ל12 לאוקטובר (זה האילוץ שלנו).

אחרי פראג נוסעים למינכן, כנראה ברכבת, אלא אם יש לכם הצעות, ושם שוכרים רכב ונוסעים לזלצבורג באותו יום, שם נהיה בערך 4 לילות, כולל יומיים באיזור האגמים, ומשם לדולומיטים דרך מעבר גרוסקלוקנר. עדיין מתלבטים לגבי נסיעה למודנה. מה אתם אומרים? שווה ביקור בפרארי? האם זה מיותר בטיול הזה ועדיף לשמור את זה לטיול אחר? או שזה חובה? אם אני מוותר על מודנה, sperial, כתבת שאוכל לממש את התאווה בשטוטגארט ובמינכן- מה יש לעשות שם מבחינה מוטורית? וכמה זמן להקדיש לזה?

נוסעים דרך סטלביו לדאבוס ומשם ליער השחור. האם הנסיעה שם באמת שווה כמו שזה נראה בטופגיר?

נוסעים ליער השחור לשבוע. כמה ימים בהיידלברג, כשמהיידלברג אני אסע לרינג- פה צריך המלצות לאיך בדיוק לעשות את זה? הלוך-חזור באותו יום? לישון שם לילה? לשכור שם רכב או לבוא עם הרכב השכור שלי? ביטוח ועוד ועוד ועוד. אחרי היידלברג, חזרה לארץ מפרנקפורט.

*סלולרי- יש לי SIM אנגלי בן שנה, פריפייד שקניתי בטיול קודם, שעוד נשארו בו כמה ליש''ט לשיחות. האם הוא טוב לכל הטיול? או רק לאנגליה?

*אני לוקח איתי לפטופ בשביל גישה לאינטרנט

* tomer, כתבת ששווה להגיע לפגאני. למה יותר שווה מפרארי? ואיפה זה נמצא? ומה אני יכול עשות שם? רק לראות את הסדנא? או שיש גם אופציה לנהוג באיזו זונדה? מה זה הצד השני של הסטלביו פס? איך מגיעים לשם?

תודה לעוזרים

hagggg55 כתב:

פורסם

כמה הערות:

1. נושא ה-RHD באיים הבריטיים כבר נטחן עד דק - האם אתה בשל לשינוי זה?

2. יום באמסטרדם, שמתוכו 6 שעות ברכבת, זה בזבוז זמן מוחלט. צריך לפחות 2-3 לילות בעיר הנפלאה הזו. תביא בחשבון שרק לטעימה מהמוזיאונים תזדקק ליום פלוס, ויש כל כך הרבה אתרים נוספים.

3. אם אתה מתעקש לעבור את הגבול ההולנדי ליום אחד אולי כדאי לכם לנסוע למפעלי הדלתא (אם אין לרשותכם רכב צריך לבדוק את האפשרות מבחינת תחבורה ציבורית, אבל זה יחסית קרוב לאנטוורפן) או להאג (רק שעתיים ברכבת מבריסל, ויום אחד יספיק לאתרים העיקריים - הפרלמנט, מאוריצהאוס הסמוך אליו, םנורמה מסדאח שדי קרובה ומאדורודם שבפרברים).

4. ארבעה ימים בזלצבורג עם רכב זה בהחלט סביר, האתרים העיקריים בעיר ליומיים ועוד יומים באיזור, ממליץ על מכרות המלח, ובטיול המשפחתי שלי נהנינו מסופת שלגים בפסגת הקיטסשטינהורן ב-31 ביולי וכן מהסכר ההידרואלקטרי (חויה מיוחדת כולל

5. אמצעי התחבורה היחודי בדרך לשם).

6. מבחינה מוטורית - ו.מ.וו זה במינכן, מרצדס ופורשה בשטוטגארט. לכולם מוזיאונים. אישית ביקרתי רק בזה של ב.מ.וו, הדור הצעיר שלי (בני גילך בערך) מצאו אותו מעניין. את המוזיאונים של שטוטגארט פספסתי כי עברתי בה ביום ב' שבו המוזיאונים סגורים. מוזיאון ב.מ.וו. סמוך לכפר האולימפי וגם האליאנץ ארנה לא רחוק משם.

7. היער השחור - חלום. מבחינת נהיגה עליך להביא בחשבון כבישים מפותלים, חסרי שוליים וחשוכים מאוד בשעות הלילה. וכמובן משטרה קפדנית. תאמין לי - תנהג שם 50-80 קמ"ש, כפי שמורים התמרורים ואף פחות. באוטובאהן שבצידו המערבי של האזור (A5) יש קטעים ללא הגבלת מהירות. כמוכן, אם אתה חובב גני שעשועים הרי שפארק אירופה קרוב ומומלץ, ואישית אהבתי מאוד את העיר הצרפתית קולמאר בטווח כשעתיים נהיגה מהמקום בו שהיתי. גם שטראסבורג בטווח נסיעה, אבל לא ביקרתי בה. אמורה להיות מעניינת.

8. היידלברג - יפהפיה, ביקרתי יום אחד ואהבתי מאוד, אבל לא חקרתי מה יש לעשות בסביבה יותר מיום כיון שלא היה לי הזמן הדרוש.

9. צפון איטליה - הזור נפלא, אבל ממליץ כי תשאיר לטיול נפרד. גם כך צריך שבוע-שבועיים רק לאיזור מהגבול השויצי\אוסטרי עד מודנה וכן האגמים. גם כך הטיול שלכם עמוס, חבל להפסיד עוד ימים בדרכים כשגם כך בסביבה שבה תהיו ממילא יש כל כך הרבה מה לראות ולעשות.

10. 5 ימים בפראג זה המון, אלא אם יש ארוע מיוחד. את העיקר תראו ביומיים, הוסיפו עוד יום לקרלובי-וארי וזהו. וזהירות מכייסים!!

11. מינכן שוה כמה ימים בגלל מוזיאונים ואתרים, ואם לרשותכם רכב אז ברדיוס 1-2 שעות נסיעה עוד מקומות שימלאו שבוע. רק המוזיאון הגרמני - שהוא מוזיאון למדע וטכנולוגיה - ימלא יום שלם עם טעם של עוד, ובעיר הסרטים תוכלו לחזות בפעלולי רכב "מהסרטים" בנסיעה האחרונה שלי, לאור היכרות קודמת, השארתי את היום האחרון לצורך קניות בלבד, כיון שהעיר כה זולה וכדאית (והכרתי כמה מקומות שמתאימים לקניות שלי ושל אשתי.

12. תקשורת - קח לפטופ ואל תשכח כבל רשת. יש בתי מלון שבהם יש WiFi ויש מלונות שבהם רשת קוית. לגבי ה-SIM הבריטי בדוק אם הוא תקף (ברוב המדינות לכרטיסיס SIM תוקף שבין 2-12 חודש מיום הטעינה האחרונה, באנגליה זה כנראה חצי שנה). במידת הצורך קנה כרטיסים מקומיים במדינות בהן תבקר, בד"כ מדובר ב-5-15 אירו שרובם או כולם מוחזרים בזמן אויר. ראה כאן, אם כי האתר לא תמיד מעודכן לגמרי, כדאי להכנס לאתרי החברות המוזכרות בו.

פורסם

1. לא יודע כמה בשל אני. באפריל הייתי בלונדון לשבוע עם המשפחה. כל השבוע התרברבתי בכמה שהיה לי קל להתאקלם ללחצות את הכביש הפוך (לא היינו עם רכב). וביום החמישי חציתי במעבר חציה, כשהסתכלתי לכיוון הלא נכון, וכמעט נדרסתי.

אבל מצד שני, אין ברירה. לא ניסחב בתח"צ בחורים הנידחים בממלכה.

2. אוקיי. קיבלתי את ההצעה. הנסיעה לאמסטרדם תהיה ללילה אחד. אבל פרלמנט ודברים כאלה ממש לא מעניינין אותי. אני רוצה "מוזיאונים" ומוזיאון אחד אמיתי. לא יותר מזה. יש המלצות ל"מוזיאונים" ומוזיאון? יש המלצות ללינה? מה זה מוזיאון דלתא?

4. רשמתי לי.

7. מה יש בשטראסבורג ובקולמר? החברה אומרת שיש איזה מוזיאון מכוניות מעניין בקרבת שטרסבורג. עוד משהו? כמה זמן להקדיש לשתי הערים הללו?

9. כן, כנראה שניאלץ לוותר על פרארי, אבל רק אם עוד אנשים פה יגידו שזה דורש וויתור. פוט חבל לי להיות כל כך קרוב לשם ולא לתת גיחה.

10. אולי נוכל לגלח יום אחד מפראג. אבל לצערי לא יתאפשר פחות מזה להיות שם.

12. אוקיי. אקח גם כבל. אבל למה הכוונה "תוקף" של כרטיס סים? האם של הדקות שעליו? או שהכרטיס עצמו לא יעבוד יותר?

hagggg55 כתב:

פורסם

אז נתחיל מההתחלה :)

לגבי האיים הבריטיים - קודם תעשו תוכנית מה אתם רוצים לראות, ואחרי זה תבררו לגבי תחבורה. למה אני מתכוון? למרות שהאזור מלונדון וצפונה מדהים ביופיו, כל הערים שם נגישות עם רכבת. בגלל שמדובר רק בשלושה שבועות גם ככה תהיו במקומות המרכזיים בלבד. תבדוק את הנושא הזה.

כמובן שלשכור רכב מלונדון עצמה יקר יותר מלשכור רכב באדינבורו למשל.

וגם להעביר רכב במעבורת זה עסק לא זול, במיוחד שתעביר אותו הלוך ושוב. קצת מיותר לדעתי.

מצד שני, אוטו זה סוג של חופש, והנהגים אדיבים ברוב המקרים. כמובן שכדאי לך לעשות ביטוח שכולל ביטול השתתפות עצמית, אתה תראה שם מדי פעם רכב של תיירים שהצד שלו כוסח באיזה קיר / מעקה וכו', וכמובן אנשים שנוסעים נגד כיוון התנועה.

אם זאת הפעם הראשונה שלכם בלונדון, תקדישו לה איזה שבוע, היא שווה את זה ביותר. אם יש לך יום ספייר - קח לך יום בפאלמר, אני מת לנסות את האריאל אטום החדשה שלהם.

קיימברידג' ואוקספורד יותר משוות ביקור, וגם יורק (הרחוקה יותר) ובאת' (איפה שסטונהנג').

אדינבורו שווה ביקור של כמה ימים, בעוד גלזגו משעממת לחלוטין. אם יתאפשר לכם, הפינה הכי יפה בסקוטלנד לדעתי היא האי סקיי - למרות שבאוגוסט כל מיני יתושים וכאלו חוגגים שם על גופם של התיירים.

את דאבלין אפשר למצות תוך כמה ימים מועטים.

באוגוסט אגב, יש סיכוי לגשם - אבל גם לגל חום.

לגבי הסים שלך - הסים באנגליה תקף לחצי שנה. אם לא הפעלת אותו אז המספר הלך לאיבוד ותצטרך לגשת לחנות של המפעילה הסלולרית שיתנו לך מספר חדש. בד"כ את הכסף שנשאר לך הם מעבירים למספר החדש.

אם תפרט מה התוכנית שלך לאיים הבריטיים אני חושב שנוכל לתת לך הרבה יותר עצות בנושא.

לגבי אמסטרדם - זה מבאס לחפש את הרכבת הנכונה כשאתה אפוי לחלוטין. אם מעולם לא התנסית בבילוי כזה אל תתבייש ותגיד למוכר/ת שזאת הפעם הראשונה שלך. קח בחשבון שספייס קוקיז מתחילות להשפיע לאט ומשפיעות למשך כמה שעות, אז אל תפריז באכילה שלהן.

מוזיאונים אמיתיים לא חסרים שם, יש את מוזיאון הסקס שבעיני מאוד משעשע, יש את הייניקן, ויש את בית אנה פראנק שלדעתי משעמם לחלוטין והתור אליו בדרך כלל ארוך מאוד.

מינכן - לא יודע אם היית פעם במפעל רכב, אבל זאת חוויה מענינת. במפעל של BMW הייתי לפני 18 שנים ואני עדיין זוכר את הביקור הזה.

זלצבורג אפשר למצות בארבעה ימים לחלוטין. מצטרף להמלצה על מכרות המלח, ומוסיף לה את מערת הקרח ואת ארמון הלברון.

הקפיצה הזאת לאיטליה מיותרת לדעתי. המוזיאון של פרארי נחמד ומעניין, אבל לא שווה קפיצה מיוחדת.

ותשכור רכב ברינג. אם חס ושלום יקרה משהו לרכב המנהלתי שלך, אתה תגלה שחברת הההשכרה תחייב אותך במלוא ערך הנזק (והנזק למסלול ולרכבים אחרים)

ודבר אחרון ולא קשור - תבדוק את האתר : http://plnnr.com/ אמנם יש שם מעט ערים, אבל הוא מאוד עוזר לתכנן טיולים בעיר.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לחזק את דברי Arilou:

1. אמסטרדם - למה אתה מתכוון ב"מויזאונים?" אם למוזיאוני אמנות - יש שם שלישיה מובילה (מוזיאון לאומי, מוזיאון עירוני ומוזיאון ואן-גוך) שלמיטב זכרוני מרוכזים באיזור אחד. רק שלושת אלה, לבד, מצריכים יום וחצי ברפרוף קל. מעבר לכך יש מאדם טוסו (מוזיאון שעווה), מוזיאון הסקס (לא ביקרתי - הייתי עם ילדים צעירים), אפשר לבקר באגף של ארמון המלכה (ומוזיאון השעווה ממש סמוך) ועוד כהנה וכהנה. לדעתי הטרחה של נסיעה לאמסטרדם ללילה אחד מיותרת כיון שהעיר מחייבת הרבה יותר זמן, וכל האתרים והחנויות נסגרים בין 5-6 בערב.

2. הזכרתי את בנין הפרלמנט בהאג - בנין עתיק, יפה מאד, יש לך אפילו אפשרות להצטלם יושב בכסא המלכה. מוזיאון מאוריטסהאוס נמא במרחק 200 מ' או פחות, ואם אתה רוצה להתנסות במוזיאון אמנות קטן ואיכותי הוא יבלבל אותך פחות מהמוזיאונים הגדולים של אמסטרדם. הזכרתי את פאנורמה מסדאך - זה ציור הקנבס הגדול בעולם.

3. קרוב מאד להאג (משהו כמו רבע שעה ברכבת) יש עיר מקסימה נוספת בשם Delft שבהחלט שווה חצי יום.

4. מפעלי הדלתא אינם מוזיאון אם כי במקום יש מוזיאון המוקדש לפרוייקט. מדובר באתר שבו ההולנדים בנו סכרי ענק על מנת למנוע הצפה של ארצם, שעשרות אחוזים משטחה נמצאים מתחת לפני הים. מדובר בפרוייקט הנדסי יוצא דופן.

5. לא ביקרתי בשטראסבורג כך שאיני יכול ליעץ - עליך להכין קצת שיעורי בית בעצמך. קולמאר עיר עתיקה מקסימה.

6. ההתעקשות שלך על גיחה לאיטליה היא חלק מתסמונת ה"21 מדינות ב-20 יום" שאפיינה את הישראלים לפני 30 שנה, כאשר יציאה מגבולות הארץ היתה עניין של פעם בחיים. כיום נסיעות לחו"ל בכלל ולאירופה בפרט הן עניין הרבה יותר תדיר ולכן אפשר להיות יותר ממוקדים. כפי שכתבתי צפון איטליה לבדה מחייבת שבוע-שבועיים כך שגיחה ל-3 ימים היא בזבוז. אישית הייתי שבוע בוורונה, נסעתי הרבה, ולמרות זאת לא הגעתי לא לדולומטים ולא למודנה. פשוט היה כל כך הרבה מה לעשות ברדיוס יותר קטן.

7. הוזכרה מערת הקרח - מצטרף להמלצה. תביא בחשבון שמדובר בעניין שגוזל לא מעט זמן - קטעי הליכה לא קצרים בעליה תלולה וכן המתנה לרכבל שיכולה להמשך שעה-שעתיים. שווה את המאמץ, אבל צריך להביא בחשבון בתכנון הזמנים.

8. בכל תכנון של מסלול עליך לוודא את שעות הפתיחה של האתרים באותו יום, כולל התחשבות במזג האויר. בשביל זה אתה לוקח ספר הדרכה ומחשב.

9. כרטיסי prepaid SIM מבוטלים לאחר תקופה מסויימת ואתה מאבד את המספר, ובד"כ גם את הקרדיט. מה שכתב Arilou הפתיע אותי לטובה. יש יוצאים מהכלל - לי יש כרטיס של T-mobile גרמניה עם תוקף לא מוגבל.

10. בכל שכירת רכב שלם מראש תמורת כל הרחבות הביטוח האפשריות, למעט ביטוח תאונות אישיות שנכלל בביטוח הרפואי שאותו עליך לרכוש בארץ, לפני הנסיעה.

• תוכן חדש...