Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1.90 שלי:

1. לגבי אמסטרדם - חובה לבקר לפחות יומיים (ממליץ בחום שלושה), יש הרבה מאוד מה לעשות גם עם מטרת הביקור העיקרית היא אפיה, כל איזור הסקוואר הוא ע-נ-ק וניתן לטייל בו יומיים באותם רחובות ולא להבין שכבר היית שם (בעיקר שאתה אחרי טיול במוזיאון :D) - בנוסף יש המון סוגים של מוזיאונים, מוזיאונים ירוקים (איכות הסביבה) מוזיאונים חומים (אמא אדמה !) ויש המון סוגים מכל אחד ואני ממליץ לנסות במשך יום יומיים כל מיני סוגים של מוזיאונים - ללא ספק רק לילה אחד = ביזבוז. אתם תהנו מאוד.

2. הנהיגה באנגליה היא או שחור או לבן - או שזה יבוא לך בקלות , או שזה יהיה שואה ואתה תיקח פניה לא נכונה בעיקר בכיכרות ותסע בנגדי. פשוט כך

3. לאאאאאאאאאאא נכנסים לפריז עם רכב ! לא לא לא לא ! זה שווה ערך ללהיכנס לת"א לנסיעה מדיזינגוף לקינג ג'ורג וחזרה כשיש את מצעד הגאווה. החוסר חניה, הפקקים, וההתנהגות הברברית ומגעילה פשוט לא שווה את זה. יש מטרו וזה הדבר הכי טוב בעולם.

4. לגבי PREPAID SIM, באנגליה וצרפת הם לא עולים כסף, אתה יכול לקנות ב 5 פאונד ותקבל אחד טעון ב 5 פאונד (או יורו בצרפת)

אתה גם יכול לקנות אחד עם DATA של 2 גיגה ולהשתמש בו לאינטרנט לדוגמא.

5. לגבי ביטוחים - תמיד לשלם את הביטוח ה"מקיף" יותר -וה"יקר" יותר, אין לך מושג כמה זה לא נעים להיות בארץ שאתה לא תושב בה ולהתחיל להתווכח עם חברה מקומית כשכרטיס האשראי שלך ביד שלהם או גרוע מכך. האמן לי זה יחרב לך את כל הטיול והכמה עשרות יורו שתשלם לא יהרגו אותך.

לגבי לינה ובתי מלון - www.booking.com מצאתי שם את הדילים הכי טובים (לקחתי מלונות עוד מהארץ עם אפשרות לביטול עד 24 שעות לפני בלחיצת כפתור) ממליץ בחום - מחירים מעולים !

לגבי השכרת רכב - http://www.traveljigsaw.co.il/ - מאוד מומלצים, היה לי התנסות מאוד טובה איתם באירופה, שכרתי מהם רכב הן בגרמניה והן באנגליה, בשניהם המחירים היו יותר טובים מכל מקום אחר שמצאתי כולל SIXT עצמם.

שיהיה בהצלחה !

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בנוסף ל-booking.com ממליץ בחום לקרוא חוות דעל על מלונות המעניינים אותך ב-tripadvisor. האתר עזור לך מאוד בבחירת מלונות סבירים.

לגבי לינה - באוסטריה וגרמניה בדוק צימרים, במקומות אחרים בדוק אכסניות נוער. כמוכן במרבית צפון אירופה (אך לא בכולה) מלונות 3 ואפילו 2 כוכבים יהיו מספקים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז סוף סוף, קנינו את הכרטיסים הלוך וחזור. מהאתר של אלעל. ב1292$.

הלוך: ת"א-לונדון 1.8

חזור: מינכן-ת"א 5.10

עכשיו שאלות:

1. אני צריך להשכיר רכב. פעמיים. פעם ראשונה בלונדון, ביום הנחיתה, למשך 21 יום ומחזירים בלונדון. פעם שניה בפרנקפורט לחודש, ומחזירים במינכן לפני הטיסה הביתה.

איך עושים את זה בצורה הכי טובה? עם הכי פחות תקלות בחברות ההשכרה, עם הרכב שאני בוחר, (ואיזה רכב בכלל לבחור?) והכי זול שאפשר, עם נהג בן 24 ואולי נהגת בת 21 (האם כלכלי לתת לה לנהוג? אין לנו מרחקים אדירים לכסות). ואיזה חברות לבחור?

2. מה הדרך הכי מומלצת להגיע מפראג לפרנקפורט בתח"צ?

3. ביום עם רכב אנחנו מתכננים לכסות בממוצע 150-200 ק"מ. כמה כסף לשים בצד לדלק? מה עושים עם ביטוח? איך הולך כל נושא האגרות על הכבישים? מדבקות שצריך שעולה 40 או 100 פרנק (אני כנראה אכריע לכם את המריבה הזו :))

יהיו לי עוד שאלות בהמשך. תודה בינתיים למגיבים.

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

1. יש אפשרות להזמין מראש בחברות השכרה,

עשיתי את זה עם sixt בגרמניה והייתי מאוד מרוצה.

לא יודע לגבי אנגליה.

מכיוון שאתם שניים, אני מניח שתסתדרו גם עם הקטגוריה הכי קטנה שיש,

אבל זאת כבר בחירה שלכם. רכב מקטגוריה גדולה יותר (או ב.מ.וו 1...) יהיה נוח יותר לנסיעות ארוכות.

מכיוון שהחברה בת 21, היא לא תוכל כלל לנהוג על רכב השכרה, כך שזה עונה לך על השאלה (נהג יחיד).

2. לא יודע.

3. יש לך פה סטטיסטיקה בפורום של רוב המכוניות הנפוצות, כולל נסיעה בין עירונית.

לגבי ביטוח כבר כתבו לך יותר מפעם או פעמיים: קח את הביטוח הכי מלא/מקיף/יקר שיש,

עם אפס השתתפות עצמית, אם אפשר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אז זהו שעשיתי קצת מחקר באתרים של חברות ההשכרה, ואלו הנתונים שהגעתי אליהם.

כל המחירים פה הם בליש"ט, לפי נהג יחיד, בן 24, 22 ימי השכרה, איסוף בלונדון נמה"ת לוטון והחזרה באותו מקום.

אופל קורסה:

סיקסט- 547

הרץ- 312

אוטו יורופ- 306

אופל אסטרה:

הרץ- 406

אוויס- 598 +תוספת של 110 כי אני מתחת לגיל 25

אקונומי בוקינג- 371

אירפורט רנטל קאר- 418

אוטו יורופ- 359

אלה שתי הדגמים הכי נפוצים. ראיתי גם גולף ב economy booking ב506, פיאסטה ב397 ואוואו ב3063.

מה לגבי מקום ברכב? אנחנו שניים+מזוודות, ואנחנו נהיה הרבה בין מלונות, משמע לא נוכל להשאיר דברים בחדר במלון, אלא נסחוב הכל איתנו ברכב, אז חובה שיהיה תא מטען גדול מספיק שיסתיר את כל השלל שלנו. איך הקורסה בקטע הזה? נראה לי תא מטען די קטן. באסטרה הוא מספיק גדול לדעתי. אני צודק? אבל האם בשביל התוספת גודל הזו שווה ההפרש במחיר?

דבר נוסף, זה שכתוב שזה לא בטוח יהיה הרכב הזה, אלא משהו מהקבוצה. אבל איך אני יודע אם ברכב האחר יהיה מזגן, והוא יהיה ידני? האם הם מחויבים לתת רכב עם אותו אבזור, פשוט דגם אחר?

יש לכם המלצות לעוד רכבים שיהיו טובים לטיול כזה?

כל זה רק על לונדון. עוד לא התחלתי לחפש על גרמניה. אם יש עוד הצעות אני אשמח.

תודה

hagggg55 כתב:

פורסם

צר לי לבשר לך שהמחירים שהבאת הם חסרי משמעות

אם הם לא כוללים את עלות הביטוח. זאת הסיבה שהזמנתי מסיקסט, אגב,

זה היה האתר היחיד שבו המחיר שהוצג במחשבון הוא המחיר ששילמתי בפועל, לא סנט אחד יותר.

לכל חברה יש הרכב קצת שונה של ביטוח מלא, המחירים פה ממש לא זהים,

וכדי להשוות באמת צריך לקבל הצעה שכוללת ה-כ-ו-ל.

בכל הקשור לקבוצות - לא תקבל קורסה או פיאסטה לפי דרישה, אלא מה שיהיה זמין באותו רגע.

כל הרכבים מקבוצה מסוימת חייבים לעמוד באותן דרישות, זה לא שתזמין מונדאו ותקבל פיאט 500.

לדעתי האישית והבלתי מחייבת יש לקורסה/פיאסטה ושאר המכוניות מהקבוצה הזאת

תא מטען מספיק גדול ל-2 אנשים, לא צריך יותר.

מקסימום זורקים את הסוודר/מעיל על המושב האחורי.

מזגן הוא חובה היום בכל רכב, ורכב ידני זה סגמנט אחר מאשר רכב אוטומטי,

כך שלא תוכל להתבלבל (האוטומטי יקר בהרבה).

- - -

אה, כן: לשכור GPS ל-22 יום זה הרבה יותר יקר מאשר לקנות אחד, או אפילו שניים,

אבל אני מניח שאתה כבר יודע את זה :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

1. האם אתם מתכוונים לשהות בלונדון? אם כן - כל מה שנאמר לגבי פריז נכון גם לגביה, בתוספת עניין ה-RHD ונושא אגרות הגודש והגבלות התנועה במרכז העיר. לא נוהגים בעיר גדולה אלא משתמשים בתח"צ האירופי המעולה.

2. ביטוח-ביטוח-ביטוח. כבר כתבתי - לרכוש מראש את כל ההרחבות.

3. בעניין ביטוח - לא לשכוח ביטוח נסיעות שכולל בעיקר בריאות אבל לא רק. לדאוג להרחבות מתאימות לצרכיכם ולשים לב מאוד להגבלות הרשומות בפוליסה. פציעה בתאונה עם ניתוח וכמה ימים בטיפול נמרץ עולים כמו דירה קטנה, אז לא לוקחים סיכון.

4. שכירת רכב - אני שכרתי בסיקסט בגרמניה וספרד ולא היו לי שום הפתעות במחיר. בגרמניה רכב בקבוצות הבסיס ניתן לנהיגה מגיל 18, לא יודע לגבי אנגליה. בדוק באתרי חברות ההשכרה הגדולות וכן ממליץ לך לבדוק שכירת רכב באמצעות מתווכים ישראליים (אישית עשיתי זאת בשנים האחרונות באמצעות אופרן וארקיע). יש לזה יתרון נוסף - הן כפופות לחוק הישראלי כך שאם יש סכסוך תתנהל מול חברה ישראלית ולא מול חברה גרמנית, לפחות בחלק מהעניינים. עם זאת - כדאי לודא זאת.

5. למד היטב את חוקי הנהיגה בארצות היעד, אין דין אוסטריה כדין גרמניה, והנהיגה בכל אירופה שונה לחלוטין מהנהיגה בישראל. לא כדאי ליפול לידי המשטרה ולשלם קנסות גדולים בגלל שטויות, שלא לדבר על מעורבות בתאונות.

6. להערכתי רכב בגודל של פיאסטה\פולו\קורסה אמור להספיק. כמובן שתשכרו ידני - רכב אוטומטי הוא דבר לא סטנדרטי באירופה, ובפעם האחרונה שבדקתי (בקיץ 2011, לגבי ספרד) מחיר שכירת רכב אוטומטי היה בדיוק כפול מאותו דגם ידני, והמבחר הרבה יותר מצומצם. אם יש בעיה שלאחד מכם רשיון על אוטומטי בלבד כנראה שיהיה יותר זול לקחת כמה שיעורים ולעשות טסט על ידני בארץ. בכל מקרה - לא לוותר על אופצית הנהג הנוסף, אתם מתכוונים לנסוע מרחקים גדולים ומדובר בעבודה מעייפת מאוד. בגרמניה נהג נוסף מחייב רישום בלבד, אין לו עלות (לפחות היה כך בפעם האחרונה ששכרתי בסיקסט במינכן).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תגובות באמצע הלילה? מה אני בפורום ינשופים?

בכל מקרה, מה שמדאיג אותי בקורסה ושות' זה לא המעיל שאזרוק מאחור. אני לוקח תיק גב כזה של טיולים, והחברה מזוודת טרולי. בנוסף אני לוקח לפטופ והחברה תיק קטן. לא רוצה להשאיר משהו מהתיקים האלה במקום שהוא לא תא המטען בזמן שאנחנו לא ברכב.

ביטוח- הבנתי. אקח את הביטוח היקר יותר. מה לגבי גניבת הרכב השכור/ציוד מתוך הרכב? זה מכוסה איפשהו?

בלונדון לא נהיה עם רכב. אנחנו נוחתים, שוכרים רכב בנמה''ת ונוסעים דוך צפונה לכיוון סקוטלנד. בגלל שזו נסיעה ארוכה ואנחנו אחרי טיסת לילה, נעצור איפשהו בדרך צפונה ללילה. מסקוטלנד נוסעים לאירלנד, מאירלנד לכמה נקודות באנגליה, ואז נוסעים ללונדון, מחזירים את הרכב, ומכאן ועד גרמניה, אנחנו בלי רכב.

ידני/אוטומט- לא הייתי בפורום הזה אם הייתה לי בעיה עם אוטומט. והחברה לא הייתה החברה אם היה לה רשיון לאוטומט :)

hagggg55 כתב:

פורסם

אורן - ביררת מול TRAVELJIGSAW ? המשרדים שלהם באנגליה אבל הם ישראלים, אני שכרתי מהם גם באנגליה וגם בגרמניה (BMW סדרה 1) והייתי הכי מרוצה בעולם - יתרה מכך אגיד שביטלתי הזמנה מול SIXT שעלתה לי איזה 130 דולר יותר.

פורסם

עכשיו, כאשר מתבררת התוכנית שלך לאיים הבריטיים, שמע לעצת שועל זקן שארגן כמה טיולים בסיסיים השנים האחרונות.

אני ממליץ לך לעשות דבר שונה לגמרי:

מלונדון לנסוע לסקוטלנד ברכבת, ולשכור רכב למחרת.

כמוכן להפריד את השכירות בסקוטלנד מזו שבאירלנד.

הסברים:

אתה טס בטיסת לילה. להתחיל לנהוג בארץ זרה, שאינך מכיר, ועוד נהיגה בצד שמאל כאשר אתה מותש זה מרשם לצרות צרורות (ובעברית פשוטה - במקרה הטוב התקלות במשטרה, במקרה הרע תאונה). אפילו אם תתכנן ביום הראשון רק חצי הדרך, כלומר כ-400 ק"מ, אתה צפוי להיות בצרות, תרגיש את עצמך מנקר. נהיגה, במיוחד בתנאים לא מוכרים היא עניין מתיש, ואתה תהיה אחרי לילה לבן, אל תבנה על שינה במטוס אלא אם אתה טס בביזנס :-P , ופשוט תהיה גמור מהטיסה.

לכן אני ממליץ לך לקחת רכבת מלונדון ליעד הראשון ולישון בה. אפילו מושב רגיל במחלקה שניה יהיה הרבה יותר נוח ממושב של מטוס.

בסקוטלנד תשכור רכב ובעית הקילומטרים די תפתר, כיון שתחסוך את 1600 הק"מ מלונדון לסקוטלנד וחזרה. יש גם אופציה למצוא טיסה זולה (ראה להלן, לגבי אירלנד).

לגבי אירלנד הסיבה הרבה יותר פרקטית: ברוב העולם אסור להעלות רכב שכור על מעבורת כך שממילא לא תוכל לקחת את הרכב האנגלי לאירלנד. ומעבר לכך תחסוך עלות גבוהה של הובלת הרכב במעבורת.

מאירלנד ללונדון חפש טיסת low cost (להזכיר - ריאן אייר ונדמה לי גם איזיג'ט הן במקורן חברות איריות) שתעלה פחות מכרטיס רכבת (כולל מעבורת) או מעבורת לרכב + דלק עד לונדון, וגפ תפנה לכם עוד יום - יומיים לבילוי. אם אין לכם תוכנית לשהות כמה ימים בלונדון מצא טיסה ישירה לגרמניה. כיון שמדובר בטיסה קצרה לא תהיה בעיה לטוס גם בתנאים של low cost.

תגובות באמצע הלילה? מה אני בפורום ינשופים?

לא פורום ינשופים אלא פורום תרנגולות.

שעות השינה שלי הן מ-21:00 עד 04:30. לפעמים (בסופ"ש) מ-22:00 עד 05:30.

פורסם

לא יודע. זה נראה לי קצת מסובך וקצת לוקח מה"חופש" שיש לך עם רכב קבוע, שהוא מההתחלה ועד שאתה לא צריך אותו יותר.

הטיסה היא לא ממש בלילה. כלומר, הטיסה ב7 בבוקר. משמע להיות בנתב"ג ב4. אז נכון, זה לא לילה שלם של שינה טובה, אבל אני לא אמות מזה.

מה גם שהנסיעה מלוטון צפונה לא תהיה 400 ק"מ, אלא יותר בכיוון של 100. רק צריך למצוא מקום נחמד לשהות בו אחרי ה100 האלה.

לגבי רכב שכור על מעבורת- לא היה לי מושג. איפה אפשר לברר דבר כזה בוודאות?

אם באמת לא ניתן להעביר את הרכב במעבורת, לא תהיה לי ברירה אלא באמת לקחת רכבת מהשדה לסקוטלנד, לשכור שם רכב, להחזיר בסקוטלנד, לטוס לאירלנד, ולהשכיר שוב ולהחזיר שוב. זה פשוט נראה לי כזה כאב ראש, 3 השכרות בחודשיים. ועוד אחרי זה, באנגליה אני גם אצטרך רכב, כי אני רוצה לנסוע לסטונהנג', לצוקים של דובר, ועוד...

שעות שינה מאוד מוזרות. קיבוצניק?

hagggg55 כתב:

פורסם

רכבת ואפילו טיסה מלונדון לסקוטלנד (איפה בסקוטלנד?) תהיה יותר זולה מעלות הדלק שלכם.

לא מזמן קיבלתי מייל מ-east coast rails עם מבצע של רכבת מלונדון עד אברדין (צפונית לאדינבורו) בכ-30 פאונד לאדם בקרון במחלקה הראשונה וכולל ארוחת בוקר. זה גם מהיר יותר.

בדקת כמה תעלה לך מעבורת מאנגליה לאירלנד עם הרכב?

לדעתי תשכור את הרכב בסקוטלנד (זול יותר מלונדון) ואז תשכור אחד באירלנד (גם זול יותר מלונדון).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לגבי המעבורת עליך לברר בחברת ההשכרה.

החופש שלך עם רכב קבוע לא נפגע מנסיעה אחת ברכבת - הרי ממילא יש לך יעד מוגדר בזמן ובמקום, והרכבת תביא אותך לשם מהר, בבטחה וכנראה גם יחסית בזול. סה"כ גם הטיסה "כובלת" אותך באותה מידה, וכמובן שהמשפט שכתבתי כאן הוא שטויות.

לגבי האתרים בדרום אנגליה - כאשר ביקרתי בלונדון (לפני כ-30 שנה) היה ל-British Rail סידור של טיולים מאורגנים, או, יותר נכון, חבילות לטיול עצמאי הכוללות נסיעה ברכבת עד לתחנה קרובה, נסיעה בתח"צ לאתר וכניסה אליו, וכמובן תחורה חזרה ללונדון. אמנם חלפו 30 שנה והרכבת באנגליה עברה הפרטה, הלאמה ועוד כמה דברים, אבל בהחלט שווה לחפור באתר שלה כדי לבדוק את האפשרויות. ואני מציין שאני מצאתי את העסקאות בלי כל קושי לפני שמישהו חשב בכלל על האינטרנט, וכיום מרבית חברות הרכבות באירופה מציעות עסקאות דומות ליעדים מעניינים המרוחקים מהערים הראשיות (כלומר - בדוק גם DB).

פורסם

אם בטיסות עסקינן תבדוק גם את aerlingus, עוד חברה אירית.

ליד תחנות הרכבת בסקוטלנד (אדינבורו, גלזגו, אברדין, אינברנס) יש תחנות של רוב חברות ההשכרה, בדומה לשדה התעופה. הן יותר זולות מהתחנות שנמצאות בשדה התעופה עצמו.

באופן מפתיע, בערים שמהן יוצאות מעבורות גם יש תחנות של חברות ההשכרה.

עדיין מנסיוני בד"כ מעבורת יקרה יותר מטיסה ולוקחת יותר זמן.

הדלק באנגליה עולה בערך 1.5 פאונד שזה כמעט 9 שקלים לליטר. רכב שעושה ממוצע של 1:10 (כי תתקע בפקק, אחרי משאית, תלך לאיבוד וכו') יאכל לך בערך 160 ש"ח כל יום.

עוד משהו קטן, אוגוסט בסקוטלנד בהיילנדס = יתושים. קנה הרבה דוחה יתושים (אפשר שם).

לגבי הרכב - אני הייתי הולך על האסטרה, הרבה יותר נח לטייל ברכב כזה מאשר להידחס בקורסה. ליתר בטחון תנסה לדחוף את המזוודות שלכם לרכב כזה פה בארץ, ותחשוב שיתווספו לזה כמה שקיות ואיזה תיק או שניים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אוקיי. עשיתי קצת בדיקות ובאמת יוצא יותר זול לנסוע מלונדון לאדינברו ברכבת/טיסה (עוד לא החלטנו) ולשכור שם רכב, להחזיר באותו מקום, לטוס לדאבלין, לשכור שם רכב, להחזיר באותו מקום, ולטוס ללונדון. יוצא בערך ב100 פאונד יותר זול מאשר לעשות את זה עם רכב אחד+מעבורות. אז הולכים על זה.

השאלה היא מה עושים מלונדון? אני רוצה לנסוע לסטונהנג', לדובר, לברייטון, ונראה לי שזהו. אז צריך לראות איך עושים את זה. כי בתוךל לונדון מן הסתם לא צריך רכב.

אז תודה לכם על העיצה הזאת.

עכשיו לגבי הרכב, כנראה שנזמין אסטרה או משהו בסגנון הזה. רק חובה לי שזה יהיה ידני ועם מזגן. איך אני מוודא זאת? ומה אתם אומרים על דיזל? שווה או מיותר?

זה רק לגבי הרכב באנגליה. לגבי זה של גרמניה ואוסטריה, זה ככה: 23 ימי השכרה, נסיעות בגרמניה, אוסטריה, שוויץ והדולומיטים בצפון איטליה. לא יותר מדי ק"מ ביום. דווקא פה חשבתי על רכב קצת יותר "שווה". אז הסתכלתי על bmw סדרה 1 קבריו' ועל אאודי A3 ספורטבק. בדקתי 3 חברות בינתיים ואלה הנתונים:

אני שוכר בפרנקפורט בנמה"ת ומחזיר במינכן נמה"ת, אז זה כבר מייקר את הסיפור. אני בן 24 וחברה שלי בת 21, אז זה גם תוספת לא קטנה. שנינו נוהגים (גם אם בפועל היא לא תנהג, כדאי שתהיה לה את האופציה. נכון?) 23 ימי השכרה, כמו שאמרתי מה12 לספטמבר עד ה5 באוקטובר (יום הטיסה חזרה).

בסיקסט- 1987 דולר. כולל כל הביטוחים. גם מה שלא ידעתי מה זה אומר. היו שלושה ביטוחים שונים, אחד מהם כלול, השני עולה 6.9 דולר ליום והוא מכסה (אם הבנתי נכון) עד נזק של 466 דולר (או שזה סכום ההשתתפות העצמית). השלישי, עולה 13.9 דולר ליום, ואם הבנתי נכון (כי כתוב נזק 0.0$) פוטר אותי לחלוטין מתשלום השתתפות עצמית. אני צודק?

למה עדיף לי לשלם 14 דולר ליום על ביטוח אקסטרה, ולא להסתכן בהשתתפות עצמית? שאם הבנתי נכון היא 1400 דולר, וזה מה שמגיע כסטנדרט בהשכרה.

ב economybooking.com זה יוצא 1806 דולר. גם כן כולל את המקסימום ביטוחים שהם מספקים, כולל משהו שנקרא "ביטוח תאונות אישיות"- אני צריך את זה? זה לא מגיע מהארץ? גם בסיקסט סימנתי את הביטוח הזה "וי". נחוץ?

ב europcar.com זה 2159 דולר. וזה האאודי. גם כן כולל הכל.

אגב, בכל המקומות דרשו המון אקסטרה על צמיגי חורף. זה נחוץ? הבנתי שזה חובה באירופה בחורף. השאלה אם אמצע ספטמבר-תחילת אוקטובר זה חורף, ואם זה חובה- למה זה לא כלול במחיר?

תודה על התגובות

אורן

hagggg55 כתב:

• תוכן חדש...