Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם תמצא אחת שלא עשתה 300K ומעלה.

הסקסו נהדרת, אבל גירסת הדיזל כבר סיימה את דרכה - חפש לך גירסת בנזין, רצוי ידני (יש גם אוטומט חביב, שלא נחשב הכי אמין ובטח כבר עבר שיפוץ אחד).

פורסם

בדרך כלל רכישת רכב מונע דיזל כדאית אם הנסועה השנתית עוברת את קו ה-30 אלף ק"מ. אתה עושה פחות מזה? ממש לא כדאי.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
בדרך כלל רכישת רכב מונע דיזל כדאית אם הנסועה השנתית עוברת את קו ה-30 אלף ק"מ. אתה עושה פחות מזה? ממש לא כדאי.

זו תפיסה שהיא כבר קצת מיושנת או פחות קשורה, בעיקר עם מחירי הדלק בימנו, לא חושב? למה לא יותר חכם גם לאדם שנוסע "רק 15-20K לשנה לרכוש פלואנס דיזל במקום בנזין, או פאביה TDI במקום TSI? החסכון בצריכה משמעותי ביותר. ועם כל הכבוד למיני בנזין, הדיזליות הקטנות חסכוניות יותר, עיוות המס והאגרה כבר פחות רלוונטיים כיום בארץ.. רק ביד שניה יש בעיות למצוא, וגם שם - יש מציאות פה ושם, ברור שלרכוש רכב בן 13+ עם טורבו זה סיכון גדול לעומת בנזין..

נקווה שיביאו עוד חדשות דיזל בעתיד

פורסם

אני רק יכול לתאר לעצמי כמה רכב כול כך קטן,ידני ועוד עם מנוע דיזל צורך דלק.:shock:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

צורך מעט, אבל בכל זאת חייבים לזכור, שמדובר במנוע דיזל בטכנולוגיה ישנה, עם הזרקה בילתי ישירה, ללא טורבו, ללא מסילה משותפת וללא ניהול ממוחשב. המנוע יחסית חלש, ו"עובד קשה", כלומר הנהג לוחץ הרבה על הגז בשביל לקבל קצב התקדמות סביר, וזה כמובן משפיע על צריכת הדלק.

מכונות דיזל מודרניות ( גם כאלו שגדולות וכבדות יותר ) חסכוניות יותר, ובהפרש לא קטן.

אגב, הדגם הקודם, סיטרואן AX דיזל עם מנוע 1.4 ו 40 ומשהו כ"ס זכה בתואר הסופר מיני החסכונית ביותר בשנות ה 80. אבל אז המצב היה שונה לגמרי.

פורסם

הוא צורך 1:20 בתוך העיר.

מכונית חסכונית בטירוף, חיפשתי אחת כזו בנרות בשנת 2007. בסוף קניתי קסארה.

כבר לפני 5 שנים היה מאוד קשה למצוא אחת עם ק"מ שפוי, ובאמת שחיפשתי רק מהשנתונים האחרונים שלה.

כ-ו-ל-ן היו השכרה לשעבר, לזאת עם הכי פחות ק"מ שמצאתי (180 אלף) הייתה תאונה עצבנית וגג צבוע.

אז מה עכשיו? אם יש עוד מעט כאלה במצב נסיעה, סביר להניח שהן פצצות מתקתקות של הוצאות כספיות במוסכים.

פורסם
הוא צורך 1:20 בתוך העיר.

אז כמה יוצא בבינעירוני?

1 ל 35? נו באמת..

רכב כזה תקין פיקס במצב חדש היה מגיע ל 1 ל 21-22 בנסיעה בינעירונית רגועה. וגם זה אולי קצת אופטימי.

פורסם
אז כמה יוצא בבינעירוני?

1 ל 35? נו באמת..

רכב כזה תקין פיקס במצב חדש היה מגיע ל 1 ל 21-22 בנסיעה בינעירונית רגועה. וגם זה אולי קצת אופטימי.

לפי sprintmonitor

http://www.spritmonitor.de/en/overview/12-Citroen/95-Saxo.html?fueltype=1&gearing=1&powerunit=2

הוא לא רחוק מהאמת.. הרכב יותר חסכוני מ-ה C3 HDI, תארו לכם כמה חסכוני ה C1/107 דיזל (אפשר לבדוק גם באתר)

פורסם
אז כמה יוצא בבינעירוני?

1 ל 35? נו באמת..

למה לדבר סתם? זה מה שהרכב הזה מוציא, בטח לא רחוק מזה.

זה באמת רכב חסכוני בטירוף ואם הייתה לי אפשרות לרכוש אחת כזו עם ק"מ נורמלי ולא 400 אלף ק"מ, הייתי מחליף את הפונטו בלי לחשוב בכלל.

אגב - הפונטו שלי הגיעה ל-1:20 בנסיעה בין עירונית לצפת, כולל הטיפוס על ההר. אז בגירסת דיזל קטנטונת כזו, אפשר להגיע לתוצאה טובה בהרבה.

פורסם

לפי פירסומי יצרן צריכת דלק בינעירונית של סאקסו דיזל היא 1 ל 23.

המדידות האלו נעשות ללא מזגן, רכב תקין, חדש ומכוון פיקס, סולר איכותי, פילטר אוויר וסולר חדשים וכו', טמפרטורה בחוץ 18-20 מעלות ולא 35, נהג ניסוי מיומן שנוהג במטרה להשיג נתון יפה.

אני לא מכיר שום רכב (בוודאי לא רכב משומש) שמציג צריכה טובה יותר מנתוני היצרן.

אתה נהגת בדיזל אטמוספרי, ואתה יודע שבשיוט בינעירוני במהירות של 100+ נדרשת לחיצה עמוקה על הגז והנמוע פועל בסל"ד גבוה יחסית.

ולכן הגיוני שהיא תטרוך כמו פונטו או רק טיפה פחות.

פורסם

אכן, ב-100+ וגם במאמץ עירוני שהוא מעבר לסביר (הרבה פקקים וכו'), נדרשת לחיצה לא מועטה על הדוושה וזה פוגם בצריכת הדלק.

עדיין, מחזה של 750-800 ק"מ למיכל של 40 ליטר, הוא לא נדיר לסקסו דיזל.

פורסם

800 קילומטר על 40 ליור יוצא בדיוק 1 ל 20, והנה הגענו להסכמה. זה אכן אפשרי, אם את המיכל גמרת בנסיעה בינעירונית קלילה במהירות 90-100.

בעיר עם מזגן ופקקים צריכה הגיונית היא 1 ל 13-14, (שזה לא רע בכלל). כל אחד יכול לטעון מה שהוא חושב, רק אני לא מאמין, ולכן מציע לעצור כאן.

• תוכן חדש...