Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כשיש מרווח גדול מדי בין הצילינדרים לבוכנות, מה שקורה זה שהן "מצליפות" על הצילינדר, ונשברות.

פעם ראשונה שאני שומע על החלפת רינגים לאחר חריטה ללא החלפת בוכנות. מחליפים רינגים ללא בוכנות כשאין צורך בחריטה ונשארים עם אותו גודל בוכנה או אפילו עם אותה בוכנה.

כך לפחות אני נוהג, וכך אני גם יודע שרשום בספרים.

אם חורטים לאוברסייז-אז גם מחליפים בוכנות לאוברסייז תואם.

אם עושים רק הונינג, אז נשארים עם אותן בוכנות (במידה ומצבן מאפשר זאת) או עם אותו גודל בוכנות .

עם זאת, מעניין לשמוע דעה שונה, מנומקת.

אוקיי , הנה זה בא ,

אני מדבר שטויות , כרגיל :oops: ויש להתעלם מכל מה שכתבתי למעלה. :oops::oops:

אני מקווה שהנימוק מספיק משכנע. :wink:

פורסם

אם כבר פתחת את המנוע, את הראש שלח לשיפוץ, גם אם הוא לא נראה רע. איש מיקצוע טוב והגון (גל-על בחיפה, דוגמא מצויינת לאדם ישר ומיקצועי) ינקה את הראש ויבחן אותו אם הוא דורש שיפוץ, אם לא צריך לתקן כלום הוא יעשה לך "טיפול קוסמטי" כמו שמתואר בהמשך...

כמו כן, שווה לישקול את הטלטלים לראות שמישקלם שווה (במנוע של אח שלי הוא עשה את זה, אחרי שיופים קלים והתאמות המנוע עבד יותר "עגול").

יש גם את עניין תאי הבערה, צריך לוודא שהם שווים בניפחם (סוגרים את השסתומים והפלאג וממלאים מים עם מזרק. אם הכמויות לא שוות צריך לשייף [או להוסיף, יותר קל לשייף]) לרוב ישנם אי דיוקים ביצור סידרתי ששוה לטפל בהם בצורה נקודתית.

-למהדרין-

אפשר לבדוק את המרחק בין הבוכנה לראש מנוע. ישנו חריץ דק שבין הקף הצילינדר ובוכנה (בנמ"ע), לחריץ הזה קוראים סקוויצ'. כאשר הבוכנה עולה כלפי מעלה ומגיעה לסוף מהלכה, התערובת שבצידי הצילינדר "נילחצת" למרכזו. הדבר תורם לעירבוב יותר טוב של הדלק בחלל הצילינדר.

איך מודדים את הסקייוצ'?

לוקחים חוט בדיל ומעקמים אותו לצורת "ר" ודוחפים אותו דרך הפלאג שינגע בצידי הצילינדר, מעלים את הבוכנה לסוף המהלך שלה ומורידים טיפה. מוציאים את החוט ומודדים עם מד זחיח (מיקרומטר). הסקוויצ' חייב להיות זהה בכל הצילינדרים. אסור שהסקוויצ' יחרוג ממידה מסויימת (לעיין בספר רכב) אחרת אחרי היתחממיות המנוע הבוכנה תתיקע בו.

כמו כן שווה "להחליק" מעברים. לראות שיש חפיפה בין החיבורים.

אצלי במזדה למשל סעפת היניקה היתה קטנה (בטיפה, ורק במקום מסויים, ממש לא מתאים ליפנים :lol: ) מהחור שאילו היא התחברה (רק במקום אחד זה היה מורגש מאוד, שאר המקומות היו פחות או יותר סבירים). אז עושים התאמה...

את זה אתה יכול לעשות לבד, או לתת לבעל מיקצוע (זה שמשפץ לך את הראש)...

שווה לבדוק איזון בכל החלקים הנעים במנוע, אני אישית לא התנסתי עם חלקים אחרים חוץ ממה שתארתי כאן...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...