Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב!

אז ככה. התחלתי בשיפוץ הבייבי לפני כשבוע, ובסופ"ש הזה פירקתי את המנוע לגורמים, וחוץ מכמה ברגים, וחלקים שמוסכניקים אחרים שכחו להחזיר (כמו פלאנג' שמכסה את בית הקלאץ' וברגים שהגיעו כנראה מאיזה מכונת כביסה תורקית) הפירוק עבר בשלום ובכיף.

מאחר ואני יודע שקשה לתת עצות מבלי לראות את החולה אני אנסה לתאר את הסימפטומים כמיטב יכולתי בתקווה שתוכלו ליעץ.

נציין רק שהמנוע עבר כנראה (ומייד נכנס לזה) כ280K.

200K מתוכם בבעלות המשפחה מאז 92'.

מנוע:

באופן כללי המנוע נראה במצב טוב (להערכתי), הצילינדרים כולם בעלי דפנות חלקות למשעי וחוץ מ"כתף" של כ 0.1-0.2mm בראש הצילינדרים (בגלל הרינגים), לא נראים סימני שחיקה רציניים.

הבוכנות בעלות משקעים שחורים/אפורים "נורמאליים" ועושה רושם שהחריצים של הרינגים גם במצב טוב (עדיין לא ניקיתי את הבוכנות כדי לקחת מידות). הרינגים עצמם שחוקים וזאת בדקתי ע"י הוצאתם מהבוכנות והכנסתם לצילינדר ומדידת המרווח. בכולם השחיקה זהה בקירוב וחורגת בהרבה מהספק'. מדדתי מרווח של כ1mm+- כאשר לפי הספר זה אמור ליהיות 0.2-0.4mm.

מיסבי מנוע גם עושים רושם של תקינים. מדידה ע"י קאליפר לא הראה שחיקה או אובליות, יש סימנים קלים ביותר של חריצים (מאית המ"מ ממש- בקושי ניתן להבחין בהם...)

ראש מנוע:

שסתומים נראים תקינים ולא שבורים/סדוקים וכיוב'.

יש קצת פיח ומשקעים. עדיין לא הוצאתי אותם מהראש כך שאין לי אינדיקציה עדיין לגבי חופשים שם.

הסיבה שאמרתי כנראה 280K נעוצה בעובדה שכשאח שלי קנה את הילדה אי שם ב-92', נאמר לו שהאוטו עבר רק 80K. מאז שהיא אצלנו לא נגענו במנוע. אלא מה, כשפתחתי את הראש גיליתי לתדהמתי שרוב מעברי המים בין הראש לבלוק סתומים ע"י האטם (לא זה לא הצטברות של משקעים- זה בבירור האטם), כך שרק 2 מעברים היו פתוחים! מה שעוד יותר מפליא זה שהיא יחסית לא התחממה בצורה חריגה...

קשה לי להאמין שבמפעל ייצרו את המנוע עם אטם כזה כך שהמסקנה המתבקשת היא שהמנוע "טופל" אי שם בין 79-92.

אז זהו פחות או יותר, אשמח לקבל תגובות ועצות.

אני במשך השבוע, ואחרי שאני אנקה את כל הג'יפה מהמנוע+ראש, אקח את המכלולים למישהו שיוכל לבצע מדידות מדוייקות יותר כדי לקבוע חד משמעית אם הכיוון הוא לחריטה או רק החלפת רינגים ומיסבים.

תודה לכולם.

דני.

אגב- אני משתדל לצלם את מהלך השיפוץ, אם תהיה דרישה, אשמח להעלות תמונות.

יום טוב לכולם 8)

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

1 .איזה רכב?

2. תעלה תמונות , בוודאי. דאג רק לצמצם אותן בגודל.

3. לדעתי אין כאן שאלה ,אני אישית הייתי חורט מנוע גם אם עבר רק 50K , ושם רינגים אוברסייז. חבל להשקיע את כל העבודה והכסף ,רק כדי לגלות אחרי 6 חודשים שהיית צריך לחרוט... :idea:

פורסם
הרינגים עצמם שחוקים וזאת בדקתי ע"י הוצאתם מהבוכנות והכנסתם לצילינדר ומדידת המרווח. בכולם השחיקה זהה בקירוב וחורגת בהרבה מהספק'. מדדתי מרווח של כ1mm+- כאשר לפי הספר זה אמור ליהיות 0.2-0.4mm.

המסקנה שלך תמוהה, כי אתה יכול להסיק באותה מידה של רצינות שהצילינדרים שחוקים ולכן הEND GAP של הרינגים לא תואם לSPEC .

גם המדרגה בחלק העליון של הצילינדר מצביעה על שחיקה שלו וצורך בחריטה, וכמובן הרכבת בוכנות עם אוברסייז.

פורסם

וואו איזה מהירות :!:

תודה על התגובות.

RadarJedi:

1. הרכב שבחתימה.

2. !sure thing.

3. אני לא בעד ה-"לחרוט בכל מחיר" בעיקר אם מדובר על רינגים בלבד...אולי יש לעשות רק "Honning".

אבל אם יגידו לי שהמצב דורש חריטה אני לא יחשוב פעמיים.

חנן:

נכון, חשבתי על זה, אבל המדרגה היא ממש קטנה ולפיה ניתן לראות מה היה קוטר הצילינדר ליפני כן , אבל מאחר ואין לי ניסיון כדי להעריך נכונה האם "קטנה" במקרה זה זה דווקה "גדולה" אז...

פורסם

אם כבר פתחת מנוע - תחרוט. הרי לא תרצה לחזור על התהליך שוב בעוד זמן קצר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תראה, אתה מעריך את המדרגה ב0.1 - 0.2 מ"מ, וצריך להכפיל את זה בשתיים כדי לקבל את הגדלת הקוטר מעבר למקורי . בד"כ אוברסייז הוא של 10 אלפיות, כרבע מ"מ, וזה אומר שחריטה של אוברסייז אחד או אפילו שניים, מתאימה כאן, על פניו.

כבר ראיתי רכבים שהלכו לשיפוץ רק כששחיקת הצילינדר היתה מ"מ שלם ונזקקו לארבעה אוברסייזים בבת אחת, ויכול להיות שהרכב שלך יסע עוד קצת גם ללא חריטה, אבל אם הכוונה שלך היא להחזיר אותו למצב של "כמו חדש" , ולא רק לנסות לסחוט ממנו עוד כמה קילומטרים, אז ברמת שחיקה כזו, כדאי לך לחרוט, לטעמי.

פורסם

:mm_yeah:

השיקול הוא , קודם כל ,כלכלי.

גם אם המנוע יחסית תקין, לך תשקיע עכשיו ,מעבר לעבודה , רינגים , מיסבים , אטמים וכיו"ב.

עוד כמה חודשים תגלה פתאום שכל העבודה היא ברכה לבטלה (אם אתה לא מכיר ,חפש אותה ב"דפי זהב" של איזור ת"א :wink: ) , ותצטרך לחזור שוב על העבודה מחדש :

עבודה ,אטמים , אולי עוד סט רינגים.

לא שווה את החסכון. :idea:

פורסם

השיקול אינו כלכלי כלל וכלל.

הכוונה היא לחלוטין לשפץ את הרכב למצב של כמו חדש+ תוספות לשידרוג הרכב למאה ה-21.

תודה על העצות. :mm_yeah:

דני.

פורסם

דני, שמח מאוד לשמוע על התחלת הפרוייקט :!:

הלוואי ותצליח ותיהיה מרוצה מהתוצאה הסופית :!::!:

הכי חשוב!, אם תוכל לצלם את הפרוייקט ולהעלות אותו לפורום,

לפחות בשבילי זאת תיהיה תרומה אדירה (אתה יודע גם למה :wink: )

בקשר לנושא, ראיתי שכבר קיבלת רוב של תגובות בקשר לביצוע החריטה,

אם תיהיה מעוניין בעזרה של קניית חלפים לפורד (הכל כולל הכל) במחירים זולים,

צור איתי קשר בה"פ ואני אעשה הכל בשביל לעזור לך.

בהצלחה ואל תתייאש :mm_yeah:

שי.

פורד פיאסטה 83':arrow:

פורסם

שאלות תם:

האם לחרוט מנוע הכוונה היא להגדיל את קוטר הצילינדרים?

אם כן, האם זה כולל גם החלפת בוכנות ורינגים לבעלי קוטר יותר גדול או שרק מחליפים רינגים לרחבים יותר (כך שקוטר פנימי שלהם יתאים לבוכנות ישנות וקוטר חיצוני יתאים לצילינדר)?

פורסם
שאלות תם:

האם לחרוט מנוע הכוונה היא להגדיל את קוטר הצילינדרים?

אם כן, האם זה כולל גם החלפת בוכנות ורינגים לבעלי קוטר יותר גדול או שרק מחליפים רינגים לרחבים יותר (כך שקוטר פנימי שלהם יתאים לבוכנות ישנות וקוטר חיצוני יתאים לצילינדר)?

1. כן , כדי להגיע לשטח פנים חלק וישר של הצילינדר

2. הח' רינגים בלבד (ברוב המקרים) , החריטה אינה כזו שקוטר הצילינדר משתנה מהותית (חשוב גם על הצורך בהתאמה לראש המנוע , שבו לא בוצע שינוי).

פורסם

1. כן , כדי להגיע לשטח פנים חלק וישר של הצילינדר

2. הח' רינגים בלבד (ברוב המקרים) , החריטה אינה כזו שקוטר הצילינדר משתנה מהותית (חשוב גם על הצורך בהתאמה לראש המנוע , שבו לא בוצע שינוי).

רגע, רגע, "רק החלפת רינגים"?

כולם אומרים לי שצריך להחליף גם בוכנות...כנ"ל גם 'היינס'.

האם יש אפשרות להחליף רק רינגים?

אז מתי מחליפים גם בוכנות?

דני.

פורסם

כשיש מרווח גדול מדי בין הצילינדרים לבוכנות, מה שקורה זה שהן "מצליפות" על הצילינדר, ונשברות.

פעם ראשונה שאני שומע על החלפת רינגים לאחר חריטה ללא החלפת בוכנות. מחליפים רינגים ללא בוכנות כשאין צורך בחריטה ונשארים עם אותו גודל בוכנה או אפילו עם אותה בוכנה.

כך לפחות אני נוהג, וכך אני גם יודע שרשום בספרים.

אם חורטים לאוברסייז-אז גם מחליפים בוכנות לאוברסייז תואם.

אם עושים רק הונינג, אז נשארים עם אותן בוכנות (במידה ומצבן מאפשר זאת) או עם אותו גודל בוכנות .

עם זאת, מעניין לשמוע דעה שונה, מנומקת.

פורסם
הח' הבוכנות אינה בגלל הגדלת הקוטר , אלא בגלל שהן "עשו את שלהן"

בהיינס כתוב, ואני מצטט: "replace to oversize pistons ans piston rings" רוצה לומר- החלף גם לבוכנות אוברסייז...

• תוכן חדש...