Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש מחיר ל- BRZ / GT86 (באנגליה...)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ולהבדיל, אתה מוזמן לקרוא את גליון CAR האחרון, שם קוטפת ה-BRZ מחמאות רבות מול Z, מגאן וקאיימן...

הביג נו נו הוא לאנשי EVO, שטרחו להשוות BRZ אוטומטית לאחרות הידניות. מכונית אוטומטית, בפרט במנועים דלי מומנט, לא רק שמבצעת פחות טוב, אלא שכל התנהגות המכונית(והעברות המשקל) מושפעות מממיר המומנט ומתגובות עמומות יותר ללחיצה/הרפייה. בינינו, זה קצת כמו לשלוח אצן מוצלח לתחרות ריצה עם נעל על רגל אחת בלבד.

אגב, בסרטון אחר, אותו קאטצ'פול "שפך ניטים" מ-GT86 ידנית על המסלול בספרד.

אני קראתי את CAR האחרון ובכתבה הכותב אומר-"אם כבר המגאן מרגישה כמו קאיימן מוזלת ולא הBRZ"... ו"מהתחלה חשבתי שהמגאן תנצח את המבחן ודעתי לא השתנתה "....וכמובן בכל מאוץ הסובארו לא החזיקה עם השאר מלבד בכביש מאד מפותל..

אם כל הכבוד לשילדה נהדרת שנהג ממוצע יתקשה למצות כיום בעידן שבו כל הוט האץ במחיר זהה {ופחות] מהתנהגת מספיק טוב בשביל אותו נהג מצוי ועל הדרך עושה 0-100 בפחות מ7 שנ עם האצות ביינים מטורפות שכל אחד יכול לחוות והן הרבה יותר רלוונטיות בכביש האמיתי וביום יום -שילדה בלבד לא מספיקה לעשות אוטו ל"נחשק\מטורף\מדהים" וכו בדיוק כמו שרק מנוע חזק לא עושה את אותו הדבר ראה ערך איביזה טורבו דור שני.

המגאן מנצחת כל כך הרבה מבחנים בגלל שהיא שילוב מדהים באמת של תחבורה וספורטיביות בכל כביש ובכל מסלול, מה שאי אפשר לומר על מרבית המכוניות במחירה ומעליה,ובגרסת הקאפ או טרופי זה פשוט רכב משופר מהיצרן.

• תגובות 301
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נ.ב---

כל העניין הוא, כמו שהיטיב לתאר את זה קולגה שהוא גם חבר - don't believe the hype.

מכונית חדשה, במיוחד כזו שמיועדת לספק גם הנאה, מתחילה את המבחן שלה מנקודה חיובית יותר מבחינה אמוציונאלית וזה משפיע. כן, גם על בוחני רכב מנוסים שנהגו במכוניות על כמו שאנחנו נהגנו על ספורטיביות פשוטות. אז כשמקבלים אותה ל-20 דקות על מסלול מירוצים שמותאם לה פרפקט - ברור שתהיה התלהבות. אבל כשנוהגים בה במשך 1000 ק"מ, פתאום הדברים מקבלים פרספקטיבה אחרת.

לא סתם אני מנסה לצמצם התלהבות ע"י השוואה לרכב הפרטי שלי. לא שהוא מתנת האל לנהג הספורטיבי, אבל בהרבה מובנים הוא דומה לטויובארו וכאחד שמודע היטב למגבלות שלו, אני יכול לדמיין את המגבלות של המתחרה החדשה בסגמנט.

לי קרה בדיוק ההיפך עם המגאן, ככל שעובר הזמן ואני דוחק בה יותר אני מגלה כמה ולמה היא כל כך משובחת בכל מקום, המגבלות והיכולות שלה הן כל כך גבוהות שלא משנה כמה אני לוחץ אותה אני כמעט ושומע אותה מגחכת מלמטה ואומרת "זה כל מה שיש לך לתת ?"

תנהג בה כמו בכל אוטו ולא תבין על מה הרעש , תנהג כמו "משוגע" ופתאום בדיוק בנק שמכוניות כמו הגולףGTI מאבדות את זה לכל הכיוונים המגאן רק מתחילה לעבוד והקסם של המגאן מתגלה-דוגמא טובה זה הדיפרנציאל הקידמי שבמהירויות פנייה רגילות פלוס לא מורגש יותר מדי ואם תכנס לפנייה כמו סיסי תקבל גם החלקה של הציר הקידמי-נסה זאת שוב תחת כח כמו חוליגן והדיפרנציאל פשוט ימשוך אותך פנימה והחוצה בכזו התלהמות שלפני שתגיד ואוו אתה כבר בפנייה הבאה.

פורסם

בדיוק מה שאני חשבתי רוני,

מעניין מי שילם לו ... :roll:

יחד עם זאת - עשה את העבודה - בא לי עליה :lol:

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

אני מאמין שאף אחד לא שילם לו. הוא פשוט מאוד מתלהב ונותן לזה להשפיע על שיקול הדעת שלו. ואולי הרכב באמת מושלם :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שימו לב שה-MX5 נוסעת עם בקרת יציבות מנותקת, בעוד גם ה-BRZ וגם ה-86 נוסעים איתה מופעלת, רק שב-86 לא נראה שהיא עושה משהו. לפי הסרטון נראה שהבקרת יציבות ב-86 עובדת רק תחת בלימה, אחרת אין לי איך להסביר את זה שהיא לא נכנסה לפעולה גם כשהוא היה בדריפט עם נעילה נגדית כמעט מלאה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

מעבר לעובדה שהיפנים האלה נשמעים כמו ילדים מפגרים, אין מצב שהבקרה לא מנותקת. או שיש לה שלב ביניים שלא רואים בנורות שעל לוח השעונים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אני מאמין שאף אחד לא שילם לו. הוא פשוט מאוד מתלהב ונותן לזה להשפיע על שיקול הדעת שלו. ואולי הרכב באמת מושלם :wink:

מושלם בוודאי שלא, אבל הוא נחשק וכנראה מעניק לחובבי נהיגה(להבדיל מחובבי גאדג'טים) חויה מאד מיוחדת, מהזן שאירופה שכחה להעניק במכוניות ספורטיביות עממיות.

להזכירכם, ב-1989, כשמאזדה העניקה לעולם את המיאטה, פיאט X1/9(אז כבר לא קראו לה פיאט אלא ברטונה) בת ה-16 כבר היתה עם רגל בקבר ואלפא ספיידר הגריאטרית קיבלה מתיחת פנים אחרונה ושולית. המיטב שאירופה הציעה לחובבי מכוניות הספורט העממיות היתה לוטוס אלאן, רודסטאר בעלת הנעה קדמית רבת יכולת אבל סטרילית מאד(נהגתי בה על מסלול הניסויים של לוטוס לפני 21 שנים).

בעצם, הגסיסה של X1/9 החלה ארבע שנים קודם לכן, כשטויוטה השיקה את MR2 המקורית והמבריקה, שהפכה את הפיאט החמודה למיושנת למדי.

אז כן, היפנים עושים את זה שוב בפעם המי יודע כמה(אני יכול לפרט לפחות עוד חצי תריסר דוגמאות), למרות שתמיד יהיה מי שיזלזל.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אני חושב שזה רק הבהוב שמדגיש שהרכב בהחלקה, כמו שיש בהרבה מכוניות גם כשהבקרה מנותקת...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אם נחזור לרגע לכותרת השרשור הפופולרי הזה, הרי שאתמול התפרסם גם מחיר ה-BRZ באנגליה - והוא זהה למחיר הטויוטה.

http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/262564/

גם בארה"ב המחירים כמעט זהים, אלא ששם הסובארו מעט מאובזרת יותר מהסיון FRS(גרסת GT86 לשוק הצפון אמריקאי). בגרסאות האירופאיות של הטויוטה(שגם אנחנו נקבל מפאת התקינה) רמת האיבזור גבוהה יותר לעומת הסיון(כמה חבל שהספוילר האחורי סטנדרטי :x).

כעת נותר לנו לראות מה יהיו המחירים בארץ - ובמידה והם יהיו גבוהים מדי, להיות צרכנים נבונים ולהצביע ברגליים, עד שירדו. המכוניות האלו הן מקדמות תדמית חשובות מאד ליצרניהן - ובמידה ולא יהיו כאן מכירות, היצרן ידע לגבות את היבואן.

היצרנים היפנים, להבדיל מחלק מהאירופאים, מעורבים מאד בתכניות השיווק והתמחור של היבואנים הישראליים. אני משוכנע שטויוטה, למשל, לא תיתן ליבואן לחזור על הפלופ האדיר שהיה כאן בשיווק ה-MR2 הנהדרת(מחיר אסטרונומי ואיבזור קמצני, למי שזוכר. המכונית נמכרה כאן עם גלגלי פח(לוגו באמצע, ללא טסות), כאילו היתה דייהטסו שרייד נושנה). ג'נטים לא מקוריים הוצעו כאופציה - ומקוריים(עמם נמכרה המכונית בכל העולם) הוצעו כאופציה יקרה יותר.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
אם נחזור לרגע לכותרת השרשור הפופולרי הזה, הרי שאתמול התפרסם גם מחיר ה-BRZ באנגליה - והוא זהה למחיר הטויוטה.

http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/262564/

גם בארה"ב המחירים כמעט זהים, אלא ששם הסובארו מעט מאובזרת יותר מהסיון FRS(גרסת GT86 לשוק הצפון אמריקאי). בגרסאות האירופאיות של הטויוטה(שגם אנחנו נקבל מפאת התקינה) רמת האיבזור גבוהה יותר לעומת הסיון(כמה חבל שהספוילר האחורי סטנדרטי :x).

כעת נותר לנו לראות מה יהיו המחירים בארץ - ובמידה והם יהיו גבוהים מדי, להיות צרכנים נבונים ולהצביע ברגליים, עד שירדו. המכוניות האלו הן מקדמות תדמית חשובות מאד ליצרניהן - ובמידה ולא יהיו כאן מכירות, היצרן ידע לגבות את היבואן.

היצרנים היפנים, להבדיל מחלק מהאירופאים, מעורבים מאד בתכניות השיווק והתמחור של היבואנים הישראליים. אני משוכנע שטויוטה, למשל, לא תיתן ליבואן לחזור על הפלופ האדיר שהיה כאן בשיווק ה-MR2 הנהדרת(מחיר אסטרונומי ואיבזור קמצני, למי שזוכר. המכונית נמכרה כאן עם גלגלי פח(לוגו באמצע, ללא טסות), כאילו היתה דייהטסו שרייד נושנה). ג'נטים לא מקוריים הוצעו כאופציה - ומקוריים(עמם נמכרה המכונית בכל העולם) הוצעו כאופציה יקרה יותר.

עזוב שטויות ,

לבן או שחור עם גג פנורמי ?

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

החדשות הבאמת טובות שהגרסה הלא מאובזרת היא בדיוק כמו הגרסה המאובזרת פחות כיסאות עור מחוממים, כאילו מישהו בכלל רוצה את זה ברכב ספורט (סתם תוספת משקל).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...