Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה טועה, שוק הרכב שונה מאוד משוק הדיור, ביצים, חלב לבוש וכו...

דיור, כך או כך אתה חייב לקנות למה הודיעו שאסור יותר להשכיר דירות? אם אני חייב לקנות דירה, אני לא חייב 4 חדרים במרכז ת"א. יש פריפריה, יש דירה ישנה וכו'.

ביצים חלב ואוכל, אתה חייב לקנות מרד הקוטג' הוכיח שאנשים חיים טוב מאוד גם בלי מוצרי בסיס. גם באוכל, יש לחם אחיד ויש לחם ארז.

לבוש - כנ"ל. חייב לבוש, אבל לא חייב פראדה.

כל אלה נקראים מוצרי צריכה, אם יש פה קרטלים סמויים כמו שהיה בזמנו בלחם אז אנחנו אוכלים אותה.

רכב חדש?? אתה ממש אבל ממש לא חייב לקנות, אתה יכול לרכוש רכב יד שניה באיזה סכום שתרצה ולנסוע.

אתה לא חייב לקנות רכב חדש מהיבואן אלא אתה עושה זאת בשביל שיפור איכות החיים.

נכון. בגלל זה אני אומר שקיימת תחרות מתמדת בשוק הרכב.

אגב, חרם צרכני יהיה הרבה יותר קל לעשות על יבואן רכב מאשר על חברת שטראוס.

נכון. ולמרות כל מחאות הצדק החברתי, שוק הרכב מתמיד לגדול.

הבעיה, ולא רק בענף הזה, שהלקוח הישראלי - טמבל ופראייר.

הלקוח זה אתה ואני.

אין מישהו שלישי שנקרא "הלקוח".

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
דלק מוטורס זרקו בלון נסוי.

הם מנסים לשווק רכב יוקרה באותה שיטה שהם משווקים משפחתומטית.

אם הם יצליחו נרוויח כולנו.

Amen to That!

אם אתה מבקש ממני לחסוך ממך ללחוץ cntrl+C, אז תחסוך ממני את הדקה ומשהו צפייה האלה, ותספר מתוך הכתבה,

אם ההתייחסות הייתה ליבואנים ספציפיים (ע"ע יבואנים של מותגי יוקרה) או כל היבואנים בכללם? האם זה מתח הרווח על כלל הדגמים או על דגמים ספציפיים (זו שאלה רטורית. ברור שעל דגמים ספציפיים) ועל איזה דגמים בדיוק? האם מרווח השיווק הזה נכון לכלל היבואנים או רק ליבואנים ממינות מסוימות (זהירות. זו גם שאלה רטורית)? ומאיזה מדינות?

האם מדובר ברווח נקי, תפעולי או גולמי?

דובר על יבואנן ב.מ.וו ומיני קופר בלבד. כל הדגמים אין משהו ספציפי, כל מה שנקרא מיני קופר ו BMW.

אני לא מדבר על רווחים ואין צורך בכל החפירה הזאת.

מה שצריך לעניין אותך זה שאתה יכול לרכוש רכב BMW או מיני בסוכנות בהנחה של עד 20% הנחה.

זה בעקבות הנחה שיבואן BMW בארץ מקבל (ומן הסתם עוד יבואנים בעולם) הנחות מהיצרן הגרמני.

את ההנחה הוא מכניס במחיר. אני כמובן מתאר לעצמי שהוא לא נותן את כל ההנחה שהוא באמת מקבל מהבואן. אבל לפחות משהו.

וכמו שאמרתי אם אתה רוצה עוד אינפורמציה או חושש כי אני מטעה,

אתה מוזמן לבצע בדיקה בעצמך, פעל לפי סדר ההנחיות למעלה..

כבר היה יוצא לי יותר זול (מאמצית) לשלוח לך את הקישור :wink:

פורסם
במקרה הכינותי מראש...

הונדה CRV ב-2001 עלה 160 אלף. ב-2012 הוא עולה 199 - עלייה של 24%, בסדר גודל דומה לשאר שוק הרכב.

טויוטה רא4 עלה 165 והיום 180 - עלייה אפילו קטנה יותר.

סובארו אאוטבק - 185 מול 215 - רק 16%.

יונדאי טוסון הגיע מאוחר יותר, אבל אצלו אפילו הייתה ירידה במחיר - בהתחלה ה-2.7 ליטר עלה 176 אלף, אבל אח"כ הוא הוכנס לשווי שימוש 4 וירד לסביב 150 בהנעה קדמית, וכיום IX35 עולה סכום דומה וגרסת ההנעה הכפולה הבסיסית עולה 170.

אגב, לשם השוואה:

ב.מ.וו X5 3.0 אוטומט ב-2001 עלה 329000 שקלים, עד לאחרונה 530000 - כ-61% בזמן שמחירי ב.מ.וו הרגילים עלו באותה התקופה בערך ב-55-60% - אותו הדבר.

יפה.

זה אומר שחל גידול במחיר(הטוסון הנעה קדמית הוא רכב אחר, ומחירו הותאם לשווי שימוש. הוא לא חלק מהמעגל).

אגב, האאוטבק שאתה מציין כאן היא ברמת גימור נמוכה מהמקור. דגם מקביל עולה היום 225K ש"ח, וגם זה אם מתעלמים מ3.6 ליטר.

פורסם
!

כבר היה יוצא לי יותר זול (מאמצית) לשלוח לך את הקישור :wink:

אני יודע. זה עובד על תקן של יד לוחצת יד. או לא לוחצת במקרה זה.

פורסם

אבל לא כל המכוניות נשארו זהות , יכול להיות שחלקן הן דורות חדשים או בעלות שינויים מהשנה הקודמת או מהשנתיים הקודמות?

אני לא מאמין לדוגמא שA4 (לא בדקתי) נשארה זהה במשך עשור.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

כמובן שהמכוניות השתנו, אבל זה צריך להיות מגולם בשינויי המחיר. בכל מקרה המחירים הם לגרסאות הבסיס כשמדובר במכוניות היוקרה. יכול להיות שב.מ.וו למשל הכניסו עוד אבזור ל-3 במקביל להעלאת המחיר, אבל אין לי דרך לדעת את זה.

אל תסתכל על שינוי יחיד אלא על מגמה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הרי לא תצפה שמחירו של ג'ינס בשוק יהיה זהה לזה של פייר קארדן הנקנה בחנות הדגל של המותג, על אף ששניהם נתפרים באותה מתפרה בדרום מזרח סין שמשלמת לעובדיה את אותו דולר ליום.

רק שאנחנו לא מדברים על גוצ'י מול שמוצ'י אלא על הבדל של 200K ש"ח בין X6 מהיבואן לבין X6 ביבוא אישי.

לאן הולכים ה 200K ש"ח האלה אם לא משתלשלים ישירות לכיסו של היבואן תאב הבצע?

מה?????

ביקוש הוא הסיבה להעלאת מחיר.

שיעור 0 בקורס לשיווק. לפני שיעור מס' 1.

אז למה קילו עגבניות לא עולה 7500 ש"ח?

למה דירת 2 חדרים בתל אביב לא עולה 74 מיליון ש"ח?

הרי לשניהם יש אחלה ביקוש שבעולם.

אולי זה בגלל שיש לכל מוצר גזרת מחירים שנקבעת ע"י השוק?

אם כל שוק הרכב עולה ב 20% בתקופה מסוימת, אין שום סיבה אמיתית שיבואן מסוים יעלה את המחירים ב 60% גם אם יש דרישה למוצרים שלו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
רק שאנחנו לא מדברים על גוצ'י מול שמוצ'י אלא על הבדל של 200K ש"ח בין X6 מהיבואן לבין X6 ביבוא אישי.

.[/u]

ברוב המקרים לכיס של ה"יבואן" האישי.

תעשה תרגיל שאני עשיתי לעצמי, תריץ תהליך יבוא אישי תיאורטי של רכב חדש. תגלה שבלי לרמות מישהו בדרך זה פשוט לא כדאי!!

הסיבה לזה היא כי מחיר הבסיס של רכב ליבואן הישראלי זול באופן משמעותי מהמחיר לסוכן באירופה.

פורסם

המילה יבוא אישי לא הוזכרה מתחילת השרשור והיא אינה הנושא.

אני לא מכיר מחירים ביבוא אישי ולכן אני לא יכול להתייחס לזה.

אז למה קילו עגבניות לא עולה 7500 ש"ח? כי משלב מסוים אף אחד לא יקנה.

למה דירת 2 חדרים בתל אביב לא עולה 74 מיליון ש"ח? ראה לעיל.

הרי לשניהם יש אחלה ביקוש שבעולם.

אולי זה בגלל שיש לכל מוצר גזרת מחירים שנקבעת ע"י השוק? זה משפט מאוד ארוךשאפשר לסכם אותו במילה אחת: "ביקוש". ביקוש עולה ככל שהמחיר עולה (בגלל תדמית ונחשקות) עד רמה מסוימת שממנה והלאה הביקוש צונח ככל שהמחיר עולה. שהאימפרזה GT התחילה להימכר במחיר הראשוני שלה, הביקוש היה גבוה. המחיר הלך ועלה וכך גם הביקוש, עד שהגיעו לנק' רוויה (שהושפעה לא רק מהמחיר, אלא גם מהמתחרים) וממנה הביקוש לSTI רק צנח. היבואן המשיך מסיבותיו האישיות להעלות מחירים, והנה אנחנו היום עם מסירות זעומות לSTI.

כנראה שBMW עוד לא הגיעה לנק' הרוויה הזו.

אם כל שוק הרכב עולה ב 20% בתקופה מסוימת, אין שום סיבה אמיתית שיבואן מסוים יעלה את המחירים ב 60% גם אם יש דרישה למוצרים שלו.

ברור שיש.

המטרה של היבואן זה למקסם רווח, לא לעזור לחלשים.

אם יש יותר אנשים שמוכנים לשלם, יהיו שם בחוץ יותר אנשים שיבקשו תשלום.

פורסם

GoRide כתב:

ביקוש עולה ככל שהמחיר עולה (בגלל תדמית ונחשקות) עד רמה מסוימת שממנה והלאה הביקוש צונח ככל שהמחיר עולה.
האמור לעיל די נוגד את עקרונות הכלכלה הבסיסיים. בהנתן תנאים "נייטרליים", מוצר במחיר X

ימכר יותר מאשר אותו המוצר במחיר X+5. כך למשל, נראה לך שיונדאי I10 תציג מכירות טובות

יותר אם יעלו את המחיר שלה ב-5000 ש"ח? ככל שהמחיר של הרכב ירד, הרכישות יגדלו.

ברגע שאתה מכניס העדפות צרכן, ספציפית בשוק היוקרה, יש שינויים והתאמות שצריך לעשות

להנחות שהונחו לעיל, ועדיין - יגואר תמכור יותר רכבים במחיר זול יותר, פשוט מידת ה"נחשקות"

של המותג עשויה להפגע.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

רק להוסיף מידע,

מנובמבר 2001 ועד היום (אותה תקופת דגימה של sronis) עלה מדד המחירים לצרכן בשיעור של 26.4%.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

יופי של פרספקטיבה היסטורית להזכר בשינויי התמחור הקיצוניים שחלו כאן.

ועוד תזכורת הסטורית, ברשותכם. בתחילת שיווקה של אלפא 147, ב-2001, דגם ה-1.6 הבסיסי(105 כ"ס) עלה 99 אלף ש"ח והשתייך לקבוצה 2! דגם ה-2 ליטר הידני עלה בסה"כ 125K...

כיום, ג'ולייטה בסיסית עם 120 כ"ס מתחילה ממחיר מופרך משהו של 150K. מישהו בסמל"ת צריך להתעשת קצת ולעשות מעשה - ולא תמשיך ג'ולייטה היפה לככב בעיקר באולמות התצוגה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אם כבר הזכרת את ה-147:

נוב' 01 - עלתה 99000 לדגם 1.6 105 ו-140000 לדגם 2.0 150 סלספיד

אוג' 02 - עלתה 118000 ו-155000 בהתאמה

נוב' 02 - עלתה 138000 ו-175000 בהתאמה

פבר' 04 - עלתה 143000 ו-180000 בהתאמה

אוג' 05 (מתיחת פנים) - עלתה 165000 ו-205000 בהתאמה

ספט' 08 - עלתה 183000 ו-216000 בהתאמה

שימו לב שהתאריכים האלה חופפים לתאריכים שציינתי בטבלה, כך שאתם יכולים להשוות...

באחוזים מדובר על 44% תוספת לדגם הבסיסי עד 2004 ו-28% תוספת לדגם הכי יקר.

עד 2008 (מ-2001) מדובר על 84% לדגם הבסיסי ו-54% לדגם היקר.

כן, מסתבר שבעוד שחשבנו שקמור גנבים עם המיני, יבואני אלפא עקפו אותם בסיבוב עם ה-147. מעניין של-156 ו-159 לא ציפה גורל דומה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היתה טענה הגיונית שקמור לא מוכנים לוגיסטית לתמיכה במערך גדול של רכבים, לכן הם רצו להרוויח (בהשערה לא מבוססת) 100K על מיני אחת מאשר 200K מ 6-7 מיני, כך הם שומרים על יחודיות הדגם, רמת הרווח מבלי לשנות את המערך הלוגיסטי שלהם.

פורסם

הוצאתם לי את המילים מהפה בנוגע ל147 . אחד מחברי לתיכון קיבל כזאת חדשה ב2001 מהוריו שנתיים לאחר מכן הרכב נמכר כמעט במחיר שנקנה בגלל קפיצות מחיר מטורפות באולם התצוגה. אגמון הוא האנליסט הטוב ביותר בשוק הרכב הישראלי לטעמי והוא עושה כאן מה שכבר מזמן היו צריכים לעשות כאן . הבוס שלי נוסע בב.מ.וו כבר 15 שנים הוא נשבע שה320 שהוא קנה בשנה שעברה היא האחרונה . זאת היתה יקרה מדי כמעט 300k אחרי "הנחה" ,לא מספיק אמינה, עלויות טיפול גבוהות מדי, שווי שימוש דמיוני , ואחריות קצרה יותר משל מאוורר עמוד זול . אתמול הוא כבר דיבר אחרת שהרי במחיר שהוא שילם על העגלה שלו הוא יוכל לרכוש 328 מתקדמת . שנים שהיתה פה חזירות מצד היבואנים אבל אנשים לא הצביעו ברגלים, כנראה שבכיץ האחרון בכל זאת משהו השתנה כאן . אגב קמור חטפה בראש ובשנתיים האחרונות ירדה במכירות אל מול נסיקה של אודי שגם הציעה אחריות מגוחכת , שירות מחורבן ושמירת ערך שטובה קצת פחות משמירת הערך של המטבע האירני ובכל זאת הם מכרו הרבה רכבים . ימים יגידו אם אני צודק אבל לטעמי אגמון הולך לעשות בית ספר לכולם כאן ובשעה טובה ימשוך את המחירים חזרה למטה.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

• תוכן חדש...