Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי לונדון סטונהנג' - לדוגמא:

http://www.londontoolkit.com/whattodo/stonehenge_tours.htm

http://www.londonforfree.net/trips/dover.shtml

http://www.londonforfree.net/trips/brighton.shtml

אני מבין שמעולם לא היית באירופה - התחבורה הציבורית שם שונה מאוד מהתחבורה הציבורית שלנו. ככל שתחכה ככה מחירי כרטיסי הרכבות רק ילך ויאמיר.

לגבי ההשכרה, בדוק עם איזיג'ט גם כן (הם סוכנים של יורופקאר), וגם עם סוכנויות פה בארץ. צמיגי חורף בד"כ הם לא חובה בספטמבר.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

X-plane - שתי שאלות לי אליך אחת מהן עם השיקולים שלי:

1. אתה רוצה רכב ידני באנגליה\סקוטלנד\אירלנד. אתה בטוח שתסתדר עם החלפת הילוכים ביד שמאל?

2. אתה מאוד רגיש למחר, אז למה לשכור בגרמניה רכב יקר? אני מניח שאם תשכור גם בגרניה אסטרה או פוקוס או משהו דומה (לא בדקתי את הקבוצות לצורך השכרה) תחסוך מאות אירו. אם יהיה לך מזל תקבל רכב דיזל ואז גם הוצאות הדלק יצנחו (ועם הנסיעות שאתה מתכנן רק הדלק יוכל להגיע בקלות ל-40-50 אירו ביום ברכב בנזין), לעומת זאת הרכב ה"מהנה" יעלה יותר גם בשכירות, גם בביטוח וגם בדלק, וזאת בהנחה שבכלל יסכימו להשכיר לך אותו מתחת גיל 25.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמעט שכחתי - באנגליה רוב הרכבים להשכרה הם עם בנזין, ובאתר חברת ההשכרה מצויין אם לקלאס הזה יש מזגן.

לדעתי אין בעיה לנהוג בשמאל ברכב ידני. לוקח כמה דקות להתרגל להחליף הילוכים ביד שמאל בתנאי שאתה נוהג בארץ ברכב ידני. לנהוג בצד שמאל זה סיפור אחר

פורסם

עוד דבר, לגבי אמסטרדם. החברה לא הכי מתלהבת מזה, אז אני כנראה אאלץ לוותר ולהתפשר על מ12:00 בצהריים ביום אחד, ועד 16:00 ביום למחרת. מה אתם אומרים? זה מספיק בשביל לחוות את אמסטרדם?

ולגבי הנסיעה מאמסטרדם לפראג, יש שתי אופציות:

1. אוטובוס- לוקח לו 14 שעות והוא עולה 15 אירו כל אחד

2. טיסה- לוקח לה שעה וחצי להגיע. טיסה עולה 45 אירו לאדם.

כמה נורא זה 14 שעות באוטובוס. האם זה שווה את ה300 שקל הפרש?

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

חד משמעית - בזבוז זמן. טעימה מאמסטרדם מצריכה לפחות 3 ימים, אלא אם יש לך מטרה מוגדרת וקצרה. תביא בחשבון נסיעה ברכבת בת כ-3 שעות בכל כיוון לבריסל במחיר כ-27 אירו לאדם לכיוון (יש גם רכבת מהירה שלוקחת שעה פחות ועולה פי 3).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
עוד דבר, לגבי אמסטרדם. החברה לא הכי מתלהבת מזה, אז אני כנראה אאלץ לוותר ולהתפשר על מ12:00 בצהריים ביום אחד, ועד 16:00 ביום למחרת. מה אתם אומרים? זה מספיק בשביל לחוות את אמסטרדם?

ולגבי הנסיעה מאמסטרדם לפראג, יש שתי אופציות:

1. אוטובוס- לוקח לו 14 שעות והוא עולה 15 אירו כל אחד

2. טיסה- לוקח לה שעה וחצי להגיע. טיסה עולה 45 אירו לאדם.

כמה נורא זה 14 שעות באוטובוס. האם זה שווה את ה300 שקל הפרש?

אורן

קח טיסה, מנסיון אתה תקלל את הרגע שבחרת לחסוך 300 תמורת 14 שעות טלטול

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לגבי לונדון סטונהנג' - לדוגמא:

http://www.londontoolkit.com/whattodo/stonehenge_tours.htm

http://www.londonforfree.net/trips/dover.shtml

http://www.londonforfree.net/trips/brighton.shtml

אני מבין שמעולם לא היית באירופה - התחבורה הציבורית שם שונה מאוד מהתחבורה הציבורית שלנו. ככל שתחכה ככה מחירי כרטיסי הרכבות רק ילך ויאמיר.

לגבי ההשכרה, בדוק עם איזיג'ט גם כן (הם סוכנים של יורופקאר), וגם עם סוכנויות פה בארץ. צמיגי חורף בד"כ הם לא חובה בספטמבר.

אוקיי. נראה נחמד הטיול-יום הזה שהוא לכל מני אתרים ביחד. לא יודע כמה הוא יחסוך בכסף, כי זה לא כזה זול, אבל הוא מגיע עם מדריך, אז לפחות נדע על מה אנחנו מסתכלים.

דווקא הייתי. אבל לא בטיולים כאלה שנאלצתי להסתמך על עצמי. זה תמיד היה עם משפחה.

לגבי הרכבות, אני רציתי להזמין היום, אבל ראיתי שאי אפשר כל כך הרבה זמן מראש. אפשר עד 3 חודשים מראש. ננסה עוד כמה שבועות להזמין.

X-plane - שתי שאלות לי אליך אחת מהן עם השיקולים שלי:

1. אתה רוצה רכב ידני באנגליה\סקוטלנד\אירלנד. אתה בטוח שתסתדר עם החלפת הילוכים ביד שמאל?

2. אתה מאוד רגיש למחר, אז למה לשכור בגרמניה רכב יקר? אני מניח שאם תשכור גם בגרניה אסטרה או פוקוס או משהו דומה (לא בדקתי את הקבוצות לצורך השכרה) תחסוך מאות אירו. אם יהיה לך מזל תקבל רכב דיזל ואז גם הוצאות הדלק יצנחו (ועם הנסיעות שאתה מתכנן רק הדלק יוכל להגיע בקלות ל-40-50 אירו ביום ברכב בנזין), לעומת זאת הרכב ה"מהנה" יעלה יותר גם בשכירות, גם בביטוח וגם בדלק, וזאת בהנחה שבכלל יסכימו להשכיר לך אותו מתחת גיל 25.

1. לא נראה לי שייקח לי יותר מחצי שעה להתרגל להילוכים. אני מניח שכמה פעמים אני אפתח את הדלת שלי במקום להחליף הילוך (כמו שקורה לאמריקאים בטופגיר האנגלי) אבל זה יעבור מתישהו.

2. אבל אז זה לנסוע ב"מכה של המכוניות" עם רכב זבל כמו אסטרה וכ'ו. אני צריך לבדוק באמת כמה תעלה לי אסטרה ולהשוות את זה לבימר.

אה ולגבי ההודעה האחרונה שלי. קבלו תיקון. בדקתי את זה. זה לא 15 יורו. זה 17500 האף. לא יודע מה זה. אבל הרבי גוגל אומר שזה משהו כמו 55 אירו. אז זה ממש לא חוסך הרבה לעומת טיסה. אז לא שווה.

hagggg55 כתב:

פורסם
חד משמעית - בזבוז זמן. טעימה מאמסטרדם מצריכה לפחות 3 ימים, אלא אם יש לך מטרה מוגדרת וקצרה. תביא בחשבון נסיעה ברכבת בת כ-3 שעות בכל כיוון לבריסל במחיר כ-27 אירו לאדם לכיוון (יש גם רכבת מהירה שלוקחת שעה פחות ועולה פי 3).

למה כל כך הרבה זמן? הרי בסה"כ אני רוצה לבקר בכמה קופישופס, ללכת למוזיאון הסקס, ואני לא מצליח לחשוב על משהו אחר שם. יש הצעות?

חוץ מזה שאנחנו נוסעים ברכבת מפריז שלוקחת 3 וחצי שעות ועולה 173 דולר כל אחד

hagggg55 כתב:

פורסם

תראה, אם אילה המטרות שלך ואתה מוכן לבזבז על זה יומיים ו-350 אירו (אני מניח שכתבת דולר בטעות, ו-350 אירו הם 460 דולר) תהיה לי בריא. אמסטרדם היא הרבה יותר מזה, ואני לא אוכל לחנך אותך.

החוויה היחידה שאני רואה בנסיעה זו היא הנסיעה ברכבת המהירה.

לגבי מה שיש לאמסרטדם להציע - ממליץ לך להכנס קצת לאתרי אינטרנט מתאימים. אבל אם קולטורה לא מעניינת אותך אז תעשה מה שמעניין אותך. אני מדור אחר, אבל הבנים שלי, שהם בני דורך, רואים את הדברים באור שונה ורואים את זה על תכנון המסלול שהם מבצעים. הבן הבכור מתכנן כעת מסלול בארה"ב ואני רואה רמה אחרת לגמרי של תכנון, כולל חישובי עלויות, חיפוש אתרים מעניינים ומלונות וקביעת סדרי עדיפות כאשר אם אתר גורם סטיה מוגזמת מהדרך או עלויות מוגזמות יחס העלות לתועלת נבחן ב-7 עיניים לפני קבלת החלטה על הכללתו או הוצאתו מהתוכנית.

אמסטרדם עיר מעניינת מאוד ובהחלט אפשר להנות ממנה כמה ימים, אבל תלוי מה אתה מחפש. כל תוכנית הטיול שלך נראית לי לוקה ב"תפסת מרובה - לא תפסת", הגישה שלי היא להיות יותר ממוקד, ולהשאיר אתרים לטיולים הבאים.

לגבי הנסיעה מאמסטרדם (או בריסל) לפראג - בדקתי באתר חברת הרכבות ההולנדית, יש בערב רכבת שמגיעה לפראג למחרת בבוקר ועולה 49 אירו לאדם. אני מניח שאם תחפש תמצא רכבות דומות מפריס או בריסל. היתרון הוא שמדובר ברכבת לילה (חוסכת לך לילה במלון) אבל כנראה שבמחלקה השניה יהיה עליך לישון בישיבה. מטוס יהיה יותר מהיר ונוח אם כי לזמן הטיסה עליך להוסיף סביב 4-5 שעות של הגעה לנמה"ת בעיר המוצא, תהליכי רישום ובידוק וביעד איסוף הכבודה ונסיעה למרכז העיר, וכן עלויות הנסיעה אל ומשדות התעופה - בעוד שרכבת (או אוטובוס) יוצאים ומגיעים למרכז העיר.

פורסם

האסטרה היא לא רכב זבל, למרות מה שאתה חושב עליה.

אין ספק שיהיה לך יותר נעים להתנייד ב-BMW סדרה 3 דיזל, אבל המחיר הוא בהתאם. מצד שני, אל תדאג - עוד תוכל לשכור רכבים כאלה בעתיד.

אז אם ההפרש במחיר לא רציני מבחינתך, לך על זה. אם אתה לחוץ בכסף המתן עם זה מעט.

לגבי אמסטרדם, אם החברה ממש לא רוצה (וחבל לדעתי) אז להקדיש לזה יום זה מיותר לדעתי. עדיף עוד יום במקום אחר.

פורסם

יש לי חשד שהחברה לא מתנגדת לאמסטרדם כיעד לטיול, אלא מודאגת מהמטרה שלשמה את מתכנן לנסוע לשם. בינינו - היא צודקת.

לגבי הרכב - צודק ארילו. בחירת רכב נגזרת מהצרכים ומהתקציב, ואם תקציבך מוגבל נצל אותו למטרות אחרות אסטרה או גולף או כל רכב אחר בגודל דומה יעשה את העבודה בחצי המחיר, ותאמין לי שבאופן מעשי לא תחוש בהבדל. לדתעי אתה יכול לרדת גם בדרגה אחת (רכב בסגנון של פולו) ולהנות לא פחות.

פורסם

לגבי אמסטרדם- המטרה שלי ברורה.

החברה הייתה שם עם אמא שלה לפני 3 חודשים, לחצי יום, הן היו בבלגיה שאר הזמן.

היא אמרה שהכל הרגיש לה "מלוכלך" והיא לא אהבה את העיר בכלל. הנסיונות שלי להסביר לה שזה בגלל שהיא לא באמת התעמקה והיא הייתה שם עם אמא שלה אז לא יכלה לעשות מה שעושים באמסטרדם, עלו בתוהו.

hagggg55 כתב:

פורסם

צר לי, אבל משני ביקורים בעשור האחרון חברתך צודקת. יש בעיר הרבה מאוד אתרים מעניינים מאוד, אבל, ונדמה לי שכתבתי את זה בפוסט קודם, האוכלוסיה מאוד לא נעימה. היום אמסטרדם היא, במידה רבה מאוד, עיר של מהגרים וההולנדים די נבלעים ביניהם, וכך זה נראה. אני עד עכשיו רואה לפני את המסוממים וההומלסים בטראם שדי הפחידו אותי כאשר נסעתי בו עם ילדים צעירים לפני כמה שנים.

אם באים לאמסטרדם צריך ללמוד להתעלם מהאוכלוסיה הזרה מחד, ומאידך להבין היטב מה יש לעיר להציע. וזה הרבה יותר ממה שאתה מחפש.

X-plane, צר לי, אבל כתבתי קודם ברמז דק כפיל ועכשיו אכתוב זאת בצורה גסה - הטיול שלך מתוכנן בלי הרבה הגיון ותוך כניעה לכל מיני גחמות כאשר אתה לא מתחשב מספיק בכך שמשאבי הזמן והכסף שלך מוגבלים. אתה מנסה לתפוס את כל אירופה בחודשיים, אבל - לצערי - חודשיים הם פחות מדי ואני לא בטוח שהתקציב שלך מחולק בצורה נכונה. אני חוזר ואומר לך - בחר לך מספר יעדים מרכזיים והתבסס עליהם, עם גיחות כוכב סבירות מכל אחד מהם, ואל תתכנן כל מיני שמיניות באויר או בכבישים. המחשבה על נסיעה ליום אחד לאמסטרדם היא כזו, הגיחה שאתה מתכנן לצפון ל-3 ימים איטליה הוא כזה, הנסיעה לפראג שתקועה לך באמצע התוכנית היא כזו - אתה צריך לאפס את התוכניות שלך, לקחת מפה ומחשב ולחשוב מחדש מה הגיוני לבצע במסגרת הזמן והתקציב שלך.

אני מציע לך לעשות מה שבני עושה כרגע - מכין טבלת אקסל ובה מציין בכל יום של הטיול המיועד את היעד המבוקש, המלון, מרחק וזמן נהיגה, וההוצאות החזויות. במקביל פתוח חמ"ל מחשבים עם מפות, אתרי מידע רלוונטיים וכו' כך שאפשר לעדכן יעדים ומסלולים עד לאופטימיזציה.

פורסם

התכנון שלי מתוכנן במסגרת המגבלות שיש לי. אני מסיים את הפסיכומטרי ומיד טס ב1 באוגוסט. אני צריך להיות בפראג מה7 עד ה11 לספטמבר. והטיול חייב להסתיים עד ה5 לאוקטובר. בין האילוצים הללו אני מכניס כמה שיותר לילות אצל קרובי משפחה ע"מ לצמצם עלויות, כמה שיותר טיולים בטבע, בעיקר בבריטניה, לטובת החברה, וכמה שיותר אטרקציות מוטוריות, לטובתי.

כשליש מהטיול, אנחנו ישנים אצל קרובי משפחה- לונדון, פריז והיידלברג. ושבוע אחד במלון בחינם בפראג. חוץ מזה יש לנו עוד חודש ושבוע שאנחנו ישנים במלונות. בכל הטיול יש לנו בערך 35 ימים של השכרות רכבים.

הנסיעה לאמסטרדם היא בין כה וכה בדרך שלנו מפריז לפראג. אז במקום עוד יומיים-שלושה בפריז, בנוסף ל6-7 שכבר מתוכננים לנו, ובהתחשב בזה שהיינו בפריז ביחד לפני שנה בדיוק לשבוע, אנחנו מכניסים נסיעה בבוקר אחד לאמסטרדם, וטיסה בערב למחרת לפראג.

אורן

נ.ב- וכל הטיול לא יכול לעלות על 30K לאדם. עוד אילוץ...

hagggg55 כתב:

פורסם

מציע לך לבדוק את האתר הבא .

בדקתי בשבילך - תוכל למצוא טיסה מפאריס (CDG) לפראג תמורת פחות מ-80 אירו לכרטיס, ומדובר ב-3-4 טיסות כל יום במחיר זה. אני מניח שזה low cost שיחייב אותך גם על מזוודות, אבל כיון שמדובר בטיסה קצרה (פחות משעתיים) מזון ומשקה לא יהוו בעיה.

• תוכן חדש...