Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי לעשות אשכול אחד, שבו אני מפרסם את כל השיפוצים הקטנים שאני עושה לאורך הזמן על הרכב שלי.

אז כרגע יש שלושה דברים שעשיתי, ואני מביא אותם לפניכם, לשיפוטכם.

הכל התחיל פה בפורום, כשראיתי כמה שרשורים עם פרויקטים לצביעת הפלסטיקה הפנימית ברכבים, וחשבתי בסגנון טופ גיר "how hard can it be?".

אז התחלתי לעבוד.

1. הנה שתי תמונות של פנים הרכב שלי (206 xs שנת 2001) לפני. קצת משעמם וזול מדי לטעמי:

97372509.jpg

57832738.jpg

2. אז התחלתי בפירוק הפלסטיקה ברכב (קודם הקונסולה המרכזית). בעיקרון צריך מברג כוכב, אבל לא היה לי, אז השתמשתי במברג שטוח שהתאים לבורג הזה. בנוסף, החלק העליון של הקונסולה כנראה נשבר מתישהו בעבר (לא אצלי) ועכשיו הוא סתם יושב שם, לא מחובר לכלום. אז היה מאוד קל לפרק :)

את החלק התחתון, מחזיקים שני ברגי כוכב למעלה (אצלי רק אחד. בשני הפלסטיק אליו הבורג מוברג- שבור) ושני קליפסים למטה, מתחת לכפתורי המזגן.

57832738.jpg

3. פירוק הפלסטיקים האחרים, ידית הדלת, הכיס הקטן בדלתות, פתחי המזגן, והמאפרה, היו מאוד קלים לפירוק, קצת לחיצות בקצוות והם יוצאים בקליקים החוצה.

59798293.jpg

45301886.jpg

4. ומתחילים בשיוף. היו לי ניירות מים 600 בבית, אז איתם עבדתי. שיוף קל והחלק מוכן:

75675951.jpg

את פתחי המזגן בקונסולה המרכזית לא פירקתי, כי לא ידעתי איך, אז רק כיסיתי אותם בסלוטייפ. בדיעבד הבנתי, בזמן שעבדתי על פתחי המזגן הצדיים, כמה זה קל לפרק אותם.

47787990.jpg

כאן אתם יכולים לראות את כל הפלסטיקה הפנימית של ה206, מלבד הקונסולה המרכזית, אחרי השיוף:

64195440.jpg

5. שני החלקים שמרכיבים את הקונסולה עברו 3-4 שכבות של ספריי צבע כסוף לפלסטיק, ו3 שכבות של אותו ספריי, רק שקוף, כתחליף ללכה.

56664264.jpg

48782442.jpg

6. ואחרי ההרכבה:

18332969.jpg

7. משטח העבודה בגינה. אמנם זה לא אידאלי בתקופה הזו של השנה בגלל הרוחות והגשמים, אבל בסוף כל שכבה הייתי מכניס את החלקים לתוך הבית, להתייבש מול האח במשך חצי שעה, לפני השכבה הבאה.

43575752.jpg

8. החלקים מוכנים, אחרי 3 שכבות צבע כסוף, ו2-3 שכבות שקופות לברק.

18230307.jpg

9. שלב ההרכבה גם היה פשוט, אפילו יותר מהפירוק. כי מכל הטעויות שעשיתי בפירוק (בעיקר בפתחי האוורור של המזגן, שקצת שברתי פלסטיקים שונים, שאחר כך הדבקתי בדבק אפוקסי) למדתי איך להרכיב בחזרה את החלק.

56348410.jpg

54120720.jpg

עד כאן חידוש הפלסטיקה הפנימית בפיג'ו 206 XS ישנה. ניפגש בהודעה הבאה שתעסוק בחידוש פסי הקישוט.

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
  • תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פרוייקט מס' 2: חידוש פסי קישוט בדלתות 206 xs באמצעים ביתיים.

אני מניח שכשהרכב נקנה על ידי האישה המבוגרת ממנה קניתי את האוטו, פסי הקישוט היו יפים ושחורים. אך 11 שנים בשמש הישראלית הקופחת עשו את שלהם, והפסים דהו. אז החלטתי לחדש אותם.

ככה הם נראו בהתחלה:

86306392.jpg

הפירוק לא היה קשה. יש 8 קליפסים שמחברים בין כל פס קישוט קדמי לדלת שלו, ובאחוריים יש 3 בכל פס. סה"כ 22 קליפסים, שעולים בערך 2.5 ש"ח לאחד, במוסך היבואן.

כשפירקתי אותם, נזהרתי לא לשבור את הקליפסים, מה שאחר כך התברר לי כלא הכרחי, שכן היה עלי לשבור אותם לפני ההרכבה של הפסים אחרי הצביעה, כי כשמחברים את הקליפס, צריך לחבר את כולם קודם למקומות שלהם על הפס, ואז להצמיד את הפס לדלת, ואילו כשמוציאים את הפס מהדלת, הקליפס נשאר בתוך הדלת, והוא די חד פעמי.

56234447.jpg

זה הקליפס, כשקצהו העליון חסר, כי הוא נשבר

121zg.jpg

השתמשתי בספריי הזה לצביעת הפסים, עולה 12 ש"ח בטמבורייה

122jm.jpg

פרסתי עיתונים על המדרכה מחוץ לבית, וניגשתי למלאכה

59620820.jpg

צבעתי בערך 3 שכבות על כל פס, ממרחק כ30-40 ס"מ בתנועות איטיות אך ללא עצירות.

בשלב ההרכבה קצת הסתבכתי:

* קניתי קודם 7 קליפסים, כי זה מה ששברתי בתהליך הפירוק. אז נסעתי עד למוסך וחזרה בשביל זה. את הפסים הקצרים לא היה קשה להרכיב, למרות שלא פירקתי 2 מהקליפסים בכל צד שלהם. פשוט הלבשתי בכוח עם קצת גמישות, את הפס על הקליפס ועל הרכב.

* הפסים הארוכים לעומת זאת, זה היה סיפור אחר. אני אקצר ואסכם:

בשביל להחזיר פס קישוט לרכב, מוציאים קודם את כל הקליפסים שתקועים בתוך הדלת, מחברים קליפסים חדשים לתוך הסלוטים שלהם על הפס-קישוט, ואז את הפס, עפ הקליפסים, מחברים לדלת.

* יש וו קטן מפלסטיק בקצה של פס הקישוט, שהוא התפס היחיד שלא ניתן לפירוק מהפס, ואותו דווקא שברתי, אז הייתי צריך בסוף להדביק את הקצה של פס הקישוט לרכב עם דבק אפוקסי. המוסכניק אחר לי אחרי זה שזה לא מומלץ, מאחר והדבק קשיח, ובמקרה של מכה קטנה, הוא יישבר, ולכן עדיף סיליקון. אז תלמדו מהטעויות שלי...

ככה הרכב נראה אחרי ההרכבה:

13205720.jpg

142nn.jpg

עד כאן להפעם. בתוכניתנו הבאה: חידוש פנסים.

אורן

hagggg55 כתב:

פורסם

יפה מאוד,אהבתי את הצביעה של חלקי הפלסטיק בפנים,עשית את זה לא בצורה מוגזמת,יצא יפה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

טוב, הפרוייקט היום הוא חידוש הפנסים שלי. לאורך השנים הפנסים ב206 איבדו הרבה מהברק שהיה להם בהתחלה. בעיקר הפנס הימני. אז החלטתי לעבור עליהם לפי מדריכים פה בפורום.

אז זה לפני:

43501403.jpg

97864366.jpg

98719163.jpg

החומרים הדרושים: שפריצר מים, ניירות מים ברמות 600, 800, 1200, ו-2000. טרפנטין מינרלי, לכה לעץ (בכל המדריכים בפורום כתוב להשתמש בלכה של יעקובי, עם מסנן UV. אצלי, זה מה שהיה בבית, אז בזה השתמשתי, אפילו שלא כתוב מסנן UV. שתי מטליות מיקרו-פייבר, כלי קטן לערבוב הלכה עם הטרפנטין (ביחס 1:1) וספוג קטן למריחת התערובת על הפנס.

172fn.jpg

אופן הפעולה: עוברים על הפנס עם ניירות השיוף, מהכי גס (600) להכי עדין (2000) בתנועות ישרות, לא בסיבובים, ותוך כדי הרטבה תכופה של המשטח ושל הנייר, עד לקבלת מרקם חלבי.

66432838.jpg

78640583.jpg

אחרי שהתקבל המרקם הזה, שנראה יותר גרוע מאיך שזה היה כשהתחלנו את התהליך,

שופכים מעט (ממש ממש מעט. בערך ס"מ מתוך כוס חד"פ) לכה לעץ, מדללים ביחס 1:1 עם טרפנטין מינרלי (זהירות! לא טינר!), ומורחים בעדינות, שכבה בודדת ודקה-דקה-דקה על הפנס, וזה מה שבעצם ממלא את השפשופים בפלסטיק שנגרמו מנייר השיוף, וזה מה שמעניק לו את ההגנה והברק סופי.

74768622.jpg

33687905.jpg

והנה התוצאה הסופית, אחרי שנתתי ללכה להתייבש במשך כשעה:

14978103.jpg

זהו בעיקרון. אני אדווח עם הזמן על דהייה חוזרת, במידה ותהיה.

לעוד פרוייקטים, חכו קצת שמזג האוויר ישתפר. בפרק הבא, כנראה חידוש פגושים, וכיסויי המראות.

אורן

hagggg55 כתב:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל הכבוד על ההשקעה, נראה טוב מאד!

אבל למען אנשים עם חיבור אינטרנט עלוב כמו שלי, היית יכול להקטין קצת את התמונות לפני ההעלאה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

amirbv- לא. זה פוטושופ. לא חכם לפרסם לוחיות רישוי ברשת.

slowride- אני מצטער. לקח לי בערך שעה להעלות את התמונות לאינטרנט, עד שהבנתי איך עושים את זה. אז לא התחשק לי להעלות מחדש.

hagggg55 כתב:

פורסם
הצביעה בפנים יצאה באמת יפה השאלה שלי האם יש משהו לעשות עם הריפוד המזעזע הזה ?

דווקא הריפוד לא כל כך מפריע לי. סתם קצת שיעמם לי בעין כל האפור הזה. ועד שיהיה לי מספיק כסף לשפר את הרכב, אני משקיע פה ושם כמה שקלים בשיפור קוסמטי.

hagggg55 כתב:

פורסם

טוב חברים, בדרך לפרויקט הבא (יום חופש), רציתי לבדוק קודם איך אני עושה כמה דברים בצורה הכי נכונה, ועם כמה שפחות שברים לרכב.

אני רוצה להחליף את הנורות בתאורה הפנימית ברכב ללדים, כי התאורה כרגע ממש לא בהירה מספיק, וניסיתי לפרק בעזרת שני מברגים שטוחים את הפלסטיק שסובב את המנורה מתוך תקרת הרכב, אבל הרגשתי שאם אני מושך עוד קצת- משהו יישבר. אז איך מפרקים את זה:

p1150395y.jpg

בנוסף, שתי הדלתות קצת קשות לפתיחה. זאת של הנהג מהיום הראשון היה מן "קנאק" כזה בכל פתיחה וסגירה של הדלת, בודדתי את הרעש והבנתי שהוא מגיע מהבורג הזה:

p1150396.jpg

ובהגדלה:

p1150397.jpg

עכשיו, איזה מן בורג זה? לא ראיתי משהו כזה עדיין. איך אני מפרק אותו? ואיך אני מחליף אותו?

ניסיתי להשפריץ קצת WD40, אך ללא הועיל.

דבר אחרון, ידית תא המטען רופפת קצת. לא הידית עצמה אלה הפלסטיק שמקשר בינה לבין הדלת, כמו שאפשר לראות בתמונה:

p1150398k.jpg

הצצתי מאחור, ואפשר לראות שם זכר לקליפס שהיה שם בעבר. אני לא רוצה סתם למשוך ולקוות לטוב, כי עם פסי הקישוט הטקטיקה הזאת לא הלכה יפה. איך מפרקים?

דבר אחרון, אני רוצה לפרק ולצבוע את הפגושים שלי. האם חוקי, במשך יום-יומיים, לנסוע בלי פגושים?

תודה

אורן

hagggg55 כתב:

פורסם

קודם כל , כל הכבוד על היוזמה והעבודה , תמיד כיף לראות עבודות DIY .

לגבי תאורת הפנים - לא מציע לך להחליף ללד , לד לא ייתן עוצמת הארה יותר חזקה ובטח שלא פיזור אור יותר טוב מנורת ליבון , אך אם בכל זאת אתה רוצה להאיר יותר עדיף לך לשים נורה יותר חזקה פשוט אבל קח בחשבון שיש סיכוי לעיוות בפלסטיק מהחום שיווצר מנורה יותר חזקה .

לגבי הדלת - לא מכיר כ"כ את הרכב אבל אני יכול להגיד לך שכששומעים מעיין "קנאק" בפתיחה וסגירה של דלת זה מורה על ציר שבור.

ולגבי צביעת פגושים - אסור !! לסוע בלי פגושים .

בהצלחה :-D

פורסם

קבל שאפו על ההשקעה, אין ספק שהצביעה מכניסה הרבה יותר חיים לסביבת הנהג ונותנת גם מראה יוקרתי.

לגבי הדלת, צלם לנו את הראש של הבורג כדי שנוכל לעזור לך עם סוגו - לרוב משתמשים במפתח כוכב

לגבי הקנאק - לא הייתי ממהר לקבוע שהציר שבור.

1. WD-40 אינו שמן אלא מפרק חלודה.

2. נסה שמן של מכונות תפירה. לאחר מכן נגב את השמן מהמקומות הגלויים - למניעת בוץ.

אצל היה אותו סיפור, עם הדלת האחורית שכנראה נפתחה פעמים ספורות בלבד מיום יציאת הרכב מהיצרן.

שמתי גריז על הציר שמחובר ל"סטופרים", כמה פתיחות וסגירות של הדלת והרעש המביך נעלם

פורסם

בוודאי שהוא יקבל יותר בתאורת לד.

כמה לדים בודדים, לא יעשו תעבודה.

פלטת לדים של מעל 10 לדים לפחות, כן.

בארץ לא תימצא סחורה איכותית (לדים שנותים לכחול, נשרפים מהר, מרצדים)

באייביי חפש את הפלטות היקרות, שנראות מסיביות.

• תוכן חדש...