Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הזמנתי רכב מצ'מפיון ואני מחכה שהוא יגיע. שילמתי 10,000 מקדמה, לאחר מכן את רוב התשלום, וכרגע מחזיק צ'ק עם סגירת היתרה שאני צריך לשלם להם.

ממש עכשיו, בשניות האחרונות לפני שאני משלם את מלוא הסכום, קרה לי משהו שאני צריך בגללו לשקול את ביטול העסקה.

ב"הסכם שמירת מחיר" רשום:

"במקרה של ביטול ההזמנה ע"י הצרכן לאחר תקופת הביטול ועד תשלום "המחיר הכולל עבור הרכב" יגבו מהצרכן כדמי ביטול המקדמה ששולמה לצורך הבטחת המחיר".

(תקופת הביטול היא 14 יום מההזמנה שעברו מזמן)

מה יהיה המצב הכי טוב לצאת מהסיטואציה במקרה ואני באמת רוצה לבטל? האם הם באמת גובים את 10,000 הש"ח כדמי ביטול? הקטע המוזר הוא ששמירת המחיר היא בד"כ 2,000 ש"ח, שבאמת שלא הייתה לי בעיה לשלם על ביטול ברגע האחרון בתמורה לעבודה שהם ביצעו, אבל לשמור 10,000 ש"ח - נשמע מוזר, לא? רציתי לדעת האם החוזה תקף וכו'... והאם למישהו יש עצה בשבילי, לפני שאני בכלל פותח איתם את העניין.

תודה

פורסם

בלי לראות את הפציינט הרופא לא יודע לתת ייעוץ.

כך גם כאן

מבלי לקרוא את ההסכם קשה לייעץ

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כל עוד לא שילמת עד השקל האחרון - הרכב לא שוחרר ממכס ולא קיבל רשיון ולא שיוך כלשהו אליך.

לפיכך, אין שום בעיה מבחינת היבואן לבטל את העסקה ולזכותך בסכום המלא.

אני ממש בספק שהם ינסו לעקוץ אותך בכסף הזה ומצידם להפסיד לקוח פוטנציאלי בעתיד..

(סתם לידע כללי, ביטלתי בעבר הזמנות בצ'מפיון, לובינסקי וטלקאר בלי שום בעיה ובלי שום קנס)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
כל עוד לא שילמת עד השקל האחרון - הרכב לא שוחרר ממכס ולא קיבל רשיון ולא שיוך כלשהו אליך.

לפיכך, אין שום בעיה מבחינת היבואן לבטל את העסקה ולזכותך בסכום המלא.

אני ממש בספק שהם ינסו לעקוץ אותך בכסף הזה ומצידם להפסיד לקוח פוטנציאלי בעתיד..

(סתם לידע כללי, ביטלתי בעבר הזמנות בצ'מפיון, לובינסקי וטלקאר בלי שום בעיה ובלי שום קנס)

זה לא נכון.

הלקוח עשה הזמנה על רכב מסויים והרכב נשמר עבורו במשך X ימים (הרבה יותר מ-14 ימים כפי שהוא כותב) ולא ניתן היה להציע את הרכב הזה ללקוחות אחרים שאולי התעניינו ברכב כזה (יש מקרים בהם מדובר בדגם מיוחד או צבע שלא נשאר במלאי).

במקרה כזה היבואן יכול לדרוש (אם זה מעוגן בחוזה) פיצוי על כך.

האם מבחינה שירותית ראוי לדרוש זאת?

רוב היבואנים אינם דורשים זאת ונראה לי שגם כאן זה לא יקרה, אבל זה כאמור מבחינה שירותית ולא מבחינה משפטית.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לפי מה שאתה מתאר הם יכולים לקחת לך את המקדמה. השאלה למה נתת מקדמה של 10,000?

כנראה היית סגור על הרכב, קשה לטעון כי רק "גיששת".

עכשיו אתה טוען שזה לא מתאים לך, אבל החוזה עם ההתחייבות ביד. נסה לדבר איתם, תציג את הבעיה האישית שגרמה לביטול העסקה. קשה לי להאמין שהם יעמדו על שלהם לגבות ממך 10,000 ש''ח, למרות שנראה כי זה אפשרי.

פעם הבא תשלם במקדמה כמה שפחות. למה לתת סכום כזה מכובד לפני שרואים את הרכב באופק בכלל?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אין קשר בין המקדמה שהוא שילם לבין הסכום שידרשו ממנו בגלל הביטול (אם ידרשו).

"דמי ביטול" אם קיימים צריכים להיות כתובים בחוזה או לפחות קבועים ואחידים בחברה בלי קשר לכמה כסף הלקוח שם במעמד ביצוע ההזמנה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אין קשר בין המקדמה שהוא שילם לבין הסכום שידרשו ממנו בגלל הביטול (אם ידרשו).

"דמי ביטול" אם קיימים צריכים להיות כתובים בחוזה או לפחות קבועים ואחידים בחברה בלי קשר לכמה כסף הלקוח שם במעמד ביצוע ההזמנה.

ב"הסכם שמירת מחיר" רשום:

"במקרה של ביטול ההזמנה ע"י הצרכן לאחר תקופת הביטול ועד תשלום "המחיר הכולל עבור הרכב" יגבו מהצרכן כדמי ביטול המקדמה ששולמה לצורך הבטחת המחיר".

פורסם

ב"הסכם שמירת מחיר" רשום:

אין בעיה.

המונח "מקדמה" אינו משתנה מלקוח ללקוח בהתאם לסכום הכסף שנתן במעמד ביצוע ההזמנה. "מקדמה" הינה סכום קבוע (בד"כ 2000 ש"ח אצל היבואנים) ורשמי.

פורסם

נכון, וכמו שאמרתי, לפני שהגעתי לבצע את ההזמנה, הסכום אכן היה באופן קבוע 2,000 ש"ח.

כשהבנתי שמדובר ב10,000 ש"ח שאלתי מה העניין, וקיבלתי כל מיני תירוצים. לא ראיתי סיבה לא לעשות את זה כי גם ככה הייתי סגור על הרכב, מה שקרה לי עכשיו זו הפתעה מוחלטת וכרגע הכול עומד באוויר ואני בבעיה קשה.

למעשה מדובר באיביזה במבצע של ה70,000 ש"ח, ובשרשור הגדול שקיים בפורום ייעוץ לרכישת רכב הרבה אנשים אמרו ששילמו את ה10,000 ש"ח, ואין עם זה שום בעיה, לכן לא הרגשתי בעצמי שום בעיה עם זה... על אף שאני יודע שהסכום המקובל הוא 2,000.

למעשה, בטופס ההזמנה הרשמי שבו פרטי ומחיר הרכב, כתוב שקיימת מקדמה בס"כ 2,000 ש"ח.

במסמך אחר לגמרי, "הסכם שמירת מחיר", יש מקום למלא את הסכומים (_____) לפני שמדפיסים את הטופס ושם הנציג מילא 10,000.

אז הדיעה הרווחת היא, שיש סיכוי שצ'מפיון יוותרו על המקדמה או על סכום ממנה, בתור אקט של רצון טוב?

ובלי קשר, איפה תיקון החוק להגנת הצרכן הנוגע להחזרת מוצרים משתלב פה? אין מגבלה של 100 ש"ח / 5%? או שמא יש סייג מהחוק לכלי רכב או לסכום עסקה?

פורסם
אין בעיה.

המונח "מקדמה" אינו משתנה מלקוח ללקוח בהתאם לסכום הכסף שנתן במעמד ביצוע ההזמנה. "מקדמה" הינה סכום קבוע (בד"כ 2000 ש"ח אצל היבואנים) ורשמי.

מקדמה כסכום רשמי? איפה שמעת דבר כזה?

מקדמה משתנה מרכב לרכב ומחוזה לחוזה. לצורך "נוחות" אולי גובים בדרך כלל סכום זהה, אך הוא כמובן משתנה באחוז משווי הרכב המדובר. להזמין "טוארג" ולשלם מקדמה של 2,000 שקל זה פחות מחצי אחוז משווי הרכב, אתה מבין שזה כלום. במקרה הזה אני בתור החברה הייתי טוען כי מקדמה של כמעט 10% משווי הרכב מהווה גמירות דעת מספיקה לביצוע העסקה, ואם הלקוח מתחרת הוא משלם את המקדמה (זה מה שהוסכם בחוזה).

פורסם

מקדמה משתנה מרכב לרכב ומחוזה לחוזה. לצורך "נוחות" אולי גובים בדרך כלל סכום זהה, אך הוא כמובן משתנה באחוז משווי הרכב המדובר. להזמין "טוארג" ולשלם מקדמה של 2,000 שקל זה פחות מחצי אחוז משווי הרכב, אתה מבין שזה כלום. במקרה הזה אני בתור החברה הייתי טוען כי מקדמה של כמעט 10% משווי הרכב מהווה גמירות דעת מספיקה לביצוע העסקה, ואם הלקוח מתחרת הוא משלם את המקדמה (זה מה שהוסכם בחוזה).

לא שמעתי על זה בשום מקום, אני פשוט עובד בזה יום יום ומכיר גם מה קורה אצל יבואנים אחרים. אני גם אומר לך שלא שמעתי כמעט על מקרים בהם היבואן חילט חלק מהמקדמה.

המקדמה לרוב קבועה בלי קשר לעלות הרכב עצמו והיא משמשת כ"דמי רצינות". ביבואן אצלו אני עובד המקדמה זהה בין אם מדובר ברכב שעולה 70K לבין רכב שעולה 350K. אני יודע גם מעסקה שנעשתה במשפחתי שגם עבור אינפיניטי G37 דרשו 2000 ש"ח מקדמה.

פורסם
נכון, וכמו שאמרתי, לפני שהגעתי לבצע את ההזמנה, הסכום אכן היה באופן קבוע 2,000 ש"ח.

כשהבנתי שמדובר ב10,000 ש"ח שאלתי מה העניין, וקיבלתי כל מיני תירוצים. לא ראיתי סיבה לא לעשות את זה כי גם ככה הייתי סגור על הרכב, מה שקרה לי עכשיו זו הפתעה מוחלטת וכרגע הכול עומד באוויר ואני בבעיה קשה.

למעשה מדובר באיביזה במבצע של ה70,000 ש"ח, ובשרשור הגדול שקיים בפורום ייעוץ לרכישת רכב הרבה אנשים אמרו ששילמו את ה10,000 ש"ח, ואין עם זה שום בעיה, לכן לא הרגשתי בעצמי שום בעיה עם זה... על אף שאני יודע שהסכום המקובל הוא 2,000.

למעשה, בטופס ההזמנה הרשמי שבו פרטי ומחיר הרכב, כתוב שקיימת מקדמה בס"כ 2,000 ש"ח.

במסמך אחר לגמרי, "הסכם שמירת מחיר", יש מקום למלא את הסכומים (_____) לפני שמדפיסים את הטופס ושם הנציג מילא 10,000.

אז הדיעה הרווחת היא, שיש סיכוי שצ'מפיון יוותרו על המקדמה או על סכום ממנה, בתור אקט של רצון טוב?

ובלי קשר, איפה תיקון החוק להגנת הצרכן הנוגע להחזרת מוצרים משתלב פה? אין מגבלה של 100 ש"ח / 5%? או שמא יש סייג מהחוק לכלי רכב או לסכום עסקה?

בתקנות הגנת הצרכן , ניתן לבטל עיסקה לרכישת רכב ולקבל בחזרה את הסכום ששולם בניכוי 5% או 100 ש"ח בתנאי כי לא חלפו 14 יום מיום העיסקה ובלבד שהרכב טרם נרשם על שמך.

בכל מקרה אחר יקבע ההסכם ביניכם.

לכן יש את הבחינה החוקית ויש את הבחינה המסחרית.

כיון שלדעתך מה שרלבנטי זה מה שהבאת הרי מגיע להם לשלוק ממך את 10Kש"ח

האם כך יעשו , אין לי מושג

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

המקדמה היא אחוז ממחיר הרכב, למשל בלקסוס צריך לשלם 20000 ש"ח מקדמה.

פורסם

אם מוגדר שהמקדמה היא 2000 שח אז שילמת 2000 שח מקדמה ו8000 שח על חשבון היתרה.

זה שהסוכן כתב 10000 בסעיף מקדמה כמעט אינו מוסיף או גורע.

זוהי דוגמא מצויינת לסעיף האומר כי את החוזה יש לקיים בתום לב ואת הפרשנות לבצע לפי אומד דעתם של הצדדים.

המסמך שיש לך המצביע על כך שהמקדמה היא 2000 שח הוא עדות מצויינת לאומד דעת הצדדים.

• תוכן חדש...