Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש מחיר ל- BRZ / GT86 (באנגליה...)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע ....:-( רוב האנשים מחפשים רכב ספורט כי הוא קודם כל מהיר יותר והם פחות מתעמקים ביכולת השילדה ...להנעה אחורית משובחת יש את היתרון ביכולת לדריפט מענג ליודעי דבר ,אבל יודעי דבר יודעים שבשביל דריפט אמיתי {החלקה תחת כח} צריך קודם כל -כוח!!! מכיוון שלסובארו\טויטה אין מספיק וגם המומנט מתקבל בסל"ד גבוה,צייד אותה היצרן בצמיג צנוע ו"ירוק"-וגם זה לא עוזר יותר מדי{ע"פ כל המבחנים הכתובים והמצולמים שלא על המסלול}ובל נשכח כי דריפטים מטורפים זה מאד לא רלוונטי בחיי היום יום.

לכן בשבילי "רכב ספורט " הוא כזה שמוצהר ככזה אבל שיהיה מהיר ומהנה במיוחד בחיי היום יום בכבישים ציבוריים מנק A לנק B שמה שעושה אותו כזה יהיה מכלול של תכונות שמייצרות את השלם עפ הסדר הבא-

מחיר ותמורה לכסף.

מנוע וביצועים בעיקר האצות ביניים.

תנוחת ישיבה,שימושיות .{זה אולי מוזר אבל אני גבוה ולא אקנה רכב שלא נוח לי בו גם אם קוראים לו וירון}.

היגוי,התנהגות,בלימה.

עיצוב.

שמירת ערך.

.

לדעתי ועבורי לא מספיקה העובדה שלרכב יש הנעה אחורית ואפילו יראה טוב כמו הנ"ל כדי להצדיק את קנייתו ע"פ המתחרות מכל סוג שהן במחירו המוערך או מחירו באירופה.

נ.ב-שכשלרכב מסויים יש שילדה ממש טובה ואפילו יהיה הספקו נמוך על המסלול הוא עדיין יהיה מהיר מאד ולעיתים יותר ביחס למכוניות חזקות יותר עיין ערך-

או-

או מבחנים אחרים בעיתונות האנגלית

מול המגאן זה לא קרה ואפילו לא היה קרוב

חותם על כל מילה ומילה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 301
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זמני הקפה לא אומרים כלום, אתם לא קונים רכב ספורט למרוצים על מסלול, מי שכן שיקנה track-day car. רכב ספורט קונים בשביל ההנאה שהוא נותן מנהיגה ופה אי אפשר להשוות בין הנעה קדמית לאחורית (ברכבי ספורט אל תתנו טנדר כדוגמא).

בעיה נוספת עם הוט האצים, זה כשהם מתחילים בהיגוי יתר הוא בדרך כלל מאוד חד וחריף. אפילו לטיף שהתחרה בעבר ב-F1 היה קשה להשתלט על זה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

תתחיל בכמה תיקונים. אתה קונה רכב לא בשביל זמני ההקפה, אתה קונה רכב ספורט בשביל ההנאה (שוב - סובייקטיבי לחלוטין). אתה לא יכול להשוות בין הנעה קדמית לאחורית.

כל אחד רשאי לרכוש רכב ממערך השיקולים שלו, והוא יכול להיות שונה משלך ועדיין להיות לגיטימי לחלוטין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
זמני הקפה לא אומרים כלום...

דוקא לדעתי זה הנתון שהכי מצביע על יכולות הרכב בעולם האמיתי.

בטח אומר יותר מ 0-100, הספק, מומנט או כל נתון יבש אחר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

+1 לבגירה. זמני ההקפה הם התרגום של היכולת של הרכב לתוצאה במבחן שמשלב האצה, פניה, בלימה ושליטה (אפשרות הנהג לשלוט על הרכב) ולא מתרכז בפרמטר ספציפי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זמן הקפה לא אומר כלום על יכולות רכב בכביש ציבורי. מתלים קשים, התנהגות חדה על המגבלות ואחיזה אבסולוטית לא מתאימים לכביש. כנ"ל מנועי הספק (סטייל S2000) בסל"ד גבוה.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

לא אומר כלום זה ממש לא מדויק. זה אולי לא נותן אינדיקציה מיטבית לגבי יכולת בכבישים משובשים, אבל זה פחות או יותר הכל. עדיין, מי שמחפש אינדיקציה ליכולת הרכב בכביש מפותל, ימצא אותה (או הכי קרוב לכך) בזמני ההקפה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יש הבדל משמעותי בין זמני הקפה ליכולות בכביש מפותל, וגם למידת ההנאה מהרכב.

יש מכוניות שעושות זמנים נהדרים על המסלול אבל הן משעממות מאוד על הכביש.

בנוסף, קח נניח זמן הקפה של איביזה קופרה וזמן הקפה של קליאו ספורט - הם ככל הנראה יהיו דומים מאוד, אבל הקליאו מהנה משמעותית על הכביש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לטעמך. יש רבים שיעדיפו את כוח המנוע המתפרץ של הקופרה וקלות העבודה עמה בהיבט הזה (יותר מומנט למטה). זה עושה אותם לפחות "אנינים"?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לטעמך. יש רבים שיעדיפו את כוח המנוע המתפרץ של הקופרה וקלות העבודה עמה בהיבט הזה (יותר מומנט למטה). זה עושה אותם לפחות "אנינים"?

זה הופך אותם לצרכנים שונים. כמעט כל אחד יהנה ממנוע חזק אבל בשביל להנות משלדה טובה אתה צריך גם לדעת מה אתה עושה.

פורסם

בשביל לשלוט על מנוע חזק, במיוחד בכביש מפותל, גם כן נדרש ידע. הקיבעון של שלדה גוברת על מנוע בכל מצב לא הגיוני ולא משתלב עם העולם האמיתי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לפי דעתי החיוך על הפנים של מי שעשה ביקורות על הBRZ והGT86

אומר לי הרבה יותר מאשר זמני הקפה.

אני זוכר שלפני כמה שנים הייתה השוואה בTOP GEAR בין אוו לאסתי

ובזמני הקפה אוו הייתה יותר מהירה ועדיין כל המגישים אמרו שיהיו קונים את הסובארו.

איכשהוא תמיד סובארו מדברת ללב בזמן נהיגה אליה וכל מי שנסע על STI או GT יבין על מה אני מדבר :-D:-D:-D

יחד עם זאת לא משנה מי יקנה את הרכב. אני בטוח שיהיה טור לנסיעות מבחן אז סובארו וטויוטה תתקוננו.

You should never drive faster than your guardian angel can fly, mine is electronicly limited to 300 km/h.

פורסם
בשביל לשלוט על מנוע חזק, במיוחד בכביש מפותל, גם כן נדרש ידע. הקיבעון של שלדה גוברת על מנוע בכל מצב לא הגיוני ולא משתלב עם העולם האמיתי.

אני מסכים שמנוע חשוב הרבה יותר משלדה במציאות של רובנו. אני האחרון שיסנגר על מכוניות אנמיות במופגן כמו המיאטה, וכנראה שגם הBRZ\GT86. מבחינתי מכונית שדורשת גז ברצפה כל הזמן בשביל לייצר קצב סביר היא לא אחת שבאה בחשבון.

פורסם

חחח זה מה שמדהים במגאן-לא רק שהיא יותר מהירה על המסלול וקטלנית בכביש אמיתי בכל המבחנים בוידאו ובכתב-ראה EVO האחרון וCAR {מול המוזכרות כאן} ועוד לטענת הבוחנים היא יותר מתגמלת וכייף לנהיגה !!!

הבוחנים חוזרים על זה שוב ושוב-"לא האמנו שנגיד את זה על הנעה קידמית-אבל הרנו טובה ומהנה יותר".

פורסם

לא יודע ....:-( רוב האנשים מחפשים רכב ספורט כי הוא קודם כל מהיר יותר והם פחות מתעמקים ביכולת השילדה ...להנעה אחורית משובחת יש את היתרון ביכולת לדריפט מענג ליודעי דבר ,אבל יודעי דבר יודעים שבשביל דריפט אמיתי {החלקה תחת כח} צריך קודם כל -כוח!!! מכיוון שלסובארו\טויטה אין מספיק וגם המומנט מתקבל בסל"ד גבוה,צייד אותה היצרן בצמיג צנוע ו"ירוק"-וגם זה לא עוזר יותר מדי{ע"פ כל המבחנים הכתובים והמצולמים שלא על המסלול}ובל נשכח כי דריפטים מטורפים זה מאד לא רלוונטי בחיי היום יום.

קודם כל, הצהרה ש"רוב האנשים מחפשים רכב ספורט כי הוא מהיר" זו הצהרה שאני לא מסכים אליה. ישנם רכבים רבים מהירים יותר אבל שלא יחשבו רכב ספורט ושנהגים החובבים רכבים ספורטיביים לא ירצו לקנותם. קח לדוגמא אודי A6 עם מנוע 2.7 ביטורבו קווטרו - רכב מהיר מאוד - אבל רובנו יהנו יותר מ 106 ראלי חלשה איטית ומהנה.

דבר שני, בשביל דריפט אמיתי אתה לא צריך הרבה כוח. גם מיאטה יכולה להחליק עם R1R במהירויות של עד הילוך שני. עם צמיגי דריפט היא יכולה להחליק גם דריפטים ממושכים מאוד וגם במהירויות גבוהות בהרבה. אני אעדיף את ההחלקות עם רכב כמו מיאטה או BRZ על פני רכב הנעה קידמית משובח ככל שיהיה.

דריפטים מטורפים זה אכן לא עניין של יום יום, אבל דריפטים בכלל דווקא כן. אני יכול להצהיר שאין יום שאני נוסע עם המיאטה טלא נכנס להיגוי ייתר תחת כוח. ואני נוסע ביום יום עם R1R

לכן בשבילי "רכב ספורט " הוא כזה שמוצהר ככזה אבל שיהיה מהיר ומהנה במיוחד בחיי היום יום בכבישים ציבוריים מנק A לנק B שמה שעושה אותו כזה יהיה מכלול של תכונות שמייצרות את השלם עפ הסדר הבא-

מחיר ותמורה לכסף.

מנוע וביצועים בעיקר האצות ביניים.

תנוחת ישיבה,שימושיות .{זה אולי מוזר אבל אני גבוה ולא אקנה רכב שלא נוח לי בו גם אם קוראים לו וירון}.

היגוי,התנהגות,בלימה.

עיצוב.

שמירת ערך.

ניתן להבין למה אתה חושב ככה לפי סדר ההעדפות שלך:

מחיר ותמורה הוא בסיס ראשון לרכב ספורט? אם ככה כנראה שפורשה, זונדה, למבורגיני ושאר רכבי העל לא נחשבים לרכב ספורט בענייך.

מנוע וביצועים, בעיקר האצות בניים כקריטריון שני? הונדה S2000 נכשלה בתאוצות הבניים, הלוטוס אליז נכשלה בענייני המנוע

תנוחת הישיבה קריטריון שלישי?

טוב שההיגוי וההתנהגות מופיעים ברשימה שלך בכלל. למרות שלפי דעתי זה אמור להיות הקריטריון הראשון ולא הרביעי.

לדעתי ועבורי לא מספיקה העובדה שלרכב יש הנעה אחורית ואפילו יראה טוב כמו הנ"ל כדי להצדיק את קנייתו ע"פ המתחרות מכל סוג שהן במחירו המוערך או מחירו באירופה.

נ.ב-שכשלרכב מסויים יש שילדה ממש טובה ואפילו יהיה הספקו נמוך על המסלול הוא עדיין יהיה מהיר מאד ולעיתים יותר ביחס למכוניות חזקות יותר עיין ערך-

או-

או מבחנים אחרים בעיתונות האנגלית

מול המגאן זה לא קרה ואפילו לא היה קרוב

איזה כיף לקחת מבחן אחד ולקטול את הרכב. לבחון מגאן עם צמיגי סמי סליקס מול BRZ עם צמיגים ירוקים וגיר אוטומטי בהחלט נותן קריטריון. אני בטוח שהאפס למאה וזמני המסלול מהווים בדיוק את ההבדלים בין הרכבים במציאות.

צמיגים יכולים להוות הבדל של 3 שניות בקלות, יותר או פחות תלוי במסלול וברכב, גיר ידני\אוטומט זה גם הבדל אדיר.

אני יכול להבטיח לך, לפני שנהגתי שניה על הרכב, שעם הגירסה הידנית, עם צמיגים זהים, לא בטוח מי תנצח. מה שבטוח זה שההפרש לא יהיה כמו זה שנמדד בכתבה המוזרה הזאת...

בקיצור

• תוכן חדש...