Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רכב פיאט פונטו גרנדה 2008 1242 סמ"ק ,

השמן שמתאים לי הוא 5W40 , האם השמן של Royal Purple יתאים לרכב ? מבחינת תקנים

וראיתי ששמן המנוע אצלי צריך להיות עם SAE בשמן הנל יש את זה?

תודה

פורסם

השמן אמור להתאים לפי דרגת האיכות והתקן.

יש רק עניין אחד וזה התקן האירופאי שRP אומרים שהם עומדים בו אך לא מוכנים לשלם ג'ובות לאירופאים בישביל לקבל את האישור שלהם.

מה גם שבפורומים בחו"ל מאוד ממליצים עליו והוא לא יכול ליהיות לפחות גרוע כמו השמנים הנחותים ששמים במוסכים :-)

בכל מיקרה אצלי בגרנדה 1400 אני מתכנן עליו לפעם הבאה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אז בעיקרון אין הוכחה שהוא עומד בתקן הזה, אבל אומרים שהוא עומד בזה ?

ועוד דבר בקשר לשמןן גיר ידני, הבנתי שאני צריך את השמן Tutela car ZC75 Synth ,

זה אומר 75W80 . האם אני חייב להשתמש כמו שרשום, או שאפשר מחברה אחרת?

והאם יש לי צורך לדאוג שהגיר יתחיל לעשות צרות? כי שמעתי שלא מומלץ להחליף שמן גיר

פורסם

מנסיון של 500+ ק"מ השמן הזה מעולה והמנוע מגיב הרבה יותר טוב בסביבה קרה וחמה ובהתנעה.

זה לעומת שמן קודם של ליקווי מולי שהיה ברכב.

האוטו בן 14 אגב.

Opel Adam S 2017

פורסם
השמן אמור להתאים לפי דרגת האיכות והתקן.

יש רק עניין אחד וזה התקן האירופאי שRP אומרים שהם עומדים בו אך לא מוכנים לשלם ג'ובות לאירופאים בישביל לקבל את האישור

בניגוד ל API, איגוד יצרני הרכב האירופאיים (ACEA) לא נותן אישורים ספציפיים לשמנים אלא רק מכתיב מתכון מה השמן צריך להכיל ומה שנותר לנו כצרכנים לעשות הוא לקוות לטוב ולהאמין ביושר היצרן.

רוייאל פרפל היא חברה ותיקה, מוכרת ומוכחת בשוק. אני מאוד מרוצה משמני המנוע שלה. אם ניתן לשים בפנדה שמן שעומד בתקן API אז אין מניעה משימוש במוצרים של RP.

מאחר ואני לא בקיא בהבדלים בין התקנים השונים (API מול ACEA) הייתי נצמד למה שהגדיר היצרן ולא נשען על איכות המותג אך שאין לו את התקן הנדרש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מנסיון של 500+ ק"מ השמן הזה מעולה והמנוע מגיב הרבה יותר טוב בסביבה קרה וחמה ובהתנעה.

זה לעומת שמן קודם של ליקווי מולי שהיה ברכב.

האוטו בן 14 אגב.

מתי התחלת להשתמש ברויאל פרפאל, ובאיזה צמיגות?

בניגוד ל API, איגוד יצרני הרכב האירופאיים (ACEA) לא נותן אישורים ספציפיים לשמנים אלא רק מכתיב מתכון מה השמן צריך להכיל ומה שנותר לנו כצרכנים לעשות הוא לקוות לטוב ולהאמין ביושר היצרן.

רוייאל פרפל היא חברה ותיקה, מוכרת ומוכחת בשוק. אני מאוד מרוצה משמני המנוע שלה. אם ניתן לשים בפנדה שמן שעומד בתקן API אז אין מניעה משימוש במוצרים של RP.

מאחר ואני לא בקיא בהבדלים בין התקנים השונים (API מול ACEA) הייתי נצמד למה שהגדיר היצרן ולא נשען על איכות המותג אך שאין לו את התקן הנדרש.

איתמר.

אז אתה ממליץ ללכת נטו לפי דרישות היצרן נטו ?

ולגבי השמן גיר מישהו?

פורסם

אם תצטט או תעלה תמונה של מה שרשום בספר רכב נוכל לכוון אותך.

שמן גיר - אני ממליץ על מקורי בלבד או לפחות להשתמש בצמיגות המומלצת בספר הרכב ולא להתחיל לעשות נסיונות. בגיר ידני אין בעייה להחליף שמן גיר, בגיר אוטומטי הדעות חלוקות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אם תצטט או תעלה תמונה של מה שרשום בספר רכב נוכל לכוון אותך.

שמן גיר - אני ממליץ על מקורי בלבד או לפחות להשתמש בצמיגות המומלצת בספר הרכב ולא להתחיל לעשות נסיונות. בגיר ידני אין בעייה להחליף שמן גיר, בגיר אוטומטי הדעות חלוקות.

איתמר.

שמנים על בסיס סינטתי בדרגת

SAE 5W-40 , לפי כשירות

FIAT 9.55535-M2

פורסם

זה מה שגוגל מצא על התקן של פיאט:

Fiat 9.55535-M2

Qualification for lubricants with extended drain. OEM recommended product also meets ACEA

B3-04/B4-04, GM-LL-B-025.

כל שמן 5W40 מחברה מוכרת שיעמוד בתקנים הנ"ל יהיה טוב לשימוש ויעשה את עבודתו על הצד הטוב ביותר. אם RP עומדים באחד מהתקנים הללו אין שום מניעה מלהשתמש בו.

איתמר.

פורסם

אלה תקנים של עולם הרכב, אין בהם משהו מיוחד. תקני ה ACEA נפוצים אצל כל היצרנים האירופאיים ולכן 99% מהשמנים בשוק יענו על תקן זה.

ואם זה ממש מעניין אותך אין כמו לקרוא חומר רשמי: http://www.acea.be/images/uploads/pub/070308_ACEA_sequences_2007_LD_and_HD.pdf

איתמר.

• תוכן חדש...